Eski açık tarafının alçak olması mevzuu, projenin lansmanından beri tartışılıyor.
Herkes Anıtlar Kurulu'nun sözde kararından dolayı böylesi bir mimarinin ortaya çıktığı yalanına inandırılmış durumda.
Yahu, hepimiz akıllı insanlarız. O taraftaki tribünlerin, kule seviyesini geçemeyeceğinden dolayı bu yükseklikte tutulmuş olması yalanına inanmayın. O sütunları ne yapacaz? Sütunların üzerine gelecek olan çatıyı ne yapacaz? Çatıyı da koyduğunuzda oradaki dev yapı tabiki kule seviyesini geçecek. Sizce Anıtlar Kurulu'nun böyle bir kararı olsa, biz o seviyede çatı yapabilir miyiz? Hiç sanmam.
Bence bu mimari toplam kapasite sınırlaması sonucu karşımıza çıkmıştır. Adamın biri 42 bini geçemezsiniz demiş. Mimar da, bu kapasiteyi ben nasılsa diğer taraflarda tutturuyorum, en azından boğaz manzarasını kapatmayayım demiş. Boğaz tarafını aklınca alçak tutmuş ki haftada bir stada gelecek olan taraftar, o taraftar arasından da Yeni Açık tribünün üst katındakiler manzarayı görebilsin (gece karanlığında ne kadar görülecekse). Böyle saçma sapan mevzuları sorguluyorum kafamda.
Bu stadın eski açık tarafının alçak tutulmasını kabul edemiyorum kardeşim. Kimsenin bizim yıllardır beklediğimiz stadın göz estetiğine zarar vermesini kabul edemiyorum. Stad dolar dolmaz ayrı konu, ancak eski açık tarafı da yüksek olsa, daha boğucu bir arena olacağı kesin. O kısmın alçak kalıyor olması mükemmel diyebileceğimiz stadın o kısmını basitleştiriyor! En azından şu anda bir müdahalede bulunmak zor. Ancak mevcut mimari ileride bu kısmı yükseltmeye müsaade edecek şekilde inşa edilmeli.