Beşiktaş Futbol Takımı 2019/20 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2019/20 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2019/20 Sezonu Beşiktaş'ın 2019/20 sezonuna ait lig ve kupa mücadelesi bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transfer konusu hariç Beşiktaş ile

0 Üye ve 69 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2019/20 Sezonu  [Okunma sayısı 2565319 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2019/20 Sezonu
Anket
Beşiktaş ligi kaç puanla bitirir?
65-68
31 [%23.8]
60-64
75 [%57.7]
60'tan az
24 [%18.5]

Toplam Oy Verenler: 134

Çevrimdışı ProjectOrigin

Böyle vasıfsız insanlarla bir yere gelemeyiz. Gelemeyecez de muhtemelen. Karanlık yıllar bizi bekliyor...

Bunu sonuna kadar hakediyoruz. İçerisinde bu kadar kımıl zararlısı olan bir camia daha yoktur.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

sanırım bir bilgin yok bu konuda
kirpinin nesi var bildiğim bir kısmı şu anda suriyede bir kısmı libyada savaşıyor
geçen azerbaycan videosu izledim kirpilerle resmi geçit yapıyorlardı
altay tankı 2007 den beri projede ama bmc ile ne alakası var bunun
tankı koçlar geliştirdi ama iki sene önce bildiğim ihalesiz olarak bmc ye verildi
koçlar yaparken alman motoru vardı tsk bmc den yerli motor şartı getirdi ve iç elektronik
kısımlarıda yeni teknolojiye göre farklı birşeyler istendi bunlarıda bmc yapmıyor aselsan yapıyor
alman firmasıyla şu leopar tanklarının toplarını yapan firmayla ortaklığa gitti tankın taretinde uzmanlar
tsk taş koydu her şey milli olacak diye ortaklığı bozdular.
tankı uluslar arası teste sokacak duruma getirdilerse o iş bitti demektir. bu yıl sonunda umman dı yanlış bilmiyorsam orda
teste tabi tutulacak. böyle bir projeyi alacaksın iki yılda hem fabrika kuracaksın hem prototip yapacaksın
buda dünyanın en gelişmiş tanklarından biri olacak hiçde kolay bir iş değil. zaten devlet hazır fabrikayı vermese
yapılmasıda imkansız. yeni açıkladılar 2021 de seri üretim teslimatlarını yapacaklarmış orduya.
büyük ihtimal ilk teslimatlar yerli motorla olmaz bu kadar kısa sürede o motoru geliştiremezler
bu arada tankı taşıyan aracıda geliştiriyorlar.
2007'den beri projede BMC var diye yazmadım. 2007'den beri bu proje var . Projede amaçlardan bir tanesi de motorun Türk yapımı olması . Motor üretiminde BMC'den önce Albayraklar'a ait Tümosan  var. Bunlar tank için yeterli güce sahip motorları üretecek güce sahip olmadıkları ve yurt dışından da teknoloji transferi yapamadıklarından ihale iptal ediliyor. En sonunda da ihale yine Tümosan gibi bu konuda deneyimi olmayan BMC'ye veriliyor. Konuya hakimsen BMC'nin hali hazırda Türk malı kendi tank motorumuzu üretip üretmediğimizin cevabını da biliyorsundur. Ortada halen Türk malı motor yoksa, Milli motor şartı varsa ki yapılan anlaşmada var, 2021'de de seri üretim yapılacaksa nasıl olacak bu merak ediyorum. Tankın her tarafını BMC yapıyor diye bir iddiada da bulunmadım.

Kirpi ile alakalı olarak tasarımı, AR-GE'si kime aitmiş ona bir göz atabilirsin %100 Milli demeden önce.

Çevrimiçi Necmi

O tankların gece görüş kamerasıyla ilgili bildiğim bazı şeyler var. Genel olarak ise, tank ihalesi Koç'tan alınıp BMC ye verildi. Bazı insanları ve şahsiyetleri gözünüzde çok büyütüyorsunuz. O tankın hiçbir şeyi bize ait değil sadece montaj. Türkiyede üretilebilecek parçaları da özellikle almıyorlar. Çünkü yurtdışına verdiğin ihalenin parasını aklamak daha kolay. Sadece bu kadarını söyleyim. Türk firmaları daha ucuz daha kaliteli parçalar yapsalar bile o tankın ihalesini alamıyorlar. Çünkü amaç farklı. Daha fazla bir şey söylemeye gerek yok. Anlayan anladı. Böyle bir firmanın sahibinin Beşiktaşı yönetmeye talip olması bize hakarettir.
tankla ilgili birşey yurt dışından alınmıyor daha doğrusu bazı teknolojiler patentle alınıyor
yalnız bildiğim koçdan alınmadı koça ilk teklif edildi ama 11 m dolar birim maliyet verdi çok yüksek bu fiyat
bmc 7 M yada 8 M verdi. Bu rakamlarda yüksek aslında bildiğim kadarıyla leopard 6 tanklarının birim fiyatı 6 M
ve dünyanın en iyi tankı burda konu ürün değil çünkü zaten çok daha pahalıya mal ediyorsun ve bunun üzerine birde argeyi koy
bence şu haliyle yerli üretim leopart ların iki katını bulacak ama savunma sanayisinde katılıyorum pahalı olsun ama yerli olsun.
elbet dışardan parça alınıyor dünyanın en iyi merceğini üreten firma varken ve sorunsuz alabiliyorsan kendin üretemezsin o maliyet
o şekilde bir tankda 100 M olur. işin kaldırma olayı zaten birim fiyatlara bakınca görünüyor çok pahalı çünkü
ama iş bmc ye verildi fiyatı belli bmc parçayı bu saatten sonra bedava üretse ne olur bu kimseyi bağlamaz
firma artık kendi için en karlı olacak şekilde yapar karıda istediği kişiyle paylaşır. yurt dışından alıyor olayı
biraz zemine oturmuyor. motoru almanyadan alacaktık sorun yarattılar. vermiyorlar bu iş alma olayı değilki keşke sorun olmasa alınsa
garanti ürün kullanılır senin üreteceğinin ne olacağı belli değil. mesela gece görüş için önemli olan bir parça aselsan yurt dışından alıyordu
çünkü üretememişdi o parçayı geçen ürettiklerini açıkladılar. en önemli parçada oymuş diğer parçalar raf parçası
elektronik ürün geliştirmelerinde bütün parçalar dışardan temin ediliyordur sadece askeri sınırlamalara takılan parçalar üretim yoluna gider
yoksa yüzbinlerce parçada arge yapman lazım bu imkansız birşey bizim için değil tüm ülkeler için imkansız.
amerikan tankıda alman topu kullanıyor ingiliz tankıda alman topu kullanıyor. F35 lerin parçaları 10 ülkede üretiliyor
burda atlanan olay kritik parçaların üretilmesi yoksa altay tankı proje bazında güney kore tankı
atak helikopteri italyan anadolu lhd gemisi ispanyol patentli önemli değil bunlar önemli olan bunu engelsiz olarak ülke içinde yapabiliyormusun.
işin gerçeği bu fetö olayları bu ülkeye çok yaradı. he çok büyük para gidiyor büyük ihtimal bir kısmıda başka yerlere gidiyordur.
ama şöyle düşün o para kasadaysa hiçbirşey yapmadanda gider şimdi en azından karşılığında pahalıda olsa birşey koyuyorsun.
ben genelde bu tip konularda ülkeden çıkan seslere değil dışardan gelen seslere bakar onun üzerine yorumlamaya çalışırım

Çevrimdışı 38life

Son 24 yılda: 4 şampiyonluk / 20 teknik direktör.

[ Son Düzenleme: 24 Eylül 2019, 16:36:24 38life ]

Çevrimdışı Erman1903

Başkanın bırakmasını pek doğru bulmuyorum, şu an ligde bulunduğumuz durumdan en çok o sorumlu belki de ama yaptığı bence doğru bir şey değil. Kimseye hazırlık yapmak için bir fırsat verilmedi. Gündeme gelecek isimlerin sportif tecrübesi olmayacak yüksek ihtimalle.

Çevrimdışı badboyneverdie06

dikine yan ne demek :alala:

hayır yana dik top atarsan sürekli taca çıkar top :D hani plan taçlarda kural ihlali olur kaybedince itiraz ederiz isek ok ama yoksa dikine yan olmaz dikine dikine oynatsın  :D
Türkçeyle biraz sorunum var kabul ediyorum fakat orda ne demek istediğimi anladıgınızı düşünüyorum yan dik derken kastım alan aç alan doldur anlamında rakibi top peşinde kostur anlamında dahada acıklaya bilirin yan dik den kastımın ne oldugunu yine kusura bakma yanlıs kelime secimim için :)

Ben de yeni sayılırım. Hocanın bir çok avantajı var fakat biraz esnek olması gerekiyor, false-back half-space mantığı her ne kadar popüler olsa da matematik ve mantık açıdan çok doğru bir şey değil. Asli görevi beck olan oyuncularla orta sahada avantaj elde etmeye çalışıyor, hem onları hem orta saha oyuncularını pozisyonlarından uzaklaştırıyorsun. Bu şekilde oynadığında kanatlar tek kalıyor, hata yaptıklarında pozisyon yiyoruz. Mükemmel bir şey değil yani aslında matematik olarak da. Oyuncular bölgelerinden uzaklaşıyor ve sorumlulukları artıyor. Zaten kadromuz 4-2-3-1'den kalma olduğu için bu formasyona oturmayan oyuncularımız var, bir de bu şekilde oynayarak işi daha çok zorlaştırıyoruz.

Oyun planımızda değişiklik olmadığı sürece bu gemiyi biraz zor yanaştırırız bence. Hoca memnun olduğunu söylüyor...

Dediklerine katıldıgım noktalar çok fakat katılmadıgım noktaları belirtmek isterim  beck oynayan topcularla  elde ettiği avantajı doğru kullanamıyor suan takım bunun sebebide sistem olarak yeni bir oyun denedigi için burda bir taraftan elde ettiği avantajın yanı sıra dez avantaj olarak bahsettiğiniz duruma katılıyorum lakin bunuda top kapma süresini kısaltrak  bu dezavantajdan kurtulmaya calısıyor bunun oturması cok tekrar isteyen bir sürec bunun yetenekle yada oyun bilgisiyle alakası yok dediğim gibi çok tekrar çok tekrar aynı plan üstüne çok tekrar reflek haline gelene kadar tekrar buda yapılmayacak imkansı bir şey degil ben takıma güveniyorum gerekli motivasyon ve adaptasyon saglandıkdan sonra o diaby fena bir adam olacak kısa zamanda muhtsem şeyler filmlerde olur insanlarında film izlemesinin sebebi gercete göremedikleri yasaymadıkları seyler hissetmektir burası gercek hayat iyi günler :)

Çevrimiçi Necmi

2007'den beri projede BMC var diye yazmadım. 2007'den beri bu proje var . Projede amaçlardan bir tanesi de motorun Türk yapımı olması . Motor üretiminde BMC'den önce Albayraklar'a ait Tümosan  var. Bunlar tank için yeterli güce sahip motorları üretecek güce sahip olmadıkları ve yurt dışından da teknoloji transferi yapamadıklarından ihale iptal ediliyor. En sonunda da ihale yine Tümosan gibi bu konuda deneyimi olmayan BMC'ye veriliyor. Konuya hakimsen BMC'nin hali hazırda Türk malı kendi tank motorumuzu üretip üretmediğimizin cevabını da biliyorsundur. Ortada halen Türk malı motor yoksa, Milli motor şartı varsa ki yapılan anlaşmada var, 2021'de de seri üretim yapılacaksa nasıl olacak bu merak ediyorum. Tankın her tarafını BMC yapıyor diye bir iddiada da bulunmadım.

Kirpi ile alakalı olarak tasarımı, AR-GE'si kime aitmiş ona bir göz atabilirsin %100 Milli demeden önce.
ilk tank tasarımında motor zaten alman motoruydu leoparlarda kullanılan motor üstünden yürüdü
ama sonra almanlar yan çizdi motoru kullanabilirsiniz ama satış hakkınız yok dendi bu iki sene önce yaşandı
bildiğim kadarıyla o nedenle yerli motora döndüler. 2021 de seri üretim olacak tankların ilk 40 tanesi alman motoru kullanılarak yapılacak
bunu söyledim zaten yetişmez motor dedim zaten ortada motorda yok onu bırak kaplan tankının motoruda yok
abd motoru kullanıyorduk engellediler bildiğim kadarıyla malezyadan sipariş alındı ama satış hakkı yok
şu anda 900 beygirlik motor geliştiriyor bmc kaplan için aynı zamanda fırtına obüslerindede kullanılacakmış.
yani motor olayı 2007 den bu yana olan bir olay değil almanların su koyvermesi nedeniyle yön değiştirdi
bunu bmc yapabilirmi hep birlikte göreceğiz.  Bildiğim kadarıyla bir italyan firmasıyla bu konuda işbirliği yapacaklar
iveco olması lazım onlarda italyan tanklarında aynı sorunu yaşamışlar tam detayları bilmiyorum güç birliği yapıp
geliştirecekler burda bmc orda iveco ismiyle üretilecek en son bu bilgi konuşuluyordu bizim kaynaklarda değil
Türkiyede bu ölçekte motor yapacak bilgiye sahip firma yok işin kötü yanı bilgiden öteye kullanılan madenlerde Türkiyede üretilemiyor
zaten ingiliz çelik firmasının alınma nedeni bunlar hep. bu konularda açık bilgi yok hep ordan burdan kaynaklarla
bilgi ediniliyor doğruluğunu kanıtlayamaıyorsun mantık yürütüyorsun başka yolu yok.
bir gerçek varsa bu motoru üreten üç yada dört firma var sanırım. bunlarında ambargosuna takılıyorsun olay bmc olayı değil Türkiye olayı.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

peki sence dendiği gibi egosu olan biri yalnız kaldı diye istifa edermi yoksa herşeyi ben yaptımmı der.
Egosu olan Bankalar Birliğiyle yeni 5 yıllık anlaşma yapmış bunun üstüne yeni transferlerle, sözleşme fesihleriyle, 7 transferle 20 milyon avroluk yeni bir yüke girmiş, önünde tek seçeneği 3 senede 2 şampiyonluk olarak gören, bu yıl için ümidi olmayan, yaptığı 7 transfer harcadığı 20 milyonla da son kurşunlarını atan birisi ben yaptım demeyi mi  istifa etmeyi mi uygun görür?
Bana göre kalmak zorunda özellikle  o anlaşmayı yaptıktan sonra.

Çevrimiçi sozkul

onlar çerez altay tankı onda 1000 tank tsk garantili ve yurt dışın alıcıları ile birlikte 20-25 milyar dolarlık bir iş ve ihalesiz verildi
Türkiyenin girdiği reeldeki en büyük askeri proje bundan daha büyüğü yürürse MMU olur.
tabi bu görünen şeyler birde görünmeyen orda burda ortaya çıkan zırhlı araçlar var. el altından gizlice verilenler.

20-25 miyar dolar kısmından eminmisin Necmi,  çok ama çok büyük bir para, ya da önümüzdeki 30-40 sene için tahmini iş hacmi olmasın?
Tank çünkü bu, Uçak filan değil..

Çevrimdışı Sir Alex Ferguson

Çare zengin bir arabın kulübü alması ve kulübün şirketleşmesi. Diğerleri fasa füso insanlar hep küçük resime bakıyor td değişsin düzeliriz yok yönetim değişsin düzeliriz falan. Evet doğru yönetim düzelmeli değişmeli ama komple bir sistem değişikliğine gerek var, zengin bir başkan şirketleşmiş bir kulüp, avcı gibi sistem adamı bir teknik direktör.

Çevrimiçi sozkul

Perşembenin gelişi çarşambadan belli

Başkan gerçekten yalnız kaldı , yalnızlaştırıldı yada başarıyı hep kendisine paye çıkardı.

Bunun sonucunda da bırakmak zorunda kaldı.Taraftar kongre yönetim basın başkanı çok fazla yıprattı bu süreçte.

Bence yeni başkanla birlikte Abdullah avcıda ilk gidecekler listesinde birinci sırayı aldı.

Başkan devam etse idi o da devam edebilirdi ama yeni gelecek başkan ilk başarısız sonuçta türk tipi futbol iklimine uyup hocayı gönderir.

Ki bu şekilde kredisi azalmasın.Taraftarında isteğine bakılırsa sergen yalçın bi sonraki hocamız olur.Tabi avcı üst üste 6-7 maç galibiyet serisi yaşamazsa.

Hoş geldin kaos merhaba kahır

Bence eğer gerçekten ayrılıyorsa  Fikret Orman (yarın yönetim kurulunu toplayacağım ifadesini ben onlarında görüşünü alacağım gibi anladım) zamanlama Abdullah Avcı'ya biraz soluk aldırır ve zaman kazandırır. Kongre süreci filan derken 2 beraberlik 2 galibiyet  derken sene sonunu görür.

Hürser gibi biri gelirse, zaten kayyuma atanırız artık. Ya da bol bol bale yaparız.

Çevrimdışı Koa_lAA

Başkanın bırakmasını pek doğru bulmuyorum, şu an ligde bulunduğumuz durumdan en çok o sorumlu belki de ama yaptığı bence doğru bir şey değil. Kimseye hazırlık yapmak için bir fırsat verilmedi. Gündeme gelecek isimlerin sportif tecrübesi olmayacak yüksek ihtimalle.

bi sonraki iç saha maçında yine tepki olsun, daha sonra yine,yine yine ama başkan gitmesin... ???

Onur Küçük

• Ziyaretçi

ilk tank tasarımında motor zaten alman motoruydu leoparlarda kullanılan motor üstünden yürüdü
ama sonra almanlar yan çizdi motoru kullanabilirsiniz ama satış hakkınız yok dendi bu iki sene önce yaşandı
bildiğim kadarıyla o nedenle yerli motora döndüler. 2021 de seri üretim olacak tankların ilk 40 tanesi alman motoru kullanılarak yapılacak
bunu söyledim zaten yetişmez motor dedim zaten ortada motorda yok onu bırak kaplan tankının motoruda yok
abd motoru kullanıyorduk engellediler bildiğim kadarıyla malezyadan sipariş alındı ama satış hakkı yok
şu anda 900 beygirlik motor geliştiriyor bmc kaplan için aynı zamanda fırtına obüslerindede kullanılacakmış.
yani motor olayı 2007 den bu yana olan bir olay değil almanların su koyvermesi nedeniyle yön değiştirdi
bunu bmc yapabilirmi hep birlikte göreceğiz.  Bildiğim kadarıyla bir italyan firmasıyla bu konuda işbirliği yapacaklar
iveco olması lazım onlarda italyan tanklarında aynı sorunu yaşamışlar tam detayları bilmiyorum güç birliği yapıp
geliştirecekler burda bmc orda iveco ismiyle üretilecek en son bu bilgi konuşuluyordu bizim kaynaklarda değil
Türkiyede bu ölçekte motor yapacak bilgiye sahip firma yok işin kötü yanı bilgiden öteye kullanılan madenlerde Türkiyede üretilemiyor
zaten ingiliz çelik firmasının alınma nedeni bunlar hep. bu konularda açık bilgi yok hep ordan burdan kaynaklarla
bilgi ediniliyor doğruluğunu kanıtlayamaıyorsun mantık yürütüyorsun başka yolu yok.
bir gerçek varsa bu motoru üreten üç yada dört firma var sanırım. bunlarında ambargosuna takılıyorsun olay bmc olayı değil Türkiye olayı.
Demek ki ortada Milli motor diye bir şey yokmuş değil mi? Bakalım tekrardan ne yazmışsın. Yazdığın kalınlaştırdığım kısmı tekrar hatırlatayım.
neden altay tankı daha yeni sergilendi fuarda prototipi bitirdiler
sanırım Türkiye testleride bitti geçtiler şimdi ummana gidiyor test için o test geçerse katar direk 250 adet sipariş vereceğini açıkladı
gecikme nedenide bmc ile alakalı değil iki sebep var tsk yerli motor dedi ve onu geliştiriyorlar
ve tank zırhını çözemediler bunun içinde erdemir ingilterede çelik fabrikası satın aldı diye biliyorum
tank çeliği üreten fabrikayı patentleriyle satın aldı orda çok iyi bir askeri hamle yapıldı bizim en büyük eksiğimiz nitelikli çelik üretimi
ve tsk dışa bağımlı istemiyor. yani prototipi yurt dışı alımla çözerlerde seri üretimi çözemiyorlar.
altay tankı on milyarlarcalık bir proje. katarın arkasında azerbaycan pakistan bekliyor en az on ülke testlerin bitmesini bekliyor deniyor.
sadece tsk alımı bugünün fiyatıyla 8 milyar dolar falan tutacak
onu geçtim tsk bütün araçlarda milli motor şartı getiriyor ve o motorlarıda şu anda bmc geliştiriyor başkada alternatifi yok.
diğer firmalarda bmc motoru kullanacak ürettikleri hafif zırhlılarda. ordunun tüm ihtiyaçlarını karşılayacak 300 500 900 1500 beygirlik motorlar geliştiriyorlar.
daha ne olsun bunlar hayata geçtiği anda şirketin 40-50 yılı garanti altına alınmış oluyor. silahlar envanterde kaldığı sürece bmc nin olacak iş
rüzgar değişse bile bunlara birşey olmaz
Öyle deniyor böyle iddia ediliyorlarla bugünlere kadar gelindi zaten. Doğmamış çocuğa don biçiyoruz kısaca.

Çevrimiçi sozkul

Altay tankı projesi başlı başına en büyük projesidir Ethem Sancağın...

Koç grubu geliştirmedi mi bu tankı. Sonra ellerinden alındı ve BMC ye verildi diye duydum, Mustafa Koç bunun üzüntüsünden kalp krizi geçirdi diye hikayeler, efsaeneler dolaşıyordu ortalıkta.

Fikret Orman büyük işlerin peşinde yaptıgım analiz  ve düşündügüm kurgular olarak iki ihtimal var ya blöf atıp çok daha güçlü bir şekilde gelmek istiyor ki bu çok pragmatik bir yaklasım olur.İkinci ihtimal iste gecen son iki sezondan beri başka şeylerin peşinde yaptıgı söylemler ve tavırları bunu gösteriyor  çok daha büyük bir makamda karsımıza çıkabilir Fikret Orman.Fikret Orman dürüst güvenilir bir insandır yaptıgı hatalar tabiki vardır fakat kesinlikle ağır eleştireleri hakeden biri degil Beşiktaslılıgını tartısmak söz konusu bile olamaz ŞEnol Güneşi milli takıma gönderen kendisidir bizzat orda baslıyo işte bütün işler Şenol Güneş resmen büyük bir oyunla Beşiktaşdan uzaklaştırılmıstı sadece uzak bakın tabloya medya siyaset halk ve spor klüplerinin sesiz kalışı tamamen EŞnol Güneşi milli takıma getirme adına oldu neden mi birinci sebebi BEŞİKTAŞA gelmiş geçmiş en karakterli dürüst  insanlardan birisi olması diger klüpler tarafından kıskanıldı.İkincisi milli takımın zorda olması ve formda olan bir Şenol Güneşle milli takımın tekrar 2002 ruhunu yakalayacagına olan inanç.3. Şenol Güneşin eline fırsat verilse Türkiyede Taktik anlamında devrim yapabilecek oyunun sistemine gecmesi evet iddalı konusuyorum Senol Güneş eger imkanı olsaydı herşeyi oynayabilen bir takım yaratabilirdi Beşiktaşda yaslandıkca görüşü acılıyordu adamın.4 Fikret Ormanın herkesle dirsek temasında oldugu için Senol Güneş aracalıgıyla daha büyük işlerde başrol oynamak istemesi için SEnol Güneşi milli takıma yönlendirmesi ozaman ki söylemleri hatırlayın lütfen yine iddalı bir cümle kuracagım AVCI bu ligi alt üst edecek ihtiyacı olan tek şey bir sezon bir sezona ihtiyacı var gerekirse 6. 7. bitirsin sadece sabredin.

Bu arada dün bütün mesajları okudum neredeyse, kimin ne olduğunu bu forumda yine az çok daha iyi anladım. Bazılarının egoları Beşiktaşlı olmasının üzerinde ve Beşiktaş gram umrunda değil.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Koç grubu geliştirmedi mi bu tankı. Sonra ellerinden alındı ve BMC ye verildi diye duydum, Mustafa Koç bunun üzüntüsünden kalp krizi geçirdi diye hikayeler, efsaeneler dolaşıyordu ortalıkta.
En başında Koç var . Sonra yandaş başka şirket olan Albayraklar'a ait Tümosan'a ihale veriliyor. Onlar da beceremeyince Milli BMC(British Motor Company) devreye giriyor

Çevrimiçi sozkul

2007'den beri süregelen bir proje. Öngörülere göre bizim çoktan Türk yapımı motorla seri üretime başlamamız lazımdı. Aynı şekilde araba ve uçak da üretiyor olmamız lazımdı. Prototip olarak Türk yapımı elektrikli arabaları da görüyoruz birkaç senedir. Prototip yapmak seri üretime geçeceğin anlamına gelmemekle beraber seri üretime geçeceğimizi varsayalım prototipten seri üretime geçmek öyle kısa bir süreç değil. Kirpi zırhlı araçlarına baktığımızda bile durumu görmek mümkün.

Askeri teknoloji farklı Onur, eğer emek ve para koyarsan üretirsin.
Ama elektrikli araç deyince vatandaşı hedef alıyorsun, onlarda yurtdışındaki örneklerine benzer bişey istiyor.
Fiyatı aşağı çekmek istersen  aynı kalitede çok büyük miktarlarda üretmen gerekiyor. Senin ülkenin alım gücü yetmiyor, dışarı stamıyorsun daha iyileri var çünkü.
Ama tank farklı, Pakistan ve Türkiye'nin toplam ihtiyacı bile bir tank projesinin karlı olmasına yeter.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Askeri teknoloji farklı Onur, eğer emek ve para koyarsan üretirsin.
Ama elektrikli araç deyince vatandaşı hedef alıyorsun, onlarda yurtdışındaki örneklerine benzer bişey istiyor.
Fiyatı aşağı çekmek istersen  aynı kalitede çok büyük miktarlarda üretmen gerekiyor. Senin ülkenin lım gücü yetmiyor, dışarı stamıyorsun daha iyileri ver çünkü.
Ama tank farklı, Pakistan ve Türkiye'nin toplam ihtiyacı bile bir tank projesinin karlı olmasına yeter.
Haklısın Süleyman abi. Benim demek istediğim örnekler tam uyuşmasa da insanlara prototip göstermek seri üretime geçeceğin anlamına gelmiyor. Tank olayında belki katılır belki katılmazsın muammalar çok bana göre.

Çevrimiçi tolga1903

Ben de çok kızıyorum başkana abi. Bırakacak zaman değildi stadyumda istifa diye bağırmaları veya sosyal medyadan küfür edilmesi vs geçerli sebepler değil. Yeni hoca getirildi 7 tane transfer yapıldı bankalar birliği anlaşması yapıldı 2 sene ana para ödemesiz kısmen rahat bir ekonomik döneme girildi tesisler açılıyor noldu da şimdi kaçıyorsun? Bir sürü anlattı işte şu an bile yatırımlar yapmaya devam ediyorlarmış. Görev süren bitene kadar duracaktın başkan olmadı yakışmadı.

Çevrimiçi Necmi

iyide tasarım argesinin kimin yaptığının bir önemi yok millikte projeyi satın alabiliyorsan neden yapmaya uğraşacaksın
çok daha meşakatli bir iş
mesela MMU projesinde jet motoru kale roys royce ortaklığıyla yapılıyor ama ortaya çıkan ürün tamamen bizim olacak
uçak gövdesi ingilizlerle birlikte yapılıyor. 400 mühendis geldi diye biliyorum ama ortaya çıkan tamamen bizim olacak
85 yıldır uçak yapmamış bir ülke ban yapacağım deyip çıkıp 5. nesil uçakmı yapabilir tabiki destek alacak ama ingilizlerde 5. nesil uçak yapamadı daha yapabilirsek onlarında ilk olacak avrupada yapabilen ülke yok ama bittiğinde bu çak milli olmayacak diye birşey yok.
ruslarda bildiğim kadarıyla aviyoniklerinde ve güç aktarım sistemlerinde destek teklif ettiler. projeyi hızlandıracaksa kabul edilir.
herkes böyle yapıyor yada çinliler gibi yapıyor çalıyor :)
bu arada F35 lerde ruslardan çalınma yak-141 uçağı ama bu f35 leri amerikan malı yapmaktan alıkoymuyor.
 1991'de Lockheed Martin ve Rus uçak üreticisi Yakovlev'in imzaladıkları işbirliği anlaşmasının Amerikan uçak şirketinin ‘yıllar boyunca yapılan çalışma ve denemeler' sonunda elde edilen deneme verileri dahil Yak-141'le ilgili bilgileri aldı ve bunları F35 de kullandı.

siz milli olayını karıştırıyorsunuz. Bu arada bizim MMU da F22 lerin kopyası gibi duruyor :D en azından fiziksel tasarımda öyle. Aviyoniklerde F35 e benzeyecek f35 ile f22 arası bir uçak çıkacak ortaya gibi duruyor. he ruslarla SU 35-57 anlaşması yaparsak daha iyisini yapma olasılığı çok artar.

Çevrimiçi sozkul

Bu arada dün bütün mesajları okudum neredeyse, kimin ne olduğunu bu forumda yine az çok daha iyi anladım. Bazılarının egoları Beşiktaşlı olmasının üzerinde ve Beşiktaş gram umrunda değil.

Football is not just a game Sir Alex Ferguson..  :icool:

Onur Küçük

• Ziyaretçi

iyide tasarım argesinin kimin yaptığının bir önemi yok millikte projeyi satın alabiliyorsan neden yapmaya uğraşacaksın
çok daha meşakatli bir iş
mesela MMU projesinde jet motoru kale roys royce ortaklığıyla yapılıyor ama ortaya çıkan ürün tamamen bizim olacak
uçak gövdesi ingilizlerle birlikte yapılıyor. 400 mühendis geldi diye biliyorum ama ortaya çıkan tamamen bizim olacak
85 yıldır uçak yapmamış bir ülke ban yapacağım deyip çıkıp 5. nesil uçakmı yapabilir tabiki destek alacak ama ingilizlerde 5. nesil uçak yapamadı daha yapabilirsek onlarında ilk olacak avrupada yapabilen ülke yok ama bittiğinde bu çak milli olmayacak diye birşey yok.
ruslarda bildiğim kadarıyla aviyoniklerinde ve güç aktarım sistemlerinde destek teklif ettiler. projeyi hızlandıracaksa kabul edilir.
herkes böyle yapıyor yada çinliler gibi yapıyor çalıyor :)
bu arada F35 lerde ruslardan çalınma yak-141 uçağı ama bu f35 leri amerikan malı yapmaktan alıkoymuyor.
 1991'de Lockheed Martin ve Rus uçak üreticisi Yakovlev'in imzaladıkları işbirliği anlaşmasının Amerikan uçak şirketinin ‘yıllar boyunca yapılan çalışma ve denemeler' sonunda elde edilen deneme verileri dahil Yak-141'le ilgili bilgileri aldı ve bunları F35 de kullandı.

siz milli olayını karıştırıyorsunuz. Bu arada bizim MMU da F22 lerin kopyası gibi duruyor :D en azından fiziksel tasarımda öyle. Aviyoniklerde F35 e benzeyecek f35 ile f22 arası bir uçak çıkacak ortaya gibi duruyor. he ruslarla SU 35-57 anlaşması yaparsak daha iyisini yapma olasılığı çok artar.
İşte işin asıl mutfak kısmı tasarım ve AR-GE'de. Araklarsın, çalarsın ama elinde yeterli bilgi yoksa geliştiremiyorsan bir yerde çakılı kalıyorsun. Parçayı kimin yaptığından çok kimin elinde bilgiyi bulundurup, bunu kullanıp geliştirebildiği ön plana çıkıyor.