Ben sürpriz hoca adayımı buldum Filippo Inzaghi. Tabi favorim olmazdı çok daha ideal adaylar bulunurdu ama bu arkadaş ne zamandır dikkatimi çekiyor. Bu sene serie byi kasıp kavurdu 15 puan fark attı en yakın rakibine.
1. Bi kere akıllı adam sırf zekasıyla uluslararası seviyede santrafora dönüşmüş adam. Yetenek namına hiç bir şey yoktu adamda. Bu tür adamlardan iyi teknik direktör olacağı inancındayım hep.
2. Prestijli adam. Oyuncular üzerinde hakimiyet kurmakta zorlanmaz. Bir çok oyuncu birlikte çalışmaktan keyif alabilir. Çoğu yabancıdan oluşacak ana kadronda bu tür uluslararası imajı yüksek adamlar daha kolay sinerji yaratabilir.
3. Tr gibi 4-2-3-1 çöplüğüne dönmüş ülkede büyük avantaj yaratabilecek dizilimlere hakim. Genellikle baklava 442 ya da 352 kullanıyor. Zaten bu oyunların kaynağında yetişti, taktiksel olarak güvenilir olduğunu düşünüyorum. Farklılık yaratabilir.
4. Adam entrikanın, kirli dolapların dibini görmüş Milan'da ayakta kaldı. Buranın futbol ortamında sudan çıkmış balığa dönmez. Sinyor Terim'in de dilinden anlar.
5. Yine hem oyuncu havuzu iyidir hem de güzel yerlerde kankaları var. Düşük bütçeli kadro kurulurken eğer projeye ikna edilmişse düzgün oyuncular bulur getirir. Kardeşi Lazio'da iyi durumda. Gattuso Napoli'de. Carlo Everton'da. e milanla da arası iyidir muhtemelen. Düşüşte ve kariyerini parlatmak isteyen oyuncular İnzaghi'yle çalışmaya sıcak bakar. Büyük takımların (özellikle italyada) hocaları da inzaghi'ye oyuncu göndermeye daha kolay ikna olur. Oyuncu ikna etme konusunda daha avantajlı hale gelirsin.
6. Henüz serie a düzeyinden başarılı olamadı. ama potansiyeli olduğu aşikar. büyük bi kulüpten teklif alacak seviyede değil. bu proje onu da motive edebilir. biraz başarılı olursa şampiyonlar ligi düzeyinde kendini gösterecek.
Bizde daha yönetimin kalıp kalmayacağı belli değil bunlar hep fantezi. ben olsam oturur şimdiden bi konuşmaya başlardım.