2023/24 Beşiktaş Transfer Sezonu
×
2023/24 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2023/24 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2023/24 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2023/24 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 987239 defa] 2023/24 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimiçi Samet Demir

Seneye kadromuzda
Kalede:
Mert, Emre Bilgin

Stoper:
Colley, Tayyip, Necip, Emrecan

Sol Bek:
Masuaku, Bahtiyar, E. Terzi

Sağ Bek:
Svensson, Onur B.

Orta saha:
Salih, Amir, Gedson, Demir Ege

Kanatlar :
Rachica, Yakup Arda

Forvet:
Semih, Mustafa Hekimoğlu


Yukarıda ki isimlerle 8 alt yapı, 5 yerli, 6 da yabancı oyuncumuz mevcut olacak. Bu kadroyu 12 yabancı 14 yerli olarak düzenleyeceğiz.

2025 - 2026 sezonu için :

2 stoper, 1 ön libero, 1 on numara, 2 kanat ve 2 de forvet oyuncusuna ihtiyacımız var.

Devre arası için :

Bizim en az 4 transfer yapmamız gerekiyor. (Stoper, 6 numara, 10 numara ve forvet.)

Yani bu kadronun önümüzde ki seneye göre adam olması için 2024 Eylül ayına ortalama 10 yeni oyuncu ile girmemiz lazım.

Devre Arası Gidecekler :
Abuabakar

Yaz transfer dönemi gidecekler:
Ghezzal, Rebic, Muleka, G. İnler, Oxlade, Onana, Rosier, Montero, Hasic....
Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimdışı murat baltacı

Özellikle ayarlanmış gibi bir sezonda yaşanacak tüm kötü moral bozan şeyleri yaşıyoruz kötü yönetim kötü transfer kötü oyun herşey kötü gidermi arkadaş en çokta bu kötülüklere sebep olanlar ortada yok acıyı biz çekiyoruz tam hoca geliyor bir sinerji iki maç oyun izliyoruz hop Pendik maçı kabus geri dönüyor bittik tükendik artık alay konusunuda geçti bu iş rezilliğin ötesinde komple takım değişmesin bu kadronun yarısını kullanırız diyordum yok abi takımın üçte ikisi yollansin rotasyonda falan kullanılmaz bu vasatlar alt yapıdan çıkaralım ülke genelinden Avrupa'dan yerli oyuncular getirelim yedekte onlar olsun büyük operasyon yaza kalsın tamam ama iki üç oyuncu da şimdi gelsin takımın bir iskeleti oluşsun sezon sonuna kadar bu vasatlara tahammül edilemez koca Beşiktaş'ı ne hallere düşürdüler.
BeŞiKtAşK

Çevrimiçi Necmi

Valla abi bu oyuncular için Şenol Güneş'i suçladık, aynı oyuncuları yeni hocada oynatıyor. Demekki sorun bende :) Şenol Güneş'in hakkını yemişiz.
aradaki fark şu bu takımı şenol kurdu yeni hoca kimi oynatacak real kadrosunumu hele bir transfer yapılsın yeni gelenler oynamazsa o zaman konuşuruz bunu yeni hoca geldi diye birden futbolcuya dönüşmeyecekler bunlar bu sene 10 oyuncuyu devre arası alamayacağımıza göre bunlarada bir ayda futbol öğretemeyeceğimize göre bu sene takımda değişiklik beklemeyin yeni katılan oyuncularla ve bazı oyuncuların bunlara katılmasıyla bir tık daha düzelir
Asla unutulmaması gereken şey bu takımı eski yönetim ve şenol kurdu onlar gitti diye sihirli değnek sallayıp düzeltemez kimse üstelik sadece enkazı kaldırmakta yetmiyor birde yıkılan yapının yerine yenisini kurmak gerekiyor

Çevrimiçi Samet Demir

aradaki fark şu bu takımı şenol kurdu yeni hoca kimi oynatacak real kadrosunumu hele bir transfer yapılsın yeni gelenler oynamazsa o zaman konuşuruz bunu yeni hoca geldi diye birden futbolcuya dönüşmeyecekler bunlar bu sene 10 oyuncuyu devre arası alamayacağımıza göre bunlarada bir ayda futbol öğretemeyeceğimize göre bu sene takımda değişiklik beklemeyin yeni katılan oyuncularla ve bazı oyuncuların bunlara katılmasıyla bir tık daha düzelir
Asla unutulmaması gereken şey bu takımı eski yönetim ve şenol kurdu onlar gitti diye sihirli değnek sallayıp düzeltemez kimse üstelik sadece enkazı kaldırmakta yetmiyor birde yıkılan yapının yerine yenisini kurmak gerekiyor
Devre arası 4 yazın da 6 kaliteli transfer yaparsa yönetim bence kendini kurtarmış olur. Hocada ligi ilk 3 te bitirip kupayı alırsa oda başarısını ispat etmiş olur. (Bence)

Benim hocada anlam veremediğim şey gelmeden önce 4-5 maçımızı izlediyse eğer bu Cenki falan ne diye hala oynatmaya çalışıyor. Oyuncu kazanma amacı varsa Muleka var onu kazansın bu sayede en kötü yazın satar yerine iyisini alırız. Dk. 15 de diz çökmüş nefes nefese bir forvet görmek istemiyorum artık ben. Onur, Tayfur, Umut falan kızıyorum ama adamların kapasitesi belli. En azından kendilerince birşeyler yapma derdindeler. Cenke bakıyorum birde yemin ederim takıma, arkadaşlarına en çok da taraftara ihanet peşinde. 36 yaşında dzeko yu hiç mi görmüyor. Hiç mi izlemiyor ben anlamıyorum ki. Şu milli takımda adam tayfa vardı bir ara Cenk'de takım içerisinde ve maç esnasında aynı o kafada takılıyor... Semih için benim rekorumu kıracak falan diyor. İyide sen gittiğin yerde oynamadan geri geldin. İngilterese ne yaptın diye sormazlar mı hiç adama. Hiç mi öz eleştiri yapmıyorsun, kendisini dev aynasında görüyor resmen..

Hocaya gelince de tam emin olmamakla birlikte bence hoca eldeki oyuncuları kazanarak kendini ıspat etme çabasında, böyle yaparak kendine yazık ediyor. He şu açıdanda bu durum iyi oldu eldekilerin ne denli kötü olduğunu taraftar da bu sayede görmüş oldu. İnşallah hoca bu son maçtan gerekli dersi almıştır. Adana maçında farklı şeyler izletir bize..

Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimiçi Samet Demir

Bu arada yol yakınken söyleyim Feyyaz Uçar ve Samet Aybabaya farklı görevler verip kaliteli bir sportif direktör almalıyız...

(Bu mesajımı da ileride haklı mı yoksa haksız mı çıkacağım onu görmek için yazıyorum.)
Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimiçi Samet Demir

Kontenjan falan filan bu yönetimin hiç bir ba-ha-ne-si YOK.

Devre arası adam bulamazsın ise tamamen araştırma yapamayanların evrensel bahanesi.

Bu takım devre arasında en az 3 sağlam transfer yapmazsa bir sonraki sezonu da unutun.
Adam her türlü bulunur abi, sen paradan haber et. Yönetimin sınavı bence para bulmak konusunda olacak. Seçtikleri hoca ile az çok kendi amaçlarını ve kalibrelerini belli ettiler. Devamını getirmekte kendi ellerinde.
Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimdışı uğur07

sene basinda iyi calismamanin sonuclari bunlar. futbolcularinda isine geldi az calismak. fikstur de malesef bizim calismamiza musade etmedi. sivas macindan sonra degisim bekliyorum. hem kadro olarak hemde kondisyon olarak

SM-M526BR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


Çevrimdışı uğur07

sivas macindan sonra haftada bire düşecek maclar kupa haric. o zaman macsiz bir hafta calisma imkani bulacak takim bir miktar duzelir umudundayim.

SM-M526BR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


Çevrimdışı uğur07

bu aksam buyuk ihtimalle gambia eleniyor kupadan. colley birkac gun sonra sivas maciyla takima katilir. afrikadakilerden en duzenli oynayan bizde o vardi zaten.

SM-M526BR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


Çevrimdışı uğur07

ne ise yarar bilmiyorum ama hatta gana elenirse amartey bile sivas macinda burada olabilir. belki on libero o olabilir takimda simdilik

SM-M526BR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


Çevrimiçi Monza

https://twitter.com/kartlnasaletijk/status/1749184944700596378?t=MLDMiKSl9ZN4lAXqdQ7i4w&s=19

Buradaki toplam kalite ve Tayfur örneği çok doğru olmakla beraber ki Tayfur'u da son anda ancak mecburiyetten alabildiler, özünde söylenene katılmıyorum.

Basıp parayı 5 - 6 milyon euro verip alacaksın diyorda arkadaş, adı geçen 6 milyon bonservisli futbolculardan bir tanesinin bütçesine fazla değil bi beş bin euro ateşlesin. Euro 35 e koşuyor. Ha denebilir ki GS - FB nasıl bulup veriyor, hep gözden kaçırdığımız şu; evet nası oluyorda yayın gelirleri yaklaşık onda bire düşmüşken bu herifler bu paraları verebiliyorlar. Ancak unutmayalım ki, bunların gittiği yoldan biz gitsek, çift mukavele vs, veya limit - FFP vs patlasak mevcut federasyon bizi küme düşürür, diğer ikisine arkasını döner.

Yeni yönetimden beklediğimiz iyi bir takım yapılanmasını değerinde harcama ile oluşturması. Yeni ekibin coşkulu ve dinamik futbol oynaması ve takımın 2 veya 3 tane yıldız ihtiva etmesi. Yoksa mevzu GS ın yaptığı gibi adam başı 15 - 20 milyon bütçeli adamları toplayıp takım yapmaksa o kolay, tabii para varsa.

 

Çevrimiçi Monza

Yönetim şu ana kadar kötü gitmedi.

Yönetim henüz çok yeni ve bu kısa sürede bazı şeyleri iyi yaptı. Mesela kalan 4 kadro dışından 3 ünü elden hızlıca çıkartabildi. Bu, en az yeni transfer yapmak kadar büyük başarıdır, bence. Bu 3 ü gitmiyoruz dese, paşa paşa paraları ödenecek. Örmek müteahhit Douglas, Llajic vs. Hepimiz şuna hemfikirizdir; eski yönetim olsa tek bir tanesini elden çıkartamazdı.

Bizde başarılı olur veya olmaz orası ayrı ama Fernando Santos seviyesindeki hocayı getirebilmek bir diğer başarı, hele de böyle bir takıma. Bu seviyedeki hoca ve ekibi 2 günde gelmez. Bunların avukatlarıyla sözleşme şartlarını yazıya dökmek 1-2 hafta sürer en azından. Tahminim en azından 1 aydır hoca ile anlaşılmıştı ve nihai şartlar görüşülüyordu. Lucescu ziyareti ve Ertuğrul Sağlam hamlesi hedef şaşırtma amaçlı olsa gerek.

Ancak kötü olan takım gene kötü. Hem kötü hem de artık sayıca da çok yetersiz. Transfer lazım, orası muhakkak. Ancak almış olmak için adam alınacaksa yaza kadar beklensin. Direk 11 e girecek ve fark yaratacak oyuncular lazım. O adamlar gelecek uyum sağlayacak, soru işareti. Ligin bitmesine kaldı 4 ay. Bence yönetim çok kısıtlı olan mermilerini dikkatli atmak istiyor, hata yapma avansları yok çünkü. 

Çevrimiçi Monza

Mevcut kadro belkide tarihin en kötü kadrosu. Pendik karşısındaki takımı gördük, maç bitsin diye dua ettirdiler. Bu futbolculara Pendik forması giydirseler ligde 19 puanı toplayamazlar.

Feyyaz Uçar'ın deklare ettiği Türkiye Kupası hedefide pek gerçekçi değil. Pendiğin dağıttığı bu takım mı eleyecek FB veya GS yi (ha inşallah eler ikisinide, hedefe ulaşırız). Feyyaz bunu demekle hatalı demek istemiyorum, takım hepten hedefsiz kalmasın diye tabii ki öyle diyecek. Ancak yönetimde bunun farkındadır ve acele etmiyordur, esas yönetimin kalibresinin belli olacağı dönem yaz transfer dönemi. Ona bakmak lazım.

Ligde hedef 3.lük olmalı bence, ligin seviyesi o kadar düşük ki 3. olmak herşeye rağmen mümkün. Diğer yandan olursada kupa.


Çevrimiçi Samet Demir

Buradaki toplam kalite ve Tayfur örneği çok doğru olmakla beraber ki Tayfur'u da son anda ancak mecburiyetten alabildiler, özünde söylenene katılmıyorum.

Basıp parayı 5 - 6 milyon euro verip alacaksın diyorda arkadaş, adı geçen 6 milyon bonservisli futbolculardan bir tanesinin bütçesine fazla değil bi beş bin euro ateşlesin. Euro 35 e koşuyor. Ha denebilir ki GS - FB nasıl bulup veriyor, hep gözden kaçırdığımız şu; evet nası oluyorda yayın gelirleri yaklaşık onda bire düşmüşken bu herifler bu paraları verebiliyorlar. Ancak unutmayalım ki, bunların gittiği yoldan biz gitsek, çift mukavele vs, veya limit - FFP vs patlasak mevcut federasyon bizi küme düşürür, diğer ikisine arkasını döner.

Yeni yönetimden beklediğimiz iyi bir takım yapılanmasını değerinde harcama ile oluşturması. Yeni ekibin coşkulu ve dinamik futbol oynaması ve takımın 2 veya 3 tane yıldız ihtiva etmesi. Yoksa mevzu GS ın yaptığı gibi adam başı 15 - 20 milyon bütçeli adamları toplayıp takım yapmaksa o kolay, tabii para varsa.

 
Dostum gözden kaçırdığın şu var mesela ox un 3 yıllık maliyeti 7.5 milyon vergiler ek ücretler falan 10 milyon, Bailly ile yıllık 2.5 dan anlaşma yapıldı. Onu da vergileri v.s. ekle 2 yılda 7 milyona yakın maliyeti olur. Gelelim Onana'ya 5 bonservis 1 de maaş olsa 3 yıllık maliyet 10 milyon. Böyle böyle limitlerini dolduruyorsun zaten.

Ertan daha çok bizim taraftarın düşünce yapısına sitem ediyor. Örneğin icardi nin 3 yıllık maliyeti 50 milyon, ndombele nin 15 bonservis 3,5 maaş desek vergi falan işin için girince 30 milyon, D. Sanchezin de maliyeti aşşağı yukarı böyle. Bu maliyetleri konuşan tek bir taraftarı yok heriflerin. Böyle olunca basına da malzeme çıkmıyor. Bizde sürekli dış mihraklara bahane buluyoruz, gazetecilerin yazdığı birşeye ilk tuzlukla yine biz koşuyoruz. Sonra onca olumsuzluğu da yönetimin tek başına çözmesini bekliyoruz. Olmaz bu şekilde. Herkes imkanı dahilinde destek olacak. Topçu koşacak, hoca doğru kadro kuracak, yönetici doğru adamı alacak, taraftar da destekleyecek.

Anç bizim ayarlarımızla öyle bir oynadı ki büyük oyuncuyla adımız çıksa hemen bakkal hesabı yapıyoruz ama aldığımız adamlar maliyet hesabını yaptığını pahalı olduğu için vaz geçtiğimiz adamın maliyetine yakın.

Geçen sene taraftar Talisca için yangın yaptı o misal mantıksız bir hamle. 15 bonservis 5 maaş versen 3 yıllık da sözleşme yapsan vergi dahil 45 milyon maliyet olur. Bu paranın geri dönüşüde yok. Bu tarz seçim yerine Syzmanski gibi bize para kazandırma potansiyeli olan adamları tercih etmeliyiz.

Biz taraftar olarak ucuzu seçmek yerine kalite ve sürdürülebilirlik açısından mantıklı olan seçeneklere yönelmeliyiz. Biraz dağınık oldu yazdıklarım umarım anlatabilmişimdir. Nacizhane fikrim.
Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimiçi Samet Demir

6 aylık Nemanja Matic mantıklı gelmeye başladı.
Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimdışı Akil Emre

6 aylık Nemanja Matic mantıklı gelmeye başladı.
Düşünmeden alsınlar, sahada topçu var deriz minumum 1.5 yıl götürür.


 


Çevrimiçi yorgo_d(geodem)

Türkiye Kupası son 16 eşleşmeleri; (yersen...)

Sivasspor - Konyaspor
Başakşehir - Hatayspor
Gençlerbirliği - Trabzonspor
Antalyaspor - Beşiktaş
Fatih Karagümrük - Samsunspor
MKE Ankaragücü - 24Erzincanspor
Galatasaray - Bandırmaspor
Gaziantep FK - Fenerbahçe
Yorgo

Çevrimiçi Samet Demir

Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimiçi kartalizma190399

@kartalizma190399 senin rotasyonda kullanırız dediğin oyuncular bak. Anç yönetimi vasata alistirmis ya hani bizi şu videoyu ara ara izlemeni öneririm bunları göndermek saçmalık olur kullanırız dediğin adamlar.

Ben bu oyuncularin super oldugunu vs iddia etmedim. Yedek olarak durabilirler dedim. Bunun nedeni de cok iyi oyuncu olduklari degil.
Pasaportlari ve kontratlari. Onur Bulut'u, Umut Meras'i bu maaslarla bir yere kolay kolay gonderemezsin. Gondersen bile maasinin ciddi kismini odemeye devam edersin bu sikinti.
Gonderirsen de kulubende/rotasyonda eksiklik olur, yerini baska bir yerliyle doldurmak zorunda kalirsin. Kisitli yerli piyasasinda da kolay kolay adam bulamazsin, bulsan da pahali olur.
Ridvan Yilmaz, Zeki Celik bence kulubede tutmak icin fazla luks, harcayacagimiz para bence yedek bek upgrade'i icin gereksiz olur. Onu soyledim. Bu oyuncular super diye bir iddiam olmadi. Ha, bana kalsa yedekleri, ozellikle bekleri vs altyapidan cikartirim veya Necip gibi suboptimal cozume bas vurururm ve parayi as yabancilar icin harcarim. Ama dedigim gibi, kontratlari oldugu surece zararsiz isin icinden cikacagima alternatif olarak tutarim daha iyi.

Ayrica hala soyluyorum; sikinti bu oyuncularin varligi degil, bu oyunculari gonderince daha iyi takim olmayacagiz. Sikinti bu arkadaslari kulube'ye hapsedecek as oyuncularin olmamasi.
Svensson oynasaydi kimse Onur'u konusmazdi. As bir 6 numara almis olsaydik Tayfur kulubede olurdu, belki son 10 dakika oynardi goze batmazdi. Bu oyunculara kufur etmenin anlami yok. Ellerinden geleni yapiyorlar, ama kapasiteleri bu. Kalitelerinin cok cok ustunde sure almalari onlarin sucu degil, bu kadro'yu kuranlarin sucu.


Çevrimdışı Gökhan Kurt

  • Kara Kartal
  • *
  • 22 Ocak 2024, 15:28:16
  • Yaş: 37
  • Mesaj: 7354
  • Beylikdüzü-İstanbul
  • En güzel Beşiktaş'ın çocukları sever !!!

Çevrimdışı Gökhan Kurt

  • Kara Kartal
  • *
  • 22 Ocak 2024, 15:43:11
  • Yaş: 37
  • Mesaj: 7354
  • Beylikdüzü-İstanbul
  • En güzel Beşiktaş'ın çocukları sever !!!

Çevrimiçi kartalizma190399

Kontenjan falan filan bu yönetimin hiç bir ba-ha-ne-si YOK.

Devre arası adam bulamazsın ise tamamen araştırma yapamayanların evrensel bahanesi.

Bu takım devre arasında en az 3 sağlam transfer yapmazsa bir sonraki sezonu da unutun.

Biraz daha beklemek lazim, ama rakibimiz devre arasinda Krunic, Bonucci'yi indirdi, Caglar'i da bitirmek uzere.
Isteyen aliyor yani. Is eninde sonunda para'da bitiyor. Tabii rekabetci kadro kurmak istiyorsan. Kalite anlaminda rakiplerinle yarisamayacagini kabul etmek de bir erdem.
Belki onu kabul edip yarismak yerine ortaya para degil de akil koysak ve tamamen o yola sapsak daha mantikli olacak bizim icin.

Ama bunu saglayacak hoca da asla Fernando Santos degil. Onu yapacaksan GvB'yi getirecektin. Gecti Bor'un pazari.
Yonetim simdi Santos'un eline kaliteli oyuncular vermek zorunda, oyle veya boyle. Tek korkum beceremeyip ANC yonetimi gibi panik edip bitik sozde yildizlar transfer etmeleri.

Çevrimiçi gokhans

Biraz daha beklemek lazim, ama rakibimiz devre arasinda Krunic, Bonucci'yi indirdi, Caglar'i da bitirmek uzere.
Isteyen aliyor yani. Is eninde sonunda para'da bitiyor. Tabii rekabetci kadro kurmak istiyorsan. Kalite anlaminda rakiplerinle yarisamayacagini kabul etmek de bir erdem.
Belki onu kabul edip yarismak yerine ortaya para degil de akil koysak ve tamamen o yola sapsak daha mantikli olacak bizim icin.

Ama bunu saglayacak hoca da asla Fernando Santos degil. Onu yapacaksan GvB'yi getirecektin. Gecti Bor'un pazari.
Yonetim simdi Santos'un eline kaliteli oyuncular vermek zorunda, oyle veya boyle. Tek korkum beceremeyip ANC yonetimi gibi panik edip bitik sozde yildizlar transfer etmeleri.
O indiren takımın arkasında koskoca koç holding'in veliahtının kişisel serveti var. Diğer renklininde devlet kademelerinde çalışan gs liseli kriptolar ve kara para aklayan kimliği belirsiz sponsorlar var. Tff ve mhk içindeki lobilerini saymıyorum. Beşiktaş halkın takımı derken bunu kastediyoruz aslında.. O paraları nasıl verip, ödeyebilirz, düşünüyorum ama aklım almıyor. Geçmiş senelerde gelirler fazlayken verebiliyorduk kısmen ona rağmen kulüp teknik iflas durumuna geldi, şimdi şampiyonluk priminin 2,5milyon euro olduğu bir ligde ne yapabiliriz mesela? Sahip çıkan zenginimizde yok, sponsorumuzda, kara para aklayan çevrede, lobimizde yok. Ne istiyor taraftar mesela kulüp arap veya rus bir zengine satılmasınımı? Tamamen merakımdan soruyorum.
Bazen direnmek gerekir hayata.. Aslolan hayattır. Hayatta Beşiktaş..!!!

Çevrimiçi kartalizma190399

O indiren takımın arkasında koskoca koç holding'in veliahtının kişisel serveti var. Diğer renklininde devlet kademelerinde çalışan gs liseli kriptolar ve kara para aklayan kimliği belirsiz sponsorlar var. Tff ve mhk içindeki lobilerini saymıyorum. Beşiktaş halkın takımı derken bunu kastediyoruz aslında.. O paraları nasıl verip, ödeyebilirz, düşünüyorum ama aklım almıyor. Geçmiş senelerde gelirler fazlayken verebiliyorduk kısmen ona rağmen kulüp teknik iflas durumuna geldi, şimdi şampiyonluk priminin 2,5milyon euro olduğu bir ligde ne yapabiliriz mesela? Sahip çıkan zenginimizde yok, sponsorumuzda, kara para aklayan çevrede, lobimizde yok. Ne istiyor taraftar mesela kulüp arap veya rus bir zengine satılmasınımı? Tamamen merakımdan soruyorum.

Senin camia'nin zenginleri arasinda da Rahmi Koc, Husnu Ozyegin, Tuncay Ozilhan var. Hatta Ihsan Kalkavan, Mubariz Mansimov, hatta ve hatta Yildiirm Demiroren, Serdal Adali, say say bitmez. Taraftarin ne istedigini ortalama taraftara sor bence, onlar cevaplasin. Gerceklik disi bir dunya'da yasayip olmayacak seyler isteyenler onlar.
Ben kisisel olarak tamamen farkli bakiyorum olaya. Bana kalsa maas butcesini tamamen indiririm. Tamamen kulubun kendi yaginda kavrulacagi bir butce'ye cekerim.
Artan para'yi kaliteli bir sportif direktor, teknik ekip, scout ekibi ve altyapi'ya harcarim. Bu kadar dusuk harcamayla Emrah Bayraktar onderliginde 4-5 senede Ridvan, Emirhan, Serdar, Semih ciktiysa daha iyi bir yapilanmayla kimler kimler cikar. Ve dogru- sekilde ust yapi'da yol gosterip gelisimlerini desteklersen kazandiginin kat kat fazlasini kazanabilirsin. 10 milyon euro yapabileceginin yaninda hicbirsey.
Antrenor olarak basarmis biri yerine gelistirici bir antrenor getiririm, en iyisini. Knutsen, Glasner tarzinda bir hoca getiririm, hatta daha dusuk seviyede olsa da GvB da bunlara dahil.
Belki 2 sene sampiyon olamam, elestiri alirim, ama taraftari proje'ye inandirirsam gerekirse kulaklarimi tikar, hoca'nin arkasinda dururum. Medya elestirilerine, hakem hatalarina karsin yonetim olarak olabilecek en sert tepki'yi gosteririm. Valerien Ismael doneminde yaptigimiz gibi asla yanliz birakmam hoca'yi.
Benim kafamdaki Besiktas bu. Evet, belki utopik, uc, ama dogrusu olan bu bence.
 
[ Son Düzenleme: 22 Ocak 2024, 18:34:57 kartalizma190399 ]


Etiketler: