bu kadroda çok uygun maliyetle kuruldu ve şampiyonluğa gidiyor yine gidebilir. Benim söylemek istediğim bu iki oyuncudan neredeyse 4 kat kar etme ihtimalimiz olduğu. Bu gerçekten bizim kısa vadeli finansal yükümüzün çok önemli bir kısmını ortadan kaldırıyor ve ileriye dönük çok rahat hareket etmemizi sağlıyor. Yıllık sadece 6 milyon Euro faizden tasarruf.
Fark şu.
Bu kadro uygun kuruldu çünkü hepsinde risk alındı ya da gençken alındı oyuncular.
Şimdi olgunlaşıyorlar. Bu kadro geçen sene 3. oldu çok kötü puanla.
Bu takım bu sene bu puana geldiyse Ba ve Sosa gibi nokta atışları ve Pedro, Töre, Kerim'in gelişimi sayesinde.
Şuanda olması gereken bir atış daha yapmak.
Takımın mali durumunu biliyorum hakimim de ama bu şekilde o borç azalmaz kulübün yapısını da biliyorum çünkü.
Biz şuan 20 milyon euro ödüyoruz oyunculara bu 30'a kadar çıkabilir stad açıldığında. Ve ona rağmen borç her sne e30-40 milyon azalır.
Bu borç 10-15 yıldan önce kapanmayacak zaten bu gerçek. Ama borç kapanacak diye kadroyu güçlendirmezsek asıl tehlike o zaman başlar.
10 yılda 1 şampiyon olursak taraftar sayısı 3-4 milyona iner Beşiktaş'ın 10 sene sonra. 2000 yılından beri Galatasaray'ın kazandığı tüm taraftar sayısı Beşiktaş'tan kayanlar.