Altyapıya önem, genç oyunculara şans verme vs tartışmasının şu an yürütülmesi sağlıklı değil bence. Bu gibi parametrelerden hiç bir hoca 6 ayda değerlendirilemez. Henüz ilk kez kadro kurma aşamasında olan ve daha da elindeki yapıyı tamamlayamamış bir durumda Sergen hoca. Ayrıca altyapı organizasyonu, çıkan oyuncuların kalitesi vs esasen A takım teknik direktörü ile ilgili de değil. Elde potansiyelli gördüğümüz oyuncuların ne denli faydalı kullanılacağına zaman içerisinde bakacağız. Hatta bu kısa zaman zarfında değerlendirme yapacaksak, Ersin ve Rıdvan'a verdiği şans üzerinde puanı pozitif diyebiliriz.
Ben de Welinton-Fatih+Ahmet takasını eleştirenlerdenim. Ama meselem genç oyuncuların potansiyeli, bunların kaybedilmemesi vs değildi. Fatih bence orta sahada ilk 11 çıkacak düzeyde bir oyuncu değil, geçen sene ki performansının sanılanın aksine bizim oyun düzeni için veri kabul edilemeyeceğini söylemiştim. Stoperde denenebilirdi, aklımda stoperde gelişebileceğine yönelik bir umut vardı. Ama hoca vazgeçilebilir bulmuşsa sorun yok. Bence sorun tamamen takasın diğer tarafıydı, Welinton. baştan aşağı yanlış transfer. Ayrıca 31 yaşında, kariyerinin zirvesini (ki bu da alanya'daki ortalama bir performanstır) geride bırakmış, takımında bile formsuz görünen bir oyuncunun bence herhangi bir bonservis değeri yoktu. Tek başına Fatih bile fazlaydı Welinton'a.
Görünen o ki sağ bek, 6 numara ve santrafor transferlerini bitirmek istiyoruz. Kanat konusunda olursa Töre, olmazsa başka bakılmayacak gibi algıladım. Bu 3-4 hamleden sonra durum yavaş yavaş daha kolay konuşulabilecek kıvama gelir.