Matematik her şeyin içinde vardır fakat her şey matematik değildir. O sadece maddenin görünen kısmı için kullanabileceğin bir ölçme yöntemi. Gerisi için eksik kalır. Evrenin matematiği ve insanın matematiği birbirinden farklı şeyler, birinde özdeşlik vardır-diğerinde yoktur. Şeyleri insanca kavramak için elbette matematik kullanacaksın ama doğal varlıklar üzerinde bunu bir dereceye kadar yapabilirsin. Her alanda bu imkanı kullanabildiğin kadar kullanırsın, tabii eğer kullanmayı biliyorsan. Benim bahsettiğim kitap Abdullah Avcı'nın bilgi birikimini tasvir etmek için kullandığım bir örnek. Başakşehir'deki matematiğinin Beşiktaş'da tutacağını sanmış ve yanılmıştır. Performansı idare eder bile değildir, puan tablosunun matematiği son derece kötü olduğunu göstermektedir. Benim için copy paste yapan bir öğrenciden farkı yok, o bir okuyucudur-yazıcı değil. Göz göre göre bir sürü hata yapmış ve okuduğu kitaptan da sınıfta kalmıştır.
Bu demek değil ki Sergen şu an iyi, o da şu anda pratik zekasının her şeyi çözeceğini - kendi bildikleriyle şampiyon olabileceğini sanmış ve ağır cortlamıştır. 21 gün sonra göreceğiz ders çıkardı mı çıkaramadı mı. İşi zor, muhtemelen gider ve bir daha gelemez. Çok da önemli değil benim için artık hoca çünkü şu içinde olduğumuz durum artık hocalık işleri aştı. Beşiktaş yağmalanmış bir kulüp, bunu anca en tepedeki kişi/kişiler çözer.