Beşiktaş Futbol Takımı 2019/20 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2019/20 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2019/20 Sezonu Beşiktaş'ın 2019/20 sezonuna ait lig ve kupa mücadelesi bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transfer konusu hariç Beşiktaş ile

0 Üye ve 55 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2019/20 Sezonu  [Okunma sayısı 2548877 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2019/20 Sezonu
Anket
Beşiktaş ligi kaç puanla bitirir?
65-68
31 [%23.8]
60-64
75 [%57.7]
60'tan az
24 [%18.5]

Toplam Oy Verenler: 134

Onur Küçük

• Ziyaretçi

bir de utanmadan 2 kelimelerinden biri SEBA oluyordu.
O da bir yetenektir. Herkes bunların yaptığını yapıp üstüne bir de utanmadan " Ben de Seba gibi anılmak istiyorum" diyemez.

Çevrimdışı mylife1903

O da bir yetenektir. Herkes bunların yaptığını yapıp üstüne bir de utanmadan " Ben de Seba gibi anılmak istiyorum" diyemez.
Sebaya kufur etmis bilgiliye kufur etmis ydyi ancak isiklari sondurunce sitada sokmus camiayiz, anc de dikkatli olmali, o koltuk bicak sirtidir. Sebaya bile kufur etmis taraftar bunlari yerin dibine sokar

Besiktasin sahibi divan kurulu falan diyordu fikret orman. Gucten boyle zehirlenen 3. Kisi oldu biri uzundur basimizda oburu de fbnin mussolinisiydi iste

Seba gibi anilmak varken yd ile ekuri olmak acayip basari
Cevresi insani vezir de eder rezil de

Besiktasin sahibi taraftar degilmis he degil, anc biraz daha eselesin o yonetimdekiler semte de giremeyecek

Çevrimdışı tangaz

Sebaya kufur etmis bilgiliye kufur etmis ydyi ancak isiklari sondurunce sitada sokmus camiayiz, anc de dikkatli olmali, o koltuk bicak sirtidir. Sebaya bile kufur etmis taraftar bunlari yerin dibine sokar

Besiktasin sahibi divan kurulu falan diyordu fikret orman. Gucten boyle zehirlenen 3. Kisi oldu biri uzundur basimizda oburu de fbnin mussolinisiydi iste

Seba gibi anilmak varken yd ile ekuri olmak acayip basari
Cevresi insani vezir de eder rezil de

Besiktasin sahibi taraftar degilmis he degil, anc biraz daha eselesin o yonetimdekiler semte de giremeyecek

beşiktaşı üzdüler reis...
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı tangaz

o değil de geçen mylife1903 ün dediği gibi kongreye 1 ay filan olsaydı neler dökülürdü kimbilir a.n.çebi açıklama yapmış istifa edenlerden bahsetmiş hiç biri karşılayamamış dahi çokdan hazırlıklılarmış bunlar geride bilgi belge de bırakmamışlardır istifa cepte dolaştıklarına göre.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı mylife1903

Onur Küçük

• Ziyaretçi

o değil de geçen mylife1903 ün dediği gibi kongreye 1 ay filan olsaydı neler dökülürdü kimbilir a.n.çebi açıklama yapmış istifa edenlerden bahsetmiş hiç biri karşılayamamış dahi çokdan hazırlıklılarmış bunlar geride bilgi belge de bırakmamışlardır istifa cepte dolaştıklarına göre.
Haklı o konuda. Şu son 1 ayda olan bitenlerden bile roman çıkar. 1 ay daha olsaydı seçime roman değil ansiklopedi çıkardı herhalde. Birden bire yapılan sponsorluk anlaşmaları, AVM açılışı, Sayın Çebi'nin muhtemelen büyük bir baskıyla başkan adaylığından vazgeçirilmeye çalışılması, sonra çabalarla aday olması, geçmişin sorgulanmaması için önüne engeller konulması ama gelecekte yapacakları için kararın kendisine bırakılması gibi. İstifa edecekler aldıkları talimat doğrultusunda gerekli hazırlıkları yapmışlar. Barınamayacakları işi yokuşa sürmeden gitmeleri talimatı verilmiş. Bunun karşılığında birşeyler aldılar mı ortaya çıkar belki. Çok karışık karanlık işler dönüyor.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Sunlari ermana gs baskanina ali duriste falan yapsa heykelini dikerdik, beton yetmezdi

Umut Bey'in gs camiasına karşı ayrı bir sevgisi ve hürmeti var. Yapmaz öyle birşey.

Çevrimdışı tangaz

https://twitter.com/Reha_Muhtar/status/1186521386656915456?s=19

hmm

seçim öncesi çebi başkan ben f.ormana tek kötü kelime kullanmadım ama onun etrafındakiler bana sövdüler şeklinde 2 kelam etmişti.

Çevrimdışı MUSTAFA_

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı MUSTAFA_

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı mylife1903

Çevrimdışı tangaz

Haftaya netlesir diyemiyoruz artik

haftaya netleşir beyaz yalan vbvb renkli adamdı fikret bey. mal beyanı yasal bi zorunlulukmuydu kulüp başkanları açısından? 2012de neymiş günümüzde ne olmuş bilmek isterim şahsen.

Çevrimdışı tangaz

aklıma kagawa geldi nedir durumu napmış ispanya 2.liginde die baktım 11 maç 2 gol 0 asist ile oynuyor şenol güneş ne gömüldü bu sayfalarda kagawa için 2 kelam etti die f.orman sempatizanlarınca. bu yanlışlarla yüzleşmeden hesabı verilmeden gün yüzü göremeyiz. her türlü hesap sorulmalı camia arındırılmalı yanlışlardan.

Çevrimdışı MUSTAFA_

Beşiktaş Tarihi
★★★

Çevrimdışı Necmi

Abi kafamı çok karıştırıyorsun sen. Zaten 14 yıl sonra tekrar öğrenci olmuşum kafam dolu birde senin mesajların kafam allak bullak oldu.  Şimdi sen Beşiktaş teknik direktörüne kötü bir şey dedin mi demedin mi?
basit zamanında söylemişdim zaten olmayacağını
ama şu anda Beşiktaşın hocası bizim dememizle olmuyor
destek vereceğiz. aksi durum işi dahada kötüye götürür.
Birde hocanın kötü olması Beşiktaşı bu kadar kötü yapmaz
burda hoca dışında sorunlar var demektir bunların bulunup giderilmesi lazım.
hocayı sevmiyorum diye herşeyi onamı yükleyeyim.
ne olursa olsun oyuncuların hocayı istememesi gibi bir durum varsa bunun bedelini hoca ödememeli.
Beşiktaş oyuncusunun böyle bir tercih yapma hakkı yoktur.
hocayı oynattığı oyundan performansdan dolayı eleştiririz bu ayrı konu
ama bana bunun ötesinde bir şey var gibi geliyor Beşiktaş hocasız çıksa
bu kadar puan kaybetmez. Ben sahaya bakıyorum hocalık bir hata göremiyorum
eleştirdik çok pas yapıyoruz topu taşıyamıyoruz diye şimdi o oyundan döndü.
farklı şeyler deniyor. ama oyuncu boş kaleye atamıyorsa ne yapsın.
şanssızlık üstümüzde dolanıyor oyuncularında özgüveni kayboldu bizim bu kadar eleştirmemizde bu özgüveni geri getirmez derdimiz kelle almak değil takımı toparlamak olmalı.
takım kalitesiyle falan alakası yok bunun bu takım ankaragücünden dahamı kötüde onu bile yenemiyoruz.

Çevrimdışı Necmi

Douglas kendini sakatladı maçta. T çizgisinde topu akrobatik uzaklaştıracam derken sol ayağının üzerine got  üstü oturdu. Maça devam etmesine şaşırdım hatta
ağır çalışıyorlar da acaba maçta o yüzden mi mecalleri yok demekten başka bir şey gelmiyor aklıma
ya da bir amatör kondisyoner var o yanlış çalıştırıyor
bilemiyorum sakatlıklara bakmak lazım darbeye bağlı sakatlıkmı değilmi diye
bazen şansızlıkta üst üste gelir. kondisyon öyle bir yaz kampıyla geri gelmez biz biliçle iki sene kazandığımızı şenol hocayla bir senede verdik. bu takım gerçekten kötü çalışıyordu. geçen sene bu görünüyordu ve daha takım ritmi kazanamadı son iki senede hep bu ilk yarı boyunca sürmüştü anca ligin ikinci yarısı takım kendini toparlıyordu
şimdide olan bu. ha tabi şu anda iyi çalışıyor mu oda ayrı konu. bunu inceleyecek fikir koyacak olan biz değiliz.
yönetimin işi bu. neyse Fikret ormanın olmaması bu konuda iyi oldu yönetim daha doğru karar verebilir bu konuda Fikret ormanın doğru karar verebileceğini düşünmüyordum.
hocanın arkasında bir Fikret Orman vardı artık kimse yok. işi bu saatten sonra çok daha zor.

Çevrimdışı tangaz

basit zamanında söylemişdim zaten olmayacağını
ama şu anda Beşiktaşın hocası bizim dememizle olmuyor
destek vereceğiz. aksi durum işi dahada kötüye götürür.
Birde hocanın kötü olması Beşiktaşı bu kadar kötü yapmaz
burda hoca dışında sorunlar var demektir bunların bulunup giderilmesi lazım.
hocayı sevmiyorum diye herşeyi onamı yükleyeyim.
ne olursa olsun oyuncuların hocayı istememesi gibi bir durum varsa bunun bedelini hoca ödememeli.
Beşiktaş oyuncusunun böyle bir tercih yapma hakkı yoktur.
hocayı oynattığı oyundan performansdan dolayı eleştiririz bu ayrı konu
ama bana bunun ötesinde bir şey var gibi geliyor Beşiktaş hocasız çıksa
bu kadar puan kaybetmez. Ben sahaya bakıyorum hocalık bir hata göremiyorum
eleştirdik çok pas yapıyoruz topu taşıyamıyoruz diye şimdi o oyundan döndü.
farklı şeyler deniyor. ama oyuncu boş kaleye atamıyorsa ne yapsın.
şanssızlık üstümüzde dolanıyor oyuncularında özgüveni kayboldu bizim bu kadar eleştirmemizde bu özgüveni geri getirmez derdimiz kelle almak değil takımı toparlamak olmalı.
takım kalitesiyle falan alakası yok bunun bu takım ankaragücünden dahamı kötüde onu bile yenemiyoruz.

en büyük sorun f.ormandı gitti/ iyi oldu/ keşke mayısda gönderebilseydik. mayısda seiçime girmesinin bize zararı 1 sene ve milyonlarca yuro kayıp oldu

hoca konusunda şöyle bir örnek vereceğim zamanında chelsea gidip scolariyi hoca yaptı lig başladı oyun kötü sonuçlar kötü lampard filan gidip başkanla konuştular kötü çalışıyoruz az idman yapıyoruz die hocayı şikayet ettiler başkanda gelen kaptanlara bunlar papaz muamelesi yapmadı oyuncular kazan kaldırdı die yeniçeri isyanı muamelesi yapmadı dinledi hızlıca araştırdı ve hocayı kovdu ardından yeni hoca geldi başarı yakalandı. yeni yönetiminde atiba gökhan burak ile kapalı kapılar ardında kimsenin öğrenemeyeceği şekilde bir toplantı yapıp sorgulamasını doğru buluyorum. bu saydığım isimler hem yeterli tecrübede hem de bu sorgulamada güvenilir profilde isimler die düşünüyorum.

Çevrimdışı Necmi

Basaksehirde niye kisme sakatlanmiyordu bu kadar gecen sene acaba ?
evet eğer çalışmayla alakalı bir durum olsa bu başaktada olurdu hep o takım daha yaşlıydı
kaldıki başak koşan bir takımdı. o nedenle zaten bunu hocaya yazamıyorum şu anda.
sebep neyse bizden kaynaklanan bir durum bu oyuncularmı çok ham yoksa çalışmıyorlarmı
bunun sebebinin bulunması sorunlu oyuncular varsa takımdan ayıklanması lazım.

Çevrimdışı tangaz

takımın yenilerinin sapır sapır dökülmesi sakatlanması şenol çalıştırmıyordu o nedenle oyuncular bitikti avcı geldi  bu nedenle takımdakiler sakatlanıyor söylemini çürüten bir durumdur.

Çevrimdışı Necmi

İşine son verme yetkisi varmışda kullanmamış gibii konuşuyorsun Necmi, sen bize defalarca söyledin tüm kararlar başkandan çıkıyor, yönetim kurulunun hükmü yok dedin.
Adam kulüp içinde fikrini beyan etmiş ama başkanı ikna edememiş olamaz mı? Beşiktaş sevgisinden dolayı kulüp karışmasın bu görüşünü kamuya yaymamış olamaz mı?
CEO muzun iş bulmanın bu kadar zor olduğu ekonomik koşullarda tazminat almadan istifa etmesini kafa karıştırıcı buluyorum ben. Bir nevi bravo adama..
yoo o sözümü sürekli yöneticileri eleştiren insanlara söylemişdim
sürekli yönetici üzerinden başkana vurup durdular ya. daha öncede hep söyledim bir şeyin iyiside kötüsüde
başkana aittir. çünkü işlerine geldiği gibi konuşuyorlar mesela basit bir örnek Şenol hoca takımı iki defa şampiyon yaptı deniyor sonra Fikret orman takımı iki sene şampiyonluğunu engelledi deniyor takımla ilgilenmemiş madem şenol hoca yapıyormuş yapsaydı yine. metini umutu avukatı ezikçisi ne kadar suçluysa Çebi başkanda o kadar suçlu
burda senelerdir bu yöneticilere saldıranlar o zaman bu soruyu çebiye sormak zorundalar. Ben sormam
çünkü ben iyiyide kötüyüde hep başkan yapar dedim. ama dün öyle konuşanlar bugün böyle konuşamaz.
gerçekten komik bir diyorlar çebi gidene kadar herşey iyiydi o gitti bozuldu diye sonra diyorlar cio yu işden çıkaracak gücü yoktu diye. ama herkes biliyor çebi varken başkan kadar söz sahibiydi aslında
dürüst olmak gerekiyor biri için böyleyken diğeri için şöyle olmaz bir öyle bir böyle konuşmamak lazım
aslında o mesajım çebiye eleştiri değildi olaylara göre kıvıranlaraydı. bir sürü kelime oyunuyla yürüyorlar avcı kötü desek bak güneş iyiydi onu gömdünüz deniyor ama avcının kötü olması güneşi iyi yapmaz. kanatlar kötü desek bak quaresmayı yediniz deniyor iyide kanatların kötü olmasıda quaresmayı iyi yapmazki.
insanlar sürekli algı kasarak yönlendirme yaparak konuşuyor ya bende onlar gibi konuşuyorum şimdi
anlayan anlar merak etme.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

takımın yenilerinin sapır sapır dökülmesi sakatlanması şenol çalıştırmıyordu o nedenle oyuncular bitikti avcı geldi  bu nedenle takımdakiler sakatlanıyor söylemini çürüten bir durumdur.
Düzgün bir teknik ekibin varsa bir futbolcuya ne zaman ne kadar yükleme yapılması gerektiğini bilirsin. Böylece fazla kas sakatlığı yaşamaz oyuncuları takımın.

Şenol Güneş'in bir farkı oyunculara gerektiği kadar yükleme yaparken aynı zamanda da bir oyuncunun fiziksel olarak gelebileceği seviyenin bir sınırı olduğu ama mental olarak kat edebileceği mesafenin ise sınırsız olduğunun farkına varması. Bu sayede onun eline gelen yetenekli ama mesafe kat etmekte zorlanan oyuncular bireysel olarak oyunlarında mesafe kat edip yüksek bonservislerle başka takımlara gitti.

Maalesef Şenol Güneş'i  bir türlü anlamak istemediler. Bunu geçtim adamı Şafak, Umut gibilerin elinde günah keçisi yaptık . 

Çevrimdışı mrred

https://twitter.com/barisgrckr/status/1186189296568541185?s=20

Xg nin ne olduğunu bilmeyen arkadaşlar olabilir kısaca "gol beklentisidir." Geçmiş yıllarda atılmış 300 bin şutu analiz edip, herhangi bir maçta çekilen şutların gol olma ihtmali hesaplanıyor. Bu istatistiği daha iyi penaltıyla açıklayabiliriz. Penaltının Xg si yani gel beklentisi 0.90

Şimdi Ankaragücü maçında özellikle maç başlığında oyunda bariz gelişme var demiştim istatistikler de böyle söylüyor. Son maçta
Beşiktaş'ın Xg si 1.71
Rakibin Xg si ise 0.19

Bu sezon ortalama 1 xg ile oynuyoruz fakat son 3 maçtır xg oranımızın ivmesi yukarı yönde.
Karşılaştırma için söylemiyorum mesela geçen sene ortalamamız 1.8 idi. Gol yeme xg ise 0.80 idi.
Altını çizerek söylüyorum Ankaragücü ölçü değil FAKAT takımın oyun anlamında bir ilerleme gerçekleştirdiğini de yadsıyamayız.
Trabzon bu hafta 2.1 xg ile 4 gol attı. Fener 1.43 xg ile 2 gol attı.
Buradan çıkan sonuç şu, takım yavaş yavaş pozisyona girmeye başlıyor ve kalesini gole kapatıyor. Avcının en büyük hatası savunma organizasyonunu oturtmadan detaylarda boğulmasıydı ve savunma önünde tek ön libero ile oynamakta ısrar etmeseydi.  Son 3 maçtır bu ısrarından vazgeçti 1 gol yedik. Yediğimiz gol de son saniye golüydü. Bekler konusunda baya hassas çoğu zaman ileri çıkarmıyor. Savunma güvenliği açısından beklerin rolü bir hayli fazla. Beklerin temposu arttıkça daha çok hücuma çıkacaklardır. Avcının şansızlığı Dorukhan Douglas Gökhan ve Burak gibi oyuncuların darbeye bağlı sakatlık veyahut kendi kendilerini sakatlamaları oldu. Diğer sakatlıklar büyük ihtimal sakatlıkların tipolojisine bakılınca yoğun maç temposundan veya antreman sisteminden. Bilmiyoruz sadece tahmin yürütebiliyoruz.
The great gig in the sky

Çevrimdışı Necmi

Iyice geriye git
2016 falan
Unal aysaldan beter olacak falan diyorduk
Uyariydi tabi
Yahu 2015 falan herhalde
Anc ile fikret baskan putin medvedev gibi olsunlr diyorduk
3 donem biri 3 donem biri

Bir suru kmtasi var.
thyye laf etmesi falan herhalde sonun baslangici
thy ye ne zaman laf etti :alala:
algı kasıyorsunuz dediğimde bozuluyorsunuz Fikret ormanın thy ye karşı tek bir lafı yok
eurolig  eleştirdi para kazandırmadığını bir servet harcayıp şampiyon olursan bir M ödül aldığını
bunun amacının birilerini zengin etmek olduğunu söyledi söylediklerinde haklıydı
burda eleştirilecek biri varsa başkan değil thy dir onlar dayanamadı başkanın euroligi eleştirmesine tavır koydular
ispanyollar para kazansın diye onların safını tutup Beşiktaşa cephe aldılar
bir türk kamu şirketi bir türk kulübüne karşı bir avrupa şirketini tutuyor. avrupa şirketine laf söyletmiyor.
birşey eleştireceksen bunu eleştir. ne olacak yarın ülkenin bir kuruluşla sorunu olsa o kuruluşa sponsor diye vatanımı satacak
thy nin yaptığı aynen buydu. insanlar fikret orman düşmanlığından bunu bile görmezden geldi.

Çevrimdışı tangaz

Düzgün bir teknik ekibin varsa bir futbolcuya ne zaman ne kadar yükleme yapılması gerektiğini bilirsin. Böylece fazla kas sakatlığı yaşamaz oyuncuları takımın.

Şenol Güneş'in bir farkı oyunculara gerektiği kadar yükleme yaparken aynı zamanda da bir oyuncunun fiziksel olarak gelebileceği seviyenin bir sınırı olduğu ama mental olarak kat edebileceği mesafenin ise sınırsız olduğunun farkına varması. Bu sayede onun eline gelen yetenekli ama mesafe kat etmekte zorlanan oyuncular bireysel olarak oyunlarında mesafe kat edip yüksek bonservislerle başka takımlara gitti.

Maalesef Şenol Güneş'i  bir türlü anlamak istemediler. Bunu geçtim adamı Şafak, Umut gibilerin elinde günah keçisi yaptık .

wolverhampton örneğini veriyorum sürekli adamların en çok yaptığı şey maçlar arası dinlenme ve geçen sene rekor kırdılar en az sakatlanma rekoru hocaları da gidip top bizde olsun 14 saniye çok 5 saniyede geri kazanacaz vbvb demedi hatta bunu yaparken epl.de iyi yer edindiler sene sonunda. oyuncuları 5 saniyede topu geri kazanacaz die zorlarsan motor yatak sarar işte böyle. topu 5 saniyede geri kazanıyoruz 8 maçta attıgımız gol 10 yediğimiz 12 -2 averajdayız ben böle bir istatistik görmedim hayatımda. 14 saniyede topu kazanan takım avcının analizine göre beklerden 0 katkı alan takım geçen sene 2.devre 17 maçda 40 gol atmıştı.