Transfer doneminde yaptiklari ve yapamadiklari ile yonetim elestirilebilir - bu elestirilerin sonuna kadarda arkasindayim. Ama Sergen hocanin bu takima ne oynattigi ne kattigida sorgulanacaktir elbette. Kadro kalitemiz Basaksehir ve Fenerbahce'nin altinda olabilir ama rezil bi futbol oynayacak kadarda kotu degil.
Konyaspor'dan 4 gol yedik, Konya bizim mac disinda herhangi bir takima 2 gol atabilmis degil. G.Antep'de bu sezon Besiktas disinda hicbir takima 3 gol atabilmis degil. Yendigimiz Denizlispor'da bakin bakalim kac mac 2 gol atabilmis rakiplerine.
Acik ve net bir sekilde teknik heyet biz yetersiziz diye bagiriyor. Gecen seneden beri ne oynadigimiz belli degil, bir tane set hucumumuz yok, kapanan takimlara karsi nasil bir planimiz var belli degil, oyuna mudahaleler facia ve hocanin her degisikligi bizi bir adim geriye goturuyor.
Sergen hocada isine yogunlasacagina her hafta medyaya giydirmeye calisiyor. Avrupa ligi yok, suan Turkiye kupasida yok - haftada bir mac oynuyoruz ve neredeyse bir aylik bir aradan sonra lige yeniden baslanmis - ama takim tel tel dokuluyor. Hocam'da takmis halen Wellinton melinton diye soyleniyor. Yazik, gercekten cok yazik...
Atan - Tutan iyi değil, stoperler evlere şenlik, beklerden biri şans eseri futbolcu olmuş. Ljajic krizi yönetilememiş üzerine Mensah boşçusu eklenmiş. Kanatlardan gol gelmiyor, orta sahada top yapabilen oyuncu yok vs vs saymakla bitmez kadronun sıkıntıları. Son güne kadar alıcı bekleyen Larin'le puan toplamaya çalışıyoruz geldiğimiz durum bu.
Transfer tercihleri ve planlama konusunda yönetim ve teknik ekip eşit şekilde sorumlu. Daha önce hocalar transfere karıştığında bu gibi sorunların olacağını çok söyledik (Welinton polemiği). İşler kötü gittiğinde oklar doğal olarak döner böyle işte, ayrıca oyuncular arasında da ayrıcalıklı ayrıcalıksız olma durumu oluşturur. Müthiş tehlikeli sular...
Anlaşılıyor ki teknik ekipte çimento görevi yapan adam Çağdaş Atan'mış, yanlış 11 tercihleri ve değişikliklere katılıyorum lakin bunlar benim gözümde puan kaybına bizi götüren zinciri tamamlayan halkalar. Sorunun bütünü değiller.
Şampiyon olacak kadro-Ajax modeli diye yola çıkar ortaya yamalı bohça gibi kadro koyarsan böyle olur. Ne hocada heves kalır, ne topçuda ne taraftarda... Büyük takımda yürütemezsin böyle Anadolu takımları gelir vurup geçer. Daha mütevazi oyunculardan top oynamaya yönelik bir kadro kursak bile yaşamazdık bunları, Beşiktaş'ı uçuracağız şampiyonluğa oynayacağız denince böyle oluyor işte. İyi gördüğün takımların ıskartalarına değil orta şekerli takımların iyi oyuncularına bakacaksın, bu aşağılık kompleksinden kurtulamadığımız sürece daha çok puanlar, sezonlar kaybederiz biz. Hele ki bu mali şartlarda... Gider o takımların en kötülerini toplar başkasının başarısızlığından başarı umut edersin.
Şu şartlarda artık bu takım bir dikiş tutturamaz, yönetim kesinlikle değişmeli. Kısa vadeli çözüm için ise Aybaba, Ziya Doğan, Reşit Akçay gibi zayıf kadrolara bir şeyler oynatabilen bir hoca belki biraz daha yukarılarda bitirmemizi sağlayabilir lakin yönetim değişmeden hoca değişir ise anca narkoz etkisi yapar; kaçınılmaz sondan bizi kurtaramaz...