2023/24 Beşiktaş Transfer Sezonu
2023/24 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2023/24 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2023/24 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 11 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2023/24 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 991230 defa] 2023/24 Beşiktaş Transfer Sezonu

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Senin begenmedigin alt yapi oyunculari Rangers, Torino, Braga yapti. Hicbirini begenmedin, zorululuk disinda oynatmadin. Hepsi de Le Mans'i katlayacak takimlar. Umut Meras da Le Mans'da harikalar yaratmiyordu, vasat bir oyuncuydu zaten.
Dün sordum cevabını alamadım. Bu oyuncular gittikleri takımda ne iş yaptı?

Çevrimiçi murat

Yine tek maçla gaza geliyoruz. Heriflerin hayvan gibi kadrosu var bugün oturmasa yarın oturur diğer renkli de aynı şekilde. Tırt dedigin takım kışa doğru seri yapa yapa götürür puanları biz de afrika kupası zamanı lig macinda solda umut meraş sağ açıkta onur bulut stoperde necip izler 5 maçta 2 puan alırız. Olmuş ağustos 13 hala bomboş mevkimiz var bizim heriflerin her mevkisinde iki iyi alternatifi var. Yönetim de inşallah "gs fb tırt ya biz bu kadroyla götüremez miyiz" diye düşünmüyordur.
yaptıkları pek sürdürülebilir değil birinin kadro değeri 250 diğeri 220 bizim 105.onlarla yarışmak değil akılcı olmak zorundayız.yalnız pervasızca transfer yapmalrının arksındaki güven nereden geliyor merak ediyorum.mutsuz halkı futbol ile meşkul etmek mi istiyorlar acaba?

Çevrimiçi kartalizma190399

Evet yine başa döndük. Şu genelleyici tavrın senin en büyük sorunun. Hollanda ile Türkiye'yi karşılaştırıp Türkiye'den bir Hollanda Beşiktaş'tan bir Ajax çıkarma çabalarını takdir ediyorum. Ama ne Türkiye bir Hollanda ne de Beşiktaş bir Ajax. Ve ben niye Hollanda gibi olmak isteyeyim ya da Beşiktaş'ın bir Ajax olmasını? Sen isteyebilirsin ben ya da bir başkası da istemeyebilir. Belki benim hayallerim senden büyük her sene Şampiyonlar Ligi ya da olmadı Avrupa Ligi kupasını kovalayacak bir takım ve düzen istiyorum. Biliyorum vereceğin cevabı 'Senin hayallerin gerçekçi değil ' tarzında cevap vereceksin. Senin hayallerin gerçekçi mi diye soracağım sen de 'Benim hayallerim daha gerçekçi' tarzında cevap vereceksin.
Asıl gerçekçi olanı söyleyeyim sana. Türkiye'de bir futbol kulübünün para kazanması mı hedefimiz olacak? Bu hedefe giden yol öncelikli olarak sportif başarıdan geçer altyapıdan değil. Büyük kulüpler sportif başarı için altyapıyı olmazsa olmaz şart koşmaz. Senin kendine örnek aldığın kulüp Ajax. Ben de kendime Bayern Munchen'i örnek alıyorum. Bayern'in çok iyi bir altyapısı var mı? Var. O altyapıdan çok iyi futbolcular da çıkıyor mu? Çıkıyor. Peki Bayern, Ajax gibi takımı sil baştan yapıp bozup gençlerle dolduruyor diyebilir miyiz? Diyemeyiz. Gider 30 yaşında futbolcu da alır 37'sine 40'ına kadar giden futbolcuyu da oynatır sportif başarı için.  Senin hayalin Ajax benim hayalim de Bayern gibi olmak her sene Şampiyonlar Ligi'ni kovalamak.

Burada kimse Besiktas Ajax gibi 6-7 tane 18 yasinda oyuncu'yu ilk 11'e koysun, altyapi'ya 2 sene onem verelim Ajax olalim demiyor zaten. Oyle bir olasilik yok, hayal kurmaya da gerek yok. Sadece "18 yasinda oyuncu hazir olacak bitti gitti" veya "A takim hocasi oyuncu gelistirmez hazir oyuncu oynatir" gibi modern futbolla alakasi olmayan sig dusuncelere karsi Ajax ornegi veriliyor.

Ajax'ta da senin dedigin gibi her altyapi oyuncusu hazir veya super yetenekli sekilde gelmiyor. Sen oradan takip ettigin icin sadece Ziyech, Frenkie, de Ligt'i biliyorsun, ama Ajax A takima 10 alt yapi oyuncusu aliyorsa 5 tanesi patlayip gidiyor, 5 tanesi ya yedek kaliyor ya kaybolup gidiyor. Rensch derim, Riedewald derim, Fischer derim, hatta sonradan patlamis olsa bile Botman derim, liste uzar gider. Bunlar da forma sansi buldu, bol bol oynatildi. Ajax kucuk kulup mu bunlari oynatiyor? A takim antrenorleri herhalde cok kotu veya aykiri bir antrenor olmali ki oyuncu gelistirmek gibi gorev taniminda olmayan seyleri deniyor, hay Allah ise bak sen.

Sen de oynatacaksin, deneyeceksin. Bak Bayern guzel ornek. Bayern'in buyuklugunu Besiktas'la kiyaslamak komik. Sen Ajax'i aklinca kucuk gordun ama Ajax bile Besiktas'tan kat kat buyuk kulup. Simdi bu laflara da alinacaklar olacak, cevap yazmayin. Yoksa birakin Ajax'in gecmis basarilarini, son 10 sene Avrupa'da yaptiklarini, kasa'sindaki parayi, mevcut kadro degerini yazarim gucenirsin. Senin islak ruyalarinda goremeyecegin, onumuzdeki 50 sene ulasamayacagin seviyelere bu adamlar 10 senede 1 cikiyor. Bunu da 18 yasindaki bebelerle yapiyor. Taraftar sayisinda senin Ajax'i gececegin bir parametre yok.

Bayern'e gelecek olursak, Bayern'i Bayern yapan ulke ici dominasyonu. Gerekirse tereyagindan kil ceker gibi Lewandowski'yi, Gotze'yi rakibinden pat diye almasi. 10 senede 8-9 defa sampiyon olmasi. Sen bu ulke'de bu seviye'ye modern futbol tarihinde cikamadin, asla cikamazsin. Parametreler acisindan sen Turkiye'nin 3. kulubusun. Gonlumuzdeki en guzel, en buyuk kulup Besiktas, o ayri mesele. Ben objektif verilere bakarak soyluyorum bunu.

- Fenerbahce ve Galatasaray senden daha buyuk stada sahip;
- Daha fazla taraftara sahip;
- Daha fazla satilabilir varliga sahip;
- Kulube daha fazla para akitan zenginlere sahip.

Sen rekor oyuncu satisi yaptigin, 2 kere ust uste CL'ye katildigin senelerde anca rakiplerini yakaladin gelir olarak. Bunun surdurulebilir olduguna inanmak polyanna'cilik, oyle bir ortam yok Turkiye'de. 3 buyukler arasinda oyle bir fark yok. Turkiye'den birakin Besiktas'i, Fenerbahce veya Galatasaray da Bayern olamaz. Fenerbahce Aziz Yildirim doneminde denedi olmadi, Galatasaray Dursun Ozbek doneminde denedi olmadi. Turkiye'de hicbir kulup Bayern seviyesinde olmaz.
Yahu sen koskoca ligi sampiyon bitirsen alacagin para 33 milyon tl, CL'de 1 galibiyet odulunun yarisi etmiyor. Senin ulke futbolunun hali ortada. Kalkmissin bana Bayern olacagim her sene CL kovalayacagim diyorsun. Sen once kicina don al, kicinda donun bile yok. Once ac karnini doyur. Bir etrafina dikkatlice bak. Ben UEFA siralamasinda kacinci siradayim, ben kimlerle nerede yarisiyorum, benim transfer ve maas butcem ne kadar, benim ne kadar borcum var, son 10 sene ben Avrupa'da ne gibi basarilara imza attim. Bu konuma gelene kadar nasil transferler yaptim, nasil strateji belirledim de hata yaptim. Bunlari iyice bir dusun, once nerede oldugunun farkina var, ondan sonra tartisiriz. Siz daha nerede oldugunun farkinda olmadan hayaller kuruyorsun. O hayallere ulasmak icin once bir nerede olduguna bak, nerede hata yaptigini dusun. Daha ilk adimda falso veriyorsunuz.

Çevrimdışı Ravenman

Belki benim hayallerim senden büyük her sene Şampiyonlar Ligi ya da olmadı Avrupa Ligi kupasını kovalayacak bir takım ve düzen istiyorum.

Asıl gerçekçi olanı söyleyeyim sana. Türkiye'de bir futbol kulübünün para kazanması mı hedefimiz olacak? Bu hedefe giden yol öncelikli olarak sportif başarıdan geçer altyapıdan değil. Büyük kulüpler sportif başarı için altyapıyı olmazsa olmaz şart koşmaz. Senin kendine örnek aldığın kulüp Ajax. Ben de kendime Bayern Munchen'i örnek alıyorum.

Ozaman hayal etmeye devam.

Bundesliga'da şampiyon olan takım 76 milyon euro alıyor.

Trendyol Süper Ligde şampiyon olan takım 1 milyon euro alıyor.

Yani Konferans Liginde 4 maç kazansan daha fazla para alırsın.

Almanyada şampiyon olan direk Devler Ligi grubuna girer, bizdeki şampiyon öneleme oynar.

Gerçekleri görmek lazım: Beşiktaşı büyütmek, borçlarını silmek, faizlerden kurtulmak ve başarıya kavuşturmak Altyapıdır.

Her sezon milyonları verip 23 tane futbolcu transfer edip sonra 15'ini fesih edip gönder tekrar 3.ol.

Ara sıra bi 6 yılda şampiyon ol oley, baktın borç oldu 300 milyon euro.

Omurgalı bir başkan olacak, ergen taraftara rest çekecek hiç adam yerine koymayacak, kulübün menfaatletini düşünerek Porto ve Ajax oyuncu yetiştirp satacak, ara sırada şampiyon olursa olsun çok önemli değil, senin gelirlerin giderlerinde fazla olmuyorsa şampiyonluğun bi önemi yok. Bursasporda şampiyon olmuştu.

Evet bu kulübün sportif başarısını çok istediniz, onun için her başarılı baṣkana ana avrat küfür edip kovdunuz (Seba, Bilgili, Orman).
[ Son Düzenleme: 13 Ağustos 2023, 12:11:38 Ravenman ]

Çevrimiçi Samet Demir

Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Burada kimse Besiktas Ajax gibi 6-7 tane 18 yasinda oyuncu'yu ilk 11'e koysun, altyapi'ya 2 sene onem verelim Ajax olalim demiyor zaten. Oyle bir olasilik yok, hayal kurmaya da gerek yok. Sadece "18 yasinda oyuncu hazir olacak bitti gitti" veya "A takim hocasi oyuncu gelistirmez hazir oyuncu oynatir" gibi modern futbolla alakasi olmayan sig dusuncelere karsi Ajax ornegi veriliyor.

Ajax'ta da senin dedigin gibi her altyapi oyuncusu hazir veya super yetenekli sekilde gelmiyor. Sen oradan takip ettigin icin sadece Ziyech, Frenkie, de Ligt'i biliyorsun, ama Ajax A takima 10 alt yapi oyuncusu aliyorsa 5 tanesi patlayip gidiyor, 5 tanesi ya yedek kaliyor ya kaybolup gidiyor. Rensch derim, Riedewald derim, Fischer derim, hatta sonradan patlamis olsa bile Botman derim, liste uzar gider. Bunlar da forma sansi buldu, bol bol oynatildi. Ajax kucuk kulup mu bunlari oynatiyor? A takim antrenorleri herhalde cok kotu veya aykiri bir antrenor olmali ki oyuncu gelistirmek gibi gorev taniminda olmayan seyleri deniyor, hay Allah ise bak sen.

Sen de oynatacaksin, deneyeceksin. Bak Bayern guzel ornek. Bayern'in buyuklugunu Besiktas'la kiyaslamak komik. Sen Ajax'i aklinca kucuk gordun ama Ajax bile Besiktas'tan kat kat buyuk kulup. Simdi bu laflara da alinacaklar olacak, cevap yazmayin. Yoksa birakin Ajax'in gecmis basarilarini, son 10 sene Avrupa'da yaptiklarini, kasa'sindaki parayi, mevcut kadro degerini yazarim gucenirsin. Senin islak ruyalarinda goremeyecegin, onumuzdeki 50 sene ulasamayacagin seviyelere bu adamlar 10 senede 1 cikiyor. Bunu da 18 yasindaki bebelerle yapiyor. Taraftar sayisinda senin Ajax'i gececegin bir parametre yok.

Bayern'e gelecek olursak, Bayern'i Bayern yapan ulke ici dominasyonu. Gerekirse tereyagindan kil ceker gibi Lewandowski'yi, Gotze'yi rakibinden pat diye almasi. 10 senede 8-9 defa sampiyon olmasi. Sen bu ulke'de bu seviye'ye modern futbol tarihinde cikamadin, asla cikamazsin. Parametreler acisindan sen Turkiye'nin 3. kulubusun. Gonlumuzdeki en guzel, en buyuk kulup Besiktas, o ayri mesele. Ben objektif verilere bakarak soyluyorum bunu.

Sen rekor oyuncu satisi yaptigin, 2 kere ust uste CL'ye katildigin senelerde anca rakiplerini yakaladin gelir olarak. Bunun surdurulebilir olduguna inanmak polyanna'cilik, oyle bir ortam yok Turkiye'de. 3 buyukler arasinda oyle bir fark yok. Turkiye'den birakin Besiktas'i, Fenerbahce veya Galatasaray da Bayern olamaz. Fenerbahce Aziz Yildirim doneminde denedi olmadi, Galatasaray Dursun Ozbek doneminde denedi olmadi. Turkiye'de hicbir kulup Bayern seviyesinde olmaz.
Yahu sen koskoca ligi sampiyon bitirsen alacagin para 33 milyon tl, CL'de 1 galibiyet odulunun yarisi etmiyor. Senin ulke futbolunun hali ortada. Kalkmissin bana Bayern olacagim her sene CL kovalayacagim diyorsun. Sen once kicina don al, kicinda donun bile yok. Once ac karnini doyur. Bir etrafina dikkatlice bak. Ben UEFA siralamasinda kacinci siradayim, ben kimlerle nerede yarisiyorum, benim transfer ve maas butcem ne kadar, benim ne kadar borcum var, son 10 sene ben Avrupa'da ne gibi basarilara imza attim. Bu konuma gelene kadar nasil transferler yaptim, nasil strateji belirledim de hata yaptim. Bunlari iyice bir dusun, once nerede oldugunun farkina var, ondan sonra tartisiriz. Siz daha nerede oldugunun farkinda olmadan hayaller kuruyorsun. O hayallere ulasmak icin once bir nerede olduguna bak, nerede hata yaptigini dusun. Daha ilk adimda falso veriyorsunuz.
Ben Ajax'ı küçük görmedim senin hayallerini küçük gördüm. Sen 10 milyonluk küçük bir ülkenin takımını kendimize model alalım diyorsun. Ben de diyorum kendime model alacaksam bu Ajax değil Bayern Munchen olur. Halbuki bunu da net yazmıştım.
Dün ' Bu çocukları şımarttınız' diye yazıyorum sen bana çocuklara 'Şımarık velet' demişim gibi karşılık veriyorsun ya da Hoca genç yaşlı fark etmez kim hak ediyorsa onu oynatır diye yazıyorum sen bana ' Hoca genç değil hazır oyuncu oynatır' diye yazdın diye karşılık veriyorsun.

Dün sordum cevabını alamadım. Bu oyuncular gittikleri takımda ne iş yaptı?

Ridvan 15 macta oynadi. Barisic gibi iyi bir solbeki kesemedi, ama yedek rolunde diyelim.

Emirhan 12 macta oynadi (kisitli dakika aldi, 12 mac yaniltici rakam). Ilic, Vlasic gibi deger olarak bizim kadromuzun en degerli futbolcusunu da gecen oyunculari kesemedi. Italya ligini 10. sirada tamamlamis takimda as oyuncu olamadi, gercekten inanilmaz bir basarisizlik (!).

Serdar gecen sene 12 macta oynamis kisitli dakika almis. Senden daha yuksek profilli bir takimda (Braga).

Ama 3'unun ne oynadigi pek onemli degil. 3 kulup de yatirim olarak aldi, ilk sene bekleneni veremese de satmadilar, cop ilan etmediler, takimda tuttular. Cunku bu takimlar oyuncu 18 yasinda olsa da 30 yasinda olsa da gelip catir catir hazir olup oynayacak, gelisme diye birsey yok hazir olacak vs gozuyle bakmiyor. Sonuc olarak 3 oyuncu da Besiktas'tan daha iyi bir takima gitti ve Besiktas'ta olduklari rolun asagi yukari aynisina sahipler. Sonucta ne olacaklarini da 3 sene sonra gorecegiz. Ama Besiktas'ta kalsa ne olacaklari belli. Diger altyapi oyuncularinin akibetine bakarsan gorursun.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Ozaman hayal etmeye devam.

Bundesliga'da şampiyon olan takım 76 milyon euro alıyor.

Trendyol Süper Ligde şampiyon olan takım 1 milyon euro alıyor.

Yani Konferans Liginde 4 maç kazansan daha fazla para alırsın.

Almanyada şampiyon olan direk Devler Ligi grubuna girer, bizdeki şampiyon öneleme oynar.

Gerçekleri görmek lazım: Beşiktaşı büyütmek, borçlarını silmek, faizlerden kurtulmak ve başarıya kavuşturmak Altyapıdır.

Her sezon milyonları verip 23 tane futbolcu transfer edip sonra 15'ini fesih edip gönder tekrar 3.ol.

Ara sıra bi 6 yılda şampiyon ol oley borç oldu 300 ilyon euro.

Evet bu kulübün sportif başarısını çok istediniz, onun için her başarılı baṣkana ana avrat küfür edip kovdunuz (Seba, Bilgili, Orman).
Ya da Ajax gibi ol değil mi. Ben türkçe yazıyorum da sanırım size farklı bir dilde geliyor yazdıklarım.

Çevrimiçi tolga1903

yaptıkları pek sürdürülebilir değil birinin kadro değeri 250 diğeri 220 bizim 105.onlarla yarışmak değil akılcı olmak zorundayız.yalnız pervasızca transfer yapmalrının arksındaki güven nereden geliyor merak ediyorum.mutsuz halkı futbol ile meşkul etmek mi istiyorlar acaba?

Birinin pervasızca transfer yapmasını az çok anlayabilirim, yıllardır başarısızlar ve çok iyi oyuncu satışı yaptılar. Ama diğerinin tıpkı suudi kulüplerine benzer şekilde yarınlar yokmuş gibi transfer yapabiliyor ve para harcayabiliyor olmasının arkasında devlet ve mevcut hükümet var. Arazi üzerinden bu ülke vatandaşının parasının nasıl gasp edildiğini çarşaf çarşaf yazıyorlar, o 1.30 boylu yöneticileri 5'li çete gibi iş almaya devam ediyor devletten. 900 milyon tl zarar açıkladıkları ortamda spk çat diye sermaye artırımlarına onay verdi ve üzerine ülkenin cumhurbaskani tüm kulüpler deprem bölgesine yardımlar yapmış ve yapmaya devam ediyorken yalnızca kendilerine teşekkür edip fener ve bize örnek gösterdi siz de böyle olun diye.

Mide bulandırıcı derecede yalan ve algıyla usulsüz transfer yapıyorlar, ne fb ne bizim muhabirler verilen yıllık ücret bonservis konusunda hiçbir şekilde yanılmazken bunların muhabirlerinin yıllık 9'a anlaşıldı diye haber yaptığı oyuncuyu  açıkladıkları rakam 3.5 mesela. Böyle bir ülkeye de böyle bir haramzade kulüp yakışır devam etsinler yok olacakları günleri iple çekiyorum.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Ridvan 15 macta oynadi. Barisic gibi iyi bir solbeki kesemedi, ama yedek rolunde diyelim.

Emirhan 12 macta oynadi (kisitli dakika aldi, 12 mac yaniltici rakam). Ilic, Vlasic gibi deger olarak bizim kadromuzun en degerli futbolcusunu da gecen oyunculari kesemedi. Italya ligini 10. sirada tamamlamis takimda as oyuncu olamadi, gercekten inanilmaz bir basarisizlik (!).

Serdar gecen sene 12 macta oynamis kisitli dakika almis. Senden daha yuksek profilli bir takimda (Braga).

Ama 3'unun ne oynadigi pek onemli degil. 3 kulup de yatirim olarak aldi, ilk sene bekleneni veremese de satmadilar, cop ilan etmediler, takimda tuttular. Cunku bu takimlar oyuncu 18 yasinda olsa da 30 yasinda olsa da gelip catir catir hazir olup oynayacak, gelisme diye birsey yok hazir olacak vs gozuyle bakmiyor. Sonuc olarak 3 oyuncu da Besiktas'tan daha iyi bir takima gitti ve Besiktas'ta olduklari rolun asagi yukari aynisina sahipler. Sonucta ne olacaklarini da 3 sene sonra gorecegiz. Ama Besiktas'ta kalsa ne olacaklari belli. Diger altyapi oyuncularinin akibetine bakarsan gorursun.
Üçü de Beşiktaş'ta oldukları rolün çok daha aşağı seviyesindeler. Geçen sezon bizde olup Rıdvan 15, Emirhan ile Serdar 12'şer maçta oynasaydı ortalığı yangın yerine çevirecek olan sizlerdiniz. Dinozor Rangers,Braga, Torino antrenörlerine bir ders verme vakti geldi bence

Ben Ajax'ı küçük görmedim senin hayallerini küçük gördüm. Sen 10 milyonluk küçük bir ülkenin takımını kendimize model alalım diyorsun. Ben de diyorum kendime model alacaksam bu Ajax değil Bayern Munchen olur. Halbuki bunu da net yazmıştım.
Dün ' Bu çocukları şımarttınız' diye yazıyorum sen bana çocuklara 'Şımarık velet' demişim gibi karşılık veriyorsun ya da Hoca genç yaşlı fark etmez kim hak ediyorsa onu oynatır diye yazıyorum sen bana ' Hoca genç değil hazır oyuncu oynatır' diye yazdın diye karşılık veriyorsun.

Benim hayalimdeki Besiktas Turkiye liginde 10 senede 6-7 defa sampiyon olan, Avrupa'nin A ve B sinifi takimlarina sistematik sekilde oyuncu satan, oyuncu gelistiren, karakteristik zevk veren bir futbol oynayan ve Avrupa'da Arabistan'dan 1 onceki adim gozuyle bakilmayan, bir Basel, Shakhtar, Benfica, Feyenoord gozuyle bakilip saygi duyulan bir camia/takim olmasi. Realist bakis acisiyla maksimum olabilecegimiz bu, olabilecek hayal bu. Bundan otesi olmayacak dua'ya amin demekten baska birsey degil.

Ben Besiktas'i Bayern olarak gormuyorum, cunku senin ulke futbolunda Bayern olabilecek gucun yok camia olarak, oyle bir ortam yok. Ulke ici konumundan bahsediyorum bak, Avrupa seviyesinden bahsetmiyorum bile.
Ben Besiktas'i Ajax olarak da gormuyorum, cunku senin ulke futbolun ve futbola bakis acin Hollanda'nin 50 yil gerisinde. Once ulke futbolu ve mentalite olarak 50 yili kapat, sonra dusunuruz.
[ Son Düzenleme: 13 Ağustos 2023, 12:21:03 kartalizma190399 ]

Birinin pervasızca transfer yapmasını az çok anlayabilirim, yıllardır başarısızlar ve çok iyi oyuncu satışı yaptılar. Ama diğerinin tıpkı suudi kulüplerine benzer şekilde yarınlar yokmuş gibi transfer yapabiliyor ve para harcayabiliyor olmasının arkasında devlet ve mevcut hükümet var. Arazi üzerinden bu ülke vatandaşının parasının nasıl gasp edildiğini çarşaf çarşaf yazıyorlar, o 1.30 boylu yöneticileri 5'li çete gibi iş almaya devam ediyor devletten. 900 milyon tl zarar açıkladıkları ortamda spk çat diye sermaye artırımlarına onay verdi ve üzerine ülkenin cumhurbaskani tüm kulüpler deprem bölgesine yardımlar yapmış ve yapmaya devam ediyorken yalnızca kendilerine teşekkür edip fener ve bize örnek gösterdi siz de böyle olun diye.

Mide bulandırıcı derecede yalan ve algıyla usulsüz transfer yapıyorlar, ne fb ne bizim muhabirler verilen yıllık ücret bonservis konusunda hiçbir şekilde yanılmazken bunların muhabirlerinin yıllık 9'a anlaşıldı diye haber yaptığı oyuncuyu  açıkladıkları rakam 3.5 mesela. Böyle bir ülkeye de böyle bir haramzade kulüp yakışır devam etsinler yok olacakları günleri iple çekiyorum.

Ulke'de boyle bir futbol ortami varken hala cikip Talisca'yi alip sampiyon olacagim, Turkiye'nin Bayern'i olacagim diye dusunebilmek cok degisik yahu.

Çevrimiçi murat

bunların hiçbiri beşiktaştan büyük kulüp değil sadece daha fazla paraları var ve alım gücü yüksek ülkelerin takımı.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Benim hayalimdeki Besiktas Turkiye liginde 10 senede 6-7 defa sampiyon olan, Avrupa'nin A ve B sinifi takimlarina sistematik sekilde oyuncu satan, oyuncu gelistiren, karakteristik zevk veren bir futbol oynayan ve Avrupa'da Arabistan'dan 1 onceki adim gozuyle bakilmayan, bir Basel, Shakhtar, Benfica, Feyenoord gozuyle bakilip saygi duyulan bir camia/takim olmasi.

Ben Besiktas'i Bayern olarak da gormuyorum, cunku senin ulke futbolunda Bayern olabilecek gucun yok camia olarak, oyle bir ortam yok. Ulke ici konumundan bahsediyorum bak, Avrupa seviyesinden bahsetmiyorum bile.
Ben Besiktas'i Ajax olarak da gormuyorum, cunku senin ulke futbolun ve futbola bakis acin Hollanda'nin 50 yil gerisinde. Once ulke futbolu ve mentalite olarak 50 yili kapat, sonra dusunuruz.
Şu an için ne Ajax ne de Bayern olabilirsin zaten. Benim demeye çalıştığım da o. Ama madem bir tanesini olmak istiyorum olacağım Bayern olur Ajax değil. Onun için de doğru bir proje, uzun seneler lazım.

Çevrimdışı Ravenman

Bizdeki taraftar grubu gerçekten problemli, Galatasaray ve Fenerbahçede bu yok.

Futbolun temelini bilmezler. Hersene şampiyon olursak tamamdır zanederler. Son 5 yılda 100 futbolcu transfer edip, altyapıdan sadece 3 futbolcu sattık.

ANÇ ten hep nefret ediyordum lakin şimdi düşüniyorum, Allah yardımcısı olsun bu ergen tayfala.

Çevrimiçi gokhans

-öncelikle bizim stad fenerinkinden büyük, devlet ve toki destekli haram stadının kapasitesi daha yüksek olabilir ama teknoloji, kalite ve bulunduğu konum itibariyle kıyaslanamaz bile. Kapasite önemlide değil ayrıca doluluk oranı önemli, geçen yıl stadlarının taraftar ortalaması 38bin’di. Yani başarı faktörü önemli. Şampiyon olamadığı yıl 18-20bin lere düşüyor.
- manu dünyanın en çok taraftara sahip kulübü ama m.city ve liverpoolun gölgesinden kurtulamadılar yıllardır.
- satılabilir mal varlığı olarak fener ile hemen hemen aynıyız belkide bi tık öndeyizdir.  Gs zaten devleti sömüren, lobilerle fetöyle çıkar sağlayan bir kulüp. Bugün şişli, riva, florya’ya devletle paslaşa rantını yiyorlar. Yarın ordan burdan 2, 3 arazide sakallarlar ama Allahında bir adaleti var ve bir gün hepbirlikte göreceğiz.
- Rahmi Koç, Turgay Ciner, Tuncay Özilhan, Hacı Sabancı, Cemil Kazancı, Ethem Sancak, Hüsnü Özyeğin ve Tevfik Yamantürk, mansimov gibi beşiktaşlı zenginler var. Güçlü bir yönetimin olsa bu kadar adamı konsolide edebilir. Örneğin aziz yıldırım, ülker’den koç’a, kiğılı’ya bir çok iş adamı ve zengini projelere dahil etti. Ülker ataşehir arazisine basket sahası yapıp bağışladı. Keza bizde nevzat demir tesislerini aynı şekilde edindik. Aslolan vizyoner ve güçlü bir yönetim yani. Basın, federasyon, yayıncı 2büyük için diretsede vuracaksın yumruğu masaya, dağıtacaksın hepsini, sen beşiktaşsın!!
Bazen direnmek gerekir hayata.. Aslolan hayattır. Hayatta Beşiktaş..!!!

bunların hiçbiri beşiktaştan büyük kulüp değil sadece daha fazla paraları var ve alım gücü yüksek ülkelerin takımı.

Buyukluk gibi subjektif kavramlar yerine parametrelere bakmak lazim.
UEFA siralamasinda bu takimlarin oldugu ulkeler senin ustunde. Sen 10.sun (o da son 2-3 hafta sayesinde yoksa daha da asagilardaydin), Iskocya 9, Portekiz 7, Italya 3.

Biri Italya liginde 10. olmus, digeri Iskocya liginde 2., digeri Portekiz liginde 4. Seni gecen sene paspas etmis Sporting'i de geride birakmis bu arada. Sen Turkiye liginde 3. olmussun.
Rangers daha gecen sene Avrupa Ligi'nde final oynamis, senin hayalini bile kuramayacagin nokta'ya ulasmis.

Braga'nin kadro degeri 128 milyon euro.
Rangers'in 118 milyon euro.
Torino 171 milyon euro.

Besiktas 105 milyon euro.

Istedigin sonuca varabilirsin, ama gercekler ortada. Alim gucuyle falan da hic alakasi yok olayin.
Alim gucu olmayan kulup yedek onlibero'ya 4 milyon euro bonservis bedeli odemez.

Çevrimiçi tolga1903

Bizdeki taraftar grubu gerçekten problemli, Galatasaray ve Fenerbahçede bu yok.

Futbolun temelini bilmezler. Hersene şampiyon olursak tamamdır zanederler. Son 5 yılda 100 futbolcu transfer edip, altyapıdan sadece 3 futbolcu sattık.

ANÇ ten hep nefret ediyordum lakin şimdi düşüniyorum, Allah yardımcısı olsun bu ergen tayfala.

Önemli olan altyapıdan çıkan oyuncuyu satmak mı yoksa yatırım yapıp verim alıp değerlendirip aldığın fiyatın üzerinde fiyata satabilmek mı? Cenk tosun'un satışı mesela rıdvan'ın satışından daha mı değersiz maddi anlamda demiyorum bunu. Ama sen yeni cenk tosun bulmak yerine ne yaptın negredo love ve burak yılmaz'a gömdün o parayı. Altyapıdan on yılda bir çıkacak değerli oyuncuyu satmanın peşine düşmek yerine neden bir kim min jae bulamıyor bu kulüp yıllardır bu izleme ekibi niye hala ekmek yiyor bu kulüpten onu sorgulamak bence daha rasyonel.

Şu an için ne Ajax ne de Bayern olabilirsin zaten. Benim demeye çalıştığım da o. Ama madem bir tanesini olmak istiyorum olacağım Bayern olur Ajax değil. Onun için de doğru bir proje, uzun seneler lazım.

Bence de zaten Ajax olamazsin, Bayern hic olamazsin. Bu kulup 5 sene iyi yonetilse de olamazsin Ajax.
Ama bir yerden baslamak lazim. Girmemiz gereken yol Skahktar, Feyenoord, Braga, Basel yolu.

En azindan kolay maclarda Demir Ege ve Semih'e sans ver, oyunculari oynat, en azindan rotasyon oyuncusu yapmayi dene.
1-2 tane satis ihtimalin olmayan, yuksek kontratli, kisa vadeli performans oyuncusuna karsi degil. Ama sende Aboubakar ve Ghezzal var.

Ekleme yapacaksan 2 milyona alip 10 milyona satacagin oyuncu al artik. Veya illa para harcayacagim 15 milyon butcem varsa gidip Talisca almak yerine ertesi sene 20'ye satabilecegin 2 tane 8 milyon'luk adam al Talisca yerine. 

Tartisma altyapi uzerinden dondu, ama benim sorunum altyapi'yla degil. Altyapi sorunlu bakis acimizin kucuk bir parcasi.
Asil mevzu strateji, akil. Altyapidan 5 oyuncu oynat Sergen olsunlar gibi birsey tabii ki yok.
Transfer yapmayalim Semih oynasin gelisir kafasinda degilim, oyle bir durum zaten yok.
Semih'e adil bir sans verilsin, o adil sans da maclarin son 5 dakikasinda gostermelik oynamak degil.
Mesela Neftci macinin rovasinda ilk 11'de baslamak.

Sag aciga yine Semih'i dusunme, eyvallah. Ama gidip de soru isareteriyle dolu, bitik, kontratinin bir tarafimiza girecegi adam al.
Belki bir zamanlar A sinifinda hic olmamis, ama B, belki C sinifinda olup level atlama ihtimali olan adami zorla. Hem katki versin hem gelissin hem seneye iyi bir para'ya sat.
Veya takimda tut seneye de faydalan.
[ Son Düzenleme: 13 Ağustos 2023, 12:39:23 kartalizma190399 ]

Çevrimiçi Samet Demir

https://twitter.com/Besiktas/status/768466890360520704
12 milyon bonservis - 20 milyon da maaş = 32 milyon

3 yıllık maliyet.

Çıkan o kadar habere rağmen Talisca alabileceğimize ihtimal vermiyorum. Bu paralara değer mi onuda kestiremiyorum. Bir yandan da gelmesini çok istiyorum.

M2007J3SY cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

-öncelikle bizim stad fenerinkinden büyük, devlet ve toki destekli haram stadının kapasitesi daha yüksek olabilir ama teknoloji, kalite ve bulunduğu konum itibariyle kıyaslanamaz bile. Kapasite önemlide değil ayrıca doluluk oranı önemli, geçen yıl stadlarının taraftar ortalaması 38bin’di. Yani başarı faktörü önemli. Şampiyon olamadığı yıl 18-20bin lere düşüyor.
- manu dünyanın en çok taraftara sahip kulübü ama m.city ve liverpoolun gölgesinden kurtulamadılar yıllardır.
- satılabilir mal varlığı olarak fener ile hemen hemen aynıyız belkide bi tık öndeyizdir.  Gs zaten devleti sömüren, lobilerle fetöyle çıkar sağlayan bir kulüp. Bugün şişli, riva, florya’ya devletle paslaşa rantını yiyorlar. Yarın ordan burdan 2, 3 arazide sakallarlar ama Allahında bir adaleti var ve bir gün hepbirlikte göreceğiz.
- Rahmi Koç, Turgay Ciner, Tuncay Özilhan, Hacı Sabancı, Cemil Kazancı, Ethem Sancak, Hüsnü Özyeğin ve Tevfik Yamantürk, mansimov gibi beşiktaşlı zenginler var. Güçlü bir yönetimin olsa bu kadar adamı konsolide edebilir. Örneğin aziz yıldırım, ülker’den koç’a, kiğılı’ya bir çok iş adamı ve zengini projelere dahil etti. Ülker ataşehir arazisine basket sahası yapıp bağışladı. Keza bizde nevzat demir tesislerini aynı şekilde edindik. Aslolan vizyoner ve güçlü bir yönetim yani. Basın, federasyon, yayıncı 2büyük için diretsede vuracaksın yumruğu masaya, dağıtacaksın hepsini, sen beşiktaşsın!!

Statin kalitesi gelirle baglantili. Stadin iyi bir wi-fi olmasi veya teknoloji olmasi sana gelir saglamiyor. Ac mali raporlari kim ne kadar gelir elde etmis stadindan gorursun zaten.

Manu tam da bize uyan ornek. Manu'nun bu durumda olmasinin tek nedeni akliyla yonetilmemesi. Abuk subuk transferler, sacma kadro muhendislikleriyle bu gunlere geldiler. Kalitesi tartisilmayacak hocalar da kurtaramadi kendilerini. Bu donemde City kadar para harcadilar, ama dogru sekilde harcamadilar. Manu olsan bile futbol aklin olmadigi surece batarsin, bu kadar basit.

O zengin listesi guzel de, bana faydasi olmayan klisenin papazini opeyim. Bu zenginleri konsolide eden cikmadi zaten yillar boyu. Hadi ANC'yi sevmiyorsun. Fikret Orman, Serdar Bilgili, Demiroren, hepsine mi dusman bu zenginler? Tuncay Ozilhan kendi grubunun markasini koruyacagi yere cok saglam Besiktas'li olsa Besiktas basketbol takimiyla birlestirirdi. Ulker ve Beko senelerdir ayakta tutmuyor mu FB'nin basketbol subesini?
Kendimi bildim bileli Demiroren, Serdar Bilgili ve tesisleri yapan Nevzat Demir haric kulube ciddi destek veren olmadi. 3-5 kurus veren yonetimdeki yoneticileri saymiyorum. Rahmi Koc'u da asla bu listeye almam. Beko adi altinda sponsor oldu, ama verdigi para bize stratejik avantaj saglayacak paralar degildi. Kendi oglunun kendi kulubune akittigi paralari goruyoruz iste. Haddi hesabi yok.

Stat sponsorlugunda da goruruz bakalim. Iyi Besiktas'liysa mevcut yonetime vs bakmaz cikarir senelik 20 milyon euro'ya stat sponsoru olur biz de helal olsun deriz. Beko icin konusulan rakam 7-8 milyon euro deniyor. Biraz becerikli bir yonetimin cok rahatlikla senelik olarak alabilecegi bir para Beko'ya ihtiyac duymadan. Ne anladim ben bu Besiktas'liliktan?

Çevrimiçi Samet Ç

Nasıl adam biliyor musun

M2007J3SY cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İyi adamda bizlik değil bize Amartey'in yanına stoper lider stoper lazım ligde bir şekilde Amartey Bahtiyar falan giderizde avrupada Amartey Colley başımıza çok iş açar.

Çevrimdışı Ravenman

Önemli olan altyapıdan çıkan oyuncuyu satmak mı yoksa yatırım yapıp verim alıp değerlendirip aldığın fiyatın üzerinde fiyata satabilmek mı? Cenk tosun'un satışı mesela rıdvan'ın satışından daha mı değersiz maddi anlamda demiyorum bunu. Ama sen yeni cenk tosun bulmak yerine ne yaptın negredo love ve burak yılmaz'a gömdün o parayı. Altyapıdan on yılda bir çıkacak değerli oyuncuyu satmanın peşine düşmek yerine neden bir kim min jae bulamıyor bu kulüp yıllardır bu izleme ekibi niye hala ekmek yiyor bu kulüpten onu sorgulamak bence daha rasyonel.

Senin hemfikirim kartalım.

Dediğim gibi, yerlilerden A-klası transfer edeceksin (Cenk, Salih, Mert vesayre), bunları ilerde yine satarsın piyasaları var.

Lakin yerlilerin A-sınıfını bulmasan, B ve C-sınıflarını altyapıdan al rotasyona monte et. Bunlara bonserviz gitmez.

Gelişirse satarsın, gelişmese gönderirsin.

Her sezon 1 tane yakalarsan yine para kazanırsın.

Geçen sezon doğru dürüst şans bulmayan 3 altyapı oyuncudan 10 milyon euro kazandık, birde şans bulsaydılar ve pişkin olsaydılar rakamları düşün sen.
[ Son Düzenleme: 13 Ağustos 2023, 13:02:47 Ravenman ]

Etiketler: