Yahu abicim adamin soyledigini niye anlamiyorsunuz ki? Adam solbek onemsiz 10 kisi ciksan da olur mu diyor? Kisitli butcen varsa oyuna daha direkt etki edecek mevkilere parami harcarim diyor. Ben kotu bir solbekle sampiyon oldugumuzu hatirliyorum. Ornek Ismail Koybasi, Ekrem Dag, gecen sene GS solbeksiz sampiyon oldu mesela. FB kac sene Umit Ozat'la sampiyon oldu. Kotu bir sagbekle de kac tane sampiyon olan takim gordum. Serdar Kurtulus, Serkan Balci, Sabri Sarioglu, uzar bu liste. Gecen sene solbeksiz takim sampiyon oldu, solbeki Masuaku ve Ferdi olan takim degil mesela.
Ama ben kotu santrforla sampiyon olan takim hatirlamiyorum. Kaliteli, yaratici iyi bir hucum lideri olmadan sampiyon olan takim hatirlamiyorum.
Ben arkadasa hak veriyorum. Kisitli butcen varsa parayi santrfor, hucum lideri, onlibero, lider stoper gibi daha kritik mevkilere harcamak daha mantikli.
Onu anlatmaya calisiyor.
Bizim takima transfer yapmak zorunda kalsam benim de ilk bakacagim mevki asla sagbek ya da solbek olmaz.
Solbekte Masuaku var yeterli. Sagbekte Rosier var, onu yok saysan bile idare edecek Tayfur Bingol var.
Evvela hucum lideri (forvet arkasi mi kanat mi o hoca'nin dusuncesine bagli olur), ondan sonra cok saglam bir lider stoper, Aboubakar'in durumuna gore top-class bir santrfor alirim.
Bunlardan sonra onlibero, ondan sonra sira gelirse belki solbeke sagbeke gelir.