2022/23 Beşiktaş Transfer Sezonu
2022/23 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2022/23 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2022/23 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 11 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2022/23 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 1240156 defa] 2022/23 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimdışı worns

Daha çok ortada oynamış. Sağına amartey, bazoer den herhangi birisi. Solada emrecan şart oldu artık.

M2007J3SY cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

aslında sol stoperde de hayli başarılı bir oyuncu ama biz merkezde düşünüyoruz gibi görünüyor. sol tarafa emrecan-emirhan t. rotasyonu, sağ tarafa yabancı başka bir takviye dediğin gibi. hocanın ve ck'nın açıklamalarından buna benzer bir şey algıladım. sağ taraf için kesicilikten çok hıza dikkat etmeliyiz. bazoer ilginç bir oyuncu fakat menajerler sanırım tüm takımların masasına koyuyor oyuncuyu ve yüksek bir kontrat ve imza parası koparmak istiyorlar. bugün de ts'ye yazılmış. böyle oyuncular için pek topa girmiyoruz.

Çevrimdışı MUSTAFA_

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı MUSTAFA_

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı MUSTAFA_

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı celiker1

Son söyleyeceğimi ilk söyleyeyim;Ben Ersin kaledeyken rahat maç seyredemiyorum.Şampiyonluk sezonunda da eksikleri bariz olmasına rağmen gelişebilir düşüncesi ile hep tolerans tanıdım kendisine alt yapı olması dolayısyla.Bence yeteri kadar maç oynadı ve şu ana kadar bir nebze ayağını düzeltebildi.Ben istatistikten ziyade "Bana  sezonda kaç maç kurtarmış?"  buna bakarım.İki sezonda benim hatırladığım şampiyon olduğumuz sezon Dolmabahçe'de Göztepe 1-0 öndeyken karşı karşıya kurtardığı ve maçın 2-0 a gitmesini önleyip çevirdiğimiz maç var,bu sene yine Dolmabahçe'de Gs ye karşı kurtardığı penaltı ile maçı almamız var.Onun dışında hatırlamıyorum ama hadi iki maç daha eklesek koskoca iki sezonda kurtardığı maç dört,beşi geçmez.Kaleci dediğin sezonda minumum 5 maçta "Bu maçı kaleci sayesinde aldınız" dedirtecek.Geçen sene Uğurcan'ın aldığı maç 10 a yakındır.Yıne sakatlığından dolayı bir çok maçta olmamasına rağmen Fb nin kalecisinin 5 maç vardır.Muslera desen sezonda yine minumum 5 maçı aldığına şahit oluyoruz.Maaelesef Ersin iyi kaleci olabilecek emarelerde vermiyor.Misal öteki genç kalecimiz Göztepe maçını aldı.Hazırlık maçlarınada maç çevirebilecek kurtarışlarınada şahit oluyoruz.İlerleyen zamanda kötü gollerde yiyebilir ama "Maç çeviren kaleci" olabilir kurtaŕışları yapıyor kısa süre izlememize rağmen.Ayrıca geri paslarda hiç panik yapmadan topu rahatça oynabiliyor.Ayrica ben birde takımımdaki ideal 11 oyuncularının mevkilerinde ligin en iyisi olmasına,en kötü ligin en iyi üç oyuncusundan biri olmasına bakar,transferleri ona göre değerdiririm.Şampiyon olan takımların minumum 5 oyuncusu o sezon ligin en iyi performansını gösteren oyunculardır.On birimizi düşunecek olursak Saiss,Rosier,Gedson,Josef,Ghazzal,Muleka,Weghorts ligin en iyisi olmaya aday oyuncularımızdır.Geriye kalan sağ stoper,sol stoper,dòrtlünün soluda en iyi olmaya veya en kötü ligin mevkiisinde en iyi üç oyuncusundan biri olmaya aday oyuncular olmalıdır.Geriye bir tek kale kaldı.Şimdi size soruyorum;Ersin ligin en iyi kalecisi veya ligin en iyi üç kalecisinden biri dedirtebilir mi?
[ Son Düzenleme: 15 Temmuz 2022, 17:59:59 celiker1 ]
Hayatta Beşiktaş

Çevrimdışı Nazım Ar

O istatistiğe 3 maçta 11 gol yiyen Merti çıkarıp tekrar bakmak lazım. Geçen sene Altay da gelen ilk topların çoğunu yedi ki önündeki defans kurgusunun bizimkinden daha başarılı ve derli toplu olduğunu kabul edersiniz. Fbnin 2. Yarıdaki her zamanki gibi anormal serisi olmasa çoktan kellesini iatemeye başlamışlardı biraz takip eden bilir. Biz ise sadece stoperde 15 maç Necipin oynadığı bir takımdan bahsediyoruz, yanında da Wellington, Serdar, Montero falan karışık sos. Vidanın zaten aklı burada değildi. Tutturmuşsunuz bir Ersin de Ersin. Utkuyu yediniz, Ersine başladınız, yarın Emreye sıra gelecek bunun sonu yok

Çevrimiçi sefaköykartali

Sais İngiltere de 3lünün solunda mı oynamış yoksa ortasında mı. Bu durumda çok önemli bence

En iyi performansı verdiği dönem 19/20 sezonundan itibaren sol stoperdeydi, merkezde de Conor Coady lider stoper gibi oynuyordu. Bence Saiss ı solda oynatmalıyız çünkü bizim oyun planımızda önde baskı ve yüksek tempo on planda olduğu için ve rakiplerin çoğu da topu bize bırakacağı için zaten oyunu rakip yarı sahaya yığmış olacağız. Öyle olunca bizim yarı sahada merkez stopere arkayı toparlama görevi düşüyor ve 40 mtlik alanı Saiss' a savundurmak oyuncunun meziyetlerini boşa harcamak olur diye düşünüyorum ben. Saiss ın ayağı stopere göre aşırı iyi(zaten orta saha orijinli bir oyuncu) ve ters beklere uzun oynama konusunda çok yetenekli. O yüzden merkeze biraz daha pis işi yapacak, arkayı sağlama alacak birini almak daha iyi performans almamızı sağlayabilir. Ha bizim ligde merkezde oynar mı, oynar. 6 da oynar, sağ stoper de oynar.
[ Son Düzenleme: 15 Temmuz 2022, 19:04:58 sefaköykartali ]

Çevrimiçi Gökhan Kurt

Valerian İsmael hocanın geçmiş analizleri

-West Bromwich zamanı :

3-4-3 sisteminde, yüksek tempo ve yoğun prese dayalı, net bir vizyonu vardı.

ancak elindeki kadro oynatmak istediği oyuna uygun değildi.

taktik olarak, gol pozisyonu yaratma anlamında çok fazla yöntemi yok gibi görünüyordu. plan, rakipleri kendi kalelerine yakın bölgede hataya zorlama ve topu kapmak için yüksek ve yoğun prese dayalı gibiydi.

bu yüzden, aslında şans yaratmaktan çok, hataları zorlamakla ilgili görünüyordu.

ligin ilk 6-7 haftası sistemi başarılı da oldu sayılır, ancak ağustos ayının sonlarında bir peterborough maçı oynadılar, maçı da gerçi 90 +4'de attıkları bir golle 1-0 kazandılar ama peterborough rakibi durdurmanın yolunu bulmuş gözüküyordu ve bunun üzerine valerien ismael alternatif bir taktik geliştiremedi maç içerisinde. bu maçın 2 dakikalık özeti şu linkte . görüleceği gibi gol dışında, gayet doğaçlama bir hücum taktiği var, organize pek bir şey yok west brom adına, gol dışındaki 2 pozisyon altı pas içine kesilen ortaya kafa vuran forvetlerin yarattıkları...

peterborough maçından sonra, çoğu rakip çok sayıda uzun top oynadı ve west brom'un baskısını atlatmayı başardı.

takımlar savunmadan kısa paslarla çıkmaya çalışmadığında onlara etkili bir şekilde baskı yapmak zordur ve rakipler uzun top oynadıklarında, ısmael'in alternatif bir stratejisi yokmuş gibi görünüyordu.

ısmael, bir dakika bile olsa sistemi değiştirmediği için west brom taraftarları hüsrana uğradı. açıkçası oyuncu değişikliklerinde bile yaratıcılık görünmüyordu, 60.dakikaya bekleyip, forveti çıkartıp, forvet, orta sahayı çıkartıp orta saha alıyordu, her maç 3 forvet çıkılması veya 3 defans oyuncusu, hatta 3 stoper diyebiliriz, oynanması da gerekmiyordu sanki ama hoca inatçıydı, ve sonucunda bu durum kendi kellesine mal oldu.

barnsley zamanında daha genç, daha atletik bir kadro ile aynı taktiği oynadı, daha başarılı oldu ama west bromwich'de oturmuş, uzun zamandır beraber oynayan bir takımda bunu uygulaması daha zor oldu.

-Linz zamanı :

dikeyliğe dayalı saldırı stilini oynattı. burada ligde oynadıkları on bir deplasman maçının galip geldi hoca.

beklerin yoğun kullanımıyla (ranftl sağda, potzmann veya renner solda), merkez defans oyuncularının sistematik olarak iki kanat oyuncusularını (holland ve michorl) aradığı bir “m” çizdi saha içerisinde , doğal üçgenler ve oyun yönünü değiştirmelerle.

sahada linz topa sahip olduğunda, arkadaki 3'lü defans öne çıkıp yanlara açılıyordu, kanat oyuncuları ise taç çizgisine yakın duruyorlardı. 3 hücum oyuncusu ise çok sık dönerek, koşu yolları yaratıp, oyuna dikeylik katıyordu. bu sırada, orta sahanın merkezindeki iki oyuncu, defans oyuncularının kısa ama dikey paslarla kendilerine topu geçirebileceği şekilde pozisyon alıyordu. bu agresif ve aynı zamanda defansif olarak da sağlam bir oyun iradesi ortaya çıkartıyordu.

gegenpress de hocanın linz'de başarıyla uyguladığı bir sistemdi.
gegenpressing, topa sahip olmayı kaybettikten sonra doğrudan rakibe baskı yapmak, yani savunma geçişi anında organize bir birim olarak baskı yapmak anlamına geliyor. tüm takım topu kovalar ve ideal durumda hemen rakipten geri alır. linz'de raguz, frieser ve goiginger, rakip kaleci topa sahipken, kısa pası kışkırtmak için defans oyuncularına makul bir mesafeye hareket ederler. bu baskı etkili olur olmaz, o orta sahadaki kanat oyuncularının da katkısıyla, rakibin çözüm üretmesini engellemek için hemen baskı yapılıyordu.

ancak önde rakiplerinize baskı uyguladığınızda, boşlukları kapatmak ve rakiplerin kısa ve hızlı kombinasyonlarını önlemek için, tüm takım bloğunun ortak hareket etmesi gerekiyor. bu pozisyon alma da ofansif organizasyon başlar başlamaz oluşuyordu : 3 defans oyuncusu öne çıkıyor, orta saha çizgisine kadar kadar gelip, kısa paslarla ama dikey oynamak üzerine konumlanıyorlar. bu şekilde, mantıklı da göründüğü şekilde, linz takımı kompakt kalıyordu ve ortada rakibe hiç boş alan bırakmıyor, onu çıkmak için uzun ama etkisiz toplara zorluyordu.

bununla birlikte, bu taktik, 90 dakika içinde uygulanması neredeyse imkansız olan büyük bir enerji harcaması gerektirir. bunun ışığında, toparlanma süreleri gereklidir veya rakibi koşturmayı amaçlayan uzun süreli topa sahip olma yoluyla da bunu yapabiliyor ismael'in takımları. burada hocanın uyguladığı taktiklerden biri de daha sıkı bir takım bloğu ile saha içerisinde 5-2-3 yeniden dizilme yolu, bu sırada top kontrolü rakibe bırakılıyor. bu seçenekte de ileri 3'lü presi sürdürüp, rakibin kısa ve hızlı toplarla çıkmasını engellemeye çalışıyor ve aynı zamanda topu ele geçirmeleri durumunda ismael'in takımın hızla ve dikey biçimde kontra atağa geçmesini sağlıyor.

bu durumda, defans oyuncuları markajda olmadıkları için, alanları boşaltıyorlar. ancak ileride top kapması başarısız olursa takımın, gerideki defansif 3'lü bir anda tekrardan kompakt hale gelip, topu alır almaz takımın pivot forvetine uzun top oynamaya çalışıyorlar. pivot forvet bu durumda topu kanat oyuncularına indiriyor, orta sahanın merkezinde kalan diğer iki oyuncu ise, dönen topları kapmak için mücadele etmeye başlıyor. bu sırada da takımlarını blok halinde öne çekiyorlar. beşiktaş'ta bu pivot pozisyonunda hocanın werghost'u düşündüğü söylenebilir. buradaki bir soru işareti beşiktaş adına, bu şekilde etkili oynayabilecek kanat oyuncuları mevcut mu ? bence şu an değil.

bu sistem özellikle de 4'lü defans oynayan takımlara karşı kullanılıyor. kanatlardan gelen ve pivotun top indireceği oyuncular ( piston tabir ediliyor bunlara), 4'lü defansa karşı sayısal üstünlük sağlıyorlar, orta sahanın merkezindeki iki oyuncuyla beraber ve hücumdayken rakibin adam adama markaj yapmasının önüne geçiyorlar. defanstayken ise, rakibin kanatlardan çıkış kulvarlarını kapatıyorlar.

yine valérien ismael'in oyun stilinde, duran toplar da önem kazanıyor. bu oyunda, fizikli oyuncular kornerler ve kanatlardan kullanılan frikiklerde ön direğe gidip, kafayla topu arka direğe indiriyorlar, arkadaki boşa çıkan oyuncu da golü buluyor. beşiktaş geçen sezon bir kaç gol buldu bu şekilde nitekim. burada da ön direkte adam fazlalığı yaratmaya çalışıyor ismael'in takımları, örneğin rakip ön direğe bir oyuncu koyduysa, onun üzerine fizikli iki oyuncu gidiyor. defanstayken de benzer şekilde ön direğe bir, altıpas üzerine 3, yine arka direğe bir oyuncu, altı pas ile penaltı noktası arası da 2 oyuncu koyarak, 7 oyuncu ile beraber defans yapıyor ismael'in takımları, rakiplerin kornerlerinde.

kısaca, hocanın çok da şu anlık beşiktaş'ta göremesek de bir taktik anlayışı var, ancak bu elindeki oyuncularla bunu oynayabilecek mi, bu taktik türkiye'de iş yapacak mı, onu görmek gerekiyor. bana öyle geliyor ki, ligde çoğu takım beşiktaş'a karşı kapalı oynayıp, kontralarla etkili olmaya çalışacağı için, pozisyon almakta zorluk çeken defans oyuncularıyla çok zorlanacak beşiktaş. ancak büyük maçlarda, örneğin derbilerde en azından yenilmeyecektir, ki geçen sene de yenilmedi, başa baş oynayabilecek düzeyde açık oynayacak takımlarla. bunun yanında, ligin geçen yılın alanyaspor'u gibi kısa paslarla çıkmaya çalışan takımlarına karşı beşiktaş ezici bir üstünlük sağlayabilir, nitekim geçen yıl alanyaspor maçı hocanın ilk galibiyeti olmuştu, trabzon ve arkasından alanya ile oynayınca, iyi olduğuna inanıldı, ama beşiktaş ve hoca adına maalesef ligde bu şekilde oynayan takım sayısı çok az. kapanıp, beşiktaş defansının arkasına uzun top oynayan her takım etkili olur beşiktaş'a karşı ki böyle oynayabilen çok takım var, geçen sezondan bir beşiktaş-kasımpaşa maçı hatırlıyorum örneğin, kasımpaşa vodafone'da 3-0 kazandı, gayet etkili kapanıp, etkili çıktılar, beşiktaş hiç bir varlık gösteremedi maç boyu...

Çevrimiçi Necmi

Ersin son bir kac senedir Karius'tan sonra ki en kotu kalecimiz. Cordoba ile kiyas edip Cordobanin bundan haberi olsa, buyuk ihtimal intahar eder.
katılmıyorum karius kötü kaleciydi tamam ama ersin kaleci değilki kötü yada iyi diye sınıflansın
Ersini anca kendimle kıyaslarım benden iyimi yoksa kötümü diye ha ben hiç kaleye geçip tek top kurtarmış değilim😳

Çevrimdışı AvrupaKartalı

Maci nerden izleyebiliriz
Hiç biri yokken BİZ vardık ! ! !

Çevrimiçi Özgür Gültekin

katılmıyorum karius kötü kaleciydi tamam ama ersin kaleci değilki kötü yada iyi diye sınıflansın
Ersini anca kendimle kıyaslarım benden iyimi yoksa kötümü diye ha ben hiç kaleye geçip tek top kurtarmış değilim😳

Birebir oyuncu eleştirilerinde herkese posta koyarken kendine bu hakkı fazlasıyla vermişsin.
Her yerdeki demokrasi anlayışımız aynı hiç değişmiyor.

Çevrimiçi Özgür Gültekin

Semih Kılıçsoy neden yedeklerde yok, bilen var mı?

Çevrimiçi Samet Demir

Maçı izlemek isteyen özele gelsin :)

Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimiçi Umutcan Kaya

Maçı izlemek isteyen özele gelsin :)

bana atabilir misin usta mesaj atamıyorum
Sadece Beşiktaş

Çevrimiçi Necmi

Birebir oyuncu eleştirilerinde herkese posta koyarken kendine bu hakkı fazlasıyla vermişsin.
transfer dönemindeyiz ne zaman engel olduk eleştiriye
Transfer biter lig başlar onlar bizim oyuncumuz desteği veririz şimdi eleştiririz ki birileri görsün müdahale eder belki yoksa bu kadroya yazık olur
Küfür etmiyorum hakarette etmiyorum ama beşiktaşıda birkaç genç oyuncudan daha fazla seviyorum beşiktaşın yeni sezonda daha iyi olması için elbet eleştireceğiz eksik gördüğümüz yerleri söyleyeceğiz şu takımın kalesinden ve sol tarafından memnun olan varmı stopere birşey demiyorum transfer çalışması sürüyor yoksa orayada dümdüz girerim
Herşey beşiktaş için bir daha geçen sezon gibi bir sezon yaşamak istemiyorum kalemize gelen her topun gol olmasını istemiyorum

Çevrimiçi Necmi

Ersin kaleyi layıkiyle korusun hepinizden fazla överim ama övgü hak edene yapılır hak etmeyene yaparsan beşiktaşa kötülük etmiş olursun

Çevrimiçi sefaköykartali

+1903. Eleştiri başka kaleci bile değil demek başka şey bence

Çevrimdışı 'TaNeR'

İkinci yarı kaleye Emre girer diye düşünüyorum.
Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir.
Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir.
Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı tuncaboylu

üstte tolga zengin'in ne amaçla kiminle kıyaslandığı (sezon geneli rakip kaleciyle kurtarış katkısı kıyaslanıyor) türkçe bilenlerin anlayabileceği geniş ve netlikte açıklanıyor. daha fazla cümleye gerek yok. burada kaleci almıyoruz zaten, ersin'in kurtarış yüzdesinin ortalama bir kaleci için bile kabul edilemez seviyede olduğunu gösteriyoruz. değil futbol bilgisi, değil profesyonellik hatta fm'den filan öğrenilmiş üç beş kelimeye de ihtiyaç yok, türkçe bilenler önermenin ne olduğunu ve bu önermenin nelerle desteklenerek sunulduğunu anlamıştır. çok da uzatmıyorum onun için  :)
Biz Milne zamanında da kaleci beğenmezdik. Kaleye gelen 3 toptan biri gol olunca kaleciye kızar, Fenerbahçe'nin kalesine gelen 10 toptan 2'sini alan kalecileri beğenirdik.

Ersin'in kurtarış yüzdesini falan kurcalamaya gerek yok, maç başına ortalama 1 gol yiyor işte.

Senin şampiyon olabilmen için bu yeterli olmalı, olamıyorsan sıkıntı başka yerdedir.

Son 30 senede kalene Mrmic, Cordoba ve Fabri'den baska bir kaleci bulamamışsın, onlar da 1-2 sezon oynayıp gitmişler. Hala Ersin'e laf atıyorsunuz.

Çevrimdışı XiaoHan

Maçta alman takımın gereksiz sertliği var böyle devam ederse garanti sakatımız var
🦅🤍🖤🦅

Çevrimdışı kahyaoglueren

Umutun bir tane isabetli pasi yok daha.

Çevrimdışı 'TaNeR'

Böyle giderse Gedson'u sakatlayacaklar  :akuma: Hakem kartları evde mi unuttu acaba?
Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir.
Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir.
Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı AvrupaKartalı

Hiç biri yokken BİZ vardık ! ! !

Çevrimdışı 'TaNeR'

Batsuai atamamıştı bunu kesin  :evillol:
Mustafa Kemal Atatürk

Etiketler: