Beşiktaş Futbol Takımı 2019/20 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2019/20 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2019/20 Sezonu Beşiktaş'ın 2019/20 sezonuna ait lig ve kupa mücadelesi bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transfer konusu hariç Beşiktaş ile

0 Üye ve 55 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2019/20 Sezonu  [Okunma sayısı 2562040 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2019/20 Sezonu
Anket
Beşiktaş ligi kaç puanla bitirir?
65-68
31 [%23.8]
60-64
75 [%57.7]
60'tan az
24 [%18.5]

Toplam Oy Verenler: 134

Çevrimdışı Karabay

"Siz", kim? Hakkımda fikrin yoksa yorum yapma. Sosa'nın Milan'a giderken yaptığı soytarılıkları miden kaldırıyorsa o senin bileceğin iş.
Aynen. Hakkımda fikir sahibi olmadan mesajımı alıntılamayın birdaha lütfen.

Çevrimdışı Erman1903

yani, nkoudou gibi  diabi  gibi  hatta boyd  gibi dribblingi yuksek adamlarlal oynuyoruz ama bu adamlar  set hucumundan cok kontratak ve gecis futbolunda  one cikacak adamlar.. buna lens de dahil...  set hucumu oynayacaksan kanatlada lajic ve  hic istemeden soyluyorum ama q7 vb tip oyuncular ile oynamak zorundasin .. bu  cok mu zor? bunu bilmek anlamak icin futbol akademisi veya mezunu veya pro lisans t direktor olmak lazim degil ki

Kenar oyuncularımızın hepsi birbirine benziyor evet, bu şekilde oynamak için çok uygun değiller. 4-2-3-1 oynasak orta saha uygun olup 10 numara ile oynayacağımızdan bu kadar yalnız kalmayacaklar. Bu taktikte omurga sağlam olmadığından herkes bocalıyor. Hem orta sahamız uymuyor, hem de üstüne false back mantığı ile oynuyoruz. Tam bir curcuna. Q7'yi sağ tarafta ve ortaları değerlendirebilecek tip oyuncularla oynatıldığında epey etkili bulurum.

Çevrimdışı EagleForce

1.5 yil once Fikret Orman’i elestirip gittigi yol yol degil, Azizlesiyor, guc zehirlenmesi yasiyor, abuk sabuk transferler yapiyor diyince burda ya Demirorenci, ya Adalici ya da Carsili olduk. Hicbirini sevmem, Besiktas’a zarar verdiklerini dusunurum ustune Fikret Orman 1.dereceden akrabamin cok yakin arkadasi, baskan olmasi kisisel olarak isime gelir dememe ragmen. Ozellikle burdaki yonetimden arkasi saglam bi iki kisi abuk sabuk transferleri salak sacma gerekcelerle savunarak, hakaretlere varan cevaplar verdiler. Ayni sekilde karsilik verince de cezayi biz yedik. Alin Fikret Orman yalakaliginizin sonu. Besiktas dusmani sizlersiniz. Elestirdiginiz Demiroren cildirt bizi diyenlerden tek farkiniz yok. (Küfür Yasak)₁₃ koca klubun. Simdi gidin birakma bizi baskan diye salya sumuk aglayin.

Çevrimiçi levitate

Kenar oyuncularımızın hepsi birbirine benziyor evet, bu şekilde oynamak için çok uygun değiller. 4-2-3-1 oynasak orta saha uygun olup 10 numara ile oynayacağımızdan bu kadar yalnız kalmayacaklar. Bu taktikte omurga sağlam olmadığından herkes bocalıyor. Hem orta sahamız uymuyor, hem de üstüne false back mantığı ile oynuyoruz. Tam bir curcuna. Q7'yi sağ tarafta ve ortaları değerlendirebilecek tip oyuncularla oynatıldığında epey etkili bulurum.

daha savunma kurgumuz ve dizilişimiz sorunluyken false back denememiz saçma

ilk bir temel oturtsak, kazandıracak kadar oynayıp arada bu tip şeyleri ekleyerek devam etsek şuan liderdik

onun yerine direk ortasından dalmış hoca sonucuda bu
bipbipbupbup

Çevrimdışı Sinan23

Boyd tan süper sağ bek olur. Topu hızlı kapıyor. Ters kademe var. Hızlı da sayılır. Geriden belki çalım bile atabilir fake yaparak. Ama o teknikle ön oyuncu olmaz. Bir Kamil Ahmet Çörekçi bile etmez.

Çevrimdışı Erman1903

daha savunma kurgumuz ve dizilişimiz sorunluyken false back denememiz saçma

ilk bir temel oturtsak, kazandıracak kadar oynayıp arada bu tip şeyleri ekleyerek devam etsek şuan liderdik

onun yerine direk ortasından dalmış hoca sonucuda bu

Katılıyorum, bana göre hoca iyi bir planlama yapmamış. Stratejik hataları taktiksel doğrularla çözemezsin.

Başından böyle olacağı belli aslında ama umudum vardı hoca değişir biraz diye. Artık her şey için çok geç, belli ki başkan gidecek - yeni gelen yönetimde kendisiyle çalışmayacaktır. Başkanın ani bırakıyorum açıklaması doğru değil diyordum ama artık kongreyi bekleyeceğim.

Çevrimiçi levitate

Katılıyorum, bana göre hoca iyi bir planlama yapmamış. Stratejik hataları taktiksel doğrularla çözemezsin.

Başından böyle olacağı belli aslında ama umudum vardı hoca değişir biraz diye. Artık her şey için çok geç, belli ki başkan gidecek - yeni gelen yönetimde kendisiyle çalışmayacaktır. Başkanın ani bırakıyorum açıklaması doğru değil diyordum ama artık kongreyi bekleyeceğim.

bende değişir diye düşünmüştüm ama aşırı inatçı çıktı

şahsen kendisinin fazla hayalperest birisi olduğunu düşünüyorum, bu inadını ve garip planlamasını da buna bağlıyorum. biraz daha pragmatist bir yoldan gidip zamanla sistemini oturtsa herkesin desteğini alırdı, kendisi de bu kadar gerilmezdi

yüksek ihtimalle anç yönetimi gelecek, hoca istifa etmezse kendisiyle bir süre devam ederler, daha sonra ne durumdaysak ona göre karar verirler herhalde

bipbipbupbup

Çevrimiçi tolga1903

Dün false back kullanmadı. Klasik şenol güneş 4 2 3 1'i denedi bu sefer de oğuzhan engeline takıldı. Aslına bakarsanız Beşiktaş futbol takımı yıllardır rakiplerine oranla daha az bek katkısı alıyor. Fatih terim'i kendi camiası hariç kimse sevmez, açıkçası ben de nefret ediyorum ancak adamın çok iyi yaptığı bişey var. Ta hakan ünsal fatih akyel'den beri ebue riera ne bileyim mariano nagatomo vs bek oyuncularından maksimum katkı alıyor, sürekli oyunun içine dahil ediyor hücum planının parçası yapıyor. Trabzonspor novak ve pereira ile geçen seneden bu yana belirli bir oyun olgunluğuna ulaştı. Fenerbahçe'nin nisan ayında şampiyon olduğu sezona bakarsanız yine olağanüstü bek performansı göreceksiniz. Savunma beklerinin kullanımı bu ligin bug'ı denilebilecek kadar değerlidir. Hemen hemen tüm takımlar sizin ofansif oyuncularınıza önlem alır ancak hücumda aktif rol oynayan bekleriniz varsa 6 oyuncuyu birden asla kontrol edemezler. Bu sol beki merkez orta saha sağ beki stoper haline getirme fikri size belki bundesliga'da çok avantaj sağlar ama bu ligde sağlamıyor. İki kanat oyuncunuzu çizgiye bastırıp başlarına 2'şer adam diktirdiğiniz an eliniz sadece orta sahadaki 2 oyuncu ve santrafor oyuncusunun yapabilirliğine bakıyor, onlar da yapamıyor.

Abdullah avcı'ya en büyük sitemim ve öfkem 7 oyuncudan elneny ve ruiz hariç oyun planında 1 dakika bile yeri olmayacak oyuncuları neden transfer ettirdiğidir. Neden klasik bek kullanmadığın halde gayet klasik ve iyi oyuncu olan rebosho'yu transfer ettirdin hocam? Nkodou denilen 20 iq'ya sahip oyuncu senin oyun planının neresinde hocam? Douglas o fizik ve hızıyla nasıl oyununa katkı sağlayacak hocam? Hayatı boyunca bek kovalamamış sahte 9 olarak lizbon gibi takımın radarına girip transfer olmuş diaby nasıl senin sağ kenarın olacak hocam? Bir teknik direktör bu kadar oyun planıyla alakasız oyuncu topluluğunu transfer ettirir mi? Ne farkın kaldı "ben transfere karışmam getirin iyiyse oynar" anlayışına sahip şenol güneş'den? Şenol güneş hiç değilse oynatmayınca anlıyorduk hocanın bildiği var diyorduk şimdi rebosho neden oynamıyor ben sorguluyorum mesela bu maçta false back de kullanmadın neden hala caner? Benim bu takıma dair tek beklentim artık bu sene bir şekilde ilk 10'da kalmasıdır. Karius elneny diaby rebosho kiralık nkodou ise acilen ilk alıcısına postalanmalı ve kim gelecekse belki onlarca kez akıl süzgecinden geçirerek transfer yapılmalıdır. Bir 16 milyon euro'luk ölü yatırımı bu camia kaldıramaz.

Çevrimiçi COB

Asllinda takimin oyunu hakkinda 10'cu haftadan sonra analiz yapacaktim ama 6 hafta itibari ile bazi tespitlerim var.

1 - Çok kopuk oynuyoruz. Defans ile orta saha, orta saha ile kanatlar ve kanatlar ile forvet arasinda saglikli bir baglanti yok. Vida'nin yapmak istedigini Dorukhan yada Burak algilayamiyor, kisacasi oyuncular ayni frekansta degiller. Kompakt bir takim olmamiz ligin ilk yarisinda pek mümkün gözükmüyor.

2 - Defansif anlayisimiz birturlu oturmadi. Bunun sebebi sakatliklar, cezalar, Karius'un artistlik hatalari, bireysel hatalar vs. Özellikle bekler bu sistemde ne adam akilli hucum nede basit defans yapabiliyorlar.

3. Mac icinde cogu oyuncu temastan kaciyor ve saha icinde surekli belli bolgelerde rakibe oranla eksik kaliyoruz. Kisacasi isiran oyuncumuz yok. Biz ne Barcelona nede City degiliz ki pres yapmadan yada sadece dogru pozisyon alarak rakibi hataya zorlayalim.

4. Takim kabaca 4-3-3 oynuyor ve ortasahada ne pas teknigi cok iyi olan adam.var, nede bunu mucadelesiyle kapatan. N'kodou ve Diaby orta saha ile hicbir baglanti kuramiyor. Dominant olmamiz gereken bolgede rakip takim zorluk cekmeden bize üstünlük kurabiliyor.

5. Yeterince hareketli degiliz. Top bizdeyken pozisyonun aşagi yukari nasil bitecegini tahmin.l edebiliyorum. Hücüm varyasyonlarimiz cok kıt ve basit.

6. Oyuncular bu sisteme pozitif reaksiyon gösteremiyor. Bazi oyuncular oldugundan kötü gözüküyor. Vida, Dorukhan, Ljajic ve Boyd cok fazla sırıtıyor bu sistemde.

- Bir takima oyun yerleştirmek vakit alan bir iş. Normalde ben bu oyunun arkasindayim ama mevcut idari durum ve Abdullah Avci'nin da nedense taraftarlar tarafindan cok hazmedilmemesi bazi şeyleri daha flu yapiyor. Normalde bu oyuna sonuna kadar destek çıkıp gerekirse bir sezon sabredeceğiz yada bazi şeyler oturmadan Abdullah Avci ve Fikret Orman'i beraberce göndereceğiz.

En kötü durumda bile devre arasina kadar Abdullah hocanin gideceğini sanmam. Oyunumuzu geliştirmek durumundayiz ve bir şekilde maç kazanmaya başlamamiz lazim.

Çevrimiçi tolga1903

Abdullah avcı ile ilgili bir büyük hayal kırıklığım da geçen sene rekor kırdığımız yenilen gol sayısını bu sene minimuma indirecek diye düşünmemdi. 46 gol bizim için çok büyük olaydı ancak bu sene muhtemelen 18 maçta geçeceğiz bu skandal sayıyı. Geçen sene sağ bekimizin yedeği yoktu, devre arasından sonra pepe gibi oyuncu gitmiş yerine isimat mirin denilen bu sezon başı roco'ya bile tercih edilmemiş oyuncu gelmişti. Takım olarak çok pozisyon veriyor stoperlerden asla oyun kurulumunda katkı alamıyorduk. Şimdi nitelik olarak da nicelik olarak da daha iyi bir defans grubu var ama 3 deplasman yediğimiz gol sayısı 9. Takım rakip yarı alanın ortasından itibaren ilerde topu kaybettigi an kalesinde pozisyon görüyor ya dalga mı geçiyorsunuz? Hücum etkinliğiniz sıfır bari defansta sağlam durun kontra fırsatını az verin. Nedir ya bu çile böyle 46 golü aratacaksınız bize. Ligin açık ara en kötü defans performansı bu takımındır. Hiç utanmadınız mı ya gazisehir hocası şanslı olsak 9 atardık derken? Ki yalan söylemiyordu herif. Böyle büyük takım olmaz ya olamaz.

Çevrimdışı Egos

Abdullah avcı ile ilgili bir büyük hayal kırıklığım da geçen sene rekor kırdığımız yenilen gol sayısını bu sene minimuma indirecek diye düşünmemdi. 46 gol bizim için çok büyük olaydı ancak bu sene muhtemelen 18 maçta geçeceğiz bu skandal sayıyı. Geçen sene sağ bekimizin yedeği yoktu, devre arasından sonra pepe gibi oyuncu gitmiş yerine isimat mirin denilen bu sezon başı roco'ya bile tercih edilmemiş oyuncu gelmişti. Takım olarak çok pozisyon veriyor stoperlerden asla oyun kurulumunda katkı alamıyorduk. Şimdi nitelik olarak da nicelik olarak da daha iyi bir defans grubu var ama 3 deplasman yediğimiz gol sayısı 9. Takım rakip yarı alanın ortasından itibaren ilerde topu kaybettigi an kalesinde pozisyon görüyor ya dalga mı geçiyorsunuz? Hücum etkinliğiniz sıfır bari defansta sağlam durun kontra fırsatını az verin. Nedir ya bu çile böyle 46 golü aratacaksınız bize. Ligin açık ara en kötü defans performansı bu takımındır. Hiç utanmadınız mı ya gazisehir hocası şanslı olsak 9 atardık derken? Ki yalan söylemiyordu herif. Böyle büyük takım olmaz ya olamaz.

yangına körükle gitmek gibi olacak, ama yediğimiz gol sayısı on. belki maçlardan birinde vida ilk dakikalarda kırmızı kart görmeseydi, diğerine necip ile çıkmak zorunda olmasaydık dokuz tanede kalmayı başarabilirdik.

biz atakları bitirme becerisi göstermedikçe savunmadaki zafiyet sona ermez.

Çevrimdışı Erman1903

Dün false back kullanmadı. Klasik şenol güneş 4 2 3 1'i denedi bu sefer de oğuzhan engeline takıldı. Aslına bakarsanız Beşiktaş futbol takımı yıllardır rakiplerine oranla daha az bek katkısı alıyor. Fatih terim'i kendi camiası hariç kimse sevmez, açıkçası ben de nefret ediyorum ancak adamın çok iyi yaptığı bişey var. Ta hakan ünsal fatih akyel'den beri ebue riera ne bileyim mariano nagatomo vs bek oyuncularından maksimum katkı alıyor, sürekli oyunun içine dahil ediyor hücum planının parçası yapıyor. Trabzonspor novak ve pereira ile geçen seneden bu yana belirli bir oyun olgunluğuna ulaştı. Fenerbahçe'nin nisan ayında şampiyon olduğu sezona bakarsanız yine olağanüstü bek performansı göreceksiniz. Savunma beklerinin kullanımı bu ligin bug'ı denilebilecek kadar değerlidir. Hemen hemen tüm takımlar sizin ofansif oyuncularınıza önlem alır ancak hücumda aktif rol oynayan bekleriniz varsa 6 oyuncuyu birden asla kontrol edemezler. Bu sol beki merkez orta saha sağ beki stoper haline getirme fikri size belki bundesliga'da çok avantaj sağlar ama bu ligde sağlamıyor. İki kanat oyuncunuzu çizgiye bastırıp başlarına 2'şer adam diktirdiğiniz an eliniz sadece orta sahadaki 2 oyuncu ve santrafor oyuncusunun yapabilirliğine bakıyor, onlar da yapamıyor.

Abdullah avcı'ya en büyük sitemim ve öfkem 7 oyuncudan elneny ve ruiz hariç oyun planında 1 dakika bile yeri olmayacak oyuncuları neden transfer ettirdiğidir. Neden klasik bek kullanmadığın halde gayet klasik ve iyi oyuncu olan rebosho'yu transfer ettirdin hocam? Nkodou denilen 20 iq'ya sahip oyuncu senin oyun planının neresinde hocam? Douglas o fizik ve hızıyla nasıl oyununa katkı sağlayacak hocam? Hayatı boyunca bek kovalamamış sahte 9 olarak lizbon gibi takımın radarına girip transfer olmuş diaby nasıl senin sağ kenarın olacak hocam? Bir teknik direktör bu kadar oyun planıyla alakasız oyuncu topluluğunu transfer ettirir mi? Ne farkın kaldı "ben transfere karışmam getirin iyiyse oynar" anlayışına sahip şenol güneş'den? Şenol güneş hiç değilse oynatmayınca anlıyorduk hocanın bildiği var diyorduk şimdi rebosho neden oynamıyor ben sorguluyorum mesela bu maçta false back de kullanmadın neden hala caner? Benim bu takıma dair tek beklentim artık bu sene bir şekilde ilk 10'da kalmasıdır. Karius elneny diaby rebosho kiralık nkodou ise acilen ilk alıcısına postalanmalı ve kim gelecekse belki onlarca kez akıl süzgecinden geçirerek transfer yapılmalıdır. Bir 16 milyon euro'luk ölü yatırımı bu camia kaldıramaz.

Sürekli takılan bir kaynaktan izliyordum, ilk gole kadar formasyon önceki maçlardaki gibiydi, Caner de o şekilde oynuyordu diye hatırlıyorum. Ondan sonra doğru dürüst takip etmedim bile. Çok fazla ezberi olan bir taktiği çalıştık ve kötü neticelerle güvenimizi kaybettik. Hocanın en çok öne çıkarılan özelliği olan sistemi işlemiyor. Sistemi dışında nasıl başarılı olacak? Bratislava 16 tane şut çekti bu takıma, son zamanların en kötü Beşiktaşı bu şaka değil.

Çevrimiçi tolga1903

yangına körükle gitmek gibi olacak, ama yediğimiz gol sayısı on. belki maçlardan birinde vida ilk dakikalarda kırmızı kart görmeseydi, diğerine necip ile çıkmak zorunda olmasaydık dokuz tanede kalmayı başarabilirdik.

biz atakları bitirme becerisi göstermedikçe savunmadaki zafiyet sona ermez.

Aynen ben eksik söylemişim bir de doğru toplamda 12 deplasmanda 10. Atak bitiremediğimiz tıklandığımız her maçta rahat rahat 3'er gol yiyeceksek gerçekten çok zor geçer bu sene. Evet vida atılmasaydı belki gazisehir maçı farklı bitecekti ama onun dışında başka maç sayamıyorum 3 kulvara toplam 3 stoper orijinli oyuncu ile başlıyorsanız necip ile çıkmayı göze almışsınız demektir bugün çıkıyoruz yarın da çıkacağız planlama bu. Tıpkı burak yılmaz'ın olmadığı maçlarda güven ve umut'a güvenen müthiş akıl gibi necip'e de güvendiler ne yapalım ağabey. 12 gol ligde 4 gol de uefa'da yemişiz defans oyuncuları sürekli değişiyor bir de şu kaleciyi değiştirsek ya artık neyi bekliyoruz?

Çevrimiçi tolga1903

Sürekli takılan bir kaynaktan izliyordum, ilk gole kadar formasyon önceki maçlardaki gibiydi, Caner de o şekilde oynuyordu diye hatırlıyorum. Ondan sonra doğru dürüst takip etmedim bile. Çok fazla ezberi olan bir taktiği çalıştık ve kötü neticelerle güvenimizi kaybettik. Hocanın en çok öne çıkarılan özelliği olan sistemi işlemiyor. Sistemi dışında nasıl başarılı olacak? Bratislava 16 tane şut çekti bu takıma, son zamanların en kötü Beşiktaşı bu şaka değil.

Şakası falan kalmadı yahu en son böyle kötü takım ne zaman gördüm diyorum bir tek bosque Beşiktaş'ı böyle sonuçlar alıyordu tigana zamanı falan ligin ortalarında kopuyorduk ama bu denli aşağılara indiğimizi ben değil necmi abi falan bile zor hatırlar. Tamam şu önümüzdeki iki maçta 6 puan rahatlatır da alanya'yı içerde ankaragücü'nü deplasmanda bu takım nasıl yener bu kaos ortamında ben bilmiyorum. Fikret orman bir zahmet şu telefonlarını açsın aday olacak mı bir söylesin başka adaylar ortaya çıksın yeni yönetim gelsin şu kaos ortamı son bulsun tek dileğim bu artık belli ki kaos sürdükçe dibe doğru gitmeye devam edeceğiz bu karışıklık kötü durum kaos bir tek bizim camiayı alt üst ediyor bu kadar.

Çevrimdışı MUSTAFA_

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı doctore

Daha iki sene önce tribünlere geri döndüler, şampiyonluk yillarimizda carşi zaten yokdu, passolig ciktiginda protesto edip stada gelmediler, takim olympiyatta, basaksehirde oynarken nerdeydiler??? ikinci sampiyonlukdan sonra tribüne geri döneceklerini acikladilar, ve döndüler, o gündür bu gündür vodafone parkdaki atmosferde bozuldu, yine basladik laylay lomlari türkükeri dinlemeye, rakip takim gole giderken laylaylom, hakem kartlari havada ucururken laylaylom, kartal gol gol gol, korkutmaz bizleri musAllah taşi başka bildikleri yok. Ha bide Burak penalti kullanirken hirsiz diye bagirmalari, fikret orman paralar nerede, kendi camiasini rakiplere bukadar rezil eden baska bir taraftar grubu yokdur dünyada. Ne takimi desteklemesini biliyorlar, ne rakibe ne hakeme baski kurabiliyorlar, nede adam gibi protesto etmesini biliyorlar.

+1903
Bu sene O sene, bundan sonra her sene...

Çevrimdışı Osvaldonun Saçı

Nasıl Şenol Hoca hem bizi hem milli takımı yönetmişti geçen sezon sonu. Şimdi de aynısını yapsın ikna edilsin ayaklarına kapanılsın ikisini bir arada götürsün. Avcı hocadan bişey olmayacağını gördük adam hala sorun yok havalarında.

Çevrimdışı mylife1903

Nasıl Şenol Hoca hem bizi hem milli takımı yönetmişti geçen sezon sonu. Şimdi de aynısını yapsın ikna edilsin ayaklarına kapanılsın ikisini bir arada götürsün. Avcı hocadan bişey olmayacağını gördük adam hala sorun yok havalarında.
Sorun yok zaten

Çevrimdışı Osvaldonun Saçı

Sorun yok zaten
Abi nerelerdesin ya forum müebbet hapis verdi sandım bi ara.

Çevrimdışı doctore

Hoca sistem oturtmaya çalışıyormuş... yahu adama sormazlar mı hoca nasıl bir sistem bu son 3 maçta kaleye 5 şutun yok. takımda mentorluk desen sıfır, her maça hazırlık maçına çıkıyormuş gibi çıkmalar, bi ruhsuzluk, bi rahatlık. mücadele yok, teknik yok, isyan yok. dikkat ediyorum kimse ayakta kalmaya bile çalışmıyor. hırslı adam en ufak müdahelede faul olmaya çalışmaz ayakta kalmaya çalışır. dikkat edin böyle birşey hiç yok... Futbol kardeşim bu futbol, mücadele oyunu, sıcak kalma oyunu, motivasyon oyunu ... ne yani şimdi Abdullah avcı istatistiklere, rakamlara fln mı bakıyor acaba? mesela ooo iyi %100 isabetli şut oranı ile oynuyoruz, 75 bin pas yapmışız fln mı diyor? Şenol güneş gibi dikine dikine oynatan bi hocanın ardından böyle bir Teknik direktör ...

Beşiktaş herşeyden önce futbol aklını yitirmiş. rahat battı tabi. bizim elimizde dört senenin ikisinde şampiyon olmuş 3. senesinde ŞL de rekorlar kırmış, son haftalara kadar şampiyonluk yarışında tutmuş, 4. senesinde de alelacele toparlanmış beş benzemez topçularla takımı şampiyonluk potasında tutmuş hocayı bırak, git bu hesap makinesini getir...

çözüm:
- Fikret Orman kontrolü kaybetmiştir acilen elini ayağını herşeyden çekmeli.
- Feda ve sonrasındaki 3 senenin popülist olmayan sonuç ve başarı odaklı, bilinçli yönetim ve futbol aklı geri gelmeli.
- iletişimde dünya çapında trendler başlatan adamlar nerede. acilen göreve gelmeli. futbolcu nereye geldiğini nerede olduğunu bilmeli. yoksa çıkar Wenger in çer çöp adamları ilk maçta rakibine yumruğu basar.
- çok geç olmadan Şenol hocayla masaya oturulmalı. Olmuyorsa o mantaliteye yakın bir hoca ile çalışılmalı.

Çevrimdışı Egos

Sorun yok zaten

ağabey bir süre daha ortalıkta gözükme, zaten "iki sene önce dedim", "on beş sene öncenin aynısı" yazmaktan yeni yorum yapmaya fırsat bulamazsın. hem çok sıkışırsak forum alanına yansıtmadığın, özel mesaj ile gönderdiğin skor ve performans tahminlerini halka açarız. elimizde yeterince veri mevcut.

Çevrimdışı doctore

2016-17 de 5-6 maça gittim bu statta hiç böyle şeyler yoktu. premier ligte maç izliyor gibiydim sanki, bütün stad maçı yaşıyordu. takımla birlikte atağa kalkıyordu, top kaptırılınca kulaklarımı tıkıyordum ıslık sesinden. dikkatle izleyin. maçtan tamamen kopuk lay lay lomcu bir güruh. bir kere 50-100 kişi fln değiller onu bi geçelim. 15 yaşımdan beri maçlara giderim, sürekli bağıran tezahürat yapan 500 kişi ( eğer deplasman değil ise ) 40.000 kişilik bir stadı tamamen etkisi altına rahatlıkla alabilir. bunu sürekli maçlara giden herkes bilir. inşallah yeni gelecek yönetimler bu tip gruplara boncuk dağıtmazlar.

Çevrimdışı Egos

Aynen ben eksik söylemişim bir de doğru toplamda 12 deplasmanda 10. Atak bitiremediğimiz tıklandığımız her maçta rahat rahat 3'er gol yiyeceksek gerçekten çok zor geçer bu sene. Evet vida atılmasaydı belki gazisehir maçı farklı bitecekti ama onun dışında başka maç sayamıyorum 3 kulvara toplam 3 stoper orijinli oyuncu ile başlıyorsanız necip ile çıkmayı göze almışsınız demektir bugün çıkıyoruz yarın da çıkacağız planlama bu. Tıpkı burak yılmaz'ın olmadığı maçlarda güven ve umut'a güvenen müthiş akıl gibi necip'e de güvendiler ne yapalım ağabey. 12 gol ligde 4 gol de uefa'da yemişiz defans oyuncuları sürekli değişiyor bir de şu kaleciyi değiştirsek ya artık neyi bekliyoruz?

defansı sürekli değiştirilmek zorunda kalınan takıma yedek kaleciyi monte etmek de problem yaratır. ilk maçta utku vardı, karius çağrıldı; şimdi ersin çağrılıyor. uzun süredir "bundan daha kötü ne olabilir?" noktasında takılı kaldık, o yüzden sürekli dibe batıyoruz. panik hâlini bir süre öteleyip takımı rahat bıraksak iyi olacak. zaten uğraşacağımız bir sürü cephe var, önceliklerimize çekidüzen verelim. başakşehir maçında taraftar iki konuda birlik gösterdi: yönetim aleyhinde tepki, hakeme yönelik tepki. bu öfkeyi kullanmamız şart. sahadaki oyuncuların çoğu ne söylendiğini anlamıyor; yönetime, hakeme karşı tavır bu dönemde birlik hâlinde takınıldığı sürece işimize gelir. madem sistem eleştiriliyor, futbolcu gömmenin gereği yok. üzerimize toprak atmaya hazır bu kadar hasım varken mezarları derin kazmaktan vazgeçmek lazım.

Çevrimdışı tangaz

Boyd tan süper sağ bek olur. Topu hızlı kapıyor. Ters kademe var. Hızlı da sayılır. Geriden belki çalım bile atabilir fake yaparak. Ama o teknikle ön oyuncu olmaz. Bir Kamil Ahmet Çörekçi bile etmez.

aynı şeyleri lens için de yazıyorduk geçen seneler, öne transfer edilen ama patlayan herkesi sağ beke evirdik  :)
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı tangaz

biten sezonun en büyük sorunu kaleci iken aynı isimle dewam etmek büyük takımların yapmayacağı bir davranıştır. f.ormanın büyük takım başkanı olamayacağı da buradan bellidir.

f.orman avcıyı alıp giderken karyusu da yanlarına alsınlar orda bolbol konuşur karyus hocasıyla...
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona