Çok haklısın abi. Buna ek olarak 4 yıldır piyasadan silinmiş oyuncuya milyonlarca euro ve 1.ci santraforluk teklifini de ekleyebiliriz bence. Şu herif benfica'ya nice'e gidecek haberleri çıktı vallahi biz almış gibi sevindim.
Bu kısmı görmemişim kardeşim. Costa'yı ben hiçbir zaman sevemedim ama futbolculuğunu tartışamam. Bütçenin başında olsam asla böyle yüksek maaş isteyen baba tip adamlara gitmem - Düşeş gelirse ve soru işaretleri yoksa o zaman düşünürüm.
Bizde bakış açısı biraz daha farklı, öncelikle oyuncunun isminin ve takımının yakışıklı olması gerekiyor. Performans ve oyuncu tarzı 2. Planda. Doğru bir yöntem değil ama değişmeyeceğini bildiğimiz için mevcut seçenekler içinden konuşuyoruz.
Bana göre bu ligde çalışan santrafor tipi belli, ya bitiriciliği yüksek pivot ya da Aboubakar gibi Allah vergisi yeteneği olan aksiyonlu adam. Sadece bu ligde değil benim genelde de sevdiğim santrafor tarzı bu şekilde. Bir de derin forvet 9,5 numaraları severim ama bizim ligimizde bu tip tek santrafor oynamış ve iyi iş yapmış birisi öyle hemen aklıma gelmiyor.
Çıkan isimlerden Sörloth ve Dzeko standart pivotlarında üstünde aksiyonu da olan adamlar zaten birinin tek sezonda neler yaptığını biliyoruz. Rondon'u da bu tipe dahil edebiliriz.
Costa daha klasik tip olan bir güç santraforu, eğer fizik olarak iyiyse burada çok iş yapar hatta iş yapayacağı lig neredeyse yok ama üzerinde fazla soru işareti bulunuyor.
Willian Jose ne bir pivot ne de hareketli oyuncu. Teknik - Pas alışverişi yapabilen tek vuruşçu olarak tanımlayabiliriz kendisini. Bu tarz oyuncular daha çok İspanya - Portekiz gibi liglerde iş yapar genelde ama bu bizim ligde yapmayacağı anlamına gelmiyor. Kenar ortalarında etkili, takımda ona çalışacak birileri varsa güzel sayıları ulaşabilir ama bir Sörloth ya Dzeko vb tarzı adamlar gibi ligi dağıtır vb diyebileceğimiz bir oyuncu değil.
Borre ismi geçmişti mesela, bu da takipçiliği çok yüksek olup-sürekli arayan- bulduğunu atan tip. Daha önce bu tarz oyuncular (Daha uzun olsalar da Gekas - Semih vb.) ligde iş yaptı, bence Willian Jose'nin tarzından daha uygundu ama transfer yaptı.
Farklı tip oyuncuların iş yapmayacağını söyleyemeyiz ama belli başlı sınırların de dışına çıkmanın çok alemi yok. İsim konusuna çok takılmasak bir sürü adam bulunur bizde oynayabilecek ama maalesef böyle düşününce seçenekler biraz azalıyor.