Ljajici bize 10 numara diye kakaladılar adam sırtı dönük oynayamıyor asıl mevkiisi oyun kurucu sol kanat oyuncusu. İkili mücadelede hemen pes eden 10 numara mı olur . Sola atıp arkasına nsakala ile kapatırsak verim alabiliriz. Ne avcı ne de Sergen adamı oynatamadı . Bize gelmeden önce oynadığı takımlardaki ısı haritasına baktım adam sol kenara yakın yerlerde oynamış. Maaşını 1.5 falan yapcaksa kalsın yoksa bu adamdan kurtulmamız ve herşeyden önce bonservis kazanmamız lazım
bu adamda orta saha özellikleri yok kesinlikle, katılıyorum. çevre kontrolü inanılmaz zayıf, aslında teknik olmasına ve bitirici pas opsiyonu olmasına rağmen bana sorarsan oyun kurucu da değil. geniş bir alan görüşü yok, dar alanı tarayarak odaklı paslar çıkartabiliyor sadece. ljajic'e oyun kurucu görevi vermek hücum hattını kısırlaştırıyor her zaman.
kötü oyuncu değil öte yandan buralarda yıldızını parlatabilecek özellikleri var. ama bunlar forvet özellikleri. ljajic'den efektif ofansif orta saha olmuyor defalarca gördük, merkez orta saha zaten asla olmaz. avcı hocam sağolsun uzun uzun nasıl olamayacağını deneyimletti bize.
sol ön meselesi doğru. ama orada da eğer beklere katkıyı merkez orta sahalardan değil de kenarlardan bekliyorsak defansif arıza yaratacaktır. belki n'sakalayla daha iyi gözükebilirler, denenebilir.
kalacaksa ben bu oyuncuyu serbest ikinci forvet olarak oynatırdım. esas skor katkısını bu şekilde verebileceğini düşünüyorum. şenol güneş senesinde böyle kullanıldığı zamanlar ekstra bir oyuncu olduğunu hissettireceği ışıklar vermişti ama o zaman da ofansif orta saha yokluğu orta sahayı çok zayıflattığından toplam oyun zayıflıyordu. ljajic kalacaksa ljajic'e göre plan yapılmalı. mesela pivot özelliği baskın bir santraforun çevresinde gezgin ljajic, arkasında atletik ve akıllı iki merkez orta saha. mümkünse santraforun pres gücü de olmalı. daha eski tarz bir oyun ama ljajic böyle bir oyuncu malesef. bu şekilde ljajic'den 15 gol 10 asist filan çıkar. skor bölgesinde yetenekli oyuncu. ama tek fokusu bu olmalı.
4231 oynayacaksak klasik, bence ljajic'e yer yok. yarım yamalak bir yerleri doldurur ama asla maaşının ya da yeteneğinin karşılığını vermez.
ha bi de gasperini 343ü gibi sistemlerde, arkasında kanat bek varken ve orta saha yine dinamik kurulmuşken ön 3'lünün bir parçası (ya da santrafor arkası ikilinin bir parçası) olarak da verimli olabilir. (ilicic gibi) ama zaten öyle oynamayacağımız için bunu masaya yatırmaya gerek yok.