Ben de bugün maçtaydım özellikle Kadın arkadaşlarımızla beraber gittiğim için daha sakin bloktan almak tercihimiz oldu.
Maçta 2 kere kavga çıktı. Birinci o ateşli taraftarın olduğu bölgede. İkincisi ise bench arkalarındaki yerde.
Önce 2.den başlıyım, hala öğrenemedik hakkımız olanından fazlasına göz dikmeyi. Elalem enayi herhalde daha fazla para verip , uğraşıp güzel yerden izlemeyi düşünmekle, buna diyecek lafım yok malumunuz...
İlki ise o ateşli taraftar grubunun olduğu yerle alakalı. Oraya tek yürek Beşiktaşı desteklemeye geliyosun ve 5er 10ar birbirlerine girişiyolar hiç akıl ve sabır yok gerçekten. Burada ki taraftar grubu bütün ritmi ayarladı salonu organize etti ama şöyle bi eleştrim var. Malesef basketbol kültürü yok taraftarımızda. Takım hava yakalamış sayıyı bulmuşuz. Defansta ıslıklarsın yuhalarsın ama hala marş söyleniyo. Ben sakin yerde oturdum ama boğazımı patlattım sesim kalmadı. Hakemlerin ikilemlere düşeceği yerde baskı yapmayı bilmiyoruz veya pota altı perdeden çıkma mücadelelerde ciddi faul yapımı oluyo onlara bakmıyoruz, bağırmıyoruz. Orada ki grubun hakkını yiyemem şimdi kendilerini yırttılar, destekleri yadsınamaz ama çok daha bilinçli ve oyunun akışına etki eden yapıya bürünmemiz gerekiyor şayet ne kadar gerçekleşir bilemiyorum.
Oyunun akışıyla alakalı olarak, düşük savunma ritmimizden dolayı maçı çok seferde koparıcak durumlara gelmişken tercih hataları çok can sıkıyor. Seeley performans olarak çok düşük.
Kritik dakikalarda takımın en önemli ismi Lampe'den yaptığı en iyi işi yani post up oyunlarını oynamamız ikili sıkıştırmalarda boş adamları görmemiz gerekiyo ama buna uygun hamleler gelmiyor.
Maçta rehavetten dolayı mı oldu yoksa Lampe'nin çıkışından mı ama 2 dakika daha sürseydi kaybetme riskine yaklaşıcaktık neredeyse.
Elonu daha tek antrenman yapmış takım ile ama çok işe yarayacak bu adam buna eminim.
Takımın lideri Walters. Eğer kilit oluyosa bu adama vericeksin topu. Engin Atsür penetre konusunda yerlerde, elinde bomba patlamış gibi içeri sürüyo topu.
Bu ufak ama önemli gözüken detaylara rağmen taraftar desteği arzulu oyun ile güzel bir galibiyet oldu. Fakat daha takım kimyasının Yağızer Hoca ile uyuşacağını düşünerekten ve ekstra olarak İyi bir dış savunmacının takıma katılacağını umaraktan bu sene geçen seneden çok daha iyi olacaktır.
Canlı gözle ilk izleme fırsatım oldu takımımızı, pozitif yanlarını gördüğünüzü varsayaraktan sadece olumsuz bir kaç noktaya değindim

Oldukça da uzun bir yazı oldu sanırım