4 yıllık profesyonel kariyerinde NBA, NBDL, Fransa, İsrail ve Rusya’da forma giyen DJ Kennedy bu sezon ortasında Almanya ligi takımlarından Ludwigsburg’a transfer oldu. Geldiği günden itibaren lige damgasını vuran ve oldukça dominant performanslar sergileyen solak şutör; bu formunu tekrar ettirirse kendisine NBA kapısının tekrar açılacağını düşünüyorum.
– DJ Kennedy’nin oyun tarzı temasa dayalı. Özellikle fiziksel olarak çok kuvvetli oluşu ile Almanya liginin önemli liglere göre daha yumuşak olması birleşince Kennedy’nin performansı benim adıma çok sürpriz olmadı.
– Topla oynamayı seven, diğer şutör oyunculardan bağımsız olarak daha çok penetre üzerine oynayan bir oyuncu. Havada teması aldıktan sonra dengesini koruyabiliyor. DJ Kennedy için tam bir faul alma uzmanı da diyebiliriz. bu sezon çok fazla faul çizgisine gelerek, takımı adına kolay sayı şansı yaratıyor.
-Bunların yanında dripling üzeri orta mesafe şutları ve pas üzeri dış şutları da etkili. Çok istikrarlı bir dış atıcı olduğunu söylemek güc ama ritmini bulduğu zaman yapacağınız tek şey topun çemberden geçmesini izlemek oluyor.
– İstediği zaman savunmada geçileyen ve rakip karşısında kuvvetli kalabilen Kennedy, zaman zaman fazla güçlü olmasının dezavantajını yaşıyor bir bakıma. Özellikle fiziksel olarak daha zayıf oyuncuları savunduğu hakemler tarafından aleyhine çalınan kolay düdüklere maruz kaldığı çok oldu.
– DJ daha önce ligimizde fark yaratmış Hawkins gibi çok güçlü fiziği ve deliciligiyle çok fark yaratabilecek bir oyuncu. Belki onun kadar iyi bir lider değil ama kesinlikle onun yaptığı etkiye yakın bir etki yapabileceğini düşünüyorum.
@ONUR KOLCU abi oyuncu değerlendirmesi bu