Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Konumuza bu başlık altından devam edebilirsiniz. 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu incelemek isterseniz;

0 Üye ve 17 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 6685208 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı ALI RIZA

Aslında bu da bize güzel bi veri veriyor @ALI RIZA ortalama bi hafta denilse kii daha kısa sürdü aralık 15 gibi tüm tablalar bitmiş 29 testere kirişin 3 te 1 i veya biraz fazlası yapılmış olur kaba için numaralı eski açığın orayı bekleriz gibime geliyor

bu 23 ekimde ilk tabla hazırlanışı...! neredeyse araya yagmur ve 29 ekim gibi tatil girdi
1)
[img width=620 Yasaklı Link.com/wp-content/uploads/2014/10/vodafone-arena-23.10.2014-126-620x465.jpg[/img]

bu da 2.
kasım 4 tabla hafta sonu betonlanır...!

[img width=620 Yasaklı Link.com/wp-content/uploads/2014/11/vodafone-arena-04.11.2014-066-620x465.jpg[/img]

Çevrimdışı ALI RIZA

Prekast işinin 1 1,5 ay gibi bi süre alacağını düşünmüyorum açıkçası tüm kaba inşaat bitene kadar betonun mukavemet kazanan yerlerinde zaten takılır ki bu da tahmini toplam prekastın yarısı diye düşünüyorum
zaten biten alanlar hızlıca yerleştirilir kapalı bitti eski açık alt taraf yarısı bitti  yeni açık köşe başladılar...! biten yerler prekastlanıyor kaba ile birlikte onlarda biter direk çatı montaj...!

Çevrimdışı Sezgin Cengiz

Obitaşın tek kat testerelerinin kalıbı diğer kalıplarla aynı mı acaba?Kaç adet kalıp var?Testerelerin dış sütunlarla birleştirilmesi ne kadar zaman alacak?Kalıpların sökülmesi, diğer testerelere geçiş her bir testerede ne kadar sürecek?Testereler tek seferde mi, iki seferde mi betonlanacak?Kapalıda çatı için gerekli aparat ve ek sütunların montajına şimdiden başlanamaz mı?Çiçekler erken bitirirse Obitaş'a yardım edecek mi?Prekastçılar gerekirse gece de çalışabilir mi?Vs vs...

- Obitaş testere kirişler için özel tasarlanmış çelik kalıp kullanmadığı için yap boz usulü kalıplama yapıyor. Bu yüzden de böyle durumlarda özel kalıp sayısı gibi net sınırlar olmaz. Çalışan sayısına, kalıp malzemesine güveniyorsa tek seferde 10 adet testere kiriş de imal edebilir o esnada yetersiz geliyorsa 5 adet de...

- Testere kirişlerin taşıyıcı kolonlarla birleştirilmesi de işi yapan firmanın hızına bağlı. 3 günde de bitirilebilir 1 haftada da.
- Bugüne kadar ki çalışma hızlarına göre 1 adet testere kirişin donatı imalatı 2 günü buluyor. Kalıplaması ve şakülüne alınması gibi işlerden sonra 2. gün akşamı betona hazır olacak hızda ilerlenebilir seviyede. Bütün testere kirişlerin bitmesi Ocak ayı ortasını bulacak.

- 5. sorunda eğer testere kirişlerin betonlanma seferini adete göre soruyorsan kaç adet betonlamaya hazır haldeyse o kadar kiriş tek seferde betonlanır. Bir testere kiriş kaç seferde betonlanır şeklinde bir soru çeşidi ise betonun kıvamına göre değişse de 1 testere kiriş ortalama 3 seferde betonlanır.

- Aparatlar ve çatıyı taşıyacak çelik kolonların şimdiden başlamasının bir anlamı yok. Şimden de montajına başlansa kısa sürede biteceği çelik kolonların bineceği betonarme kolon ve kirişlerin tamamının bitmiş olması gerekeceğinden yeni bir firmayı ve ekibi zaten sıkışık olan sahaya sokmaya gerek yok. ,

- A firması B firmasına yardım etmez. Her firmanın kendi iş gücü vardır ve işi bittiği gün tasını tarağını toplar gider.

- Prekastlar iyi bir aydınlatma ile gece de çalışabilir ama iş güvenliği açısından riskli olacağı için mecbur kalınmadığı müddetçe çalışılmaz.

Edit: Şimdi dikkatimi çekti, Necmi abinin dediği gibi boşver bunları anın tadını çıkar abicim. :bandit: :)
[ Son Düzenleme: 05 Kasım 2014, 03:06:44 Sezgin Cengiz ]

Çevrimiçi Necmi

Aslında bu da bize güzel bi veri veriyor @ALI RIZA ortalama bi hafta denilse kii daha kısa sürdü aralık 15 gibi tüm tablalar bitmiş 29 testere kirişin 3 te 1 i veya biraz fazlası yapılmış olur kaba için numaralı eski açığın orayı bekleriz gibime geliyor
aradaki ilk kat bittikten sonra büyük ihtimal yolu numaralının altından geçirecekler ve eski açığı yükseltecekler aralık sonunda ben büyük ihtimal numaralının biteceğini tahmin ediyorum en geç ocak ortasına sarkar gibi tabi eski açıkta ama yeni açık tribün kısmının bitmesi ocak sonunu bulur komple bitmeside martın sonunu bulur şubat sonu çatıya başlarlarsa mart sonu çelik halat kısmı biter mayıs sonuda çatı kaplama biter sonrasında çim ve diğer işler için önümüzde 3 ay kalıyorki buda yeterli oynanacak duruma gelmesi için hatta ufak çaplı sarkmalarıda kaldırabilecek bir süre

Çevrimdışı Geovani

@Necmi abi obitaş tablalarda baya hızlı ilerliyor sanki bana o kadar sürmez gibi geliyor tribün kısmı için ,testerelerdeki hızını henüz bilemiyoruz ama ben yılbaşına kadar en azından tablalar bitmiş üst testerelerinde üçte ikisinin biteceğini düşünüyorum

@Sezgin Cengiz partizan maçına gelde şu uğursuzluğu yenelim olimpiyatta  :D bu arada senin öngörün nedir yeni açığın tribün kabası için
BEŞİKTAŞA ADANMIŞ HAYATLAR

Çevrimdışı Sezgin Cengiz

@Sezgin Cengiz partizan maçına gelde şu uğursuzluğu yenelim olimpiyatta  :D bu arada senin öngörün nedir yeni açığın tribün kabası için

Ben çok bahtsız bir adam oldum bu aralar. Öyle ki yılan sokmasın diye uğruna kız kulesi inşa edilen kızın bahtsızlığından daha yeğdir. :D Fenerbahçe maçına planlamamı yapmama rağmen gelemedim maçın olduğu akşam inebildim İstanbul'a. 6 Kasım akşamında da kardeşimi askere yolcu edeceğiz kardeşlik tarafım daha ağır basıyor. :) Ama olsun bir süre daha İstanbul'dayım Soçiye dönmeden Necmi abi öncülüğünde yaparız bir organizasyon heralde. :) @Deniz Işidçi değilmiydi bir okur üfler bozulur büyü. :evillol:

Yeni açık tribün kabası Ocak ayının ilk haftasını yer.
[ Son Düzenleme: 05 Kasım 2014, 03:35:05 Sezgin Cengiz ]

Çevrimiçi Necmi

@Necmi abi obitaş tablalarda baya hızlı ilerliyor sanki bana o kadar sürmez gibi geliyor tribün kısmı için ,testerelerdeki hızını henüz bilemiyoruz ama ben yılbaşına kadar en azından tablalar bitmiş üst testerelerinde üçte ikisinin biteceğini düşünüyorum

bir bölümü bitirmeleri kolonları dikip kalıplayıp betonlamaları aşağı yukarı on gün sürüyor ve altı bölüm kaldı buda 60 gün eder sona köşe testereler kalacağı için tabliyeler bittikten sonrada minimum 30 gün diyelim fazlası var eksiği yok buda 90 gün eder buda şubat 3 demektir bu gecikmesiz yapacağı süre birde buna gecikmeleri ekle ben eklemedim net verdim en iyimser tahmin ocak sonu ama işin içine obitaş girince bu şubat sonu bile olabilir

Çevrimiçi Necmi

Ben çok bahtsız bir adam oldum bu aralar. Öyle ki yılan sokmasın diye uğruna kız kulesi inşa edilen kızın bahtsızlığından daha yeğdir. :D Fenerbahçe maçına planlamamı yapmama rağmen gelemedim maçın olduğu akşam inebildim İstanbul'a. 6 Kasım akşamında da kardeşimi askere yolcu edeceğiz kardeşlik tarafım daha ağır basıyor. :) Ama olsun bir süre daha İstanbul'dayım Soçiye dönmeden Necmi abi öncülüğünde yaparız bir organizasyon heralde. :) @Deniz Işidçi değilmiydi bir okur üfler bozulur büyü. :evillol:

Yeni açık tribün kabası Ocak ayının ilk haftasını yer.
sen ne zaman istersen program yaparız :) herkese iyi geceler diyorum yarın benim için yorucu bir gün olacak :)

Çevrimdışı Sezgin Cengiz

@Necmi abi sen de çok acımasızsın yav. :D Ben hızlanabileceklerini düşünüyorum.

Çevrimdışı Sezgin Cengiz

sen ne zaman istersen program yaparız :) herkese iyi geceler diyorum yarın benim için yorucu bir gün olacak :)

Tamam abi askeri uğurlayalım da ben gün veririm. :) İyi geceler sana da.

Çevrimdışı Geovani

@Sezgin Cengiz ALLAH kavuştursun kardeşim...@Necmi abi bu aralar çok karamsar bende ocak ortası diye düşünüyorum sarkmalarla beraber...Sanada iyi geceler abi kolay gelsin şimdiden...

Çevrimiçi Necmi

@Necmi abi sen de çok acımasızsın yav. :D Ben hızlanabileceklerini düşünüyorum.
gerçekler acıtır yaşananlar yaşanacakların aynasıdır bu güne kadar hızlanmayan bu günden sonramı hızlanacak bütün yazı boşa geçirdiler işin gerçeği bu umarım düşündüğümün ötesinde bir sapma yaşanmazda takvime uyma şansımız olur :bandit: iyi geceler

Çevrimdışı Sezgin Cengiz

@Sezgin Cengiz ALLAH kavuştursun kardeşim...@Necmi abi bu aralar çok karamsar bende ocak ortası diye düşünüyorum sarkmalarla beraber...Sanada iyi geceler abi kolay gelsin şimdiden...

Amin abi inş.
Necmi abi hiçbir zaman Obitaş'ı sevmedi sevebileceği ihtimalini bile düşünmememiz için katı duruşundan taviz vermiyor. :)

Çevrimdışı Geovani

Meteoroloji Mühendisleri Odası 2. Başkanı Ahmet Köse, halk arasında "Pastırma Yazı" olarak bilinen sıcaklıkların başladığını ve 12 gün süreceğini söyledi. İstanbul başta olmak üzere yurdun Batı kesimlerinde kar yağışı beklenmediğini belirten Köse "İstanbul'un kışını, 20 Ocak 2015 ve sonrasında bekliyoruz. Kar yağışlarını bu mevsimde göreceğiz" dedi.

Demekki kar da stadın kaba inşaatını bekleyecek  :)

Çevrimdışı KLEBERR

Meteoroloji Mühendisleri Odası 2. Başkanı Ahmet Köse, halk arasında "Pastırma Yazı" olarak bilinen sıcaklıkların başladığını ve 12 gün süreceğini söyledi. İstanbul başta olmak üzere yurdun Batı kesimlerinde kar yağışı beklenmediğini belirten Köse "İstanbul'un kışını, 20 Ocak 2015 ve sonrasında bekliyoruz. Kar yağışlarını bu mevsimde göreceğiz" dedi.

Demekki kar da stadın kaba inşaatını bekleyecek  :)

:super: :super: :super: :sevinc :kop:
Ben Beşiktaş çocuğuyum...

Çevrimdışı sallapati

Günaydın herkese
@bjk_mabet eline sağlık , geçenlerde istemiştik senden çekmişsin.. 35. saniyedeki kargaya dikkat :D

[ Son Düzenleme: 05 Kasım 2014, 07:11:37 sallapati ]

Çevrimdışı ZEKI

Gunaydin herkese emekcilerimiz is basi yapmislar bile insallah bir aksilik yasanmazda bugun, bu havada verimli bir calisma yapilir.

Çevrimdışı ahmet türken

Çevrimdışı yigitcan1903

Çevrimdışı SDemirsoy

Çevrimdışı bjkfatih63

günaydın arkadaşlar..  mustafa bugun geçmi kaldı   :kop: :sevinc :sevinc
haydi mustafa haydi mustafa haydi.. tam zamanı tam zamanı şimdi  .... :sevinc

Çevrimdışı kaanzor

"Ben matematik bilmem, 4-4-2 den 3-5-2 den anlamam..Beşiktaş çıksın, Beşiktaş gibi oynasın kazanır" Vedat Okyar.