2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu
2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2021/22 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 2281562 defa] 2021/22 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimdışı Erman1903

yanlış yapılsa eleştirilirken ilk ben tepesine binerim
Sanki konuştuklarımız hayali şeyler ne yani zamanında fikret ormanı eleştirmeyenler bu yönetimin yanlışlarına göz kapatıp diyetmi ödemek zorunda
Kafalarında bir hayal kurmuşlar o hayali satıyorlar millete fikret ormanı göndermişler adamı nasıl göndermişler seçime girmediki girse zaten çebi girmezdi beyanı var fo nun karşısına rakip çıkmayacağına dair
Hayır gerçekler buz gibi ortada fikirde yürütmüyoruzki tartışılsın sadece gerçeklerden bahsediyoruz fo hırsız diyerek bu yönetimi savunmak sığ düşünce kaldıki birini hırsız olarak suçlamak hukuk açısındanda suç
Ne söyleyeceğini bilmeyen sırf hırsıyla konuşan insanlarla uğraşıyoruz tuhaf

İnsanlar bu iki yönetimi siyah ve beyaz gibi görüyor halbuki öyle bir şey yok. Çebi senelere Orman'ın asbaşkanlığını yaptı, abi kardeş gibiydiler aralarında su sızmıyordu. Başkanına biat etmiş, o ne diyorsa doğrudur diyen bir insandı Çebi, yanlış mı hatırlıyoruz acaba?

CFO'suna kadar aynı kulüp yönetimi, değişen bir şey yok. Bütün o borçlar yapılırken orada olanlar şimdi de buradalar. 2 senede 7yılda borçlandığımız kadar borçlandık. Şimdi hala daha limit artsın, satışların hepsi limite yansıtılsın vb deniyor. İyi ki satış yapamıyoruz yani... Larin'in bonservissiz gidişini sessizce izleyeceğiz vb, millet kiralık oyuncuların derdine düştü taraftarın %10'unu falan anca umursuyordur şu an bunları.

Çevrimdışı tuncaboylu

Şu dönemi neden eleştiriyoruz peki? Niye sadece geçmişe bakıyoruz. Yapması gereken transferi yapmadıkları için şampiyonluktan oluyorduk. Ne çabuk unutuldu. Yönetim çok mu planlama yapıyor? Son dakika transferleri tuttu da başarılı olduk. Yine zar atıyoruz. Sadece masaya kazancımızı da koyup bahsi de riski de arttırdık  :tabe:
Bu dönemle ilgili eleştirmediğim en önemli konu, mali disiplin.

Küçük hesap yapmaları dışında, transfere çok para harcamamalarını ve mali disipline uymalarını destekliyorum.

Beşiktaş'ın artık 8-10 milyon maliyetle adam aldığında, bunu tekrar satma ihtimali olmalı.

Ama Alex Teixeira ve Costa'yı alırsak, son sahibi olacağız.

Kaldı ki şampiyon olsak, şampiyonlar ligi garantisi bile yok.

Çevrimdışı can1903

Sözleşmeye yenilemeyecek 6 ayı kaldı
çok büyük paraya oynuyor orda zor gelir
Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimdışı tuncaboylu

Şimdi Alex Teixeira ile 2.5 x 3 milyonları konuşurken, Larin'e "Sözleşmeni aynı şartlarda 1 sene yenileyelim" demek komik olmuyor mu?

Adamın menajeri "Oyuncum 40 maç oynayıp takımın şampiyonluğunda büyük rol oynadı, siz Çin'den adam getirmek için bize önerdiğinizden %50 fazla maaş öneriyorsunuz" dese, şeytan mı olmuş olur?

Çevrimdışı MUSTAFA_

Bu dönemle ilgili eleştirmediğim en önemli konu, mali disiplin.

Küçük hesap yapmaları dışında, transfere çok para harcamamalarını ve mali disipline uymalarını destekliyorum.

Beşiktaş'ın artık 8-10 milyon maliyetle adam aldığında, bunu tekrar satma ihtimali olmalı.

Ama Alex Teixeira ve Costa'yı alırsak, son sahibi olacağız.

Kaldı ki şampiyon olsak, şampiyonlar ligi garantisi bile yok.
Bu yönetimi mali açıdan başarılı buluyorsan işimiz var. Transfere az para harcamak ile doğru hamleleri yapmak arasında büyük fark var. Şampiyonlar Ligi için mi oynuyoruz? Süper Lig şampiyonu olunca para kazanmıyor muyuz?

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı MUSTAFA_

Şimdi Alex Teixeira ile 2.5 x 3 milyonları konuşurken, Larin'e "Sözleşmeni aynı şartlarda 1 sene yenileyelim" demek komik olmuyor mu?

Adamın menajeri "Oyuncum 40 maç oynayıp takımın şampiyonluğunda büyük rol oynadı, siz Çin'den adam getirmek için bize önerdiğinizden %50 fazla maaş öneriyorsunuz" dese, şeytan mı olmuş olur?
Elden kaçıracaklar. Benim gördüğüm bu. Sonra herkes bu yönetimi suçlayacak ama iş işten geçmiş olacak. Yönetimlerimiz çok sever bu tip olayları.

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı Erman1903

Bor'un pazarı geçti hacı abi. Ocak ayında çalıştıracaktık saksıyı. Oyuncunun kafasında güzel bir futbol ülkesine ya da astronomik maaşla Arabistan gibi yerlere gitmek var. Şimdi senden öyle bir maaş ister ki artık talipleri de korkar, ya vereceksin oyuncuyu bir şekilde sezon başlamadan ya da o iş bitti.

Çevrimdışı tuncaboylu

Bu yönetimi mali açıdan başarılı buluyorsan işimiz var. Transfere az para harcamak ile doğru hamleleri yapmak arasında büyük fark var. Şampiyonlar Ligi için mi oynuyoruz? Süper Lig şampiyonu olunca para kazanmıyor muyuz?

Kadro maliyetini düşürme hamlelerini isabetli buluyorum. Yapılması gereken bir şey.

Şampiyonlar ligi geliri olmayınca, ligde birincilik ve ikincilik arasında ne fark oluyor maddi anlamda? En fazla 25-30 milyon lira, o da artık 2.5-3 milyon Euro ediyor.

Şampiyonlar Ligi'nden doğrudan 30 milyon Euro geliyor.

Çevrimdışı tuncaboylu

Elden kaçıracaklar. Benim gördüğüm bu. Sonra herkes bu yönetimi suçlayacak ama iş işten geçmiş olacak. Yönetimlerimiz çok sever bu tip olayları.
Yok yaw, herkes oyuncunun menajerini ve oyuncuyu suçlayacak.

O işi iyi yapıyorlar, hemen suçu atıyorlar üstlerinden.

Çevrimiçi sefaköykartali

Hırslı dediğin adam, 25 yaşından beri Çin'de oynayan Alex Teixeira mı?

O transfer olursa, sadece adamın menajerine 1 milyon Euro vereceksin.(Toplam sözleşme bedelinin %10'u)

Kendisine 2.5 x 3 sözleşme + imza parası vereceksin.

Şu bahsedilen kadro, Fikret Orman'ın 2. şampiyonluk sonrası kurduğu kadroya benziyor. Üstelik Euro 3 katına çıktı o zamana göre? Niye eleştiriyorduk biz o dönemi?
Hırstan kastım kariyer değil, sahada oyun hırsı. Josef de arabistana gitti veya Aboubakar da arabistana gitti ama sahaya çıkınca oyunu nasıl oynadıklarını hepimiz biliyoruz. Veya hulk da çine gitti. Önemli olan gittiği yer değil gidip de salma yapmaması göbek bağlamaması lazım. Kimseye daha çok para kazandı diye kızamam. Fikret Ormanın kurduğu kadroda bir mantık yoktu. Arkada pepe orta sahada tolgay oguzhan ileri uçta negredo oynuyordu. Biri sakatlanınca forvet arkasında Mustafa pektemek oynuyordu. Ayrıca şu maliyet mevzusunu nasıl hesaplıyorsun bilmiyorum ama zaten Lens-Douglas-Boyd-Ljajic ve Vida gibi eski yük sözleşmelerden çıkarsak(Vidaya indirim yaparsak) mali yükümüz aşırı artmayacak. Kadroda sağ bekine 1.5 stoperinin birine 1 birine 2(vida), josef 1.4 salih 800 bin. Rıdvan ersin zaten ucuz, solda larin de 1.6 alıyor. Forvete 3 sağ kanada 2.5 10 numaraya 3 versen zora falan girmezsin. Çok bir fark olmaz çünkü.
[ Son Düzenleme: 27 Haziran 2021, 22:11:03 sefaköykartali ]

Çevrimdışı tuncaboylu

Hırstan kastım kariyer değil, sahada oyun hırsı. Josef de arabistana gitti veya Aboubakar da arabistana gitti ama sahaya çıkınca oyunu nasıl oynadıklarını hepimiz biliyoruz. Veya hulk da çine gitti. Önemli olan gittiği yer değil gidip de salma yapmaması göbek bağlamaması lazım. Kimseye daha çok para kazandı diye kızamam. Fikret Ormanın kurduğu kadroda bir mantık yoktu. Arkada pepe orta sahada tolgay oguzhan ileri uçta negredo oynuyordu. Biri sakatlanınca forvet arkasında Mustafa pektemek oynuyordu. Ayrıca şu maliyet mevzusunu nasıl hesaplıyorsun bilmiyorum ama zaten Lens-Douglas-Boyd-Ljajic ve Vida gibi eski yük sözleşmelerden çıkarsak(Vidaya indirim yaparsak) mali yükümüz aşırı artmayacak. Kadroda sağ bekine 1.5 stoperinin birine 1 birine 2(vida), josef 1.4 salih 800 bin. Rıdvan ersin zaten ucuz, solda larin de 1.6 alıyor. Forvete 3 sağ kanada 2.5 10 numaraya 3 versen zora falan girmezsin. Çok bir fark olmaz çünkü.

Fikret Orman'ın kurduğu kadroda mantık yoktu ve Şampiyonlar Ligi'nden namağlup lider çıktık.

Ligde ve Türkiye Kupası'nda o kadar operasyona uğramasına rağmen, son haftaya kadar şampiyonluk yarışını da sürdürdü o kadro.

Türk futbol tarihinin en kaliteli kadrosuydu. Ama o kadro Fikret Orman'ın en büyük hatasıydı, çünkü şampiyonluğa muhtaç bir maliyeti vardı.

Halbuki 2 sene üst üste şampiyon olmanın verdiği krediyle, daha geleceğe dönük ve düşük maliyetli bir takıma dönmek gerekiyordu. Türkiye'deki futbol ikliminin bir takımın farkı açıp gitmesine izin vermeyeceğini öngörmeliydi.

Forvete 3 sağ kanada 2.5, 10 numaraya 3 verirsen zora girmezsin demek. Bu dediklerini 11 ile çarpıp TL'ye çevirdin mi?

Peki 1.5 senedir ilahi bir şeymiş gibi anlatılan maaş dengesini bozmuş olmuyor musun? 10 numara 3 alırken, sol bek 500'e oynamaya razı olacak mı?

Çevrimdışı MUSTAFA_

Fikret Orman'ın kurduğu kadroda mantık yoktu ve Şampiyonlar Ligi'nden namağlup lider çıktık.

Ligde ve Türkiye Kupası'nda o kadar operasyona uğramasına rağmen, son haftaya kadar şampiyonluk yarışını da sürdürdü o kadro.

Türk futbol tarihinin en kaliteli kadrosuydu. Ama o kadro Fikret Orman'ın en büyük hatasıydı, çünkü şampiyonluğa muhtaç bir maliyeti vardı.

Halbuki 2 sene üst üste şampiyon olmanın verdiği krediyle, daha geleceğe dönük ve düşük maliyetli bir takıma dönmek gerekiyordu. Türkiye'deki futbol ikliminin bir takımın farkı açıp gitmesine izin vermeyeceğini öngörmeliydi.

Forvete 3 sağ kanada 2.5, 10 numaraya 3 verirsen zora girmezsin demek. Bu dediklerini 11 ile çarpıp TL'ye çevirdin mi?

Peki 1.5 senedir ilahi bir şeymiş gibi anlatılan maaş dengesini bozmuş olmuyor musun? 10 numara 3 alırken, sol bek 500'e oynamaya razı olacak mı?
Herkesin maaşını zamanında ödersen kimse sorun çıkarmaz. İş arkadaşın senden yüksek alıyor diye moralin bozulup çalışmayı mı bırakıyorsun? Bu maaş farkı meselesi komik geliyor. Sadece sözleşme yenilerken sorun çıkarır sana bu durum. Maaş dengesi meselesi hak edene hak ettiğini vermekle ilgili. Sen 2-3 oyuncuya yüksek maaş verir ve verim alırsan kimse ses çıkaramaz.

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı can1903

2 sene hiçbir şey yapmadan 1.7 alırken dur yarısını verelim demişler mi
Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimiçi sefaköykartali

Yav sen eski dönemi öveceksen yine öv de mevzuyla bi alakası yok. Pepeye 5 verip önde Vagner Love ve Mustafa Pektemek e mecbur kalmak bence iyi bir planlama değil üstelik oyuncuların maaşı euro bazında daha da yüksekti.

Bahsettiğim şey basit matematik. Lens douglas boyd ljajic ve vidanın maaşından çıkmak toplamda 9-10 milyon € yapıyor. Bu adamların sadece birini ilk 11de düşünüyoruz. Bu adamları yollamazsan zaten ödeyeceksin, bunları yollarsan bütçende yer açıyorsun. Satılan bonservis geliri vs karıştırmıyorum bile. Negredoya 4.5 vermek mantıksızdı, veya önde tolgay vagner love oynarken pepeye 5 milyon maaş verip, sonra maaşını ödeyemeyip ocakta serbest bırakmak mantıklı değildi diyorum. Olmayan parayı teixeiraya verelim yıldız gelsin demiyorum ki? Zaten geçen sezon ödediğimiz paraya çok yakın bi parayı, oynayacak, şampiyonluk katkısı verecek 3 tane kaliteli adama verelim diyorum. Yıldız takıntım yok. Sol bekinde altyapıdan rıdvanı oynatacaksın, santraforunda Mitrovic veya Costa yı. Denge diye bahsedilen şey bütün takıma memur gibi 1 milyon maaş vermek değil. Ama teixeira veya costa şu anki maliyetler ve oyun planında düşünülen oyunculara bakınca aşırı bir ek yük bindirmiyor sırtımıza. Matematiksel olarak giderlere ve konuşulan rakamlara bakarak söylüyorum, transfer görüşmesindeymiş gibi kafamdan az veya çok gider de yazmıyorum yani.

Çevrimdışı tuncaboylu

Adamdan verim alamadıysan, o senin kabahatin.

Larin 3 sene önce böyle kullanılsaydı, şimdi durum nasıl olurdu?

Çevrimiçi sefaköykartali

Herkesin maaşını zamanında ödersen kimse sorun çıkarmaz. İş arkadaşın senden yüksek alıyor diye moralin bozulup çalışmayı mı bırakıyorsun? Bu maaş farkı meselesi komik geliyor. Sadece sözleşme yenilerken sorun çıkarır sana bu durum. Maaş dengesi meselesi hak edene hak ettiğini vermekle ilgili. Sen 2-3 oyuncuya yüksek maaş verir ve verim alırsan kimse ses çıkaramaz.
Aynen öyle Bentancur 4.5 alırken dybala 13.5 ronaldo haftalık 1 milyon kazanıyor. Sen ikisini de ödersen, oyuncu bunu niye sorun etsin? Ama negredoya 4.5 pepeye 5 verip ocakta da maaşları ödeyememeye başlarsan bu sorun olur tabi.

Çevrimdışı tuncaboylu

Aynen öyle Bentancur 4.5 alırken dybala 13.5 ronaldo haftalık 1 milyon kazanıyor. Sen ikisini de ödersen, oyuncu bunu niye sorun etsin? Ama negredoya 4.5 pepeye 5 verip ocakta da maaşları ödeyememeye başlarsan bu sorun olur tabi.
Peki sözleşme yenileme zamanı geldiğinde adam fazla para istediğinde ne diyeceksin?

Para yok mu diyeceksin?

Çevrimiçi sefaköykartali

Larin de eğer uzatmak istiyorsa zammı hakeder zaten. Asıl sıkıntı oynamadığı halde daha ne vereceği belli olmayan kanadadan getirdiğin adama 1.6 maaş vermek. Yani 300 500 hesabı yapılıyor diye kızılıyor yönetime ama fazla fazla dağıtmaktansa hesap yapmak daha mantıklı bence.

Çevrimiçi sefaköykartali

Peki sözleşme yenileme zamanı geldiğinde adam fazla para istediğinde ne diyeceksin?

Para yok mu diyeceksin?
Hayır, oyuncular iyi performans verirse başarılı olursun zaten. Her sene ligi almasan bile avrupada para kazanırsın,  oyuncularını parlatır bonservis geliri elde edersin. İyi oynayan oyuncuya yeni sözleşmede makul miktarda zammını verirsin, maaşını geciktirmezsin, olur biter. Oyuncu başarısız olursa da zam yapmazsın zaten. Bu kadar basit. Sıkıntı maaşını ödeyemeyeceğin, olmayan paranın altına imza atmak.

Çevrimdışı tuncaboylu

Yav sen eski dönemi öveceksen yine öv de mevzuyla bi alakası yok. Pepeye 5 verip önde Vagner Love ve Mustafa Pektemek e mecbur kalmak bence iyi bir planlama değil üstelik oyuncuların maaşı euro bazında daha da yüksekti.

Bahsettiğim şey basit matematik. Lens douglas boyd ljajic ve vidanın maaşından çıkmak toplamda 9-10 milyon € yapıyor. Bu adamların sadece birini ilk 11de düşünüyoruz. Bu adamları yollamazsan zaten ödeyeceksin, bunları yollarsan bütçende yer açıyorsun. Satılan bonservis geliri vs karıştırmıyorum bile. Negredoya 4.5 vermek mantıksızdı, veya önde tolgay vagner love oynarken pepeye 5 milyon maaş verip, sonra maaşını ödeyemeyip ocakta serbest bırakmak mantıklı değildi diyorum. Olmayan parayı teixeiraya verelim yıldız gelsin demiyorum ki? Zaten geçen sezon ödediğimiz paraya çok yakın bi parayı, oynayacak, şampiyonluk katkısı verecek 3 tane kaliteli adama verelim diyorum. Yıldız takıntım yok. Sol bekinde altyapıdan rıdvanı oynatacaksın, santraforunda Mitrovic veya Costa yı. Denge diye bahsedilen şey bütün takıma memur gibi 1 milyon maaş vermek değil. Ama teixeira veya costa şu anki maliyetler ve oyun planında düşünülen oyunculara bakınca aşırı bir ek yük bindirmiyor sırtımıza. Matematiksel olarak giderlere ve konuşulan rakamlara bakarak söylüyorum, transfer görüşmesindeymiş gibi kafamdan az veya çok gider de yazmıyorum yani.

Lens, Douglas, Boyd, Vida ve Ljajic'in maaşından çıkmak o kadar kolay mı yaw? Çık çık çık diyince çıkılıyorsa, geçen sene neden çıkamadık?

Matematik öyle işlemiyor işte, her yeni transfer yeni menajerlik ücretleri ve yeni taahhütler demek.

Negredo'ya 4.5 vermek mantıksızdı, şimdi Alex Teixeira'ya 2.5 milyon + imza parası vermek neden mantıklı oldu?

Premier League'de La Liga'da senelerce top oynamış santrafor getirirken mantıksız, Çin'den ve Ukrayna'dan başka bir yerde top oynamamış 10 numaraya mantıklı.

Teixeira iyi oynamayamazsa, seneye ona da mantıksız diyeceksiniz.

Çevrimdışı tuncaboylu

Larin de eğer uzatmak istiyorsa zammı hakeder zaten. Asıl sıkıntı oynamadığı halde daha ne vereceği belli olmayan kanadadan getirdiğin adama 1.6 maaş vermek. Yani 300 500 hesabı yapılıyor diye kızılıyor yönetime ama fazla fazla dağıtmaktansa hesap yapmak daha mantıklı bence.
Larin daha zam haketmek için ne yapacak? 19 gol atıp şampiyon yaptı, 30 gol atıp CL'yu mi kazandırması lazım?

Alex Teixeira Larin'den %50 fazla maaş almayı haketmek için ne yaptı?

Çevrimiçi Özgür Gültekin

Larin daha zam haketmek için ne yapacak? 19 gol atıp şampiyon yaptı, 30 gol atıp CL'yu mi kazandırması lazım?

Alex Teixeira Larin'den %50 fazla maaş almayı haketmek için ne yaptı?

Larin'i yüklü bir sözleşme ile uzatmak bence ciddi problem olur.
En mantıklı hareket 10+ gibi bir fiyat bulduğu anda satmak.

Çevrimdışı MUSTAFA_

Para yok mu diyeceksin?
Dikkat edersen sözleşme yenilemek sorun olur yazmışım. Şu an ilgilendiğimiz kaç oyuncuyla sözleşme yenileyeceğimizi düşünüyorsun? Hepsi son kontratlarının peşinde koşuyor. Sorun çıkmasını istemiyorsan sözleşmelerin bitiş tarihlerini ona göre ayarlayacaksın  :tabe:

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı Çağrı Öz

Bu kulübün başında bir daha artist kılıklı hiçkimseyi görmek istemiyorum. Özellikle tanındıktan sonra hasılatı katlanacak türden işler yapan (turizm, medya, finans vb) kobiden hallice iş adamlarını hiç istemiyorum.

Başkan olacak adam senelik cirosunu, vergi matrahını ve şirketlerinin nominal değerini gösterir belgeleri kulübe sunup öyle aday olabileceği bir sistem hayal ediyorum.

Para kazanmasını bilmeyen adam para harcamasını da bilmez. Sportif başarı her zaman biraz şans ile gelir ama mali başarı için şansa ihtiyaç yoktur.