Kadromuzda Mert ve Semih haric 11'e rahatlikla koyabilecegimiz yerli yok.
Alabilecegimizi de sanmam, o maliyetin altina girmeye de gerek yok.
Talha'nin potansiyeli var, ama sakatliktan nasil donecek beklemek lazim. Colley-Talha da yeterince guven vermiyor sampiyonluk icin.
Bu da demek oluyor ki 9 ilk 11 icin yabanci+3 yedek icin yabanci gerekecek.
Kontenjan dolu zaten, o yuzden fazla fazla rahat transfer yapma sansimiz olmayacak. Bu saatten sonra adimlari dikkatli atmak lazim.
Laf olsun torba dolsun diye yabanci almamak lazim. Bakasetas, Dragovic vs bence ihtimal disi olmali. 11 icin yeterli degiller, yedek olarak da dusunulmemeliler, hic gerek yok.
Svensson da bence tartisilir. Maliyetsiz ilk 11 icin idare edecek sagbek olarak hadi tamam diyelim. Ama hoca Rosier'i affedip oynatirsa veya Rosier'in kontratindan iyi bir sekilde cikamazsak yonetim bence ilk buyuk transfer falsosunu vermis olur.
Takim nezlinde bakarsak:
-----------------------------------Mert--------------------------------------
Svensson---------------T1---------------Colley------------------Masuaku
-----------------------------------T2------------------------------------------
------------------------T3-----------------Gedson------------------------------
-----Semih-------------------------T4-------------------------T5-------------
Ilk 11 icin bes transfer gerek.
1 Ust duzey lider stoper
2 Ust duzey onlibero
3 Ust duzey 8/10 hoca'nin istegine gore
4 Ust duzey 10 numara veya sol acik hoca'nin dizilimine gore
5 Ust duzey santrfor
Amir, Oxlade, Rebic, Rashica ve Aboubakar'dan biri 2'den 5'e kadar olan rolu doldurabilir mi bakacagiz. Muleka yedek olabilir, ilk 11 olmaz bence.
Amir icin teklifler var deniyordu, gitse kayip olmaz iyi bir bonservisle.
Ox, Rebic fiziksel olarak duzelirlerse yedek veya performansa gore ilk 11 olabilirler, uzun sureli kontratlarindan cikmak zor olabilir.
Rosier Svensson'dan sonra gereksiz olur.
Amartey'den kayitsiz sartsiz cikmak lazim.
Ghezzal'in kontrati bittigi icin saymiyorum bile.
Cenk ve Salih'le makul sartlarda uzatip yerli transferini kapatirsak ben okey'im.
Yabanci transferleri kaliteli ve istikrarli oldugu surece kulube'nin onemi azalacak.
Oxlade, Rebic, Rashica, Muleka (fiziksel olarak hazir olma sartiyla) yabanci yedek olarak benim icin okey.
Bu sekilde bakarsak 5 transferle transferi kapatabilirsin. Amir, Rosier, Aboubakar'dan 3-5 birsey kazanirsan ne ala.