2023/24 Beşiktaş Transfer Sezonu
2023/24 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2023/24 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2023/24 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 11 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2023/24 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 991220 defa] 2023/24 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimdışı levitate

gecenin 1 inimi beklemişler teklif yapmak için
Zaten sorun bonservis değil maaş takımın içine pimi çekilip atılmış el bombası olur hiç bir oyuncuyu oynatamazsın takımda

millet el altından çözüyor, madem bu topa girdiler bulsunlar bir yolunu o zaman
bipbipbupbup

Çevrimdışı murat baltacı

Taliscayi bir şekilde alıp renklilerin yaptığı gibi maliyeti gizli tutmalıyız maaşıda imza parası başarı bonusu falan düşük gösterip takım içi dengeyi bozmamasini sağlarız.

Talisca pisikilojik  üstünlük sağlar rakipler böyle transfer şov yaparken sen izleyemezsin camianın bir şekilde havaya girmesi lazım yarışta bende varım demen lazım hem sahada hem masada sağlam olman hakkını yedirmemen lazım hakemler bize ayar verirken maç sonu çıkıp taraftara şirin gözükmek için açıklama yaparsan sahada verdiğin mücadelenin kurduğun takımın bir anlamı kalmazm

He şuda var talisca alsan bile şampiyonluk için yeterli olmaz en az ghezal ayarında bir kanat birde iki kanattada oynayabilen radmond tarzı birini artı marcelo katkısı yapacak defansı toparlayacak bir stoper daha almalıyız.muleka ile bu iş olmaz abou yokluğunda idare edecek hatta onunla gelişip ilerde direk formayı alacak bir santraforda şart.
BeŞiKtAşK

Çevrimdışı levitate

zamanında gomez'e 5-6 verdin adam 28 tane falan attı kimsenin sesi çıkmadı, talisca'da aynısın laciverti olur işte
bipbipbupbup

Çevrimiçi annoca

gizli tutulsa kim yer. şu an icardiyi zahayı teteyi - toreira yedi mi, bugün oynamama sebebi belli bak onunla da yakında yeni sözleşme haberi duyarız.

şimdi iş yerinde 25 bin maaş aldığınızı düşünün başka birine 500 bin maaş verilse ne düşünürsünüz. salih ve cenk yerine koymak gerek kendimizi. sadece performans olarak değil aynı zamanda yerlisin sana mecburlar ama 1 vermiyorlar taliscaya 8 veriyorlar.

bir yandan denge durumu can sıksa da talisca hayali de çok iyi. talisca-pepe-greenwood-saba sazonov bitirseler çok acayip bi kadro oluruz.

Çevrimiçi kartalizma190399

Ben genç yaşlı farketmez kim hak ediyorsa onu oynatır dedim. Güven Yalçın hazır oyuncu muydu Hoca onu  Beşiktaş A takımında oynatırken?  Gedson peki hazır oyuncu muydu? Valerien , Gedson'u yedek bırakmasa onun hazır oyuncu olduğunu iddia edebilirdiniz. Talisca örneğin Benfica'dan bize gelirken hazır oyuncu olarak mı gelmişti hatta Aboubakar'ı da yanına ekleyebilirsin? Valerien mi Gedson,  Talisca, Aboubakar'ın potansiyelini Şenol Hoca kadar ortaya çıkarabilecekti? Yok bunlar zaten hazır oyuncuysa   Gedson örneğinden gidebiliriz o zaman Gedson Valerien zamanında da şimdiki performansı verirdi. Sizin potansiyelli anlayışınızla benim çok farklı. Genç olursa size göre büyük ihtimal potansiyelli oluyor. Bana göre her genç oyuncu potansiyelli demek değildir. Potansiyelli olanın da aşamaları vardır . Örneğin Semih bana göre potansiyelli oyuncu ama seviye olarak henüz başlangıç seviyelerinde. Önünde uzun yol var. Talisca bize gelirken hatta Aboubakar  onlar da hâlen potansiyelli oyunculardı ama olgun futbolcu kategorisine daha yakınlardı özellikle Aboubakar.

Bu soylediklerine katiliyorum, ama Demir Ege Semih yardiracak, ilk 11 olsun vs demedim, demem de zaten. Ama altyapi'dan cikarttigin oyuncu yedek oyuncu olabilecek kivamdayken, o sansi vereceksin, gelistirip en azindan yedek oyuncu yapacaksin, daha iyi olursa amenna. Altyapi'dan cikan her oyuncu 19 yasinda ilk 11'e girip siritmadan oynasin gibi bir dunya da yok, iddiam da yok. O altyapi oyuncularini elestirenlerin sacma beklentisi. Altyapidan cikarttigin oyuncu 4. stoperin, 3. santrforun da olabilir. Ama bunu gormek icin en azindan forma sansi vermelisin. Demir Ege'ye Neftci Baku rovansinda ilk 11'de forma sansi veremiyorsan o oyuncu icin olmadi, olmayacak deme luksune de sahip degilsin.

biz takım olarak gayet iyi durumdaydık ülkeyide ilk on içinde tutuyorduk bu yönetim geldi içine etti beşiktaşı paspas yaptın ülkeyi paspas yaptın sen nasıl bir aşağılık komleksine sahipsin bilemedim gözünde büyüttüğün ülkelerin firmalarında türkler çalışıyor mesela roysroce cio su türk covit aşısını bulanlarda türk bunları bilde aşağılık komleksini düzeltir belki burası nefret kusma yeri değil üslubuna dikkat et sürekli küçümseme içindesin ama dünyadanda bir habersin yanlış propagandaların etkisinde kalmışsın bu kadar ezik olma beşiktaş desturla konuşulur bragaya elenmişiz ben elediğimizide hatırlıyorum onların baş üstü takımı porto az çekmedi bizden liverpoolü eledik madem tek tek maçları sayıp eziklik yapacaksın bende tersi birsürü örnek veririm yenmek yenilmek kimseyi üstün falan yapmaz futbolu çok sevmemize ramen biz futbol ülkesi değiliz bu bizi ikinci sınıf yapmıyor bak kızlarımız voleybolda dünya şampiyonu oldu buda bizi üstün yapmaz

Bu oyuncular 5 sene evvel transfer olmadi o takimlara, henuz gecen sene oldu. O zaman gecen sene'yi ornek verecegim tabii. Bu oyuncular gittikleri takimda iyi performans henuz gosteremedi, ama onlar sizin gibi "aldigim genc gelip ilk 11 oynayacak yardiracak yoksa cop" kafasinda olmadigi icin gondermediler, gondermez de. Antrene edecek, gelistirecek, forma sansi verecek, 1 yanlis sut tercihi yapti diye cop ilan etmeyecek, gerisi Allah kerim. Ki bunlar hicbirsey oynamasa bile bize 10 milyon euro para kazandirarak gitti. O da az buz degil. Demek istedigim sey; zorunluluktan dolayi oynattigin ve A takimda tam olarak gelisimini saglayamadigin adamlar bile 10 milyon euro kazandirdi. Sirf bu bile bu oyunculara simarik velet, cop olarak bakmamak icin bir neden.

Sen Turkiye'nin futbol ulkesi olarak Portekiz'in ustunde oldugunu mu iddia ediyorsun simdi? Senin Turkiye olarak yerin belli, git UEFA siralamasina bak. Git bir 5 yil evvelki siralamana da bak, 10 yil evvelki siralamana da bak, istedigin zaman dilimine bak. Portekiz seviyesine hicbir zaman gelemedin, gelemezsin de. 10 senede 1 olan gruptan cikma, ceyrek final oynama vs de degistirmez bunu.

Ayrica Ugur Sahin ne alaka cozemedim. Egitimini tamamen Almanya'da almis, kurdugu firma Almanya temelli, Alman'larla calismis, asi'yi bularken Almanya'nin kaynaklarindan faydalanmis bir adam. Adi, dogum yeri ve pasaportu disinda adamda Turk olan birsey yok. Ovunelim mi? Madem Turkiye o kadar super asi'yi bulan firma neden Turk firmasi degil, tamamen ALMAN firmasi olan Biontech?

rakiplerimizden daha iyi kadro kuruyoruz zaten fener o kadar para harcıyor ama iyi kadro falan kurmuyor on yıldır şampiyon olmak için meliyorlar gs kuruyorda ne oluyor ittirerek zor şampiyon oluyor elbet daha iyi olsun isteriz ama bu onlardan kötü olduğumuz anlamına gelmez  şu halimizle bile en iyi kaleci en iyi forvet en iyi orta saha bizde en iyi beklerde bizde bir kanatlar zayıf oda sakatlık yüzünden yoksa bir raşit yok rakiplerde bizim eksiğimiz kulübe bu konuştuğum lig için kulübemiz zayıf

Asiri subjektif bir yorum olmus.
Mert Muslera'dan iyi falan degil (Ersin'den 10 gomlek ustun, yerli olarak iyi, o ayri mesele).
Aboubakar Icardi'ye yakin, daha fazla katki da verebilir, ama kagit ustunde Icardi'den iyi degil. Performans ne olacak gorecegiz.
Bekler tartisilir, orayi gectim.
Ghezzal iyi Ghezzal olsa eyvallah, su an haril haril yerine oyuncu bakiyorsun. Su an Ghezzal Tadic ve Zaha'nin onunde demek baya komik.

Su an kadro kalitesi olarak GS ve FB'nin 3 gomlek asagisindasin, toparlayacak gibi de hic durmuyorsun adi gecen oyunculara bakilirsa. Sen sadece 3 mevki'yi kiyasladin ki bana gore son derece zorlama ve subjektif bir kiyaslama, diger mevkilerde geridesin, derinlik anlaminda karsilastirmak bile gereksiz.
Bu GS ve FB cok mantikli kadro kurdu demek degil. Bence de yatirimina bakarsan kadro kalitesi yerlerde ikisinin de, ama yine de seni cok net gectiler, cunku sen ortaya bir yatirim da koyamadin, akil da koyamadin. Akil ortaya koysan onlarin kadro'suyla yarisir bir kadro rahatlikla yapardin, bunun icin de Talisca'ya vs de hic gerek yoktu, Tadic'e de gerek yoktu. Ama onu da yapmadin.

Yine tek maçla gaza geliyoruz. Heriflerin hayvan gibi kadrosu var bugün oturmasa yarın oturur diğer renkli de aynı şekilde. Tırt dedigin takım kışa doğru seri yapa yapa götürür puanları biz de afrika kupası zamanı lig macinda solda umut meraş sağ açıkta onur bulut stoperde necip izler 5 maçta 2 puan alırız. Olmuş ağustos 13 hala bomboş mevkimiz var bizim heriflerin her mevkisinde iki iyi alternatifi var. Yönetim de inşallah "gs fb tırt ya biz bu kadroyla götüremez miyiz" diye düşünmüyordur.

Aynen oyle. GS puan kaybetti ama Zaha sakatliktan yeni cikti, Torreira takima girmedi, Icardi yeni geldi hazir degil. Tum sezon'un GS'nin bu kadroyla oynayacagini, bu oyuncularin boyle gidecegini dusunmek polyanna'ciliktan ote degil. Ligde cok zorlanacaklar, bence kadro'ya akittiklari para'nin karsiligini asla saha'da goremeyecekler, CL'de rezil olacaklar ama ellerinde bu kadar iyi bir santrfor ve kaleci varken gecen seneki gibi kotu oynasalar da ite kaka Anadolu takimlarini yenip lige tutunurlar. Icardi ve Muslera'nin ustune mac kazandiracak Zaha, Mertens, Tete bile var. Yine de gecilmez degiller, ama bunlari gececek kadro'yu kuracak isik bizde hic yok.

şenol hocanın kafasından ne geçiyor bilemeyiz belki de oynar ama solak, colley gibi. bize sağ stoper lazım. bahtiyar nasıl oynıcak bilmiyorum ön yargıyla yaklaşmamak lazım ben sadce burda yazıldı diye örnek vermek amacıyla yazdım atalantayı yoksa hiç bir maçını izlemedim. tek eleştirebilceğim nokta verilen bonservis miktarı.

Senol hoca'nin kafasindan ne gectigini Onana'yla ilgili soylediklerine bakarak anlarsin zaten.
Bu adama ilk 11'de yer yok iste, daha neyin tartismasi anlamiyorum. Oynayacak, CSKA'nin onemli topcusu vs diye konusan arkadaslar hala nasil oynayacak, kimin yerine oynayacak yazamadi. Masuaku'yu mu yedek birakacaksin? Colley'i mi? Gedson'u mu Rebic'i mi?
Yedek kulubesi icin 4.5 milyon euro'ya adam aldin, sakatlik olmadigi surece de oynamayacak. Yedekten girse bile stoper ve 8 numara haric (o da su an) zaten yedekleri olan bir bolge'yi yedeklemis olacak.

zamanında gomez'e 5-6 verdin adam 28 tane falan attı kimsenin sesi çıkmadı, talisca'da aynısın laciverti olur işte

Takim ici dengelerden bahsediyor insanlar.
Gomez o takimin papaz adamiydi. Kariyer olarak, profil olarak herkesin ustundeydi. Takimdaki diger oyuncular Sosa, Atiba, Oguzhan, Olcay kivamindaydi.
Bunlar 1-1.5-2 alirken Gomez'in 5 almasi cok anormal degil. Kalkip Almanya'nin kasaba takimindan gelen Olcay ben niye 1 aliyorum Gomez 5 aliyor diyecek hali yok.

Senin takiminin papaz adamlari Abou ve Gedson. Normalde Ghezzal'i sayarsin, ama performansi dustugu icin gectim. Bu adamlar 2-2.5 bandinda aliyor.
Aboubakar takimin yildizi, tek basina tasiyor resmen, papaz'in krali. Senin Talisca'ya vermen gereken maas Aboubakar'in 3 kati. Bu adam bence kariyer olarak Gedson'dan geride.
Performans olarak Aboubakar'i 1'e 1 olarak bile gecmesi cok cok zor. Birak 3 kati maasini alacak kadar gecmeyi. Bunu yapmasi icin 25 gol 20 asist gibi birsey oynamasi lazim, oyle birsey tabii ki olmayacak.

Nereden baksan elinde kaliyor. Takimdaki diger eksik mevkileri, takimin arsa cikmis borcu, Turkiye ligini sampiyon oldugunda kasa'na koyacagin para vs Talisca'nin maasi, o islere girmedim bile.

Çevrimdışı MUSTAFA_

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı Ravenman

Ajax'ın dünkü lig maçındaki ilk 11 deki gençler:

Jorrel Hato (17 yaş, stoper)
Devyne Rensch (20, sağbek)
Salah Eddine (21, solbek)
Kenneth Taylor (21, ortasaha)
Benjamin Tahiroviç (20, ortasaha)
Brian Brobbey (21, forvet)

Maçı 4-1 aldılar bu ara.

Burdaki ergen tayfası diyor ya "A Takım yetiştirme yeri değildir, oyuncu hazır olacak, Beşiktaş büyük kulüp".

Şimdi bi anlatın, herkes anlasın, çünkü ben anlamadım.

Ajax salak mı, biz mı akıllıyız?

Ajax küçük kulüp, biz daha mı büyüğüz?

Ajax gencecik kadrolarla 4 x Şampiyonlar Ligini kazandı (1971,1972,1973,1995), lakin bizi işi daha iyi biliyoruz boşver altyapı maltyapıyı.

Çevrimiçi tolga1903

Aynen oyle. GS puan kaybetti ama Zaha sakatliktan yeni cikti, Torreira takima girmedi, Icardi yeni geldi hazir degil. Tum sezon'un GS'nin bu kadroyla oynayacagini, bu oyuncularin boyle gidecegini dusunmek polyanna'ciliktan ote degil. Ligde cok zorlanacaklar, bence kadro'ya akittiklari para'nin karsiligini asla saha'da goremeyecekler, CL'de rezil olacaklar ama ellerinde bu kadar iyi bir santrfor ve kaleci varken gecen seneki gibi kotu oynasalar da ite kaka Anadolu takimlarini yenip lige tutunurlar. Icardi ve Muslera'nin ustune mac kazandiracak Zaha, Mertens, Tete bile var. Yine de gecilmez degiller, ama bunlari gececek kadro'yu kuracak isik bizde hic yok.

Benim de bahsetmek istediğim bu kadroları çok derin ikisinin de. As 11'lerinden herhangi bir oyuncu sakat cezalı veya formsuz olsa çok rahat şekilde ikame edebilirler bizim 11'den biri gittiği an yerine koyacak oyuncu yok kaldı ki direk 11'e daha transfer bekliyoruz biz yedek için alacaklar mı kimseyi şüpheli. Şu talisca için eğer teklif edilen rakamlar doğruysa kafayı yemiş bunlar.

Çevrimiçi tolga1903

bence düşünüyordur yönetim 😂
İşde onlar toparlanana kadar kaybederken bizim kaybetmememiz lazım kazanmayı alışkanlık ettiğimizde afrika kupası sıkıntılı geçmez şimdi hatırlamıyorum ama çokda sıkıntı verecek takım yoktu sanırım

Abi geçen sene bunlar kaybederken biz de kaybettik sonra seri yaptılar bir daha yaklaşamadık. Geçen sene oyun anlayışımız yüzünden heba ettik maçları bu sene de eksik ve niteliksiz kadro yüzünden kaybetme ihtimalimiz var. Ne vardı şu lige hazır şekilde eksiksiz başlasak transfer sezonunun sonuna doğru fırsat transferi kovalasaydık bu bizim yönetimler ne kadar beceriksiz ya

Maçı 4-1 aldılar bu ara.

Burdaki ergen tayfası diyor ya "A Takım yetiştirme yeri değildir, oyuncu hazır olacak, Beşiktaş büyük kulüp".

Ajax gencecik kadrolarla 4 x Şampiyonlar Ligini kazandı (1971,1972,1973,1995), lakin bizi işi daha iyi biliyoruz boşver altyapı maltyapıyı.

Ajax istese Besiktas’i 5 kere satin alir (dernek statusunde olmasak), ama sorsan Besiktas cok buyuk kulup.
A takimi antrenorunun gorevi oyuncu gelistirmek degil diye birsey okudum ya, olsem de gam yemem.
Bu kafayla daha cok milyarlarca lira borc yapariz, Konferans Kupasinda play-off’lari gecmek icin terleriz.
80 milyon insanin yasadigi, futbol fanatizminin doruklarda oldugu ulke’ye laik gordukleri seviye’ye bak.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Maçı 4-1 aldılar bu ara.

O Ajax 34 yaşına gelene kadar Tadic'i oynattı. Takım yanlış yönetilmeye başarısızlıklar gelmeye başlayınca da kendisi gitmek istedi ve gitti. Ajax da takımın yıldız oyuncuları gitmeye başlayınca yeniden yapılanmaya girdi. Büyük bir takım yapboz gibi yönetilmez.

Biz Türkiye'de yaşıyoruz. Bize Türkiye'den örnek vermen lazım. Senelerce Altınordu denildi. Uçacak kaçacak biz de kenardan gıptayla izleyecektik Altınordu'yu. Bize Altınordu'nun altyapı düzeni sayesinde nasıl sportif başarılar elde etmekte olduğunu anlatabilirsin.

Senin bu hayal dünyandaki teoriler ne hikmetse tutmamış Altınordu'da. Belki de adamlar yanlış yapmış sen doğrusunu biliyorsundur. Bence Altınordu'nun başına geçip oradakilere altyapı düzeninin nasıl olması gerektiği hakkında ders vererek futbol yöneticilik kariyerine güzel bir başlangıç yapabilirsin. Sendeki cevheri gören Beşiktaş yönetimi de seni Beşiktaş altyapısının başına getirir sadece Türkiye değil tüm Dünya senin fikirlerini ve uygulamalarını görme şansını elde eder

O Ajax 34 yaşına gelene kadar Tadic'i oynattı. Takım yanlış yönetilmeye başarısızlıklar gelmeye başlayınca da kendisi gitmek istedi ve gitti. Ajax da takımın yıldız oyuncuları gitmeye başlayınca yeniden yapılanmaya girdi. Büyük bir takım yapboz gibi yönetilmez.

Biz Türkiye'de yaşıyoruz. Bize Türkiye'den örnek vermen lazım. Senelerce Altınordu denildi. Uçacak kaçacak biz de kenardan gıptayla izleyecektik Altınordu'yu. Bize Altınordu'nun altyapı düzeni sayesinde nasıl sportif başarılar elde etmekte olduğunu anlatabilirsin.

Senin bu hayal dünyandaki teoriler ne hikmetse tutmamış Altınordu'da. Belki de adamlar yanlış yapmış sen doğrusunu biliyorsundur. Bence Altınordu'nun başına geçip oradakilere altyapı düzeninin nasıl olması gerektiği hakkında ders vererek futbol yöneticilik kariyerine güzel bir başlangıç yapabilirsin. Sendeki cevheri gören Beşiktaş yönetimi de seni Beşiktaş altyapısının başına getirir sadece Türkiye değil tüm Dünya senin fikirlerini ve uygulamalarını görme şansını elde eder

Tadic’i oynatti, ama sadece Tadic’i. Kadrolarinda senelerde 30 yas ustunde birtek Tadic ve Blind vardi, Blind de gitti zaten. Klaassen zaman zaman girdi takima. 2 tecrubeli oyuncunun yanina gelistirebilecegin 10 tane oyuncu koymak baska sey (altyapi veya cok genc dahil), takima 0 altyapidan oyuncu koyup takimi 30 yas ustu veya bitik adamlarla donatmak baska sey.
Bizim su an ilk 11’imizde gelistirip satacagimiz oyuncu sayisi en fazla 2 (Gedson ve Amir, bir ihtimal yasi nedeniyle Rosier). Digerlerini satamazsin.
Sadece gelistirip satacagim kafasinda bakmamak lazim, oyuncu gelistiginde senin takim potansiyelini de yukariya tasiyor, takim olarak da gelisiyorsun. Kadromuzda mevcut seviyesinin net ustune cikabilecek oyuncu neredeyse hic yok. Belki Amir, Gedson, bir ihtimal Rosier. Onun disinda yok. Futbol’da biraz bu da var. Oyuncu’yu 5’ken 5’e alip 8 yapacaksin, deger katacaksin. Biz bir zamanlar 8 olan dususe gecmis adami 3-4’e alip tekrar 8’e cikartmaya bakiyoruz. Bu arada sakatlik desen var, formsuzluk var, mental bitiklik var, kariyeri dususe gecmis ve bir daha eski seviyesine cikamayacak oyuncularda olan ne varsa var. Olme esegim olme.
Dunya’nin en hazira konan antrenoru Guardiola. O bile tonla oyuncu’yu gelistiriyor. Stones, Foden (ulan City’e bak ne kadar kucuk kulup, elinde tonla yildiz varken 18 yasinda Foden’i oynatiyor), Ruben Dias, Rodri, Akanji, Bernardo Silva, hepsi geldikleri seviyeden 2-3 gomlek uste ciktilar, gelistiler.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Bu soylediklerine katiliyorum, ama Demir Ege Semih yardiracak, ilk 11 olsun vs demedim, demem de zaten. Ama altyapi'dan cikarttigin oyuncu yedek oyuncu olabilecek kivamdayken, o sansi vereceksin, gelistirip en azindan yedek oyuncu yapacaksin, daha iyi olursa amenna. Altyapi'dan cikan her oyuncu 19 yasinda ilk 11'e girip siritmadan oynasin gibi bir dunya da yok, iddiam da yok. O altyapi oyuncularini elestirenlerin sacma beklentisi. Altyapidan cikarttigin oyuncu 4. stoperin, 3. santrforun da olabilir. Ama bunu gormek icin en azindan forma sansi vermelisin. Demir Ege'ye Neftci Baku rovansinda ilk 11'de forma sansi veremiyorsan o oyuncu icin olmadi, olmayacak deme luksune de sahip degilsin.
Altyapımdan çıkan oyuncu yedek olacak, rotasyon olacak kıvamda olsa çocuk buna mental, fiziksel her türlü hazır olsa zaten oynatılır. Şenol Güneş 17 yaşında Ozan Tufan'ı oynatırken Ozan Tufan hazır oyuncu muydu? Sizin sorununuz futbolcuları Şenol Hoca'dan, Burak Yılmaz'dan daha iyi tanıdığınızı sanmanız. Antrenmanlarda o şansı veriyor Hoca; onların yaşantılarını, hal tavırlarını hazır olup olmadıklarını sen değil Hoca görüyor. Sen ve senin gibiler de çıkıp ' Sen yanlış biliyorsun' edasıyla Hoca'ya akıl veriyorsunuz. Bu yaptığınızın türkçedeki karşılığına 'ukalalık' denir. Hoca'nın 60 küsur senesi futbolla geçmiş. Genç yaşlı olsun fark etmez futbolcunun ciğerini bilir.

Çevrimdışı Ravenman

Altınordu örneğin tam tutmamış. Bizim yabancı limitimiz onlardan yüksek. Altınordu inadına kendi yabancı limitini doldurmadı, yabancı oyuncu yerine bile altyapı oynattı.

Benin dediğim başka:

- Yabancıların maxle (14 tane al)
- Geri kalanı A-klas yerli al (Cenk, Salih, Mert), eğer alamiyorsan B-sınıf veya C-sınıf yerli satın alma
- çünkü B ve C klas yerliler senin altyapında da var, daha ucuz ve genç, onları doldur takıma.

Anladın mı ?

Umut Meraşlara Emrecanlara Kerem Atakanlara Baktiyarlara milyonları carcür etme. Sadece kulüpteki yöneticilerin ve hoca'nın menejer arkadaşlarını zengin edersin.

Anlamiyorsan tamam ozaman altyapıyı kapatalım, her sezon 25 oyuncu transfer edelim.

Solbekimizin 3. yedeğini bile gidip kaç milyon verip Anadolu takımlardan alalım.

Bence kulübe hemen kilit vuralım mal varlıkarımızıda Anadolu kulüplerine verelim.
[ Son Düzenleme: 13 Ağustos 2023, 11:42:49 Ravenman ]

Benim de bahsetmek istediğim bu kadroları çok derin ikisinin de. As 11'lerinden herhangi bir oyuncu sakat cezalı veya formsuz olsa çok rahat şekilde ikame edebilirler bizim 11'den biri gittiği an yerine koyacak oyuncu yok kaldı ki direk 11'e daha transfer bekliyoruz biz yedek için alacaklar mı kimseyi şüpheli. Şu talisca için eğer teklif edilen rakamlar doğruysa kafayı yemiş bunlar.

Konusulan rakam 12 milyon euro. 10-15 arasi bonservis, 8 civari maas diyelim.
Bu para’ya cok net Nino ve Malinovskyi indirirsin.
Nino defans hattindaki soru isaretlerini tek basina giderir.
Lider, ayagi temiz, potansiyelli, net gelisecek adam. Kendi degerini de arttirir, yanindaki Colley veya Amartey’in performansini da arttirir.
Malinovskyi Ghezzal’a sahane alternatif olur, onun profilinde zaten. Ters ayakla forvetleri besler, sut ceker, tam Ghezzal’i ikame edecek adam.
Tertemiz ikisini de alirsin. Ikisi de beklenen performansi gosterir, ne bir sakatlik soru isareti var ne performans problemi, ne mental problem. Koy takima tertemiz haftaya ikisi de ciksin saha’ya. Gelirislerse Nino’u aldiginin 2 katina satarsin Min-Jae Szalai parasina, ki Szalai’yi katlayacak kadar kaliteli. Malinovskyi de kendini bulursa Juventus Roma Lazio Milan hepsi siraya girer seneye. Ikisini de 15’e alip toplam 30’a okutursun.
Kulup boyle yonetilir.

Talisca gelirse ne olacak?

Talisca kendi temiz performansini (15-20 gol, 5-10 asist) gosterir.
Takimin orta saha kalitesini 2 tik asagi ceker. Simdiki orta sahanin uyumu, rakibe ustunlugu tamamen kaybolur.
Ileride 3 tane bitirici adamin olur, tek yaratici Ghezzal kalir, Ghezzal 17/18, 18/19 Quaresma performansi sergilemedigi surece (ki sergileyemez durumda oldugu acik) yaraticilik sorunu cekersin. Ki sergilese bile Afrika kupasi sirasinda gittin iste. Takim uretemez. Aboubakar ucundan yaratici, ama yetmez. Talisca yoktan var eder, sadece kendisi icin, digerlerinin performansini arttirmaz.
Yonetim hoca zaten tek isim verdi onu aldik rahatligiyla baska transfer yapmaz, bir ihtimal Chamberlain falan gelir o da bir derde deva olmaz. Yonmetimin bu kafada oldugunu defalarca gorduk zaten, gunah bizden gitsin kafasiyla yonetiyorlar kulubu. Yeter ki sosyal medya’da linc yemesinler.
Stoperde 2 sakat 2 tahtabacakla butun sezon her turlu sikintiyi yasarsin, ki biri gittigi an Necip’e muhtacsin. Savunma’dan Necip’in amansizca sisirmelerini, pas hatalarini seyrederiz artik.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Tadic’i oynatti, ama sadece Tadic’i. Kadrolarinda senelerde 30 yas ustunde birtek Tadic ve Blind vardi, Blind de gitti zaten. Klaassen zaman zaman girdi takima. 2 tecrubeli oyuncunun yanina gelistirebilecegin 10 tane oyuncu koymak baska sey (altyapi veya cok genc dahil), takima 0 altyapidan oyuncu koyup takimi 30 yas ustu veya bitik adamlarla donatmak baska sey.
Bizim su an ilk 11’imizde gelistirip satacagimiz oyuncu sayisi en fazla 2 (Gedson ve Amir, bir ihtimal yasi nedeniyle Rosier). Digerlerini satamazsin.
Sadece gelistirip satacagim kafasinda bakmamak lazim, oyuncu gelistiginde senin takim potansiyelini de yukariya tasiyor, takim olarak da gelisiyorsun. Kadromuzda mevcut seviyesinin net ustune cikabilecek oyuncu neredeyse hic yok. Belki Amir, Gedson, bir ihtimal Rosier. Onun disinda yok. Futbol’da biraz bu da var. Oyuncu’yu 5’ken 5’e alip 8 yapacaksin, deger katacaksin. Biz bir zamanlar 8 olan dususe gecmis adami 3-4’e alip tekrar 8’e cikartmaya bakiyoruz. Bu arada sakatlik desen var, formsuzluk var, mental bitiklik var, kariyeri dususe gecmis ve bir daha eski seviyesine cikamayacak oyuncularda olan ne varsa var. Olme esegim olme.
Dunya’nin en hazira konan antrenoru Guardiola. O bile tonla oyuncu’yu gelistiriyor. Stones, Foden (ulan City’e bak ne kadar kucuk kulup, elinde tonla yildiz varken 18 yasinda Foden’i oynatiyor), Ruben Dias, Rodri, Akanji, Bernardo Silva, hepsi geldikleri seviyeden 2-3 gomlek uste ciktilar, gelistiler.
Evet yine başa döndük. Şu genelleyici tavrın senin en büyük sorunun. Hollanda ile Türkiye'yi karşılaştırıp Türkiye'den bir Hollanda Beşiktaş'tan bir Ajax çıkarma çabalarını takdir ediyorum. Ama ne Türkiye bir Hollanda ne de Beşiktaş bir Ajax. Ve ben niye Hollanda gibi olmak isteyeyim ya da Beşiktaş'ın bir Ajax olmasını? Sen isteyebilirsin ben ya da bir başkası da istemeyebilir. Belki benim hayallerim senden büyük her sene Şampiyonlar Ligi ya da olmadı Avrupa Ligi kupasını kovalayacak bir takım ve düzen istiyorum. Biliyorum vereceğin cevabı 'Senin hayallerin gerçekçi değil ' tarzında cevap vereceksin. Senin hayallerin gerçekçi mi diye soracağım sen de 'Benim hayallerim daha gerçekçi' tarzında cevap vereceksin.
Asıl gerçekçi olanı söyleyeyim sana. Türkiye'de bir futbol kulübünün para kazanması mı hedefimiz olacak? Bu hedefe giden yol öncelikli olarak sportif başarıdan geçer altyapıdan değil. Büyük kulüpler sportif başarı için altyapıyı olmazsa olmaz şart koşmaz. Senin kendine örnek aldığın kulüp Ajax. Ben de kendime Bayern Munchen'i örnek alıyorum. Bayern'in çok iyi bir altyapısı var mı? Var. O altyapıdan çok iyi futbolcular da çıkıyor mu? Çıkıyor. Peki Bayern, Ajax gibi takımı sil baştan yapıp bozup gençlerle dolduruyor diyebilir miyiz? Diyemeyiz. Gider 30 yaşında futbolcu da alır 37'sine 40'ına kadar giden futbolcuyu da oynatır sportif başarı için.  Senin hayalin Ajax benim hayalim de Bayern gibi olmak her sene Şampiyonlar Ligi'ni kovalamak.

Altyapımdan çıkan oyuncu yedek olacak, rotasyon olacak kıvamda olsa çocuk buna mental, fiziksel her türlü hazır olsa zaten oynatılır. Şenol Güneş 17 yaşında Ozan Tufan'ı oynatırken Ozan Tufan hazır oyuncu muydu? Sizin sorununuz futbolcuları Şenol Hoca'dan, Burak Yılmaz'dan daha iyi tanıdığınızı sanmanız. Antrenmanlarda o şansı veriyor Hoca; onların yaşantılarını, hal tavırlarını hazır olup olmadıklarını sen değil Hoca görüyor. Sen ve senin gibiler de çıkıp ' Sen yanlış biliyorsun' edasıyla Hoca'ya akıl veriyorsunuz. Bu yaptığınızın türkçedeki karşılığına 'ukalalık' denir. Hoca'nın 60 küsur senesi futbolla geçmiş. Genç yaşlı olsun fark etmez futbolcunun ciğerini bilir.

Oyle degil. Ridvan ve Emirhan bizde rotasyona girecek kivamda mi? Kesinlikle oyle. Kimse zaten bunlar super yildiz, gelecegin Roberto Carlos’u vs demiyor. Bizde yedek solbek, ilk 18’de alternatif orta saha olacak seviyedeler. Tavanlarini sonra da gorursun. Bu iki oyuncu bizde nasil forma sansi buldun? Senin antrenorun ‘vay anasini Ridvan ne kadar da mental olarak hazir, mutlaka rotasyona sokmaliyim” mi dedi? Veya Emirhan bizde cikis yaptigi sezonun basinda planlama’ya dahil mi edildi? Senin antrenorun bu oyuncunun sene sonunda 5 milyon euro’ya Italya yapacak kalibre’de adam oldugunu idrak edip mi oynatti? Biri 2 solbek sakatlaninca ve solbeke devsirecek oyuncu kalmayinca zorunluluktan forma sansi buldu. Digeri ligden tamamen koptugunda, 1000 tane sakatlik oldugunda altyapi hocan tarafindan oynatildi.
Sergen Yalcin ikisini de dusunmuyordu, bilerek dusunerek oynatmadi ikisini de sezon baslarinda. Ikisi de tesadufen planlamaya dahil oldu.
Bu 2 ornek cok netken hala oyuncular iyiyse potansiyelliyse oynar vs diyorsunuz. Hayir oynamaz, oynamiyor da. Senin orumcek kafali dinozor antrenorlerin oynatmiyor.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Altınordu örneğin tam tutmış. Bizim yabancı limitimiz onlardan yüksek. Altınordu inadına kendi yabancı limitini doldurmadı, yabancı oyuncu yerine bile altyapı oynattı.

Benin dediğim başka:

- Yabancıların maxle (14 tane al)
- Geri kalanı A-klas yerli al (Cenk, Salih, Mert), eğer alamiyorsan B-sınıf veya C-sınıf yerli satın alma
- çünkü B ve C klas yerliler senin altyapında da var, daha ucuz ve genç, onları doldur takıma.

Anladın mı ?

Umut Meraşlara Emrecanlara Kerem Atakanlara Baktiyarlara milyonları carcür etme. Sadece kulüpteki yöneticilerin ve hoca'nın menejer arkadaşlarını zengin edersin.

Anlamiyorsan tamam ozaman altyapıyı kapatalım, her sezon 25 oyuncu transfer edelim.

Solbekimizin 3. yedeğini bile gidip kaç milyon verip Anadolu takımlardan alalım.

Bence kulübe hemen kilit vuralım mal varlıkarımızıda Anadolu kulüplerine verelim.
Umut Meraş Fransa'da oynamış Milli takım formasını görmüş futbolcu. Senin şu an altyapında olup da yarın Fransa'da oynayabilir diyebileceğin bir oyuncun var mı? Emrecan, Kerem Atakan gelirken genç oyuncu değil miydi? Senin altyapından çıkan oyuncuların kaç tanesi bu iki futbolcunun kariyerini yapacak seviyede? Senin altyapından çıkan futbolcular 3. ligde bile tutunamıyor. Senin gibi hayal dünyasından da teorik yazmayacağım gerçek hayattan örnek vereceğim. Bizde Hamza Küçükköylü diye bir futbolcu vardı seneler önce. U21'de gol kralı oluyordu. O zamanlar Hoca yine Şenol Güneşti. Senin o zamanki versiyonların da Hoca'yı Hamza Küçükköylü'yü oynatmadığı için yerden yere vuruyordu. Senin o zamanki versiyonlarını bulup getirme onlara sorma şansımız pek yok maalesef. Ne oldu U21 gol kralı Hamza Küçükköylü'nün kariyeri? Umut Meraş'ı geçtim Kerem Atakan, Emrecan kadar dahi kariyer yapabilmiş mi?
Sen bu işi biliyorum diyorsan geç Altınordu'nun ya da o tarz bir kulübün başına sadece Türkiye değil tüm dünya senin o eşsiz fikirlerinle aydınlansın.

Umut Meraş Fransa'da oynamış Milli takım formasını görmüş futbolcu. Senin şu an altyapında olup da yarın Fransa'da oynayabilir diyebileceğin bir oyuncun var mı? Emrecan, Kerem Atakan gelirken genç oyuncu değil miydi? Senin altyapından çıkan oyuncuların kaç tanesi bu iki futbolcunun kariyerini yapacak seviyede? Senin altyapından çıkan futbolcular 3. ligde bile tutunamıyor. Senin gibi hayal dünyasından da teorik yazmayacağım gerçek hayattan örnek vereceğim. Bizde Hamza Küçükköylü diye bir futbolcu vardı seneler önce. U21'de gol kralı oluyordu. O zamanlar Hoca yine Şenol Güneşti. Senin o zamanki versiyonların da Hoca'yı Hamza Küçükköylü'yü oynatmadığı için yerden yere vuruyordu. Senin o zamanki versiyonlarını bulup getirme onlara sorma şansımız pek yok maalesef. Ne oldu U21 gol kralı Hamza Küçükköylü'nün kariyeri? Umut Meraş'ı geçtim Kerem Atakan, Emrecan kadar dahi kariyer yapabilmiş mi?
Sen bu işi biliyorum diyorsan geç Altınordu'nun ya da o tarz bir kulübün başına sadece Türkiye değil tüm dünya senin o eşsiz fikirlerinle aydınlansın.

Senin begenmedigin alt yapi oyunculari Rangers, Torino, Braga yapti. Hicbirini begenmedin, zorululuk disinda oynatmadin. Hepsi de Le Mans'i katlayacak takimlar. Umut Meras da Le Mans'da harikalar yaratmiyordu, vasat bir oyuncuydu zaten.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Oyle degil. Ridvan ve Emirhan bizde rotasyona girecek kivamda mi? Kesinlikle oyle. Kimse zaten bunlar super yildiz, gelecegin Roberto Carlos’u vs demiyor. Bizde yedek solbek, ilk 18’de alternatif orta saha olacak seviyedeler. Tavanlarini sonra da gorursun. Bu iki oyuncu bizde nasil forma sansi buldun? Senin antrenorun ‘vay anasini Ridvan ne kadar da mental olarak hazir, mutlaka rotasyona sokmaliyim” mi dedi? Veya Emirhan bizde cikis yaptigi sezonun basinda planlama’ya dahil mi edildi? Senin antrenorun bu oyuncunun sene sonunda 5 milyon euro’ya Italya yapacak kalibre’de adam oldugunu idrak edip mi oynatti? Biri 2 solbek sakatlaninca ve solbeke devsirecek oyuncu kalmayinca zorunluluktan forma sansi buldu. Digeri ligden tamamen koptugunda, 1000 tane sakatlik oldugunda altyapi hocan tarafindan oynatildi.
Sergen Yalcin ikisini de dusunmuyordu, bilerek dusunerek oynatmadi ikisini de sezon baslarinda. Ikisi de tesadufen planlamaya dahil oldu.
Bu 2 ornek cok netken hala oyuncular iyiyse potansiyelliyse oynar vs diyorsunuz. Hayir oynamaz, oynamiyor da. Senin orumcek kafali dinozor antrenorlerin oynatmiyor.
Rıdvan'ı da Emirhan'ı da dinozor dediğin antrenörler oynatmak için zorladı. Rıdvan gel keyfim git keyfim rahat rahat takılırken Sergen onu ilk 11'e monte etmek için Rıdvan'dan daha fazla çaba gösterdi. Rıdvan kendi diyor geçirdiği sakatlıktan sonra kendisine iyi bakmadığını bu nedenle fiziksel olarak geri kaldığını ya da İskoçya'da daha fazla çalıştığını , profesyonelce yaşadığını Türkiye'de ise daha rahat olduğunu. Rıdvan Türkiye'de o kadar rahattı ki savunmada sürekli kademe, pozisyon hataları yaparken sol stoper onun hatalarını kapatır ama Rıdvan hatalarından ders alıp düzeltmek yerine aynı hataları yapmaya takım arkadaşları da onun hatalarını kapatmaya devam eder kendisi sol bekten ziyade sol açık gibi oynamaya çalışırdı. Sergen ona o kadar imtiyaz vermişti ki sonun da oynasın diye onu sol açığa bile atmıştı. Sergen bu imtiyazları Ersin'e de vermişti. Neyse ki bu ikisi bizi şampiyonluktan edecek kadar hata yapmamışlardı.
Emirhan'a gelecek olursak o çocuk mental olarak hazır değilken forma şansı veren yine dinozor Beşiktaş antrenörleriydi sen değil. Siz taraftar olarak da bu hazır olmayan çocuğu şımarttınız olmadan oldum havalarına soktunuz çocuğu. Çocuk gitti Torino'ya seviyesini gördü. Takılsın İtalya'da 1-2 sene daha. İstersen dinozor Torino antrenörünü bulup ona ders verip Emirhan'ı tekrardan ilk 11'in içine sokabilirsin.

Etiketler: