Daha önce 2 kere yazdım şimdi 3.ye bir daha yazıyorum
Benim teknik direktör adayım:
https://www.transfermarkt.com.tr/abel-ferreira/profil/trainer/23009
Uzun uzun analizini yapıp sebeplerini de yazarım ama zaten gündeme bile gelmez adı boşuna uğraşmıyım.
Tek bir şey söyliyim; taraftar profilimiz ile uyum sağlayamacak teknik direktör istemiyorum. Özellikle yaşlı hocalar uzak dursun bu kulupten. Sergen çok teknik taktik dehası bir hoca olmayabilir ama sampiyon senede taraftar ile takımı butunlestiren bir yapısı vardı, taraftar sosyal medyada atar yapıyorsa o da yapıyordu. Oyuncular-teknik ekip-yönetim- taraftar her grubun frekansi aynı olmalı basarimiz için. Anç ve şenol guneşle olan durum bunun tam tersiydi.
68 yasinda Bielsa, 78 yasinda lucescu filan uzak dursun.
Bu soyledigin seylerin hicbiri temel teknik direktor meziyeti degil. Teknik direktorun isi taraftari gaza getirmek, hakemleri elestirmek vs degil. Bunlara maalesef Turkiye'deki futbol sartlari geregi ihtiyac duyuluyor, ama cikip bir menajer veya iletisimden sorumlu yonetici bunu yapmali. Getir Sinan Engin'i yapsin.
Sergen benim gozumde berbat bir hoca, cunku Atiba-Mensah'li orta sahadan verim aldigi oyunun aynisini Pjanic-Teixeira'li orta sahadan bekleyecek kadar taktiksel olarak vasat.
Takima CL'ye hazirlayacagim diye sacma sapan sekilde kondisyon yukleyip 20 sakat verecek kadar bilgisiz.
CL'de her rakipten kopya kagidi gibi goller yiyecek, iyi denebilecek kurada BJK tarihinde gorulmemis sekilde 0 puan cekecek kadar hazirliksiz.
Bazi seyler ekibe bagli tabii, ama hoca geldigi zaman analiz ekibi, kondisyoneri, yardimcisiyla geliyor. Bu isler'in Sergen'in ekibiyle olamayacagini 2. senede gorduk zaten.
Tekrar ayni hatalara dusmeye gerek yok. O mucizevi sampiyonluk ANC yonetiminin gunahlarini orttugu gibi Sergen'in de gunahlarini ortuyor nedense. Taraftarin akillanmasi icin Senol Gunes'ten sonra birde Sergen'in de mi tekrar gelip takimin icine etmesi lazim?
Ben Besiktas'li antrenor falan istemiyorum.
Ben adam gibi kondisyoner ve calistirici ekibiyle gelecek ve kondisyon eksikliginden dolayi her mac 45 dakika dusuk tempo'da takimi oynatip 45 dakika cope atmayacak hoca istiyorum.
Ben adam gibi bir analiz ekibiyle gelecek, bu ise kafa yoracak, her Avrupa macinda, her derbide rakibe taktiksel olarak yenilmeyecek, karsilik verip sadece bireysel oyuncu performansina bagli kalmayacak bir hoca istiyorum.
Rakiplerin butun transferleri (son gun gelenler dahil) catir catir oynarken bizim oyuncu geldikten 1 ay sonra hazir olamamis olarak onumuze cikartmayacak bir hoca istiyorum.
Her mac cikip fiksturden hakemden sahadan carttan curttan sikayet edip aglamayacak, adam gibi analizini yapip gerekirse kendi hatalarini da soyleyecek dobra bir hoca istiyorum.
Istedigim seyler anormal seyler degil. Teknik direktorun temel ozellikleri. Ama buna bile o kadar uzak kalmisiz ki, liyakat o kadar uzak ki bize, su yazdiklarim bile utopik geliyor.