Kadro kötü olmasına kötü ama bu maça mazeret olamaz: Çünkü Kayseri berbat bir takım. Başka biri olsa büyük ihtimal Sergen hoca kadar puan toplayamazdı ama bu maça yanlış 11 çıkardığı gerçeğini değiştirmiyor.
Sorsan büyük ihtimalle nasıl böyle bir orta saha kurduğuna büyük ihtimal kendisi de inanamıyor şu an. Hayranı değilim ama Mensah oynasaydı bu maçta neler olurdu düşünmek bile istemiyorum.
Sergen'in bir huyu var, daha önce Ljajic'e triplendiği için puan kaybetmiştik. Bu hafta da muhtemelen diğerlerine inanmadığı için Neciple başladı. Bu huyunu acil olarak bırakması gerekiyor, şu takımdan çekinip de Necip'i oynattıysa zaten diyecek söz yok.
Ben sezon başından beri Sergen'in gelmesini isteyen biriyim, dost acı söyler. Şimdi görüyorum ki Avcı hayranları göz göre göre Sergen'in yaptığı hatayı görmezden geliyorlar ve bu iş bana hiç samimi gelmiyor.
ben ise aksine sergen'in gelmesini istemiyordum. ışık veren anları olsa da güvenilir bir kariyeri yoktu. orta üstü bir takımda istikrarlı tamamlanmış sezonları bile olmayan bir hocayla şampiyonluk yarışına girmeyi riskli bulurum. bugün yönetimde olsam bugün sorulsa yine sergen'i getirmezdim.
ama bir biçimde geldi ve artık herhangi bir önyargıyla değerlendirmiyorum. zaten geçmişinden dolayı üzerinde sempatim olan bir isim. kayseri maçıyla ilgili yapılan eleştirilerin büyük çoğunu haksız buluyorum. (ikinci yarıda yaptığı panik oyuncu değişiklikleri hariç onlar bence de yanlıştı)
herkes çıkış kadrosunu ve başlangıç planını eleştiriyor. duygusal ve skor odaklı bakıyorsunuz. takım ilk yarıda rakip ceza alanında 25 kez topla buluşmuş. gayet tatmin edici bir rakam. inanılmaz kısır oyunculardan kurulu olmasına rağmen pozisyon bulmuş. eldeki kadrodan çıkabilecek maksimuma yakın bir oyun oynamış. skoru bulamamış, bireysel bir kaç hatanın kombinasyonuyla geri düşmüş, tüm dağınıklığına karşın yine skora tutunup rüzgarı çevirmiş. sonra yine kaleci hatasıyla geri düşüp, dağılmış. oyunculara ve kadro yapısının yetersizliğine dair çok şey yazılabilir ama özellikle başlangıç planı anlamında hocalık bir durum yoktu.
elneni'nin bile sürekli idmanları salladığına dair haberler çıkıyor, boateng sakatlığını ileri sürüyor, ljajic yok. elinde necip-atiba-elneni-kartal rotasyonu var. diaby ortaya atılsa n'kodou için hoca 15 dakika ancak oynar sakat diyor. necip ısrarı deniliyor. adam ilk kez 11'de necip'i oynatmış. ondan önce toplasan 20-30 dakika son bölümlerde şans bulmuş sergen hoca döneminde. birisi çıkıp hocanın bu 3lüden olabilecek en ideal senaryoyu çıkartmaya çalıştığını farketmiyor.
konunun korkaklıkla yok üç ön libero stratejisiyle filan ilgisi olsa adam başakşehir, gs, ts maçlarında filan böyle bir plan düşünürdü. hayır hiç bir zaman böyle çıkmadı. bu maçta da zaten oyuncuların dizilimi üç ya da iki defansif orta saha üzerinden değildi. atiba da elneni de 8 gibi kullanılmaya çalışıldı.
sergen gayet iyi biliyor neden böyle orta saha kurduğunu da. bizim takımı öfke boşaltma aracı olarak görmeyip rasyonel değerlendirmeyi de öğrenmemiz gerekiyor.
eğer iş taraftar reaksiyonlarına kalırsa hoşgeldin 2005. durum fena halde del bosque sonrası döneme benziyor. asıl sorunlara bakılmayıp geleli 3-5 ay olmuş hocalar üzerinden durum okunmaya çalışılırsa önümüzdeki seneleri 6 ayda bir hoca değiştirerek ve tamamen batarak geçirmek mümkün.