Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)
Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Beşiktaş Forum|Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi) Konumuza bu başlık altından devam edebilirsiniz. 1360 sayfaya ulaşan Arşiv niteliğindeki diğer konumuzu incelemek isterseniz;

0 Üye ve 18 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)  [Okunma sayısı 6702652 defa] Vodafone Arena Stadyum Projesi 2 (Şeref Bey Stadyum Projesi)

Çevrimdışı TØLGA

Araç giriş çıkışı niye sorun olsun sen hiç tren rayı üstünden arabayla geçmedin mi ? :D.Bizim binek araçlar bile geçiyor sahadaki canavarlar hayli hayli geçer :)
ne bileyim toprak felan yagmur yagıyo :D ben türkiyede bu sistemin kullanıldıgından bile şüpheliyim şuanda   :alala:
Böyle bir aşk yok
beşiktAŞK

Çevrimdışı ALI RIZA

kapıların açılmasına kulüp izin vermiyor.okuduğum kadarıyla yönetim polislere kapıların açılmasını istemiş ama malesef açtıramamışlar.poliste kendi başına karar veremiyor onlarada emir gelmesi lazım.
yönetimin bir hikayesi yoksa ne diye oradalar da taraftardan sorumlular _? isteyen yapar istemeyen uğraşmaz yoluna bakar geçer gider boşa hikaye anlatmasınlar yıllardır yapılıyor da o gün mü olmuyor acaba _? bizim yönetim taraftar yanlısı değil oraya gelen kombine alanlar...(dikkat) konuyu değiştirelim :) dayanamayacagım sayacagım :)
yeni açık ile numaralı arası mı betonlanıyor acaba birleşti mi _?

Çevrimdışı ahmet türker

Ahmet abi demekte çok fazla rahat olur ama nasıl sitersen  :iblush:  :iblush: Abi ama taraftarını da savunsun bir kerede hakkını versin düşman değil dost olsun hafta sonu maçı izledik gereksiz statta onca boş yer varken taraftarın ıslanmasına göz yumuyorlarsa art niyet ararım yemişim TFF kuralını hesabını kitabını Sen orada ne işin var derler _? (ünlem bırakamıyorum) doğruları haklı derecede doğru yanlışları da taraftar gözüyle haklı yanlış orta yolu olmuyor mu acaba hiçbir zaman _? Bursa maçı sonrası takımı eleştiren o gruba küfrettim haklıyım başkanda etmiştir takım galip gelmiş vs oraya gidip ne ortamı geriyorsun adam gibi oynayın diyorsun ama sonra 3 çektir diyorsun ve sonra başkanın röportajında bunlar kız gibidir ifadesi de çok yanlış bir tane delikanlı başkanı spor yaparken yakalar bana kız demiştin derse o zaman eğlence olur... Başkan duruş sergiliyorsa ifadesini taraftarına düzgün yapmalı öfke diyorsa ise taraftarda öfkeli bir nevi...
konuda çıkmayalım
http://besiktasarena.com/index.php?topic=73.msg70485#new
buradan devam olur inşallah
değerli kardeşim herkes eleştirilebilir başkan da . olayları bir birine karıştırmamak lazım,dikkat edersen  stadla ilgili kısmından bahsediyorum ,taraftarların arasında çıkar guruplarının olduğunu herkes biliyor  bizim stadımız 22500 kişilikken 32000 e çıkarılacağında ,buna karşı çıkanlar bile oldu ,sebebi stad büyüdükçe ,gruplar stadtaki hakimiyetlerini kaybedeceklerini düşünmeleri     idi  bazı taraftarlar senin dediğin gibi fazlada masum değil  sevgili kardeşim ben bedavacı taraftar istemiyorum klübün sırtından geçinenleri hiç istemiyorum ,hayatımızdan yaşamımızdan kısıp forma ,şapka gibi beşiktaşın ürünlerine ödediğim paranın sadece beşiktaşa gitmesini istiyorum ,başkanın bütün taraftarlara karşı olduğunu düşünmüyorum ayrıca eskişehir maçında taraftarların kapalıya alımamasının sebebi futbol federasyonunun yetkilisinin sebep olduğunu televizyonlarda anlattılar değerli kardeşim :)

Çevrimdışı murat

oww mavi köşeden bir sol kroşe geldi  :kop: :kop:
hemen alıntılamışsınız ben siz görünce silme niyetiyle yazmıştım :D

Çevrimdışı ahmet türker

abi tamam işte.bizim aldığımız da yok.
fikret orman stat için destek almıyoruz diyor.onlar da destek alıyor diye sundukları bilgilerin statla alakası yok.stat olmasa da alacağımız normal bir gelirimiz.stada fazladan yardım ediyormuş gibi yalanlama haberi yapılmış, stada destek alıyorlar diyerek.ben de o kısma vurgu yaptım.herkes için rutin olan şeyleri destek veriyor diyerek yazmışlar.

devletin %25 kesmesi konusuna çok girdim giremeyeceğim  :D almaz diyorlardı.vodafone stat yapım sponsoru değil onu da diyim tekrardan.
tamam anladım değerli kardeşim :)

Çevrimdışı ahmet türker

dede ne zaman evlilik desem geliyosun korkuyorum hee  :evillol: :evillol:
bu kadar ne çektin merak ediyorum :kop:
evlenince anlarsın :kop:  :kop:  :kop:

Çevrimiçi Necmi

Gecenin 2 sinde bu adam ne diyor demeyin ama bir ufak eleştirim daha olacak :) .vinçler konusunda da büyük hata yaptık bence.Kule vinçlere raylı sistemler kurulacaktı ve hidrolik kule vinçler getirilicekti.2 vinç işimizi çok rahat görürdü ve vinçleri sök takla uğraştırmazdık.Bu sistemi kullanmaya en müsait yer bizim stadımızdı.Ama kullanmadık..

Paint terk şematize etmek gerekirse :

cidden mühendislik okuduğuna eminmisin :alala: mühendislikte en önemli konu maliyettir en iyi işi en düşük maliyetle yapmak gerekir raylı sistemi kurmak sadece şu anki vinçlere harcadığın maliyeti geçer koyacağın iki vincin maliyetini hiç katmıyorum toprağın üzerine iki tane ray atarak olmaz o iş alt yapısını sağlam yapacaksın gerçi öyle bir vinç varmı onuda bilmiyorum olsa bile dönüş yapamıyacakları için 4 tane kullanmak gerekir :D

Çevrimdışı Deniz

Şemayı düzelttim :).Böyle bir sistemi kullanmayı akıl etseydik işlerimiz çok daha pratik olabilirdi bence.

not:Rayların üstünden araçlar geçebiliyor arkadaşlar eminim hepiniz binek araçlarınızla bile birçok kez geçmişsinizdir :) )

(Fikret Orman şu çizimimi görse benim niye böyle zeki mühendisim yok diye ağlardı yemin ediyorum  :kop: :kop: )

"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Deniz

cidden mühendislik okuduğuna eminmisin :alala: mühendislikte en önemli konu maliyettir en iyi işi en düşük maliyetle yapmak gerekir raylı sistemi kurmak sadece şu anki vinçlere harcadığın maliyeti geçer koyacağın iki vincin maliyetini hiç katmıyorum toprağın üzerine iki tane ray atarak olmaz o iş alt yapısını sağlam yapacaksın gerçi öyle bir vinç varmı onuda bilmiyorum olsa bile dönüş yapamıyacakları için 4 tane kullanmak gerekir :D
İşte böyle düşünceler yüzünden memlekette bilim adamları gelişmiyor  :evillol: :evillol: .Böyle bir vinç varmış abi araştırdım netten :D

"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı ALI RIZA

değerli kardeşim herkes eleştirilebilir başkan da . olayları bir birine karıştırmamak lazım,dikkat edersen  stadla ilgili kısmından bahsediyorum ,taraftarların arasında çıkar guruplarının olduğunu herkes biliyor  bizim stadımız 22500 kişilikken 32000 e çıkarılacağında ,buna karşı çıkanlar bile oldu ,sebebi stad büyüdükçe ,gruplar stadtaki hakimiyetlerini kaybedeceklerini düşünmeleri     idi  bazı taraftarlar senin dediğin gibi fazlada masum değil  sevgili kardeşim ben bedavacı taraftar istemiyorum klübün sırtından geçinenleri hiç istemiyorum ,hayatımızdan yaşamımızdan kısıp forma ,şapka gibi beşiktaşın ürünlerine ödediğim paranın sadece beşiktaşa gitmesini istiyorum ,başkanın bütün taraftarlara karşı olduğunu düşünmüyorum ayrıca eskişehir maçında taraftarların kapalıya alımamasının sebebi futbol federasyonunun yetkilisinin sebep olduğunu televizyonlarda anlattılar değerli kardeşim :)
bedavacıları çöpe at yeni stada bile uğramasınlar.... Yıllardır taraftarlar yer değiştiriyordu TFF yetkisi vardı da o maça neden yetki kullanmıyorlar bizim yönetim neden ağırlığını koyamıyor pasif kalıyor söyledik olmadı manası inandırıcı değildir... Üstünde dur bağır çağır madem seni dinlemiyorlar çak takımı sahada 3 -0 hükmen yenil o zaman zorla güzellik olmazı anlarlar... senin taraftarın takımın kadar değerlidir nasıl takımın için saha uygun değilse o saçma stat bomboş olacaksa olsun oraya 10 bin tarftarını aldırtmaya zorlasan... kimse bana yetki hikaye vs anlatmasın ben anlamam geçmişte oluyorsa bugunde olur...

Çevrimdışı Deniz

Allahım sana geliyorum adamlar bunu kullanmış bile  :super: :super: .Hayranım böyle mühendislik zekalarına.Ben düşünene kadar elin adamı uygulamış bile. :yerlerde:
Vİnçlere dikkat beyler  :claps:

Çevrimdışı ahmet türker

@Necmi abi duy sesimi gece gece mühendislik damarlarım kabardı stada son teknoloji akıllı sistemler getiriyorum beni de işe alsınlar stadda :ebebe:
hiç olmazsa bir fikrin var ,fikir üretmek herşeyden önemli ,kafa yormanda öyle değerli ,hani insanlar birbirine sen herşeye karışma derler ya aslında bizim her şeye karışacak ,iyi yada kötü fikir üretecek insanlara ihtiyacımız var her şeye karışın değerli kardeşim ,eleştiriden hiç korkmayın . :)

Çevrimdışı ALI RIZA

Şemayı düzelttim :).Böyle bir sistemi kullanmayı akıl etseydik işlerimiz çok daha pratik olabilirdi bence.
not:Rayların üstünden araçlar geçebiliyor arkadaşlar eminim hepiniz binek araçlarınızla bile birçok kez geçmişsinizdir :) )
(Fikret Orman şu çizimimi görse benim niye böyle zeki mühendisim yok diye ağlardı yemin ediyorum  :kop: :kop: )

sence böyle sistemi dünyada kullan var mı acaba _? görüntü var sadece_? bir de alanın betonlanması lazım öncelikle bizim düz alan olsa idi dediğin olurdu harfiyat aldık ondan onu kurmamız imkansız parca bütün ilişkisi kullandık stadın etradını raylamak için beton dökecek sonra raylayacak sonra harfiyat alacak sonra temel atacaktık baya uğraştırır ama su anki sisteme uygun olur ama ilk stad  zamanına uygun değildir

Çevrimdışı manyak1903

Gecenin 2 sinde bu adam ne diyor demeyin ama bir ufak eleştirim daha olacak :) .vinçler konusunda da büyük hata yaptık bence.Kule vinçlere raylı sistemler kurulacaktı ve hidrolik kule vinçler getirilicekti.2 vinç işimizi çok rahat görürdü ve vinçleri sök takla uğraştırmazdık.Bu sistemi kullanmaya en müsait yer bizim stadımızdı.Ama kullanmadık..

Paint terk şematize etmek gerekirse :

Deniz amerika da yaşıyorsun ya da sık sık gitme imkanın var sanırım.Türkiye'de düşünerek yapılmıyor işler.birinin cebine giriyor mu ona bakılıyor. Fazla düşünenler de normal kalmıyor  :evillol: hayal gücü bilgiden daha önemlidir.o yüzden fikirler önemli.mesela devlet dediğimiz ülkeyi  düşünseydi , şu anda stat görselleri güzel ama çok daha iyisi yapılabilirdi.birilerinin cebine koyamıdığın için de yapamıyorsun bazı şeyleri.

Biri beni aldatırsa yazıklar olsun ona; iki kez aldatırsa yazıklar olsun bana

Bilmek istiyorsan bilmediğine inanmalısın

11 Aralık Perşembe Fulya Davası

Çevrimdışı Deniz

700 milyon borcumuz değil de 700 milyonumuz olsa şu stadı nasıl yapardık acaba diye merak ediyorum bazen :) .Şu sistemlerden biz de kullanır mıydık?Belki de daha iyisini.discovery channel bizim stada belgesel çeker miydi son teknoloji diye ?4 saat aralıksız Güç Analizi çalışmak bende kafa yaptı sanırım  :D

Çevrimiçi Necmi

Hep merak etmişimdir.Amerikada gibi ülkeler binaları yaparken çelik konstrüksiyonden yapıyor.Biz hala demir beton tabla vs kullanarak yapıyoruz.Neden bu tercih ediliyor hala ?

amerikalılar yapıyorsa o sistem iyidir demekmi lazım :alala: çok şükür inşaat sektöründe onlardan iyiyiz :D Çelik kafes yapıların bakımı vardır hem yapılırken maliyetli hemde ayakta durduğu süre maliyet getirir betonarme yapılar hem ucuz hemde sonrasında maliyeti olmayan yapılardır sağlamlık derecesine gelince doğru yaparsan oldukça sağlamdır unutma Amerikalılarda sağlamlık istedikleri yapılarını betonarme yapıyorlar barajlar sığınaklar askeri yapılar dikkat et beton yapılardır :D

Çevrimdışı Deniz

sence böyle sistemi dünyada kullan var mı acaba _? görüntü var sadece_? bir de alanın betonlanması lazım öncelikle bizim düz alan olsa idi dediğin olurdu harfiyat aldık ondan onu kurmamız imkansız parca bütün ilişkisi kullandık stadın etradını raylamak için beton dökecek sonra raylayacak sonra harfiyat alacak sonra temel atacaktık baya uğraştırır ama su anki sisteme uygun olur ama ilk stad  zamanına uygun değildir
Kullanan varmış  :iblush:

Çevrimdışı ahmet türker

bedavacıları çöpe at yeni stada bile uğramasınlar.... Yıllardır taraftarlar yer değiştiriyordu TFF yetkisi vardı da o maça neden yetki kullanmıyorlar bizim yönetim neden ağırlığını koyamıyor pasif kalıyor söyledik olmadı manası inandırıcı değildir... Üstünde dur bağır çağır madem seni dinlemiyorlar çak takımı sahada 3 -0 hükmen yenil o zaman zorla güzellik olmazı anlarlar... senin taraftarın takımın kadar değerlidir nasıl takımın için saha uygun değilse o saçma stat bomboş olacaksa olsun oraya 10 bin tarftarını aldırtmaya zorlasan... kimse bana yetki hikaye vs anlatmasın ben anlamam geçmişte oluyorsa bugunde olur...
tamam sevgili kardeşim sen bu yönetimi kafaya takmışsın, daha fazla konuşursam beni başkanın adamı sanacaksın ,benim söylemek istediğim iyi yaptıklarını da görelim ,ayrıca her yaptıklarını beğenmeme hakkında var tabi ,ama beğenenlerede  niye beğeniyorsun diyemeyiz. :)

Çevrimiçi Necmi

hiç olmazsa bir fikrin var ,fikir üretmek herşeyden önemli ,kafa yormanda öyle değerli ,hani insanlar birbirine sen herşeye karışma derler ya aslında bizim her şeye karışacak ,iyi yada kötü fikir üretecek insanlara ihtiyacımız var her şeye karışın değerli kardeşim ,eleştiriden hiç korkmayın . :)
aslında bizde fikir üreten çokta uygulama yok :D

Çevrimdışı Deniz

amerikalılar yapıyorsa o sistem iyidir demekmi lazım :alala: çok şükür inşaat sektöründe onlardan iyiyiz :D Çelik kafes yapıların bakımı vardır hem yapılırken maliyetli hemde ayakta durduğu süre maliyet getirir betonarme yapılar hem ucuz hemde sonrasında maliyeti olmayan yapılardır sağlamlık derecesine gelince doğru yaparsan oldukça sağlamdır unutma Amerikalılarda sağlamlık istedikleri yapılarını betonarme yapıyorlar barajlar sığınaklar askeri yapılar dikkat et beton yapılardır :D
İnşaat mühendisi olmadığım için açıkcası pek bilgim yok beton mu ,çelik mi daha mantıklı yorumu yapamıyorum ama dediğin mantıklı abi.Ama stadium yapmışlar onlar demek ki yapılabiliyor.Ama maliyetini bilmiyorum belki bizim yaptığımızın 3 katı fiyata yapıyorlar :D

Çevrimdışı ahmet türker

Deniz amerika da yaşıyorsun ya da sık sık gitme imkanın var sanırım.Türkiye'de düşünerek yapılmıyor işler.birinin cebine giriyor mu ona bakılıyor. Fazla düşünenler de normal kalmıyor  :evillol: hayal gücü bilgiden daha önemlidir.o yüzden fikirler önemli.mesela devlet dediğimiz ülkeyi  düşünseydi , şu anda stat görselleri güzel ama çok daha iyisi yapılabilirdi.birilerinin cebine koyamıdığın için de yapamıyorsun bazı şeyleri.
hemen aınstein lafı aklıma geldi ( hayal etmek her şeyden önemlidir ) demişti. :)

Çevrimiçi Necmi

tamam sevgili kardeşim sen bu yönetimi kafaya takmışsın, daha fazla konuşursam beni başkanın adamı sanacaksın ,benim söylemek istediğim iyi yaptıklarını da görelim ,ayrıca her yaptıklarını beğenmeme hakkında var tabi ,ama beğenenlerede  niye beğeniyorsun diyemeyiz. :)
yok Ahmet abi istanbul dışında olduğu için rahat rahat konuşuyor nasılsa bir gün gelecek sabırla bekliyorum :D

Çevrimdışı Deniz

@ahmet türker abinin imzası bana gaz verdi anlaşılan borcumuzu vs unutup birşeyler paylaşıp duruyorum, "fikirler ölmez"   :lol: :lol:

bu arada daha önce bir üye arkadaşımız dile getirmişti madem bu anıtlar kurulu eski açık yüksekliğine izin vermiyor hidrolik sistem yapıp sadece maç günleri tribünü yükseltebilirdik demişti.O fikir de çok hoşuma gitmişti  :) .tabi sanırım o sistemi yapmak bir stad parası daha isterdi..

Çevrimdışı manyak1903

bu arada daha önce bir üye arkadaşımız dile getirmişti madem bu anıtlar kurulu eski açık yüksekliğine izin vermiyor hidrolik sistem yapıp sadece maç günleri tribünü yükseltebilirdik demişti.O fikir de çok hoşuma gitmişti  :) .tabi sanırım o sistemi yapmak bir stad parası daha isterdi..
o sisteme uygun yapılsa bile iyidi bence.sonradan müsait olduğunda yapılırdı.

Biri beni aldatırsa yazıklar olsun ona; iki kez aldatırsa yazıklar olsun bana

Bilmek istiyorsan bilmediğine inanmalısın

11 Aralık Perşembe Fulya Davası

Çevrimiçi Necmi

İnşaat mühendisi olmadığım için açıkcası pek bilgim yok beton mu ,çelik mi daha mantıklı yorumu yapamıyorum ama dediğin mantıklı abi.Ama stadium yapmışlar onlar demek ki yapılabiliyor.Ama maliyetini bilmiyorum belki bizim yaptığımızın 3 katı fiyata yapıyorlar :D
Deniz tercih meselesi bunlar iyi yada kötü diyemezsin dünya çoğunluğu beton yapıları kullanıyor çelik kafes sistemle kaç stad yapılmış beton sistemle kaç ona bakmak lazım genel tercih hep beton olmuş Çelik yapılar genelde gökdelenlerde kullanılır birlikte çalıştığım mühendis arkadaş uzmanlığını çelik yapılar üzerine yapmıştı aklıma gelirse artılarını eksilerini sorarım bu güne kadar hiç ilgimi çekmedi doğrusu yada burda bizi bilgilendirecek bir arkadaş varsa katkı yapsın