Bu sitedeki yorumlar haber 1903'e ne kadar da benzemeye başladı.
Beşiktaş öndeyken geri çekiliyor diyenler, geri çekilsek rakip bir anda nasıl oluyorda 30-40 metre boş alan yakalayıp kalecimizle karşı karşıya kalıyor? Eğer geri çekiliyorsak orada birkaç adet defans oyuncusunun da olması gerekmez miy? Örneğin Gençlerbirliği 2-0 öndeyiz dakika 90'da verdiğimiz pozisyon Franconun kırmızısı. 2 senedir aynı takımı izliyoruz bir çözüm bulamadılar diyorsunuz da hala Beşiktaş'ın en tehlikeli özelliğinin rakipten kaptığı toplarla yaptığı hızlı kontra ataklar olduğunu bilmiyorsunuz. Beşiktaş pas trafiğiyle rakibi zaman içinde boğup onu defansa gömen bir takım değil. Top rakipteyken baskı kurup kaptığı topla döşeme yapan bir takım. Rakip kaleye 2-3-4 oyuncusuyla fırlayıp pozisyonu yapıp geri döner. Rakip hayvan gibi geriye gömülüp oyunu .ok ederse (mesela ibb ile 2-2 kaldığımız maçta çok güzel yere yatıyorlardı, maçı katletmişlerdi) burada bizim kilidi açmamız çok çok zor. Ama rakip bize gol atmayı hedefliyorsa ve üzerimize de geliyorsa o zaman bizim topçular çatur çutur pozisyon bulurlar veya harcarlar.
Çünkü bu işin planlaması bu şekilde yapılmış bu kadar gençle töreyle,kerimle,olcayla,oğzuhanla, cenk tosunla, franco, atınç ile bu şekilde bir takım üzerinde anlaşılmış ve bu kadro ile bu yol seçilmiş. Teknik heyetin elindeki oyuncuların tarzı belli, bu yüzden uygun bir taktik oluşturmuşlar. Onları elindeki kadronun kapasite ve tarzıyla oluşturdukları taktiğe göre yargılamak gerekiyor. Adamlar elindeki malzeme ile ligin en hızlı atağa çıkan takımını yarattılar, her maç galibiyeti getirecek fırsatları buluyorlar. Fırsatlar ayağa geldiğinde gerisi pozisyondaki oyuncunun becerisine kalıyor.
Pozisyonların kaçması çok ayrı bir dünya zaten. Gslilerin kral gördüğü burakta da bu sorun var, milyon dolarlık emenikede de var, sow'da da var. Senede 25 gol atmış forvet arayıp bulunca çamur atan başka taraftar var mı bilmiyorum, ama sizin beklentilerinizi doyurmak imkansız. Senede 40-50 gol atan bir messi ronaldo var...
Almeida Fernandes varken de bütün stratejimiz duran toplar üzerineydi. Quaresma varken herkes çizgiye inip orta kesiyordu Almeidanın kafasına.
O zamanın malzemesiyle o takım o taktik seçilmişti.
Kimseyi ezberden yargılamayın. Oluşan final tablosuna bakarak herkesi asıp kesmeyi bırakın. İnsanlar ellerindeki malzemeyi ve ne yapabileceklerini biliyorlar ve uğraşıyorlar. Gidilen yolu aydınlık görüyorum. 2 senedir oyun olarak geliştiğimizi, futbolcularımızın geliştiğini kadromuzun zenginleştiğini görüyorum. Daha iyisi yok demiyorum, bağnaz olarak görmeyin. Daha iyisini yapabileceklerine inandığım ve onlardan çok daha iyisini beklediğim için bu takımla bu teknik direktörle devam diyorum. Sene sonunda zayıf halkalar da tamamlanırsa çok daha tehlikeli bir Beşiktaş izleyeceğimize inanıyorum.
Beşiktaş'ın öne geçtikten sonra geri çekilmesi diye bir sorunu teknik direktör kör görmüyor diye kendini zeki, işi yapanları aptal sayma huyundan vazgeçin. Herkes elinden geleni yapıyor. Fb gs BJK hepimiz aynı seviylerdeyiz kimse lider olduğu için sevinmesin kimse kimseyi küçümsemesin, 1 hafta içinde her şey tersine döner zirvedeki dibe gömülür.