Burada rakiplerin transfer başarılarını (!) överken birinin 2 tane yabancı sağ beki varken 3.'sünü, diğerinin 5 tane yabancı stoperi varken 6.'sını aldığını da yazmak lazım. Belli bir plan içerisinde kadro oluşturduklarını söylemek güç.
Gençlere yatırım yapmak kulağa hoş geliyor ama Türkiye şartlarında 3 büyüklerin ne olası bir başarısızlıkta sabır gösterecek yapısı, ne de bu gençlerin gelişimine katkı sağlayıp potansiyellerini ortaya çıkaracak bir organizasyonları var. Keşke olsa. Bu ülkeden çok fazla Stoch'lar, Benzia'lar, Hajrovic'ler, Ontivero'lar, Pedro Franco'lar geçti...
Başarısız geçen sezonların ardından her taraftar "Yeniden yapılanalım, gençler oynasın gerekirse 3 yıl şampiyon olmayalım" der ama ertesi sene takım yine şampiyon olamayınca hoca da o gençler de kapının önüne konur. Ülkenin gerçeği bu maalesef.
35 yaşındaki Godin'e ben de karşıyım ama 29 yaşındaki Ghezzal'a, 31 yaşındaki Alex'e yaşlı muamelesi yapılmasını doğru bulmuyorum. Bu adamlar senin takımını şampiyon yapar. Avrupa'da kazandıracakları 2-3 maçla maaşlarını çıkarırlar. İki sene sonra da güzel paraya Arap yarımadasına gönderirsin.
Gençleşmeyi eğer doğru maliyetlerle, doğru planla yapıyorsan bir anlamı var. Türkiye'nin mevcut ekonomik şartlarında bir oyuncuya 6-7 milyon vereceksem o oyuncunun beni şampiyon yapmasını beklerim, 3 sene sonra pişmesini değil.