illa tek suçlu arayacaksak isim zaten belli apo hocam sen çok yaşa die daha dün imza atan takım başında tek bir başarısı olmayan adama barlarda ayık olmayan kafayla tezhürat yaparak hoplaya zıplaya çığıran aklı sıra artık devir sistem hocaları devri öyle motivasyonla yürümüyor gemiler diyerek ex hocaya gönderme yapan kişi benim ağır favorimdir.
olayın teknik bouyutuna geçersek burda yazın defalarca yazdım hoca yanlış işler peşinde takımın üstüyle başıyla çok oynama öyle veya böyle iş gören bir kadro ve oyun var bu kadro ve oyun 40 gol 40 puan çıkarmış yarım sezondan defoları analiz et aksayan oyuncuları belirle çok transfer yapma önce kaleci olmak üzere 3 bilemedin 4 oyuncu al yürü dewam et takım kazanarak başlasın ivmeli başlasın sonra başarı galibiyetler geldikçe sistem inşaa etmeye başla sene sonu 2-3 isim daha ekle 2 seneyi tamamla ama en az 1inde şampiyon yap bu arada da sisteme uygun en az 7-8 ilk 11 oyuncusu yaratmış olursun 3.sene başlarkende eksik halkaları tamamlar sistemi inşaa etmiş olursun die die dilimde tüy bitti akıl mantık bunu emrediyordu bizde çok proje yürüttük çok işlere imza attık amiane tabirle bu sakalları değirmende ağartmadık. bunları yapamayan aksine işleyen takımın anasını ağlatan bir performansla karşı karşıyayız üstelik doğru kelimeyi kullanmayacağım ama öyle uyanık ki takımın yönetimin içinde bulunduğu durumu çok güzel kullanarak tazminat peşinde koşması filan hiç hoş değil.
Bu ülkede sistem takımı kuracağım demek ne kadar makul? İlk önce bu soruyu kendime soruyorum. Sistem takımı kuracağım diye tonla para harcayacak sonra da o yatırımını korumaya çalışacaksın. Tamam bunları yaptın diyelim o sistemi hangi teknik direktörle yapacaksın? Defoları olan bir sistemi oynatan teknik direktörü takımın başına getirip onun sistemine yatırım yapmak akıl karı mı? Hiçbir şeyin fizibilitesi yapma, hop getir oradan Avcı'yı, sonuç baştan belli zaten.
Sistem takımı kuracağım diye altyapıya, scoutinge, transfere bol para harcadık, yaptık ettik. Ben niye o sistemin başına Avcı'yı getireyim?