Maddi kriz durumlarda yapılacak en iyi şey, para edecek fikirler bulmak. Bağış etkinliği düzenlemek güzel ama tembellik... En az çabayla para kazanma yöntemi... Kaybettiğin prestij falan da cabası... Onun yerine kampanyalar üreteceksin. Her olaydan bir kampanya çıkaracaksın... 'Beşiktaş donanması' diye bir şey girdi hayatımıza. Müthiş bir şey bu. Dünyanın her yerinden paylaşımlar yapılıyor, insanlar gözlerine inanamıyorlar... Bunu markalaştır, kullan! Ürüne dönüştür, belgesele dönüştür, yapabileceğin bir sürü şey var. Takım 2 kupa almış, tişörtler rezil gibi. Kim o tişörtü alıp sokakta gezer ki... Hatıra olarak alırsan alırsın, gerisi hikaye... Maçta da giyesin gelmez, sezon geçmiş, yeni sezon başlamış... Ne yaparsın? Çok şık ürünler tasarlarsın, onları da şık hatıra kutularına koyarsın. Hediyelik... İki katı fiyata satarsın ama insanlar almak için delirirler... Öyle bir anı olur ki, evinin baş köşesinde durur. Şimdi o tişörtü alıp ne yapacağım ben? Katla, çekmeceye koy.
'Efendi Beşiktaş', 'Gururlan', 'Come to Beşiktaş'... Bunlar çok önemli hareketlerdi. 'Efendi Beşiktaş'ın logosunu unutan var mı? Hepiniz hatırlıyorsunuzdur. Yılmaz Erdoğan'ın sesinden o reklam filmini? Aynı şekilde... Renklilerin bile dilinden hiç düşmedi 'Efendi Beşiktaş'... Gururlan logosunu hatırlıyor musunuz? Unutulur gibi değil. 'Gururlan' deyince aklınıza ne geliyor? 'Gururlan burası Beşiktaş' sözü, 112. yıl marşı... 'Come to Beşiktaş'ı unutmak mümkün mü? Transfer videolarında kullanılan, sonra statta gol atılınca da çalınan hareketli şarkı... Bunlar, markayı marka yapan şeyler... Markalaşmanın özü bu.
Sonra Kartal Yuvası... Siz ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ama, ben, Kartal Yuvası'nda beğendiğim hiçbir şey bulamıyorum! 'Al sana sonsuz kredi, gir, istediğini al çık' deseler, forma ve bir iki antrenman tişörtü dışında hiçbir şey almam. Dünyanın en amatör tasarımları, Mahmutpaşa işi aksesuarlar, çirkin çirkin anahtarlıklar... Oğlum doğduğunda birisi 'yeni doğan kartal' seti getirmişti. Nerdeyse bana oluyordu tulum. Özensizlik had safhada... Neden böyle oluyor, hiç anlamıyorum. Kar marjı düşük diye mi önemsemiyorlar, nedir...