Hangi durumlar bu durumlar?
Ben inanmıyorum yönetim kurulu iki ay sonrasına olağanüste kongre kararı alacak ve bu sorun olacak.
Diyelim ki senin dediğin gibi, kararı alır herkese ilan eder ve 1 ay sonra Divan kuruluna başvuru yaparsın, al sana iki ay süre...
iyide tüzük 30 gün öncesinde parasını yatıran oy kullanır diyor. otuz gün önce yatıranda kullanacak.
bunda yanlış olan ne var.
olağan üstü kongre kararı alındığında 30 gün içinde seçim oluyor. inansanda inanmasanda böyleymiş.
karar alıp ilan ettiğinde zaten iş bitiyor divana baş vurmana gerek yok divan hızlıca işleme sokmak zorunda
karar alındıktan 30 gün sonra seçim yapılıyor Divan takvimi yayınlıyor. sen diyorsun hukuk dışı birşey yapın o zamanda o seçim mahkemeden döner
kaybeden itiraz eder. sen erken seçimli kongre kararı alıyorsun kütüğe işliyorsun ilam ediyorsun tarih o andan itibaren başlar artık resmi oluyor
karar almazsan istifa edersin bu sefer divan alır o kararı ben istifa edeceğimde ama biray bekleyip öyle edeceğim diyemezsin.
zaten aidatını yatırmayan oyda kullanmasın 21 ay ya 2019 aidat ları yatırılıyor şu an 2018 i yatırmamış olan oyda kullanmasın bir zahmet
zaten mayısda seçim yaşadık kullanan yatırdı aidatını bu hak sadece 31 aralığa kadar bir şekilde yatırmamış ama ondan sonra cezalı olarak yatırmış olanlara veriliyor. bu doğru karar son bir ay içinde toplu aidat yatırılmasını önler. buna itiraz edip toplu aidat yatıracakların oy kullanmasınımı
istiyorsunuz. bindirilmiş kıtaların seçeceği başkan içinize sinermi. diğer türlü 1 ocaktan 13 eylüle kadar gecikmeli aidatını yatıran herkesin oy kullanma hakkı var. doğru olanda bu seçim kararı alındıktan sonra yatıranın oyundan hayırmı gelir zaten o 30 gün kararınıda bu nedenle almışlardır. bindirilmiş kıta olmasın seçimi etkilemesin diye tüzüğe o madde boşa konmamışdır.
bu her zaman herkes için uygulanan madde sonuçta başkan aday olmadı iki aday çıktı parası olup bastırıp milletin aidatlarını yatıran düdüğü çalar doğrumu bu. bunun önüne geçmek için konmuş bir kural
bu arada tff nin de olağanüstü seçiminin 30 gün içinde yapılması gerekiyormuş.
diyelim başkan almadı kararı delegelerin %40 ı aldı başkanı düşürmek istiyor o zaman işde bu 30 gün önemli 30 gün içinde seçime gidilmezse fifaya şikayet hakkı oluyormuş seçim kararı aldıranın demekki bu fifa kuralı yani insanlar tarihleri kafalarına göre almıyor büyük ihtimal oy kullanma işide fifayla alakalıdır. tff sitesindede 30 gün içinde genel kurul kararı alınmazsa kararı aldıranın fifaya başvurma hakkı vardır deniyor.
seçimli genel kurul kararı ise 30 gün içinde yapmak zorundasın 15 gün öncede resmi gazetede ve resmi sitede bildirmek gerekiyormuş