Çok merak ediyorum ama bulamadım daha biri bana 3-5-2 ile 3-4-1-2 arasında ne fark olduğunu söyleyebilirmi
3-5-2 diziliminde 2 merkez ortasaha ve defansif orta saha görev alır. Diğer 3lü formasyonlara göre 2 merkez orta saha pozisyonlarına sadık kalır ve defansif orta saha ile kompakt bir yapı oluşturur.
3-4-1-2 diziliminde 2 defansif orta saha ve 10 numara ile orta saha yapılanır. Diğer 3lü sistemlere göre avantajı oyun kurmada ve defans geçişlerinde 2 defansif orta sahaya sahip olmasıdır ve elinde iyi bir 10 numara varsa ofansif olarak 1 adım daha ileri taşır seni.
Bunları bi siteden arakladım. Yoksa zerre fikrim yok

Ancak 3lü sistemin olmazsa olmazları takımın sistemi çok iyi uygulaması gerektiği ve kanat beklerin "idareten" adamlarla olmayacağı. Özellikle rakip atak halindeyken 3-4-1-2 sistemindeki kanat beklerinin aynı zamanda defansif yönlerinin 10 üzerinden 8lik kadar iyi oyuncular olması gerekiyormuş. 3-5-2 için biraz daha tolere edilebilirmiş bu durum. Başka bir genel kanı ise iyi atak oyuncuların varsa ve 3lü oynayacaksan 3-4-1-2 daha uygunmuş.
Kendi açımızdan bakacak olursak Ghezzal çok önemli bir noktada. İyi performans vermezse neredeyse onun varlığıyla belirlenmiş sistem (Ghezzal olmasa direkt 3-5-2 oynayabilirdik) onu saf dışı bırakır. İyi performans verirse de 3lü formansyonlarda en doğru yapıyı kurmuş oluruz.
Rıdvan'ın gitmesi aslında elimize çok iyi bir fırsat vermiş. Çünkü 4lü oyunda bile aksayan Rıdo 3lü oyunda darmadağın olurmuş. Umut zaten orası için alternatif ya da rotasyon etkisi gösteremiyor. Daha bir çok çıkarım yapılır da abi işin sonu 3lü sistemde kadron iyi olacak-sistemi iyi bilecekler ve oynayacaklar. Laubalilik kaldırmıyormuş.
@worns neredesin?