teoride güzel ama pratiğe oturtmak imkansız. dediğim gibi 20.000 kart diyorsan en azından 2.000 bilet öncelikli satışa koyman gerekir bir de normal satışa koymalısın ki ayrım olmasın.
toplam 4.000 bilet üstünden yapalım pratiği. yarısı öncelikli yarısı normal. öncelikli için de alan sonraki 3 maç alamasın diyelim. böyle bir ortamda da yaklaşık 5 maça öncelik hakkı olur ki 500 lira verilmez.
hadi yine dediğin gibi kartla alışverişte arkadaşlarına da kullanabiliyor olacak diyelim bu seferde gayriresmi olarak yuvadaki tüm ürünlerde %15 indirim yapmış olursun. bunun bir sınırı olmazsa kulüp zarar eder. düşünsene ben 500 liraya kart aldım gittim yuva önüne bir maç günü kart almayana dedim ki ver bana 10 lira senin forma 130dan 110a düşsün. ya da 5 lira ver 20 lira indirimi kap. hooop ben 1000 lira kazandım kulüp 4 bin lira kaybetti. o yüzden eşe dosta almak olmaz. zaten kimlik ibrazı olmadan o kartı da kullandırmamak gerekir. sonuç olarak o kart hele de 30-35 bin kombine civarı satılırsa 20.000 satmasını geçtim 1000 satarsa öpüp başa koymak gerekir.
bu arada hep 2000 yazmışsın.bunu yaparsak kombine olmayacak, onu da hesaba kat.
20.000 bilet neyse onu alacaksın.Yani normal bilet gibi ama indirimli.Sadece bu sene kombinesi olanlara 500 liralık kart ücretsiz verilir ve %15 yerine %20 indirim hakkı olur 75 liralık bileti 50 değil eski kombineli olduğu için 40 liraya alır.Bir de 1 kişiye 2 biletten fazla satılmamalı.
Bu sene kombine alanların çektiklerine karşılık az bile bu indirim oranı.
Senin dediğine maalesef açık bir yönü var ama onu da kapamak zor değil.Dediğin gibi kimlik istenir.O kartı olmayan zaten maça giremeyecek ki : ) yer mi kalır.
Şöyle düşün biletler satışa çıktı ve sadece kart alanlar tüketti 50 liradan.75 liralık satılacak bilet kalmadı.hep 50 75 yazıyorum ama bu da değişebilir ama bu gayet uygun.