Ozzi konusu farklı bir mesele ben onunla ilgili yazmadım ama belki onu aklına getirenler olabilir. Konuya gelirsek asılsız çok iddia vardır buna eminim hatta benim bilmediğim ama sizlerin bildiği şeylerde vardır.(Taraftar çevreniz daha geniş, içinizde camia ileri gelenlerinden tanıdıkları olanlarda var) Ama bazı somut iddialara hiç yanıt gelmedi biz bu iddiaları sorduğumuzda kötü muhalefet olduk. Haberleri renkli gazeteciler yaptığı için görmezden gelmemiz istendi, biz görmezden geldik ama sonunda belge paylaşan renkliye bile dava açamadılar. Çoğumuz hukukun tanıdığı sınırlar içinde kalarak bunu soruyoruz zaman zamanda forumdaki samimiyetten biraz ileri gittiğimizde oluyordur bunu kabul ediyorum. Ancak çoğumuz burada bilinmeyeni yazmıyor, ne kadar sinirli ve üzgün olsak da itham ettiğimiz kişilere olabildiğince saygılı olmaya çalışarak kamuoyunda bilinen, konuşulan ve hatta yazılan şeyler üzerinden tartışıyoruz. Bu tartışmaları yapmamız lazım, ülkemizde hafıza sorunları var. Bugün biz bunları soramazsak yarın unutulacak, unutturacaklar korkumuz bundandır. Yönetimler ibra oluyor ve her şeyin üzerine set çekiyoruz. Yarın biz parayı nereden bulduğu bilinmeyen kötü taraftar oluruz bazıları da fularlı beyefendi.
Birbirimizin düşüncelerini desteklemiyoruz fakat şunu biliyorum; farklı şekillerde de olsa hepimiz kulübümüzün iyiliğini istiyoruz. Zaman kimlerin haklı olduğunu ortaya çıkaracak umalım da Beşiktaş'ımız daha fazla zarar görmesin.
kardeşim sorun birşeyi sorgulamak değil tabiki duyduğun birşeyi kaynak vererek tartışmaya açarsın
bunu yapmanın doğru yolu var. fikrin sahibi sen olmazsın fikri tartışırsın kimse başkasının söylediği bir şeyi tartıştın diye seni suçlayamaz
ama bilmediğin yada kanıtlayamadığın konuda birinci ağızdan konuşursan sıkıntı olur. Biz sürekli belge istedik
kafandan sallama belgeyi getir koy dedik. Bunu deme nedenimiz sadece bu ithamda bulunanı korumak
konunun tartışılmasını istemiyor değilizki bunu gerçek fikirlerle belgelerle tartışmak lazım yada bir başkasının sözlerini kaynak
göstererek yapmak lazım. Her zaman konuşurken bir kaç şeye dikkat etmek lazım birinci çok hassas olduğumuz konu
Beşiktaşa zarar vermesin ikinci önemli konu sözleriniz size zarar vermesin sonrada buraya zarar vermesin.
ta başından beri hep bunu söyledim. bunu dediğimde rüşvetin belgesi olmaz deniyor ama belgesi olmayan bir konudada kimseyi suçlayamazsın.
dedikoduya dayanarak adammı asalım. vahşi batımı burası

bu ülkedeki hukuk sisteminden kaynaklanıyor bu biraz. Burda mahkemelerde seni suçluyorlardı sen suçsuz olduğunu kanıtlamak zorundasın
kimse senin suçlu olduğunu kanıtlamak zorunda değildi ama evrensel hukukda kişinin suçlu olduğunu kanıtlamak zorundasın.
kafamızdaki bu faşist düşünceleri artık atmamız lazım sırf birinin bunu yapabileceğine ihtimal verdiğin için o kişiyi yaptı diye suçlayamazsın.
bu itham olur ve sonuçları ağır olur. bak ithamla bu ülkede ordunun yarısı ergenekonla balyozla yıllarca içerde tutuldu kanıt aramadılar
sonra hepsi kanıt olmadığı için beraat etti. o sistem devam etseydi bunlar beraat etmeyecek hüküm yiyeceklerdi
beraat ettikleri halde o komutanların 3-4 yılı ceza evinde geçti bu noktada dayanamayıp ölenler oldu bizim ülkemizde insanın masumiyetini
ispat etme sorunu olmasa bu asılsız ithamlarla tek bir subayımızı içeri alamazlardı.
yapmayalım bunu böyle düşünebilirsin ama böyle düşünmen böyle olacağı anlamı çıkartmaz. tek yaptığımız insanları boş boş suçlamak
itham etmek lekelemek. önce depinerek tozu dumana kat sonra bak ateş olmayan yerden duman çıkmaz de
bir sürü konuşan var bana bir tane kaynak gösterebilen söyleyebilirmisin bugün Beşiktaşın başkanıda konuşuyor
ama ortada bir somut kanıt yok koymuyor. sadece konuşuyor. bunlar yanlış özellikle başkan konuşuyorsa ispat etmek zorunda.
belgeler onun elinde çünkü.