bonservisini almış olsak dediğin bir nebze doğru. kiralık bu oyuncu, her yerde kiralık sözleşmeler aynı ücretten devam eder. ben geçen sene deportivo'nun ödediği maaşa baktım, atletico madrid'deki sözleşmesiydi. oyuncunun potansiyelinden bahsetmiyorum. burada mesele zaten devam eden sözleşmeden fazlasını ödeme geleneği oluşmaya başlaması. bu normalde böyle olmaz ki, biz zaten devam eden sözleşmedeki yükümlülükleri üstleniriz. oyuncu kiralama normalde (türkiş style dışında) böyledir.
ayrıca seviye düşüyor dediğin adam geçen sene la liga'da oynamadı. la liga 2'de oynadı ve ne yazık ki orada bile küme düştü. deportivo şu an 3.lig takımı. yani büyük paralar vs demişsin de henüz o paralar döndüğü seviyede oynayabilmiş bir adam değil. ben oyuncunun transferine doğrudan karşı değilim bu arada. şu kiralamalardaki maaş artması mantığına karşıyım. mesela oyuncuya şampiyonluk, puan primi, 30 maçta oynama primi gibi motive edici şeyler yazılabilirdi.
İşte ama bende onu diyorum bonservisini alsakta almasakta 344 bin € o oyuncunun orda ki alt yapısında aldığı ücret vergileri düşünce eline 200 bin € kalıyormuş aynı rakamlara oynamazlar diyorum

O takım alt yapısından çıktı farklı bir takıma gidiyor farklı bir sözleşme ister oyuncular.Oyuncu 21 yaşında seneye biz kiraladık 22 yaşında olacak sonsuza kadar karın tokluğuna mı oynayacak oyuncu

Bizim oyuncumuz fatih vardı bizde iken ne kadar alıyordu bu oyuncuyu alanyaya verdik orda ne kadar alıyor şimdi.Fatih bonservisi ile verdik ancak kiralık olarak atıyorum ersini verdik diyelim ersin bizde 150 bin € alıyor yabancı bir takıma gitti kiraladık ordada mı 150 bin € maaş alacak hayır almayacak 500-700 bin € isteyecek ister yani oyuncular sonuçta

Ersini göndermedik seneye bizimle kaldı 40 maçta oynadı bu sefer maaşında iyileştirme isteyecek.200 bin € alan oyuncuya 3.3 milyon € versek haklısınız diyeceğim de 750 bin € verilmiş çok değil bence aynı görüşteyim

Uganda ligi bile bizim ligden iyidir