Veriler tranfermarketten alindi alex kariyeri boyunca;
123 kez on numara
72 kez santrafor
46 kez sol forvet
32 kez sag forvet
9 kez merkez orta saha oynamis
Biri hocaya bunu soylesin sadece buna bakarak bile 8 numarada oynatilmamasi gerektigi anlasilir. Hocanin bunda israr etmesine gercekten inanamiyorum...
o hatayı yazın göz göre göre yaptık. hocada da ciddi bir oyuncu oyuncu profili belirleme hatası var. neredeyse hep orta sahayı klasik 6-sağ iç-sol iç şeklinde dizdiği için yaz boyunca ihtiyacımız olanın merkez özellikleri kuvvetli solda oynama alışkanlığı yüksek bir oyuncu olması gerektiğini yazdım. teixeira'yı ise bolca tartışmıştık ve kalitesine rağmen hep mesafeliydim çünkü kullanabileceğimizden de ihtiyacımızın bu olduğundan da emin değildim. geçen sene aynı sorunu yaşadık, aynı pozisyonda orta saha özellikleri zayıf iki oyuncuyla uğraştık. ljajic-mensah. hadi dedik ljajic'e mecbur kaldı, mensah'ta da hata yaptı. ama artık verdiğin, beklediğin roller belliyken ne diye teixeira'ya gidiyorsun.
bir opsiyon da evet fernando türü bir merkez alıp josef-fernando'yu çift pivot olarak koyup önüne teixeira'yı koymaktı. teixeria alındıktan sonra bu çalışır gibi gelmişti. ama emin ol bu taktik tek yönlülükle o bile çalışmazdı. josef 6 fernando sağ iç teixeira sol iç oynardı. adam başka bir şey denemiyor. birbiriyle uzaktan yakından alakası olmayan merkez oyuncuları giriyor çıkıyor aynı şeyi yapmaya çalışıyorlar. elimizdeki kadroyu çok verimsiz kullanıyoruz. batshuayi mesela kötü santrafor değil ama link up'ı aboubakar kadar güçlü bir adam da değil. ama aynı rolleri almaya çalışıyor, elinde başka ofansif geçiş opsiyonları olmasına rağmen mesela.
hocanın evet fena olmayan bir a planı var. ama bu teknik direktör performansını olumlu değerlendirmek için yeterli değil bence. çünkü takıma yeni gelmiş, alakasız bir kadroya oyun öğretmeye çalışan biri değilsin ki. kadroyu da kendin kurdun, herkesi ben aldım tabii ki kim almış olabilir diye ahkamını da kestin. ee bu kadar zamanda takımın başka opsiyonları olmaz mı, birincil planına uygun bir kadro yok işte elinde. öte yandan ben savunma geometrisini bin yıldır aynı stoperlerle çalışmasına rağmen oturtamamasına ve takımın bu kadar zamanda bir kere bile oyun merkezini geriye atıp alan daraltarak oynayabildiği başarılı bir 90, 90'ı geçtim 30 dakika bile olmamasına da takığım. clye hazırlanılan bir sezonda takımın derinde savunma niteliklerinin geliştirilmesi yaz döneminin birinci konusu olmalıydı. biz önümüze gelene önde basıp, tempo oyunu oynamaya çalışarak clnin en absürt görüntüsünü vermeye hazırlanmışız. sporting savunmada topu kazandıktan sonra düzgün iki tane pas yapabilirse pozisyona giriyordu.