Ekşi sözlükten bir alıntı bu paralar nerede sorusunun gazına gelip futbol takımı sanki bedavaya oynuyormuş gibi hesap yapmış daha sonrada bir arkadaş bir güzel cevap vermiş. İbretlik okuyun bence
"Hesap kitap bilmeyen insanların gelip hala savunduğu beşiktaş'ın eski başkanı. dolar yükseldi şu bu diyenler var ya. onlar için tüm hesabı dolar üzerinden yapalım
-fikret orman beşiktaş'ı devraldığında
borç 580 milyon tl.
dolar kuru 1.8 (açıklandığı günün kuru)
beşiktaş'ın borcu: 320 milyon $
-fikret orman yönetiminin geldiği nokta
borç 2 milyar 453 milyon tl
dolar kuru 5.85(açıklandığı günün kuru)
beşiktaş'ın borcu: 420 milyon $
borç net 100 milyon dolar artmış
peki kazançlar ne kadar?
vodafone ile anlaşma 145 milyon $
şampiyonlar ligi gelir 100 milyon $
futbolcu satışları en az 40 milyon $
yani fikret orman'ın harcadığı para zararla birlikte en az 385 milyon dolar. daha stattaki tribün sponsorlukları, forma üstündeki sponsorluklar, forma satışı, bilet satışı, lig geliri de eklerseniz en az 100 milyon $ da onlar edecektir. onları saymıyorum bile.
stadı 100 milyon tl'ye yapıcam demişti 400 oldu hadi stada da 100 milyon dolar diyelim.
hadi çok bilmişler bana şunu açıklayın 285 milyon $ nerede? "
285 mio dolar nerede diyen arkadaşa cevaben:
"dediklerinin hepsinin doğru olduğunu kabul edelim. o söylediğin tüm olayların toplam süresi 7,5 yıl. kaba hesapla 40 mio dolar düşer seneye. bugünkü kurla 37 mio euro.
sadece futbol takımının yıllık maaş bütçesinden daha az olan bu paranın nerede olduğunu soruyorsun değil mi sayın akli melekesi olmayan canım kardeşim!! eğer öyle ise devam edeceğim:
- amatör branşlar için harcanan para,
- borçların senelik faizi 100 mio tl, yazıyla da yazayım ister misin????? belki anlamakta güçlük çekiyorsundur, sayılar falan ağır geliyodur.
bana gelip sakın ama galibiyette şu kadar para geliyor, öyle oluyor falan deme. ort. her sezon 25 galibiyet alsan, galibiyet başına da 7 yıl için 1,5 mio tl kazansan, yıllık 37,5 mio tl yani bugünkü kurla 6 mio euro yapıyor ki, bu da mesela o senin ağzının suyu akarak baktığın pepe'nin bir yıllık maaşı kadar neredeyse!
şimdi hala gelip burada bu para nerede demek için gerçekten başka yerden mamalanıyor olmak gerekir ya da basit matematik bilmemekten ileri geliyordur. basit matematiği bildiğini düşündüğümden ilk seçenek bana daha doğru geliyor sayın trol!!"
Ekşiden alıntı.