2022/23 Beşiktaş Transfer Sezonu
2022/23 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2022/23 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2022/23 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 21 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2022/23 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 1229388 defa] 2022/23 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimdışı worns

@Orhan_  :) abi sen görselli mörselli ne güzel yazmışsın işte.

bence de 3412'yi 352'den farklı tarif etmelerinin nedeni orta sahadaki dizilim. klasik 352'lerde üç tane merkez orta saha oluyor hatta mümkünse biri 6 numara gibi konumlanıyor. 3412 ise daha çok 343'e yakın aradaki 1 orta saha özelliklerinden çok on numara özellikleriyle öne çıkıyor. yalnız bunlar çok keskin farklar değil aslında 3 sistem ufak oyuncu kaymalarıyla yerine göre bir adet oyuncu değişikliğiyle vs çok hızlı birbirinin yerini alabilir. mesela oyununu kısmen bize benzettiğimiz conte hızlı şekilde bunların arasında geçiş yapabiliyor.

Çevrimdışı worns

Çevrimdışı Mustafa UZUN

Brezilya milli takımının 3-5-2 oynadığı dönemde 3 lü sistemlerle ilgili bir söz vardı. Beklerin Cafu ve Roberto Carlos değilse bu oyunu oynayamazsın şeklinde  :)

Çevrimdışı sEuL

https://twitter.com/_hakankurt/status/1551532618935590912
Herkes birseyler salladigina gore kimse birsey bilmiyor

Stoper icin yabanci, sol kanat beki icin yabanci, orta saha icin yabanci oyuncu ismi geciyor. Turk oyunculari tribunde mi oynatacagiz biz.

Çevrimdışı levitate

Herkes birseyler salladigina gore kimse birsey bilmiyor

Stoper icin yabanci, sol kanat beki icin yabanci, orta saha icin yabanci oyuncu ismi geciyor. Turk oyunculari tribunde mi oynatacagiz biz.

orta sahaya yabancı geleceğine inanmıyorum ben

ya da gurbetçi sol bek bakar o işi çözerler bilemedim
bipbipbupbup

Çevrimdışı levitate

kartalisthaber hesabı gizliye almış, yazdıklarını direkt atıyorum

Callum Styles'ın kulübü ile yarın görüşme gerçekleştirilecek. Beşiktaş sol taraf görüşmelerini hızlandırdı. Menajeri ile de yarın görüşme olacakmış.

Ezgjan Alioski ile anlaşma olduğu hakkında çıkan haberler yalan. Menajeri oyuncusunu bize getirmek için uğraşıyor, yüksek paralar istiyorlar.

bipbipbupbup

Çevrimdışı levitate

tayfur için 10 milyon tl teklif etmişiz max. ederi budur zaten
bipbipbupbup

Çevrimdışı levitate

callum styles aslında orta saha oynuyormuş, @can1903 bahsettiğin orta saha bu arkadaş mı acaba

adam 10 numarada bile oynamış, yetmemiş sağ kanatta bile değerlendirmişler çok ilginç
bipbipbupbup

Çevrimdışı worns

bu haberlerde çıkan ıraklı çok ilginç bir oyuncu. oyun içi devamlılığı var mı, sezon istikrarı ne alemde bunları bilmiyorum kulübün ilgisi ciddiyse araştırıyordur fakat hem tempolu hem teknik işe yarar bir oyuncu izlenimi veriyor temel görünümü.

Çevrimdışı celiker1

bu haberlerde çıkan ıraklı çok ilginç bir oyuncu. oyun içi devamlılığı var mı, sezon istikrarı ne alemde bunları bilmiyorum kulübün ilgisi ciddiyse araştırıyordur fakat hem tempolu hem teknik işe yarar bir oyuncu izlenimi veriyor temel görünümü.
İlk izlenim olarak benimde aklıma yattı oyuncu.Güvendiğim duyumculardan "Òzel haber" olarak giren olursa maçlarını izlemeye başlayacağım.Yaşı,bonservisinin ve maaşının görece uygun olacak olması ilk olumlu tarafları.Youtube videolarına gòre iyi oyuncu gibi ama gerçekte nasıl olduğunu iş ciddileşirse en az 5 maçının tamamını izleyerek değerlendireceğim.

Videolardan izleyip emin olduğum özelliklerinden biri iyi orta yapabilmesi.Weghorts ve Muleka gibi 2 tane iyi kafa vuruşu yapan oyuncu varken solda böyle bir oyuncu olması iyi olur.Hele ki Fassnaht olupta dòrtlünün sağına monte edilirse onun ceza sahası koşuları için çok çok değerli olur
[ Son Düzenleme: 25 Temmuz 2022, 17:54:58 celiker1 ]
Hayatta Beşiktaş

Çevrimdışı BlackEagle16

İlk izlenim olarak benimde aklıma yattı oyuncu.Güvendiğim duyumculardan "Òzel haber" olarak giren olursa maçlarını izlemeye başlayacağım.Yaşı,bonservisinin ve maaşının görece uygun olacak olması ilk olumlu tarafları.Youtube videolarına gòre iyi oyuncu gibi ama gerçekte nasıl olduğunu iş ciddileşirse en az 5 maçının tamamını izleyerek değerlendireceğim.

Videolardan izleyip emin olduğum özelliklerinden biri iyi orta yapabilmesi.Weghorts ve Muleka varken solda böyle bir oyuncu olması iyi olur.Hele ki Fassnaht olupta dòrtlünün sağına monte edilirse onun ceza sahası koşuları için çok çok değerli olur
Abi maşallahın var :)
Burası Beşiktaş burada imzalar kalplere atılır...

Çevrimdışı BlackEagle16

Valerian ismael bu akşam mı beyin sporusun konuğu olacak 18:30 da yanlış bilmiyorsam inşallah olumlu soruların sorulduğu kafamdaki soru işaretlerine değinilen bir röportaj olur.

Çevrimdışı celiker1

Hayatta Beşiktaş

Çevrimdışı BlackEagle16

Hangi konuda? 😀
ŞU 90 dakika maç izlemek konusu abi. Umarımciddi bi haberi çıkar arkadaşın tam orta sol gibi duruyor. Haber çıkarsa analizlerini merak ediyor olucam.

Çevrimdışı celiker1

ŞU 90 dakika maç izlemek konusu abi. Umarımciddi bi haberi çıkar arkadaşın tam orta sol gibi duruyor. Haber çıkarsa analizlerini merak ediyor olucam.
Çalışmayıp,bekar olup,hayatındaki en önemli şey çekirdek aileden sonra BEŞİKTAŞ olunca keyif veriyor.Ayrıca maçları sakatlık,oyuncu değişikliklerini ileri alarak 60-70 dakikaya indiriyorum.Fakat şimdi baktım oyuncunun 2020 yılında Göteborg deplasmanında oynadıkları maç var sadece.Şimdi o maçı izlemeye başladım
Hayatta Beşiktaş

Çevrimdışı BlackEagle16

Çalışmayıp,bekar olup,hayatındaki en önemli şey çekirdek aileden sonra BEŞİKTAŞ olunca keyif veriyor.Ayrıca maçları sakatlık,oyuncu değişikliklerini ileri alarak 60-70 dakikaya indiriyorum.Fakat şimdi baktım oyuncunun 2020 yılında Göteborg deplasmanında oynadıkları maç var sadece.Şimdi o maçı izlemeye başladım
İYİ seyirler abı

Çevrimiçi Necmi

3-5-2 diziliminde 2 merkez ortasaha ve defansif orta saha görev alır. Diğer 3lü formasyonlara göre 2 merkez orta saha pozisyonlarına sadık kalır ve defansif orta saha ile kompakt bir yapı oluşturur.
3-4-1-2 diziliminde 2 defansif orta saha ve 10 numara ile orta saha yapılanır. Diğer 3lü sistemlere göre avantajı oyun kurmada ve defans geçişlerinde  2 defansif orta sahaya sahip olmasıdır ve elinde iyi bir 10 numara varsa ofansif olarak 1 adım daha ileri taşır seni.

Bunları bi siteden arakladım. Yoksa zerre fikrim yok :D

Ancak 3lü sistemin olmazsa olmazları takımın sistemi çok iyi uygulaması gerektiği ve kanat beklerin "idareten" adamlarla olmayacağı. Özellikle rakip atak halindeyken 3-4-1-2 sistemindeki kanat beklerinin aynı zamanda defansif yönlerinin 10 üzerinden 8lik kadar iyi oyuncular olması gerekiyormuş. 3-5-2 için biraz daha tolere edilebilirmiş bu durum. Başka bir genel kanı ise iyi atak oyuncuların varsa ve 3lü oynayacaksan 3-4-1-2 daha uygunmuş.

Kendi açımızdan bakacak olursak Ghezzal çok önemli bir noktada. İyi performans vermezse neredeyse onun varlığıyla belirlenmiş sistem (Ghezzal olmasa direkt 3-5-2 oynayabilirdik) onu saf dışı bırakır. İyi performans verirse de 3lü formansyonlarda en doğru yapıyı kurmuş oluruz.
Rıdvan'ın gitmesi aslında elimize çok iyi bir fırsat vermiş. Çünkü 4lü oyunda bile aksayan Rıdo 3lü oyunda darmadağın olurmuş. Umut zaten orası için alternatif ya da rotasyon etkisi gösteremiyor. Daha bir çok çıkarım yapılır da abi işin sonu 3lü sistemde kadron iyi olacak-sistemi iyi bilecekler ve oynayacaklar. Laubalilik kaldırmıyormuş.

@worns neredesin? :D
3.5.2 yi bulan hocanın söylediği elimde çok iyi beş orta saha vardı hiç birini yedek bırakmaya kıyamadım defansdan bir eksikttim demişdi o sene fırtına gibi esmişler yani

Çevrimiçi sefaköykartali

ya rica ediyorum git bunun oynadığı sassuolo maçlarını youtubeda aç, yedikleri gollerde sadece kaanı izle. az bile gömüldüğünü göreceksin.
Kaan Schalkede beklenen çıkışı bir türlü yapamadı, yoksa çok potansiyelli bir isimdi. Düsseldorf gibi alt sıra takımında geçirdiği uzun süre onun da oyun şeklini çok değiştirdi. Geçen sezon Mert Müldür dolayısıyla ona da rastladığım oldu. Bence Sassuolo kariyeri kötü geçiyor ve geçen sezon konsantrasyon problemi olduğunu düşünüyorum. Ancak ben Kaan' ın şu anki oyun tarzıyla bizim oyun planimizda kenar stoperde o pis işi yapacak, yüksek fizik mücadele gösterecek, tekmeye kafa uzatacak kesici stoper görevi için uygun olabileceğini düşünüyorum. Ayrıca ayakları da büyük takım için hiç fena değil. Tabii bu görev için Kaan' dan önce 20 tane falan yarı maliyetine yabancı stoper bulurum ama yerli sınırı için ihtiyacımız var. Ha şunu da belirteyim bu transfer 5m euro gibi bir paraya bitmemeli, onun için çok yüksek.

Çevrimiçi sefaköykartali

Kerim Çalhanoğlu gelirse kesin yabancı stoper gelir. Merkezdeki oyuncularla lige başlayıp hem sol kenarı hem stoperi yabancı yapmak riskli olur diye düşünüyorum. Emirhan-Salih ve Kartal o işi kotarır mı hala kararsızım.

Çevrimiçi Necmi

@Orhan_  :) abi sen görselli mörselli ne güzel yazmışsın işte.

bence de 3412'yi 352'den farklı tarif etmelerinin nedeni orta sahadaki dizilim. klasik 352'lerde üç tane merkez orta saha oluyor hatta mümkünse biri 6 numara gibi konumlanıyor. 3412 ise daha çok 343'e yakın aradaki 1 orta saha özelliklerinden çok on numara özellikleriyle öne çıkıyor. yalnız bunlar çok keskin farklar değil aslında 3 sistem ufak oyuncu kaymalarıyla yerine göre bir adet oyuncu değişikliğiyle vs çok hızlı birbirinin yerini alabilir. mesela oyununu kısmen bize benzettiğimiz conte hızlı şekilde bunların arasında geçiş yapabiliyor.
zaten merkezde ghezzal ile oynuyorsan kimse 3.5.2. mi 3.4.3 mü yoksa 3.4.1.2 mi oynadığımızı anlayamaz ortaya karışık bir üçlü çıkar 😂

Çevrimdışı BlackEagle16

Kerim Çalhanoğlu gelirse kesin yabancı stoper gelir. Merkezdeki oyuncularla lige başlayıp hem sol kenarı hem stoperi yabancı yapmak riskli olur diye düşünüyorum. Emirhan-Salih ve Kartal o işi kotarır mı hala kararsızım.
Orta alan bi şekilde oynanır ama bu sistemde kenarların ve stoperlerin Sistemi benimseyemezse bu oyunda başarılı olma şansımız YOK. O yüzde sağ stoper ve orta sol riske edilmemeli. Gerekirse ileride Cenk Weghorst yapılır ama sağ stoper ve sol orta net isimle olmak zorunda bence.

Etiketler: