Pjanic, Alex Teixeira ve Mensah çok maliyetli ve hatalı transferlerdi. Bu adamlara 2-2.5 milyon Euro maaş ödendi, bedelsiz alındı diyip geçemezsin o yüzden.
Mert Günok facia bir transfer. 1.3 milyon Euro bonservis dışında, senelik 1 milyon Euro maaş ödeniyor. Üstelik, sanki sözleşmesi bitince kapışılacak bir adammış gibi, 3 senelik sözleşme imzalandı. Toplam maliyeti 5 milyon Euro neredeyse.
Sözleşmesi süren Burak Yılmaz'ı göndermek için üstüne para verdik, gittiği takımda Fransa Ligi'ni kazandı.
Aboubakar'la saçma sapan bir sözleşme imzalandı. Hem herif sözleşmesi uzamasın diye sezonun yarısında oynamadı, hem de bedava gittiği için alabileceğimiz 3-4 milyon bonservisten olduk.
Victor Ruiz bedava gittiği yetmezmiş gibi, bir de sözleşmesindeki bir sonraki senenin parasını aldı.
Larin geçen sene iyi piyasa yapmışken satılamadı, bu sene bedava kaçtı.
Dorukhan'la sözleşme yenilenemedi, "önceki yönetim oyuncuya yüksek sözleşme sözü vermiş" diye önceki yönetim suçlandı. Adam bedava kaçtı, Trabzonspor'un şampiyonluğunda önemli rol oynadı.
İlginçtir, önceki yönetim Ersin ve Rıdvan'a söz vermemesine karşın onlarla da sözleşme yenilenemedi. Şimdi seneye sözleşmeleri biteceği için elimiz zayıfladı. Bonuslarla 4-5 alsak göbek atacağız.
Maaşı yüksek diye gönderemiyoruz bahanesi, kendi getirdikleri ve düşük maaş ödediklerini iddia ettikleri N'sakala ve Welinton'u bile gönderemedikleri için boşa düştü.
Satamadıkları gibi, geldiklerinden beri Ghezzal Josef ve Rosier dışında yaptıkları isabetli diyebileceğimiz başka transferleri yok. (Bu senekileri göreceğiz daha)
Şu andan konuşmak kolay da geldiği gün Pjanic de Batshuayi de Alex Teixeira da kağıt üzerinde müthiş transferlerdi. Mesela Batshuayi 25 26 gol atsaydı niye opsiyon yok beceriksizler diye eleştirecektin. O isimlere ve ŞL beklentisine göre Pjanici 3m euroya oynatmak bedava iş. Teixeira tutsa bu ligde Talisca katkısı da verse kimse yok canım demezdi.
Mert de ligin kaşarı olmuş şampiyonluk görmüş kaliteli de bir kaleciydi alınırken.
Aboubakarla imzalanan sözleşmenin nesi yanlış? Adamın dizi patlasa 3. Haftadan sezonu kapatsa bu adamı sakat sakat getirdiniz diye yine sen eleştirecektin.
Dorukhanla imzalamamak dünyanın en mantıklı işiydi, çapraz koparmış ne yapacağı belli değil, eski yönetim sakatlığından önce yüksek maaş söz verdi diye aynısını istiyor. Bizde sağ bek oynamam diye tribe giriyordu.
Burak alacaklarını bırakıp gitti, Welinton, Nsakala Mehmet topal ve Gökhan töre açık ara en kötü transferleri bence ki onları da o zamanki hoca istedi diye aldılar, şampiyon olduk. Onlar olmasaydı da olurduk boşa yer kapladılar kadroda.
Victor Ruiz işi gereksizdi, oynatsan da o parayı verecektin çok da iyi sol stoperdi. Larin' i ederini bulduğu an satmamak büyük hataydı.
Şu anda da ederini bulan 10m falan getiren kadrodaki herkesi yollarım(gedson ve Emirhan hariç) şahsen, her oyuncunun yeri doluyor, ama o para bir daha gelmiyor.