valerien ismael, yabancı sınırı muhabbeti olmasa göz ucuyla şu tabloları görür görmez daha takımla tokalaşmadan eli ayağı tutan bir kaleci getirin önce derdi. bakın sehic bile gayet başarılı. üç kuruşa mal olmuştur konyaspor'a. gerçi ben onu beğenirim bir transfer döneminde bol bol burada yazmıştım sehic'i alalım diye.
ama yabancı sınırı var. hazır elde kalede iki üç yerli alternatif depolanmış, eh başka mevki çıkartmakta da zorlanıyoruz el mahkum kaleyi eldekilerle idare etmeye çalışacak. adam onun için herkesi deniyor zaten. altyapıdan emre bilgin'den bir şey olur mu, mert eskiden iyiymiş kendine gelir mi, utku'ya bir bakalım, ersin belki toparlar vs. bunların peşinde.
bana sorsan ben zaten ersin'in kaleye konulmasına şampiyonluk senesinin başında bile karşıydım. bence büyük takımda genç kaleci çok çok büyük yetenek bulunmadıysa olmaz. mesela bu gömdüğümüz ersin bile belki 30 yaşında toparlamış olur, kaleciler için kariyer çok uzun bir yol. 30da a sınıfa geçen dünya kadar kaleci izledik. her zaman deneyimli kaleciyi tercih ederdim. bizim ersin'le yaptığımız şeyi yapan büyük liglerde takım bulamazsınız. şampiyonluğa oynayanı geçtim orta sıra takımları bile kalede böyle büyük riskler almaz. bir tek genç kaleci leeds oynatıyordu o da meslier, bütün avrupa'nın wnderkid dediği bir çocuk. ayrıca onlar bile neredeyse küme düşüyordu bu sene.