Ha bu arada o odadaki konuşmaların bir kısmı da şöyle.
"Kendilerine sezon boyunca Lens'in neden satılmadığı, Douglas'ın neden yan sahada çalışıp para kazandığının sorulduğunu hatırlatan Sümer, "Ne yapayım, gitmiyor, alıcısı yok? Gidip de sopalayacak da değiliz. Bir kontrat yapılmış. PAOK maçı öncesinde gözümün önünde hoca adamla (Douglas) konuşuyor. 'Hadi bizim sana ihtiyacımız var, hadi gel bakalım. Hazırsan gel' diyor. Oyuncuysa "İyi hissetmiyorum, bacağım biraz çekiyor galiba. Ben gelmeyeyim" diyor. E ne yapacağız? Aklımızı peynirle yemedik. 1 milyon Euro verdiğimiz adamı yan sahaya almak için! Öyle bir şey yok. Biz 10 yeni transfer yaptık. Attığınız zar diyeceğiniz bir şey yok. 14 kişilik bir takımla sezonu bitirdik. Eldeki imkân neyse, onu kıtı kıtına zorlaya zorlaya 10 bin, 20 bin Euro hesabı yaparak buraya getirdik" dedi.
Takımdaki tüm oyunculara dair Sergen Yalçın'ın tasarrufu olduğunu vurgulayan Cenk Sümer, "Hoca Güven'i, Umut'u gönderdi. Dedi ki 'Oynasınlar, burada oynayamayacaklar, gönderin'. Hocanın onay vermediği hiçbir şey yapılmadı, hiç bir transfer yapılmadı. Hem de Mart itibarıyla konuşuldu. Herkes pandemi, korku evindeyken biz Ümraniye'de Ahmet Nur Çebi, Erdal Toruoğulları, Sergen Yalçın, ben bir de Seçil Aygül (kulübün CEO'su). 20 Mart 2020 itibarıyla Ümraniye'ye park ettik. O dönem itibarıyla 4 temiz kâğıdı aldık. Para kazanmazken, yapılandırmalar yaptık. Oyuncularla, menajerlerle görüştük. Olağanüstü işler yapıldı. Dediler ki 'Futbolcularla indirim konuşup moralleri bozuyorlar'! Biz gerçekleri konuştuk. Kimse indirim falan yapmadı. Yapan var: Necip Uysal. Direkt indirim yapan Necip Uysal'dır. Delikanlı mıdır? Kralıdır. Beşiktaşlı mıdır? Gerçekten Beşiktaşlı'dır. Anlattık. 'Ben bunu yapıyorum' dedi. Dediğimizin de ötesinde yaptı çocuk. İnanamadım. Muazzam. Geri kalanlar anlayış gösteri ama indirim yapmadılar. Ama alacaklarından belli bir dönem için feragat ettiler, vadeleri uzattılar... Allah hepsinden razı olsun, bugünlere gelindi" diye konuştu."
Yönetim Umutu Güveni yollamamış, hoca istediği için yollanmış yani.