2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu
2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2020/21 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 37 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 2843054 defa] 2020/21 Beşiktaş Transfer Sezonu
Anket
Beşiktaş hangi bölgeye transfer yapmalı?
Kaleci
10 [%9.8]
Stoper
2 [%2]
Sağ Bek
4 [%3.9]
Ofansif Orta Saha
46 [%45.1]
Sağ Kanat / Sol Kanat
2 [%2]
Forvet
38 [%37.3]

Toplam Oy Verenler: 102

Oylama kapandı: 26 Ocak 2021, 14:35:56

Çevrimiçi annoca

mehmet özcan vardı eskişehirde düşünüyorduk bir ara onu ne oldu o işe. yerli sınırı gelirse iyi olabilir.

Çevrimdışı haluk.m

İsim üzerinden gitmedim anadolu takımından oyuncu alıyoruz diye kötüledin iyice anadolu takımı olacağız dedin oyuncular anadoluda yetişmedi avrupadan geldi :) Koita'yı övdüğümü hatırlamıyorum kendi adıma.

Dostum oyuncu anadolu takımında oynuyor diye kötülüyorsun.Öyle bakma avrupada oynadı bu oyuncular diyorum bu sefer orda kaç maç yaptı istatistik diyorsun :) İstersen doğumlarına kadar gidelim ?

Her transfer tutacak diye bir şey yok senin eziklik psikolojin var oyuncu anadoludan geliyor diye hayıflanıyorsun.Douglası direk adriano gibi barçadan almış olsaydık olmadı tutmadı derdin ama sivas üzerinden aktarmalı geldiği için gömüştürüyon.

Şimdi bir koita üzerinden tutturdun gidiyorsun.Bedava N'sakala aldık sol bek sorunu çözüldü 500 bin € oynayacak.Caner oynuyordu 2 milyon € alıyordu defansı evlere şenlikti.Dikine oynayabilen bir orta saha oyuncumuz yoktu sürekli sağa sol ver gül al gülüm mensahı aldık 1.2 milyon € maaş alacak.Sen bardağın sürekli boş tarafından bakmayı tercih ediyon.

Dediğim gibi oyuncu anadolu takımı üzerinden aktarmalı geldiği için böyle davranıyorsun ancak gerçeklerle yüzleşmek gerekiyor sadece biz değil diğer Takımlar da böyle yapıyor hem ülke ekonomisi hem klüpler batık durumda klübün bütçesi 30 milyon € maaş,bonservis,çalışanların ücretleri bile buna dahil herkes böyle yapıyor yapmaya mecburlar.Mario-Cenkler artık hayal alışsan iyi olur sadece biz değil dediğim gibi diğer takımlarda dahil.

Metin albayrak scout/transferler değil sergen hoca istiyor ligi bilen tanıyan ekonomiye uygun şampiyonluğa oynayacak bir kadro yönetim kuruyor hepsi bu.

Aldığımız veya alacağımız oyuncular ile şampiyonluğa çok rahat oynarız sen şampiyonlar ligi şampiyonluğu istiyorsan o tren kaçtı artık onlar rüyalarına bile giremez Türk takımlarının makas açılalı çok oldu.

Nsakala ya da Mensah'ı kötülemiyorum, maliyetleri uygun ve başarı ihtimali olan transferler.  Ben Anadolu'dan ilk 11'e 5 oyuncu yazılmasına karşıyım.
Ayrıca maliyet dersen ben Atiba derim  :evillol:   (çok para harcamadan da iyi oyuncu bulabiliyorsun) 

Mensah, Nsakala, Welinton aldık ve ilk 11 oyuncuları olarak düşünüyoruz.   Koita, Cisse, Ndiaye, Johnson, Lemina, Töre, Serkan da transferi düşünülen isimler.  (İçlerinden 2 tanesi ilk 11'e girecek) 

Ayrıca Sergen Hoca ligi biliyor ama kaç transfer sezonu yaşamış ?  Ben de bir Beşiktaşlı olarak başarılı olmasını istiyorum ama bu transferi de tamamen onun eline bırakamayız. 
Koita iyi performans verebilir ama ben takımımda istemem, 5 sezonda yeni mi görmüş ?  alsaydı ya Malatya'ya.  (Sezon başında herhangi bir takım istese alma ihtimal yüksekti)   

Hadi oldu da şampiyon olamadık !  O zaman ne yapacağız, elimizde 2-3 yıllık sözleşmelerle oyuncu dolu ve para yok. En başa dön scouting yapıyoruz olacak. 

Şampiyonlar Ligi zor fakat bir AL yarı finali yapamayacak takımda değiliz, gençlerimiz bir Türkiye Kupası alsa fena mı olur.   
Bizden kötü takımlar ligden oyuncu parlatıyor biz ise Koita tartışıyoruz.  :ebebe: (koita'yı biz 21-22 yaşında bulamıyoruz, adama bonservis bile ödenmemiş) 
[ Son Düzenleme: 21 Ağustos 2020, 02:43:17 jokerhm ]

Çevrimdışı Erman1903

mehmet özcan vardı eskişehirde düşünüyorduk bir ara onu ne oldu o işe. yerli sınırı gelirse iyi olabilir.

Mehmet Özcan patates bir oyuncu.

Çevrimdışı Erman1903

Nsakala ya da Mensah'ı kötülemiyorum, maliyetleri uygun ve başarı ihtimali olan transferler.  Ben Anadolu'dan ilk 11'e 5 oyuncu yazılmasına karşıyım.
Ayrıca maliyet dersen ben Atiba derim  :evillol:   (çok para harcamadan da iyi oyuncu bulabiliyorsun) 

Mensah, Nsakala, Welinton aldık ve ilk 11 oyuncuları olarak düşünüyoruz.   Koita, Cisse, Ndiaye, Johnson, Lemina, Töre, Serkan da transferi düşünülen isimler.  (İçlerinden 2 tanesi ilk 11'e girecek) 

Ayrıca Sergen Hoca ligi biliyor ama kaç transfer sezonu yaşamış ?  Ben de bir Beşiktaşlı olarak başarılı olmasını istiyorum ama bu transferi de tamamen onun eline bırakamayız. 
Koita iyi performans verebilir ama ben takımımda istemem, 5 sezonda yeni mi görmüş ?  alsaydı ya Malatya'ya.  (Sezon başında herhangi bir takım istese alma ihtimal yüksekti)   

Hadi oldu da şampiyon olamadık !  O zaman ne yapacağız, elimizde 2-3 yıllık sözleşmelerle oyuncu dolu ve para yok. En başa dön scouting yapıyoruz olacak. 

Şampiyonlar Ligi zor fakat bir AL yarı finali yapamayacak takımda değiliz, gençlerimiz bir Türkiye Kupası alsa fena mı olur.   
Bizden kötü takımlar ligden oyuncu parlatıyor biz ise Koita tartışıyoruz.  :ebebe: (koita'yı biz 21-22 yaşında bulamıyoruz, adama bonservis bile ödenmemiş)

Muhtemelen dediğin gibi olacak zaten. Söylemeyeyim diyorum ama acı gerçek bu, Sergen hocanın bu kafa yapısıyla başarılı olması çok zor. Pratik zekası çok kuvvetli bir adam lakin planlama matematik zeka işidir. Bununla birlikte sürekli siyahi/lig içi benzer tip oyunculara bakması vb de kendisinin iyi bir simyacı/ilim sahibi olmadığını gösteriyor. Başından beri kendi oyuncularım diye tutturmasaydı daha iyi performans veren/daha genç/daha uygun fiyatlı oyuncuları bulabilir ve hem şampiyonluğu kovalayabilir hem de kulübü içinde olduğu borç batağından kurtarabilirdi. Santraforuna kadar hazırdı şimdiye takımı, kampta olacaklardı. Bu şekilde hareket edildiği için Şampiyonlar ligi de riske sokuldu.

Daha önce de söyledim, bana göre en temiz transferimiz olan N'Sakala'da bile yanlış yaptık. Çünkü sol tarafa daha ofansif katkılı bir adam alsaydık sağ bekte böyle sıkışmazdık. Kiralarsın birini devam edersin bu sezon orası ayrı, önümüzdeki sezon geldiğinde ne yapacaksın? Oraya bir yerli koyacak ve beklerinden adam gibi skor katkısı alamayacaksın.

Sergen hoca çok kafasına göre bir adam ve kafasına göre olan adamlar gün gelir başlarını taşa vururlar. Ben kendisini çok seviyorum ve lig için ideal teknik direktör olduğunu düşünüyorum: doğru oyunu oynatıyor-baskıyı harika idare ediyor. Eminim oyuncularla da arası çok iyidir lakin ben olsam kendisine asla planlama yaptırmazdım. Hatta hiçbir teknik direktöre yaptırtmam çünkü bunlar hoca üzerinde gereksiz baskı yaratır, kötü neticeler alınması durumunda kırılmalara sebep olur. Farklı durumlarda oyuncuların kafasında öyle olmasa bile ayrıcalıklı-ayrıcalıksız olma gibi düşünceler oluşturur. Çok yanlış işler...

Sergen hoca & Abdullah Avcı iki ayrı uç, iki zıt kutuptur ve zıt şeyler birbirlerine benzer. Oysa en güzel yol orta yoldur - dengede olma halidir. Böyle olduğu için Sergen'e yüklenmek olmaz, o sadece bir kişi, hatta bir Süperlig kulübünün başkanı olsam takımımın başında olmasını isteyeceğim yegane adam. Daha önce yüzlerce defa söylediğim gibi eğer başarılı kulüp olmak istiyorsan önce ekolün olacak. Profesyonel şekilde çalışan departmanların, bilimsel bir yaklaşımın olacak ki başarıların sürdürülebilir olsun. Aksi halde denk gelir 1-2 sene şampiyon olursun 3,4 seneyi boş geçersin. Performans veremeyen ünlü bir santrafora 3-5 basarsın - kendini gösterememiş bir Taliscayı teklif ederler anca öyle başarılı olursun.

Ben elbette isterim ki Sergen hoca bizi şampiyon yapsın ve onu omuzlarda taşıyalım lakin bana göre bu sene o sene değil. İnşallah haksız çıkarım fakat kendisinin önümüzdeki sezondan sonra bir daha böyle tanıdığım oyuncu, lig topçusu gibi düşünceleri bırakacağını düşünüyorum. Umarım biz de kulüp olarak önümüzdeki dönemlerin hazırlığını bu sezondan yapmaya başlar, profesyonel yapılanmanın adımlarını atarız. Çünkü eğer sezon sonunu bekler de şampiyonluğu kaçırırsak bir dahaki sezonu da riske etmiş olacağız.
[ Son Düzenleme: 21 Ağustos 2020, 04:31:48 Erman1903 ]

Çevrimdışı Erman1903

Bu arada şu Ze Luis Porto takımında 900Bin Euro bile kazanmıyor, 2.2M'a oyuncuyla anlaştığımıza dair söylenti var. Eğer rakam gerçekse ve olur da Porto bu adamı bırakırsa birileri zengin olacak.
[ Son Düzenleme: 21 Ağustos 2020, 04:58:52 Erman1903 ]

Çevrimdışı haluk.m

Muhtemelen dediğin gibi olacak zaten. Söylemeyeyim diyorum ama acı gerçek bu, Sergen hocanın bu kafa yapısıyla başarılı olması çok zor. Pratik zekası çok kuvvetli bir adam lakin planlama bir matematik zeka işidir. Bununla birlikte sürekli siyahi/lig içi benzer tip oyunculara bakması vb de kendisinin iyi bir simyacı/ilim sahibi olmadığını gösteriyor. Başından beri kendi oyuncularım diye tutturmasaydı daha iyi performans veren/daha genç/daha uygun fiyatlı oyuncuları bulabilir ve hem şampiyonluğu kovalayabilir hem de kulübü içinde olduğu borç batağından kurtarabilirdi. Santraforuna kadar hazırdı şimdiye takımı, kampta olacaklardı. Bu şekilde hareket edildiği için Şampiyonlar ligi de riske sokuldu.

Daha önce de söyledim, bana göre en temiz transferimiz olan N'Sakala'da bile yanlış yaptık. Çünkü sol tarafa daha ofansif katkılı bir adam alsaydık sağ bekte böyle sıkışmazdık. Kiralarsın birini devam edersin bu sezon orası ayrı, önümüzdeki sezon geldiğinde ne yapacaksın? Oraya bir yerli koyacak ve beklerinden adam gibi skor katkısı alamayacaksın.

Sergen hoca çok kafasına göre bir adam ve kafasına göre olan adamlar gün gelir başlarını taşa vururlar. Ben kendisini çok seviyorum ve lig için ideal teknik direktör olduğunu düşünüyorum: doğru oyunu oynatıyor-baskıyı harika idare ediyor. Eminim oyuncularla da arası çok iyidir lakin ben olsam kendisine asla planlama yaptırmazdım. Hatta hiçbir teknik direktöre yaptırtmam çünkü bunlar hoca üzerinde gereksiz baskı yaratır, kötü neticeler alınması durumunda kırılmalara sebep olur. Farklı durumlarda oyuncuların kafasında öyle olmasa bile ayrıcalıklı-ayrıcalıksız olma gibi düşünceler oluşturur. Çok yanlış işler...

Sergen hoca & Abdullah Avcı iki ayrı uç, iki zıt kutuptur ve zıt şeyler birbirlerine benzer. Oysa en güzel yol orta yoldur - dengede olma halidir. Böyle olduğu için Sergen'e yüklenmek olmaz, o sadece bir kişi, hatta bir Süperlig kulübünün başkanı olsam takımımın başında olmasını isteyeceğim yegane adam. Daha önce yüzlerce defa söylediğim gibi eğer başarılı kulüp olmak istiyorsan önce ekolün olacak. Profesyonel şekilde çalışan departmanların, bilimsel bir yaklaşımın olacak ki başarıların sürdürülebilir olsun. Aksi halde denk gelir 1-2 sene şampiyon olursun 3,4 seneyi boş geçersin. Performans veremeyen ünlü bir santrafora 3-5 basarsın - kendini gösterememiş bir Taliscayı teklif ederler anca öyle başarılı olursun.

Ben elbette isterim ki Sergen hoca bizi şampiyon yapsın ve onu omuzlarda taşıyalım lakin bana göre bu sene o sene değil. İnşallah haksız çıkarım fakat kendisinin önümüzdeki sezondan sonra bir daha böyle tanıdığım oyuncu, lig topçusu gibi düşünceleri bırakacağını düşünüyorum. Umarım biz de kulüp olarak önümüzdeki dönemlerin hazırlığını bu sezondan yapmaya başlar, profesyonel yapılanmanın adımlarını atarız. Çünkü eğer sezon sonunu bekler de şampiyonluğu kaçırırsak bir dahaki sezonu da riske etmiş olacağız.

Konuyu Koita ekseninden ayırıp çok güzel açıklamışsın, ben de aynı şeyleri düşünüyorum. Eline sağık.
Kadro planlaması kötü gidiyor, yabancı planlaması daha kötü.  (umarım seneye sınırlama getirilmez)   

Çevrimdışı Erman1903

Konuyu Koita ekseninden ayırıp çok güzel açıklamışsın, ben de aynı şeyleri düşünüyorum. Eline sağık.
Kadro planlaması kötü gidiyor, yabancı planlaması daha kötü.  (umarım seneye sınırlama getirilmez)

Rica ederim, tek tek bakarsak oyuncular kötü değil fakat bütüne bakarsak hatalı bir yaklaşım var. Türkiye'de bu işlerin iyi olduğu bir dönem neredeyse hiç olmadı, bir teknik adam gelip her şeyi çözemez, çözmemeli de. Umarım yönetim çok geçmeden bunun farkına varır ve çalışmaya başlar.

Çevrimdışı tuncaboylu

Cenk tosun nerden geldi ?

Tutturdunuz bir anadolu takımı diye eziklemeye adamlar oyuncuları bizden bile kaliteli yerden alıyorlar.

Herhalde sizin aklını tabatalarda filan kaldı.
Gülhan sen eskiden böyle değildin, yazılanları anlayabiliyordun.

Yabancı oyuncu yazdığımı görmüyor musun?

Çevrimdışı MUSTAFA_

Eskişehir önerilen parayı  sevmeyip turşusunu kurmaya karar verince oyuncunun potansiyelinin  yüksek olmadığı anlaşıldı  :tabe:

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı Nartallo

Kaleci almayarak hem Ersin'i zor durumda bırakıyoruz, hem Beşiktaş'ın sezonunu tehlikeye atıyoruz.

Forvetimizde sezonda 10 gol atar diyebileceğimiz bir adam yok. Dün akşam stoper aldık yine. 4 tane yabancı stoperimiz var, 2 tane yabancı bekimiz var ama PAOK maçında çıkacak 11'e bakınca gol atar diyebileceğimiz kimse yok.

Yabancı kısıtlamasında bir takımda 4 tane yabancı stoper olur mu? Stoper yedekleri Alpay, Erdoğan veya Fatih olsa ne olur, ne kaybederiz.

Yine sezonluk kurşun atıyoruz, günlük işler yapıyoruz bakalım.

Çevrimdışı MUSTAFA_

Kaleci almayarak hem Ersin'i zor durumda bırakıyoruz, hem Beşiktaş'ın sezonunu tehlikeye atıyoruz.

Forvetimizde sezonda 10 gol atar diyebileceğimiz bir adam yok. Dün akşam stoper aldık yine. 4 tane yabancı stoperimiz var, 2 tane yabancı bekimiz var ama PAOK maçında çıkacak 11'e bakınca gol atar diyebileceğimiz kimse yok.

Yabancı kısıtlamasında bir takımda 4 tane yabancı stoper olur mu? Stoper yedekleri Alpay, Erdoğan veya Fatih olsa ne olur, ne kaybederiz.

Yine sezonluk kurşun atıyoruz, günlük işler yapıyoruz bakalım.
Birini ateşe atıp ancak Fabri sonrası boş kalan yeri doldurmaya çalışabilirdik. Şu anda onu yapıyoruz. Tutarsa kar tutmazsa kötü şeyler olacak. Umarım yedeğini iyi seçeriz. Türk stoperleri fiyat indireceğiz diye kaçırınca yabancı stoperlere kalıyorsun. İyi kötü bir yerli stoper almamız lazım bu sene. Yanlız planımızı sadece yabancı oyuncular üzerine kurmamız da büyük dertler açacak başımıza. Seneye gelecek olan yabancı kuralı için sıfırdan transfer yapmamız gerekecek. Umarım senelerdir olduğu gibi yerli oyuncu işini boşlamayız  :tabe:

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı ONUR KOLCU

Birini ateşe atıp ancak Fabri sonrası boş kalan yeri doldurmaya çalışabilirdik. Şu anda onu yapıyoruz. Tutarsa kar tutmazsa kötü şeyler olacak. Umarım yedeğini iyi seçeriz. Türk stoperleri fiyat indireceğiz diye kaçırınca yabancı stoperlere kalıyorsun. İyi kötü bir yerli stoper almamız lazım bu sene. Yanlız planımızı sadece yabancı oyuncular üzerine kurmamız da büyük dertler açacak başımıza. Seneye gelecek olan yabancı kuralı için sıfırdan transfer yapmamız gerekecek. Umarım senelerdir olduğu gibi yerli oyuncu işini boşlamayız  :tabe:

En kötü fabriyi alsınlar ya bu kadar zor mu gelsin takılsın

Çevrimdışı tangaz

Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı MUSTAFA_

Görünen öyle bir plansızlık var ki elimizdeki Ersin gitse şaşırmam. Tüm takımlar yerli oyunculara ağırlık verirken biz elimizdekileri gönderdiğimiz gibi hiç yerli de almadık. Onun için Fabri takılsın demek için gitmesi gereken oyuncular gitmeli ve kadronun ana hatları tamamlanmalı. Henüz ilk 11'deki eksikleri tamamlamadık. Yedeklere elimizde kalan bütçe ile yama yapacağız anlaşılan  :tabe:

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı zafkan

Hoca kaleye yabancı almayacağız dedi. Dolayısıyla kendinizi yormayın yabancı kaleci diye.
Mutlu olmak için 1-Kendinize karşı dürüst olun, 2-Asla pişman olmayın, 3-Sevgi dolu olun, 4-Anı yaşayın ve 5-Aldığınızdan fazlasını verin.

Çevrimdışı MUSTAFA_

Hoca kaleye yabancı almayacağız dedi. Dolayısıyla kendinizi yormayın yabancı kaleci diye.
O açıklama yabancı kuralı ertelenmeden önceydi. O da değişmiş olabilir. Çünkü hala listemizde yabancı kalecilerin olduğu söyleniyor.

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı MUSTAFA_

Asıl gitmesi gerekenlere teklif gelmiyor. Güven Yalçın'a teklif geliyor  :ebebe:

https://twitter.com/EvrenChicago/status/1296575089241202689

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı tuncaboylu

Yabancı Kontenjanı doldu.

Çevrimdışı tangaz

Buradaki rakamlar doğruysa, başkanımız övündüğü kadar iyi pazarlık yapamıyor demek.

https://skor.sozcu.com.tr/2020/08/20/son-dakika-besiktas-welinton-transferini-resmen-duyurdu-1521576/

3 yıllık garanti sözleşme, 800 bin Euro garanti maaş. Bir de oyuncu verdik karşılığında.

mirine larine rocoya enkudunun yarısına diyabilere filan verilen paralarla mukayese edince iyi pazarlık ediyor. vidanın maaşını 1 ay geçirince %100 faiz ödeyen başkanı da gördük ama o başkana toz kondurdugunu görmedik.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı MUSTAFA_

Yabancı Kontenjanı doldu.

Açılan kontenjana da 2 forvet, 1 sağ bek, 1 orta saha gelecek. Kaleye yabancı hakkımızın kalacağını ben de düşünmüyorum.

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı MUSTAFA_

mirine larine rocoya enkudunun yarısına diyabilere filan verilen paralarla mukayese edince iyi pazarlık ediyor. vidanın maaşını 1 ay geçirince %100 faiz ödeyen başkanı da gördük ama o başkana toz kondurdugunu görmedik.
Welinton'un maaşı 500 bin euro garanti + 350 bin euro bonus diye biliyorum  :tabe:

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı tangaz

O açıklama yabancı kuralı ertelenmeden önceydi. O da değişmiş olabilir. Çünkü hala listemizde yabancı kalecilerin olduğu söyleniyor.

mirin roco daglıs larin enkudu boyd lens vida dan giden olmadığı sürece yabancı alamayacağız ki bu mevkileri boşaltsak bile yerlerine alınabilecek yerli eleman yok bu nedenle kaleciye sıra geleceğini sanmıyorum

Çevrimdışı tuncaboylu

Sonradan öğrendik ki, o da açıktan vermiş paraları. O dönem iyi görünüyordu anlaşmalar.

Mirin'in kariyeri Welinton'a 3 basar mesela, Monaco, PSV falan bonservisle aldı o adamı. Yaşı da gençti.

Gelmeden 6 ay önce PSV'nin ilk 11 stoperiydi. Welinton'un 800 aldığı yerde Mirin'in 1.3 milyon maaşı normal. Oyuncu tutmadı, o ayrı.

Roco Şili milli takımında oynuyordu, Larin gelecek vaad ediyordu ve Euro şimdikinin yarısı idi.

[ Son Düzenleme: 21 Ağustos 2020, 10:49:08 tuncaboylu ]

Çevrimdışı tangaz

geçen fransa 2.ligden golcü bakıyordum tino kadavere die bir gol kralı olmuş yürünebilir derken baktım eleman lyonun malıymış kiralıkmış die elemiştim bugün bize yazmışlar