Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu
Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu Futbol Takımımızın 2014/15 Sezonundaki Tüm Performansı ve Gelişmelerini Bu Başlık Altında Takip Edebiliriz.

0 Üye ve 9 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu  [Okunma sayısı 3965402 defa] Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu

Çevrimdışı cisse557

Beşiktaş'ımız bu sene oynadığı 34 resmi maçta 23 galibiyet, 5 beraberlik ve 6 mağlubiyetle güzel bir istatistik yakaladı. Bu mağlubiyetlerden 2 tanesi Ziraat Türkiye kupasındaki grup maçlarının getirdiği rehavet ve yorulma kaynaklıydı. Diğer 2'si derbi, 1'i Arsenal ve sonuncusu da son dakikalarda kaybedilen Erciyes maçıydı. Beraberliklerin 2 si TR Süper Ligi, 3'ü Avrupa Ligi.

İstatistiği ilginç kılan Beşiktaş son 25 maçta sadece 1 beraberlik aldı. Bunlardan 19'u galibiyet 5'i mağlubiyet.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 03 Şubat 2015, 16:42:02
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
Şimdi gel de delirme.

Anderlecht Rolando'yu kiralamış. Anderletch yapabiliyorsa biz de yapabilirdik bu transferi.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Tolga

Şimdi gel de delirme.

Anderlecht Rolando'yu kiralamış. Anderletch yapabiliyorsa biz de yapabilirdik bu transferi.
Hadi be :s20:

Yav şu Rolando'yu uzun zamandır beğeniyorum birkaç kez de önermiştim burada keşke biz alsaydık.
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı Neo Nesil

Şimdi gel de delirme.

ama sadece kiralayabilirdik, onun dışında porto en az 15 çeker transfer için...

Çevrimdışı cisse557

Levent Erdoğan'ı takan var mı cidden? Beşiktaş'a renklilerden daha çok zarar veren adamların başında gelir.

Zamanında 28 bin kişilik stat projesi çizdiren ama Fikret Orman'ı 40 bin kişilik stadı kapasitesi az diye eleştiren adam bizden değildir.

Anlatım bozukluğunda çığır açmışım :kop:
[ Son Düzenleme: 03 Şubat 2015, 16:56:36 cisse557 ]

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 03 Şubat 2015, 16:51:36
  • Beşiktaş / Bodrum
ama sadece kiralayabilirdik, onun dışında porto en az 15 çeker transfer için...

15 mi :)

En fazla 5 civarına biterdi opsiyonda adam 30 yaşına girdi ve talibi çok az.

Büyük fırsat kaçtı.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Neo Nesil

Levent Erdoğan'ı takan var mı cidden? Beşiktaş'a renklilerden daha çok zarar veren adamların başında gelir.

Zamanında 28 bin kişilik stat projesi çizdiren ama Fikret Orman'ı 40 bin kişilik stadı kapasitesi az diye eleştiren adam bizden değildir.

Anlatım bozukluğunda çığır açmışım :kop:

her yönüyle rezil bi stad. bırak vodafone arena kamil ocak bile buna 10 çeker...

Çevrimdışı Hicks

15 mi :)

En fazla 5 civarına biterdi opsiyonda adam 30 yaşına girdi ve talibi çok az.

Büyük fırsat kaçtı.

Rolando kiralık gittiği Napoli, Inter gibi takımlarda da iyi değildi, son 2 seneyi İtalya'da kiralık olarak geçirdi, Porto'ya geldikten sonraki 3 yılı nispeten iyi ama sonra oynamadan kiralık ücretleri ile bonservisinin 2 katından fazlasını çıkartmış orta karar bir adam. Kısa vadede belki Miloseviç'ten faydalı olurdu ama çok da abartılacak bir yanı yok bence...   
Yine bir akşamüstü meyhanede,
Masada 70'lik rakı su ile
Dertlerim çok büyük anlamaz kimse,
Beşiktaş sevgisi böyledir işte...

Çevrimdışı nannan

Ya madem konu buralara havuz sisteminden gelmiş. Biraz beyin fırtınası yapayım ilgili ve bilgili arkadaşların da fikrini almış oluruz.
Bildiğim kadarıyla şu andaki yayın gelirlerinin dağıtılması şimdiye kadar yaşanan şampiyonluk sayısı, ligde alınan puan ve lig bittiğindeki sıralama ile belirleniyor. Hepsinin de ağırlıkları birbirinden farklı.
Şu an herhangi bir kulübün havuz sisteminden çıkması kanunen imkansız. Meclisten yeni yasa çıkarmak gerekiyor önce. Yoksa havuz sisteminden çıkıyorum dediğin an ligden men edilirsin.
O yüzden havuz sisteminde değişiklik yapmak daha mantıklı. Bence Premier Lig yayın gelirleri ve NBA'deki draft sistemi karması bir sistem şimdikinden çok daha faydalı olur bütün takımlar için.
Şimdiki sistemde en büyük pay "büyük kulüpler" olarak adlandırılanlar, sonra en başarılılara, sonra da diğerlerine dağıtılıyor. Bu da Ligin üst sıralarındaki takımlar ne kadar kötü olursa olsun hep aynı kalmasına, kulüpler arasındaki mesafenin büyümesine sebep oluyor. Yani zengin daha zenginleşirken, fakirler daha az zenginleştiği için aradaki fark büyüyor.
Bence yayın gelirlerinin dağıtımındaki bu eşitsizliği mümkün olduğunca azaltılması gerekiyor. "Büyük takım primleri"nin biraz daha azaltılıp lige ayakbastı parasının arttırılması mesela ilk aklıma gelen. Avrupa kupalarına gidecek takımlara ayrı prim dağıtılabilir.

Bence iyice araştırıp, bu konu üzerinde çalışmalar yapıp. Yayın gelirlerinin daha eşit dağıtılması yönünde bir tez ortaya koyarsak Anadolu takımlarının da desteğini yanımıza almış oluruz. Aziz Yıldırım bu günlere yayın bedelinin inanılmaz artmasını sağlayarak geldi. Biz de bu kulüplerin gelirlerini arttıracak önerilerle gelirsek hep ligdeki bütün rakiplerimizin iyi olmasını, hem de Federasyon seçiminden kulüpler birliğine tek tek önemsiz görünen ama birlikte olduklarında oy sayısının fazla olacağı bir topluluğu yanımıza çekmiş oluruz. Şu anki sistem Mecnun Odyakmaz, İlhan Cavcav gibi adamları Aziz Yıldırım'ın kölesi haline getiriyor. Bu sistemi değiştirip Yenisine öncü olursak bu ligi ve ülke futbolunu birçok pislikten temizlemenin yolunu açmış oluruz.

Çevrimdışı BavyeraKartali

Sessiz olanin tepesine binen cok olurmus...Bunu simdi ben uydurdum ama gorunen manzara da bu ! Ben baskanizimini aldigi terbiye ve egitimin Azizeye gerekli cevabi verebilcek rezalette oldugunu dusunmuyorum...Kendi peisliklerine sahip cikan bir baskan ve kendi pisliginin yaptigi davranisi milli dans olarak yorumlayan baska bir eski baskan ve cirkin ama hakli ve adresini bulan pascalin davranisini cezasiz birakmayan baska bir kulüp...bütün bunlari alt alta yazdigimizda ve hangi ulkede oldu bu olaylar diye dusunuldugunde ezilenin kim oldugunu tahmin etmek zor olmasa gerek...fenerbahcenin aciklamalarini okudugumda inanin bana soylenmis kadar sinirlendim ve kesinlikle bunun bir cevabi oldugunu dusunuyorum ama cevap verilince seviyesizlerin devam etmesi icin firsat kolladiklarinida biliyorum...iyiki BESIKTASLIYIM....Tum ailem de bu onuru yasadigi icinde kendimi büyük bnir günahin parcasi olmamis kadar da mutlu hissediyorum....
Bir Beşiktaş atasözü: ''Oğuzhan'ın yeri, Atiba'nın yanı..''

Çevrimdışı Hicks

Ya madem konu buralara havuz sisteminden gelmiş. Biraz beyin fırtınası yapayım ilgili ve bilgili arkadaşların da fikrini almış oluruz.
Bildiğim kadarıyla şu andaki yayın gelirlerinin dağıtılması şimdiye kadar yaşanan şampiyonluk sayısı, ligde alınan puan ve lig bittiğindeki sıralama ile belirleniyor. Hepsinin de ağırlıkları birbirinden farklı.
Şu an herhangi bir kulübün havuz sisteminden çıkması kanunen imkansız. Meclisten yeni yasa çıkarmak gerekiyor önce. Yoksa havuz sisteminden çıkıyorum dediğin an ligden men edilirsin.
O yüzden havuz sisteminde değişiklik yapmak daha mantıklı. Bence Premier Lig yayın gelirleri ve NBA'deki draft sistemi karması bir sistem şimdikinden çok daha faydalı olur bütün takımlar için.
Şimdiki sistemde en büyük pay "büyük kulüpler" olarak adlandırılanlar, sonra en başarılılara, sonra da diğerlerine dağıtılıyor. Bu da Ligin üst sıralarındaki takımlar ne kadar kötü olursa olsun hep aynı kalmasına, kulüpler arasındaki mesafenin büyümesine sebep oluyor. Yani zengin daha zenginleşirken, fakirler daha az zenginleştiği için aradaki fark büyüyor.
Bence yayın gelirlerinin dağıtımındaki bu eşitsizliği mümkün olduğunca azaltılması gerekiyor. "Büyük takım primleri"nin biraz daha azaltılıp lige ayakbastı parasının arttırılması mesela ilk aklıma gelen. Avrupa kupalarına gidecek takımlara ayrı prim dağıtılabilir.

Bence iyice araştırıp, bu konu üzerinde çalışmalar yapıp. Yayın gelirlerinin daha eşit dağıtılması yönünde bir tez ortaya koyarsak Anadolu takımlarının da desteğini yanımıza almış oluruz. Aziz Yıldırım bu günlere yayın bedelinin inanılmaz artmasını sağlayarak geldi. Biz de bu kulüplerin gelirlerini arttıracak önerilerle gelirsek hep ligdeki bütün rakiplerimizin iyi olmasını, hem de Federasyon seçiminden kulüpler birliğine tek tek önemsiz görünen ama birlikte olduklarında oy sayısının fazla olacağı bir topluluğu yanımıza çekmiş oluruz. Şu anki sistem Mecnun Odyakmaz, İlhan Cavcav gibi adamları Aziz Yıldırım'ın kölesi haline getiriyor. Bu sistemi değiştirip Yenisine öncü olursak bu ligi ve ülke futbolunu birçok pislikten temizlemenin yolunu açmış oluruz.

Bu fikir SSL uygulanabilir değil bence, çünkü alt ligden çıkmak çok kolay (düşük maliyetli), çıkıp düşüp tekrar çıkarak çok daha fazla para kazanıp yatırım aracı olur uyanık takımlar.
Yine bir akşamüstü meyhanede,
Masada 70'lik rakı su ile
Dertlerim çok büyük anlamaz kimse,
Beşiktaş sevgisi böyledir işte...

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 03 Şubat 2015, 17:11:09
  • Beşiktaş / Bodrum

Haklısın ama zor düşündüklerin.

İlk olarak bir kere paraşüt sistemi gelmeli ütopyadan bahsediyorsak.

Yani düşen takım paraşüt ile düşmeli İngiltere'de olduğu gibi. Düşen 2 yıl daha ciddi bir pay alıyor Premier lig yayın gelirlerinden orada.

Bu takımların kadroyu debgelerken batmalarını böylece 4. lige kadar gitmeleri önlerken bir yandan da lige çıkmanın önemini de artırır.

Çünkü düşsen bile yayın geliri alacaksın ve çıkmana ek bütçe oluşacak demek.

Daha eşit olması gerektiğine katılmıyorum Anadolu kulüpleri rezalet yönetiliyor. Tek kelimeyle rezalet. En kötü 25 milyon tl yayın geliri alıyor.

Senelik bütçeleri 50 milyon. Ona rağmen gençler oynamıyor, oyuncu yetişmiyor, zeminler berbat, genç hocalara şans vermiyorlar ve dağ gibi borçları var.

Adam akıllı yönetimler gelmeden tek kuruş bile artmamalı anadolu kulüplernini yayın gelirleri. Fazla bile alıyorlar maçlarını izlerken insan ilallah geliyor.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı cisse557

her yönüyle rezil bi stad. bırak vodafone arena kamil ocak bile buna 10 çeker...
Aynen. Bu tarz adamları ciddiye almayalım. Hiç unutmuyorum Fikret Orman'ın stadı ağustosta açmak istiyoruz lafın döndüğü zamanlarda bu şahıs çıkıp açıklama yaptı. Fikret Orman bana "Levent abi stat bu ağustos değil önümüzdeki ağustosa ancak açılır, dedi" demişti. Ulan adam seni büyük yerine koyup sır gibi bilgi vermiş niye çıkıp bunu herkesin içinde söylüyorsun? Gerçi amacı çok belli yönetimi yıpratmak. Burdan Fikret Orman taraftarı salak yerine koyuyor yalan söylüyor demesin kimse. Zaten stadın o tarihte açılmayacağını biliyormuş. Adam böyle yaparak locaların hepsini sattı iyi de yaptı bana göre. Fb'yi de adam yerine koyup cevap vermeyelim. En güzel cevap takmamaktır.

Çevrimdışı Kitap

Levent Erdoğan demiş ki Fikret Orman borçları ya da kulüpteki felaket tablosunun üzerini kapamak için Fb'ye laf atıp dostluğu bozmaya çalışıyor.

Hala şunu öğrenemediler Fb ve Gs Beşiktaş'ın hiçbir zaman dostu O-LA-MAZ.

Ayrıca Fikret Orman'a laf atacağına önce o borçlar kimin zamanında bu hale geldi onu bir düşün de ondan sonra gel de eleştir.

Bu yönetimi birçok konuda ben de eleştiriyorum ama bunların yaptığı eleştirmek için eleştirmekten başka birşey değil.

Düşmanı dışarıda aramamıza da gerek yok aslında içimizde öyleleri var ki dışarıdaki düşmandan daha tehlikeliler.

+1903

Çevrimdışı aykut.celenk

Anadolu kulüplerindeki yöneticiler kendi reklamlarını yapmak ve kulüp kasasını boşaltmak için oralara geliyorlar. Bu sebepten dolayı daha fazla kazansa ne olur yine kulüp kasası boş olacak.

Çevrimdışı nannan

Yani düşen takım paraşüt ile düşmeli İngiltere'de olduğu gibi. Düşen 2 yıl daha ciddi bir pay alıyor Premier lig yayın gelirlerinden orada.

Bu takımların kadroyu debgelerken batmalarını böylece 4. lige kadar gitmeleri önlerken bir yandan da lige çıkmanın önemini de artırır.

Daha eşit olması gerektiğine katılmıyorum Anadolu kulüpleri rezalet yönetiliyor. Tek kelimeyle rezalet. En kötü 25 milyon tl yayın geliri alıyor.

Senelik bütçeleri 50 milyon. Ona rağmen gençler oynamıyor, oyuncu yetişmiyor, zeminler berbat, genç hocalara şans vermiyorlar ve dağ gibi borçları var.

Adam akıllı yönetimler gelmeden tek kuruş bile artmamalı anadolu kulüplernini yayın gelirleri. Fazla bile alıyorlar maçlarını izlerken insan ilallah geliyor.
Bi Manisalı olarak anadolu kulüplerinin nasıl yönetildiğine yakından tanık oluyorum. :)
Bunları düşünme sebebim havuz sistemini 3-5 kulüp tekelinden kurtarıp çıkarım-çıktım-çıkıyorum-çıkınca ara muhabbetinin bitmesini ve ne kadar söylemekten utansam da Aziz Yıldırım yardakçısı başkanları daha fazla parayla adaletin yanına çekmeyi sağlamaktı.
Söylediklerinde %100 haklısın. Bu söylediklerim zor ve asla kurtarıcı olmaz. Çünkü sistem tepeden değişirse bir yararı olmaz. Tabandan gelmeli değişim.
[ Son Düzenleme: 03 Şubat 2015, 17:41:54 nannan ]

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 03 Şubat 2015, 17:49:57
  • Beşiktaş / Bodrum
Bi Manisalı olarak anadolu kulüplerinin nasıl yönetildiğine yakından tanık oluyorum. :)
Bunları düşünme sebebim havuz sistemini 3-5 kulüp tekelinden kurtarıp çıkarım-çıktım-çıkıyorum-çıkınca ara muhabbetinin bitmesini ve ne kadar söylemekten utansam da Aziz Yıldırım yardakçısı başkanları daha fazla parayla adaletin yanına çekmeyi sağlamaktı.
Söylediklerinde %100 haklısın. Bu söylediklerim zor ve asla kurtarıcı olmaz. Çünkü sistem tepeden değişirse bir yararı olmaz. Tabandan gelmeli değişim.

Kesinlikle.

Şunu düşünmüşümdür hep ben de. Ülkede futbolun kaliteinin artması için 3 büyüklerin değil, diğer 15 takımın kalitesinin artması gerek.

Bizde 3 büyükleri eleştirmek ana kıstas olduğu için diğer 15 hadi en azından 14 takım çok güzel yırtıyorlar.

Gaziantep, Kayseri, Manisa, KOCAELİ, SAKARYA, İZMİR

Yazıklar olsun lu illerin futbolunu bu düzeye getirenlere. Hadi Kayseri taraftardan da kaybediyor ama diğerlerinin en az Bursa kadar şampiyonluk şansı potansiyeli olabilecek şehirler.

Son şans yabancı kuralı. İyi scouting iyi altyapı bu kez de kurmayıp menajer takımı olmayı seçerlerse bu kez tam batarız.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Neo Nesil

hocam burası AVRUPA değil,

Qpr, Deportivo, Monaco, Auxerre, Hamburg, Aek, Parma vs. bunlar küme düştükten 1 sene sonra verilen bütçelerle üst tura çıkmış takımlar, üstelik çoğu zamanda Avrupa tunuvalarında başarı elde etmiş takımlar. Örn: Monaco

Çevrimdışı aykut.celenk

Türkiye'de çorap gibi kural değişirse hiçbir zaman AVRUPA ligleri gibi olamayız.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 03 Şubat 2015, 17:56:42
  • Beşiktaş / Bodrum
Konu Dışı :

21:00
TRT Spor
Bayern Münih - Schalke 04 (Futbol)

22:00
NTV Spor
Lille - Paris SG (Futbol)

Kaçırmayın.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Tolga

Konu Dışı :

21:00
TRT Spor
Bayern Münih - Schalke 04 (Futbol)

Kaçırmayın.
İyi hatırlattın izleyeyim bende :ok:
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı Neo Nesil

Kesinlikle.

Şunu düşünmüşümdür hep ben de. Ülkede futbolun kaliteinin artması için 3 büyüklerin değil, diğer 15 takımın kalitesinin artması gerek.

Bizde 3 büyükleri eleştirmek ana kıstas olduğu için diğer 15 hadi en azından 14 takım çok güzel yırtıyorlar.

Yazıklar olsun lu illerin futbolunu bu düzeye getirenlere. Hadi Kayseri taraftardan da kaybediyor ama diğerlerinin en az Bursa kadar şampiyonluk şansı potansiyeli olabilecek şehirler.

Son şans yabancı kuralı. İyi scouting iyi altyapı bu kez de kurmayıp menajer takımı olmayı seçerlerse bu kez tam batarız.

zaten öyle olacak hocam. yabancı sınırsız diye menajerlerin eline bakacaklar, başta gs olmak üzere...

Çevrimdışı nannan

Kesinlikle.

Bazen şeytan aklıma giriyor, ülke futbolu umrumda olmuyor. Biz şu an bu sistemin dışında konumlandırdık kendimizi. İsteyen scout isteyen menajer takımı olsun. İsteyen batsın isteyen çıksın. Biz yere sağlam basarak ilerliyoruz.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 03 Şubat 2015, 18:09:44
  • Beşiktaş / Bodrum
Bazen şeytan aklıma giriyor, ülke futbolu umrumda olmuyor. Biz şu an bu sistemin dışında konumlandırdık kendimizi. İsteyen scout isteyen menajer takımı olsun. İsteyen batsın isteyen çıksın. Biz yere sağlam basarak ilerliyoruz.

Şüphelerim var hala ciddi anlamda benim.

1-2 sene böyle geçmeden emin olmayacağım. Çünkü daha 1 yıl önce abuk subuk adamların peşinden koşmaya kalktık.

Umarım bu başarıdan sonra yıldız merakı biter taraftarın da yönetimin de.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 03 Şubat 2015, 18:26:49
  • Beşiktaş / Bodrum
Bizim büyüklüğümüzde takımın ortalama ölçütü şu aslında.

Ortalama 1.5 milyon euro maaş.

25 oyuncu. 22'si direk 11 oynayabilecek seviyede 3'ü çok genç.

Maliyet maaş bütçesi olarak 35 milyon euro. Personel ile birlikte 40 milyon euro.

Aynısını yapmaya çalışan İngiliz takımı 75 milyon euro maaş bütçesi ayırmak zorunda. Bu 57 milyon sterlin yapar. Yani haftada 1 milyon sterlin maaş bütçesi.

Ortalama olarak Tottenham'ın bütçesinin biraz altı yani. Nelere sahip olduğumuzu anlayıp akıllı kullanırsak bu ligi sülklase etmek çok kolay yeter ki kafalar çalışsın.

Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli