Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu
Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu Futbol Takımımızın 2014/15 Sezonundaki Tüm Performansı ve Gelişmelerini Bu Başlık Altında Takip Edebiliriz.

0 Üye ve 9 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu  [Okunma sayısı 3982675 defa] Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu

Çevrimdışı Erdem Çözer

Her seferinde topu ya yönetime ya kadro yetersizliğine ya da hakemlere atıyoruz. Bilic'in elindeki kadro bu, istenilen transferleri yapmadılar, salakça kırmızı kart görüyorlar. Bilic'in hiç suçu yok.
Yukarıdaki kadroda defans hariç tüm kadroyu Beşiktaş'lılardan kurarım ama bizim sorunumuz maçlarda görüldüğü üzere çoğu zaman defans değil maçları bitiremememiz koparamamız. Gol attıktan sonra geriye çekilmemiz. Senin defansın madem kötü o zaman oyunu ilerde kurman ve rakibe top vermemen gerekiyor. Şimdi burada suç defans oyuncularında mı yoksa futbolcularına böyle oynanmasını tembihleyen Bilic'te mi?

Bilic defansa çekilin demiyor. Maçları bu kadar yakından izliyorsan hem maç sırasında hem de maç sonu açıklamalarında bunu Bilic'in istemediğini görmüş olmalısın. Bunu yakın zamanda futbolu bırakmış yorumculardan da sık sık duyuyoruz. Takım skoru korumak için kendisi geri çekiliyor. Bunun da sebebi hem bütün takım savunma oyuncularının seviyesini biliyor hem de çok genç ve tecrübesiz bir kadro.

Bu arada ben de Bilic mükemmel, hatasız demiyorum. Bilic'de çok tecrübesiz ama zeki ve gelişmeye açık (bunu ben görüyorum ve inşallah hep beraber göreceğiz). Bu yüzden Bilic'in yerine birinin gelmesindense yıllarca devam etmesi büyük başarılar getirecektir. Aksi halde her yeni gelecek teknik direktör zaman ve sezon kaybı yaşatır.
[ Son Düzenleme: 12 Şubat 2015, 11:37:42 insane_rc ]
Beşiktaş için bir şey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın! Süleyman Seba

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Cidden Bilic'in bunu görmediğini mi düşüyorsun? Teknik direktörlük hele ki bir derbi maçta bir çok şeyi hesap etmeyi gerektirir. Bilic Necip'i alıp erkenden değişiklik hakkını kullanmak yerine Olcay'ı oraya çekip savunma direncini arttırmayı düşündü. Olcay'ın sadece omzuna dokunup çekti diye atılacağını hesap edemedi tabi. (Sezon başında tüm hakemlere tutup bırakmalara kart vermeyin, ısrarla tutuyorsa sarı kartı verin denildiği halde)

Ama belki de dediğin gibi Necip'i alsa daha iyi olacaktı. O sırada oyuncu değişikliği yerine böyle çözebileceğini düşündü. Maç öncesi yaptığı planları bilemeyiz. Teknik direktörlük böyle bir iş. Bir karar alıyorsun ve sonuçları bazen iyi bazen kötü olabiliyor.

Bu arada o maçta takım olarak düşüş oldu, maça çok kötü başladık. Bence Olimpiyat etkisi. Çünkü sezon başından beri Feyenoord maçı dahil o stadda hiç iyi oynamadık. Bu yüzden Bursa maçından çok endişeliyim.
İşte sorun orada görmek ama bir önlem alamamak veya aldığın önlemin daha büyük bir kaosa yol açması. Oyuncu değişikliğine gerek yoktu, Atiba Necip değişikliği büyük bir etki yaratırdı ama Bilic'in bitmek bilmeyen Atiba Veli'nin aynı anda yan yana oynama sevgisi bizi derbi galibiyetinden ve şu an rakibimizden 6 puan daha önde olmamızdan mahrum etti.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Erdem Çözer

İşte sorun orada görmek ama bir önlem alamamak veya aldığın önlemin daha büyük bir kaosa yol açması. Oyuncu değişikliğine gerek yoktu, Atiba Necip değişikliği büyük bir etki yaratırdı ama Bilic'in bitmek bilmeyen Atiba Veli'nin aynı anda yan yana oynama sevgisi bizi derbi galibiyetinden ve şu an rakibimizden 6 puan daha önde olmamızdan mahrum etti.

Bunlara takıntı olarak bakmamak lazım. Atiba - Veli gerçekten çok iyi bir ikili oldu ve Atiba'yı sağ bek yaptığında orta sahada ciddi sorun yaşadı. Bilic'in hep söylediği gibi Atiba oyunumuzda çok etkili bir oyuncu. Oyun hızını kontrol etmemizi sağlıyor ve bu günümüz futbolunda çok önemli. İnan bana Bülent Yıldırım o abuk subuk kartı çıkarmasa o maçla ilgili çok daha farklı şeyler konuşuyor olabilirdik.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Bilic defansa çekilin demiyor. Maçları bu kadar yakından izliyorsan hem maç sırasında hem de maç sonu açıklamalarında bunu Bilic'in istemediğini görmüş olmalısın. Bunu yakın zamanda futbolu bırakmış yorumculardan da sık sık duyuyoruz. Takım skoru korumak için kendisi geri çekiliyor. Bunun da sebebi hem bütün takım savunma oyuncularının seviyesini biliyor hem de çok genç ve tecrübesiz bir kadro.
Ya lütfen bu gibi argümanlar çok saçma. Sen şunu demek istiyorsun; Bilic futbolculara geri çekilmeyin diyor ama futbolcular refleks olarak geri çekiliyor. O zaman bende senin takım üzerindeki otoriteni sorgularım. Futbolcularına böyle önemli bir olguyu aşılayamıyorsan üstelik bunu çıkıp dile getiriyorsan o takımın patronu benim demeyeceksin. Tecrübesiz dediğin kadroyu yazıyorum sana:

Demba Ba: 29 yaşında Chelsea ve Newcastle geçmişi var
Sosa : 29 yaşında Bayern Munih Atletico Madrid geçmişi var
Olcay: 27 yaşında Bundesliga geçmişi var
Gökhan Töre: 21 yaşında genç ama Almanya ligi ve İngiltere ligi geçmişi var
Atiba: 31 yaşında PSV geçmişi var
Veli: 25 yaşında Avusturya ligi geçmişi var
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Erdem Çözer

Ya lütfen bu gibi argümanlar çok saçma. Sen şunu demek istiyorsun; Bilic futbolculara geri çekilmeyin diyor ama futbolcular refleks olarak geri çekiliyor. O zaman bende senin takım üzerindeki otoriteni sorgularım. Futbolcularına böyle önemli bir olguyu aşılayamıyorsan üstelik bunu çıkıp dile getiriyorsan o takımın patronu benim demeyeceksin. Tecrübesiz dediğin kadroyu yazıyorum sana:

Büyük maç ve şampiyonluk tecrübesinden bahsediyorum.. Atiba, Sosa ve Demba Ba haricinde hiç birinde bu yok.

Keşke oyuncular senin dediğin gibi maç sırasında her söyleneni harfiyen yapıyor olsa. O zaman kenarda sürekli ileri ileri diye işaretler yapan teknik direktörün aksine ceza sahasına gömülen takımları sürekli görmezdik. Otoriteyi sorgula istediğin kadar ama bunu bütün takımlarda (yerine göre R.Madrid'de Chelsea'de bile) görürsün. Oyun oynanırken bazen takım kendi kendine skoru korumak için çekilir ve ne yapsan işe yaramaz.

Şu son dakikaları bitirememe efsanesi de böyle mesela. En son R.Madrid'de yaşandı aynı durum. Skor 2-1 oldu ve müthiş bir baskı yediler, pas yapamadılar. Ondan bir süre önce Bayern'de izlemiştim. 3 atamazsan ve fark 1'e inerse skoru koruma pisikolojisi her takımda yaşanıyor.
[ Son Düzenleme: 12 Şubat 2015, 11:48:34 insane_rc ]

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Bunlara takıntı olarak bakmamak lazım. Atiba - Veli gerçekten çok iyi bir ikili oldu ve Atiba'yı sağ bek yaptığında orta sahada ciddi sorun yaşadı. Bilic'in hep söylediği gibi Atiba oyunumuzda çok etkili bir oyuncu. Oyun hızını kontrol etmemizi sağlıyor ve bu günümüz futbolunda çok önemli. İnan bana Bülent Yıldırım o abuk subuk kartı çıkarmasa o maçla ilgili çok daha farklı şeyler konuşuyor olabilirdik.
Atiba ve Veli'nin önemli oyuncular olduğu konusunda hemfikirim ama Türkiye ligi için 2 tane defansif orta sahanın çok lüks olduğu görüşündeyim. Tolgay bir an önce ilk 11 e adapte edilmeli.
Bir başka sorun ise oyunu defanstan kuracak adam eksikliği. Bunu aşabilecek bir yöntem var ama Bilic neden görmüyor veya talimat vermiyor anlamıyorum dikkat ettim takım defanstan top çıkartırken hep sol stoperden çıkartıyor sol stoperde oynayan oyuncularımız Ersan ve Atınç, franco ise her ikisinden de daha teknik ve ayağına hakim. Israrla sol stoperden oyun kurma nedenimizi gerçekten sorgulamak istiyorum bana çok enteresan geliyor.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Büyük maç ve şampiyonluk tecrübesinden bahsediyorum.. Atiba, Sosa ve Demba Ba haricinde hiç birinde bu yok.

Keşke oyuncular senin dediğin gibi maç sırasında her söyleneni harfiyen yapıyor olsa. O zaman kenarda sürekli ileri ileri diye işaretler yapan teknik direktörün aksine ceza sahasına gömülen takımları sürekli görmezdik. Otoriteyi sorgula istediğin kadar ama bunu bütün takımlarda (yerine göre R.Madrid'de Chelsea'de bile) görürsün. Oyun oynanırken bazen takım kendi kendine skoru korumak için çekilir ve ne yapsan işe yaramaz.
Bir iki maç bu olabilir ama her maç aynı durumun yaşanması çok anormal değil mi? 2 senedir çözülemeyecek bir sorun mu?
Şu argüman kendi içinde yanlış bi kere defans oyuncularına güvenmiyorsun geriye çekiliyorsun fakat topu rakibe veriyorsun ve bir bakıma defans oyuncularını rakiple karşı karşıya bırakıyorsun, oysa top sende olsa ve ilerde baskı kursan hem rakibin atak yapma şansını engellemiş olursun (kontralar dışında) hem de farkı arttırma şansın çok olur.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Deniz

"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Erdem Çözer

Atiba ve Veli'nin önemli oyuncular olduğu konusunda hemfikirim ama Türkiye ligi için 2 tane defansif orta sahanın çok lüks olduğu görüşündeyim. Tolgay bir an önce ilk 11 e adapte edilmeli.
Bir başka sorun ise oyunu defanstan kuracak adam eksikliği. Bunu aşabilecek bir yöntem var ama Bilic neden görmüyor veya talimat vermiyor anlamıyorum dikkat ettim takım defanstan top çıkartırken hep sol stoperden çıkartıyor sol stoperde oynayan oyuncularımız Ersan ve Atınç, franco ise her ikisinden de daha teknik ve ayağına hakim. Israrla sol stoperden oyun kurma nedenimizi gerçekten sorgulamak istiyorum bana çok enteresan geliyor.

Aslında Franco'da özellikle son maçlarda sık sık denemeye başladı. Burada sorun Franco kaynaklı olabilir. Ben Bilic'in çok daha fazlasını da istediğine eminim ama her istediği olmuyor. İşte bunun için istikrar lazım. Belki oyuncu transferi belki eldeki oyuncunun gelişmesiyle bunlar çok daha iyi olacak. Ne yazık ki yoğun takvim gelişme için çalışmaya çok az zaman bırakıyor. (ZTK'dan elenmek bu açıdan çok iyi oldu)

Çevrimdışı Erdem Çözer

Bir iki maç bu olabilir ama her maç aynı durumun yaşanması çok anormal değil mi? 2 senedir çözülemeyecek bir sorun mu?
Şu argüman kendi içinde yanlış bi kere defans oyuncularına güvenmiyorsun geriye çekiliyorsun fakat topu rakibe veriyorsun ve bir bakıma defans oyuncularını rakiple karşı karşıya bırakıyorsun, oysa top sende olsa ve ilerde baskı kursan hem rakibin atak yapma şansını engellemiş olursun (kontralar dışında) hem de farkı arttırma şansın çok olur.

Bu konuda çok haklısın ve bu gerçekten zamanla, takımın kendine güvenin artmasıyla aşılacak bir sorun. Önder Özen buna takımın aşama kaydetmesi diyor. Bu da ona göre ancak böyle maçları farklı kazanarak olabilir. Bunda kendi saha avantajı da çok önemli. Deplasmanda çok zordur ve bize her maç deplasman sayılır. Ama dikkat ettiysen takım son maçlarda daha çok önde kalmaya ve topu korumaya çalışıyor. Özellikle Rize maçında Bilic'in sesi sürekli mikrofondaydı. "Keep the ball" diye bağırıp durdu adam :)

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Aslında Franco'da özellikle son maçlarda sık sık denemeye başladı. Burada sorun Franco kaynaklı olabilir. Ben Bilic'in çok daha fazlasını da istediğine eminim ama her istediği olmuyor. İşte bunun için istikrar lazım. Belki oyuncu transferi belki eldeki oyuncunun gelişmesiyle bunlar çok daha iyi olacak. Ne yazık ki yoğun takvim gelişme için çalışmaya çok az zaman bırakıyor. (ZTK'dan elenmek bu açıdan çok iyi oldu)
Aslında oyuncuların en iyi gelişimi maç oynanarak sağlanır. Kupada gidebildiğin kadar ileri gitmek o kadar maç tecrübesi ve gelişim demek. Antremanlar oyuncuların gelişimi için yeterli değil kanaatimce.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Kemal

zaten sıkıntı defans hattında ve kalede , bu yazdığın ileri hattımız

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 12 Şubat 2015, 11:59:26
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
Çok sonuç odaklı yorumlar görüyorum kızmıyorum ama üzlüyorum arkadaşlar bu kadar duygu değişimi iyi değil.

2 hafta ötesini görebilmeniz lazım yoksa çok sıradanlaşır bakış açınız.

Beşiktaşlıyız çok duygusalız biliyorum ama 10 gün önce yazdım ben Kayseri maçında sürpriz çıkma ihtimali yüksek şaşırmayın adamlar da iyi top oynuyor diye.

Alıntı

Ters sonuç çıkarsa kimse şaşırmasın diyip bombayı bırakıyorum.

Çok sıkışık maç takvimi ve Kayseri iyi top oynuyor ve tek maç.

Hayırlısı.

Biraz bazı şeyleri beklemeniz lazım. Bu takımın böyle oynaması demek Bursa ve Liverpool'a böyle oynayacağı anlamını taşımaz.

DÜn anlattım detaylıca bu from düşüklüğü değildir bu antrenman dengesizliğinin yarattığı kondisyon eksiğidir.

Yüklenme antrenmanlarında iliklerinize kadar glikojen kullanır spocular ve maça ciddi etki eder. Oksijensiz solunum arttığı için 75 dk yüksek tempo oynayan takım 40 dk bile zor oynar.

Bursa ve Liverpool maçlarında çok iyi top oynayınca bakın Bilic fırçaladı düzeldi diyecek çoğunluk buna da inanmayın öyle bir şey olmaz.

Tamamiyle antrenman programı normale döndüğü için Beşiktaş uçuşa geçecek. Fevri davranıyorsunuz sonuçlar terse dönünce siz üzüleceksiniz yine.

O yüzden sakin kalın.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Gerrard sakatlanmis beyler
Orta sahaları yeterince güçlü. Ama tabi yinede büyük bir eksiklik.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Erdem Çözer

Aslında oyuncuların en iyi gelişimi maç oynanarak sağlanır. Kupada gidebildiğin kadar ileri gitmek o kadar maç tecrübesi ve gelişim demek. Antremanlar oyuncuların gelişimi için yeterli değil kanaatimce.

kesinlikle ama önce oyuncuya bi şeyler anlatman, hatalarını göstermen vs lazım.. stadsızlık yüzünden sürekli yolculuk yapan takımda buna bile zaman kalmıyor. stad olsa ben de devam etmemiz daha iyi derdim

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 12 Şubat 2015, 12:00:53
  • Beşiktaş / Bodrum
Orta sahaları yeterince güçlü. Ama tabi yinede büyük bir eksiklik.

Aksine hiç iyi olmadı sakatlanması.

Liverpool'un son 2 senedir ayakbağı Gerrard. O çekiyordu tempoyu aşağıya maç daha zor geçecek şimdi.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı panic13

Selam arkadaşlar,

Genel değerlendirmeler için yorum yapmak istiyorum,

Kabul edelim ki oyuncu bazında değerlendirdiğimizde kadro kalitemiz FB ve GS'ye göre düşük. Biz düşüklüğü takım oyunu ile açık farkla kapatıyoruz. O sebeple oyuncu kalitesi yine bir şekilde tolare ediliyor. ASıl mesele tecrünbeli oyuncu eksikliği. Bakın Demba Ba bile lider özellikli oyuncu ama ortaya karakter koyan bir oyuncu değil. Bizim asıl ihtiyacımız Melo, Emre B., Volkan ve hatta Sabri gibi kuyruğu dik tutan oyuncu. En stresli son 5 haftaya girildiğinde bunun ne kadar önemli olduğunu göreceğiz. Bakın şu kadroda Alpay, Sergen veya Rıza gibi bir tane adam olsa şu an ki sorunların çoğu bir anda çözülmüş olacak.
Bizler, ne olursa olsun Beşiktaşlıyız.

https://medium.com/@kasimpasacanavari

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Çok sonuç odaklı yorumlar görüyorum kızmıyorum ama üzlüyorum arkadaşlar bu kadar duygu değişimi iyi değil.

Beşiktaşlıyız çok duygusalız biliyorum 10 gün önce yazdım ben Kayseri maçında sürpriz çıkma ihtimali yüksek şaşırmayın adamlar da iyi top oynuyor diye.

Biraz bazı şeyleri beklemeniz lazım. Bu takımın böyle oynamadı demek Bursa ve Liverpool'a böyle oynayacağı anlamını taşımaz.

DÜn anlattım detaylıca bu from düşüklüğü değildir bu antrenman dengesizliğinin yarattığı kondisyon eksiğidir.

Yüklenme antrenmanlarında iliklerinize kadar glikojen kullanır spocular ve maça ciddi etki eder. Oksijensiz solunum arttığı için 75 dk yüksek tempo oynayan takım 40 dk bile zor oynar.

Bursa ve Liverpool maçlarında çok iyi top oynayınca bakın Bilic fırçaladı düzeldi diyecek çoğunluk buna da inanmayın öyle bir şey olmaz.

Tamamiyle antrenman programı normale döndüğü için Beşiktaş uçuşa geçecek. Fevri davranıyorsunuz sonuçlar terse dönünce siz üzüleceksiniz yine.

O yüzden sakin kalın.

Kondüsyon konusunda çok haklısın. Dünkü maçta oyuncuların hamle edecek hali bile yoktu. Nereyedeyse 8-9 pozisyonda önlerindeki topa hamle edemediler. Hep aşırı yüklemenin sonucu gibi görünüyor.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Aksine hiç iyi olmadı sakatlanması.

Liverpool'un son 2 senedir ayakbağı Gerrard. O çekiyordu tempoyu aşağıya maç daha zor geçecek şimdi.
Yinede bu sezon toplam 10 gol atmış. 33 maçta 10 gol çok iyi bir rakam.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 12 Şubat 2015, 12:02:50
  • Beşiktaş / Bodrum
Ek bilgi vereyim bir takım 34 haftanın tamamında uçmaz kondisyon olarak.

En fazla 26 hafta uçar. 4'er haftalık yüklenme periyodları olur.

Mesele o 4'er haftadaki maçları kazanmaktır biz bunu başardık. Çok iyi iş başardık.

Yıllardır onları da kazanamadığımız için çöküyorduk.

O  yüzden şampiyonluğun Fener ile birlikte en büyük adayıyız.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı panic13

Ek bilgi vereyim bir takım 34 haftanın tamamında uçmaz kondisyon olarak.

En fazla 26 hafta uçar. 4'er haftalık yüklenme periyodları olur.

Mesele o 4'er haftadaki maçları kazanmaktır biz bunu başardık. Çok iyi iş başardık.

Yıllardır onları da kazanamadığımız için çöküyorduk.

O  yüzden şampiyonluğun Fener ile birlikte en büyük adayıyız.

+1  :claps: :claps:
Bizler, ne olursa olsun Beşiktaşlıyız.

https://medium.com/@kasimpasacanavari

Çevrimdışı Kemal

Beşiktaşlıyız çok duygusalız biliyorum ama 10 gün önce yazdım ben Kayseri maçında sürpriz çıkma ihtimali yüksek şaşırmayın adamlar da iyi top oynuyor diye.

Biraz bazı şeyleri beklemeniz lazım. Bu takımın böyle oynaması demek Bursa ve Liverpool'a böyle oynayacağı anlamını taşımaz.

O yüzden sakin kalın.

@Çağrı  cım, Motta nın bireysel kabiliyetsizliğini, Ersanın kronik bireysel hatalarını, Tolganın hava topu yetersizliğini , Serdarın ataklardaki orta yapamama sorunsalını  antreman programına bağlamak yanlış bence kardeşim.

Çevrimdışı Çağatay

Tam da beşiktaş maçı arefesinde gerrard sakatlanmış

o da artık beşiktaşlı oldu diyebilir miyiz  :evillol: :evillol: :evillol:
Hope for the Best, Plan for the Worst

Çevrimdışı Erdem Çözer

Kondüsyon konusunda çok haklısın. Dünkü maçta oyuncuların hamle edecek hali bile yoktu. Nereyedeyse 8-9 pozisyonda önlerindeki topa hamle edemediler. Hep aşırı yüklemenin sonucu gibi görünüyor.

Bence daha çok sakatlanmamak için çok kasmadılar.. Bilic'in saha kenarındaki ruh halide oyuna yansımıştır.. Gerçekten kazanmak isteyen Bilic'i lig ve avrupa maçlarında görüyoruz..

Rize maçında da ciddi konsantrasyon sorunu yaşadılar, rakibi çok küçümsediler.. Bunu maçtan sonra da hocaya itiraf etmişler.. Umarım Bursa maçı farklı olacaktır çünkü o stad gerçekten futbolcuyu futboldan soğutuyor.

Çevrimdışı Kemal

Ve bu saydıklarımın alternatifleri bile yok kadroda.  @Çağrı