Yönetime eksi olarak transferleri geç yapmasına yazarım. Ama şimdi eğri oturalım doğru konuşalım, hocanın istediği tarzda transferler yapıldığını düşünüyorum. Yani böyle planlı programlı (bize göre) bir dönem geçireceğimizi düşünmüyordum.Bizim yönetime göre programlıydık yani beklediğimden programlıydık, beğendiğim transferler oldu beğenmediklerim oldu ama genel olarak hocanın istedikleri ya da istediklerinden uzak olmayan birilerini almadık.
Eksilerine gelecek olursak bir kaç mevkide eksiğiz forvet 8 yedek kanat,yedek stoper, kaleci konularında eksiğiz. Sende abartma diyecek olursan dediğin gibi eksiksize yakın kadro diyebilmek için bunlar eksikti. Ama yine de ideal olarak 8 kanat yedek stoper forvet alınması gerekliydi. Bazı yapılan transferlere eksi yazdım ama performansa göre yanılabilirim o yüzden şuan da dillendirmiyorum. Satış konusunda da eksi yazarım, elden çıkardık ama daha iyi fiyatlara da gidebilirdi lens falan da satılabilirdi dorukhan da iyi fiyatlara satılabilirdi pazarlama konusunda da benden eksi yediler.
Özet geç diyecek olursan senin kadar pozitif bir transfer dönemi geçirdiğimizi düşünmüyorum ama diğer takımların transfer politikaları ve transferlerine ve yönetimin önceki transferlerine bakacak olursak, gelecek transfer dönemlerinde daha da iyisini yapabilecek bir şeylerin değiştiğine dair umut verici bir transfer dönemi geçirdiğimizi düşünüyorum. 10 üzerinden 6.5 veririm transfer dönemine.
Çok abarttığını düşünmüyorum, ben zaten önceki dönemlere ve rakiplere kıyasladığımız için başarılı buluyorum. Elbette eksikler hala var ama işte hayatta her zaman işler istediğin gibi gitmiyor. Transfer sezonunun başında adam gibi 11 bile kuramıyorduk. Ben de örneğin Mirinden bu sene çok umutluydum, Roco'nun gitmesini tercih ediyordum. Yaptığımız transferler iyi-kötü çıkabilir lakin baktığımda şu adamı da niye aldınız diyebileceğim birisini göremiyorum.
Örneğin Boyd biraz soru işareti gibi gözüktü ama bakarsan adam bir dolu gol-asist yapmış.
N'Koudou hakkında top kontrolü kötü dendi, ben de görüyorum aynı şeyi ama çocuğa gerçekten inanıyorum, şöyle süratli bir adam olsun isteği vardı insanlarda - şimşek gibi bir genç geldi.
Rebocho-Douglas oynamadılar lakin birinin kalitesini zaten biliyoruz, diğeri ise piyasada ismi çıkan tüm beklerden daha doğru bana göre(üst düzey bir karakter ve boy hariç epey iyi sol bek).
Özellikle popülist bulduğum El-Neny bile Arsenal topçusu.
Medel gibi faydalanılamayan, konratı yüksek bir adamdan 2,5 kazanmışız
Q7 gibi bir kangreni iki günde yollamışız, hiçbir yere gitmeyip kontratı bitene kadar takımdan ayrı da çalışabilirdi, beklenir kendisinden.
Belki sen de Ozzy örneğini yaşadığımız için Dorukhan'ı satsak iyi olurdu diye düşünüyorsun ama belli ki 8M civarı teklifler bile gelmedi ve ben onun kaldığı yerden devam edeceğine + üstüne koyacağına tüm kalbimle inanıyorum.
Evet yedek kaleci, çift yönlü bir 8, sol stoper yedeği, Buraktan daha farklı tarzda bir forvet alabilsek iyi olacaktı ama hala transfer kapanmış değil ve genç oyuncularımız var.
Bu arada 8 için de şunu söyleyeyim biraz yüreğine su serpilir

Geçen sene orada sürekli poposunun üstüne düşen, oyundan alındıktan sonra dürüm siparişi veren bir arkadaş 11 oyuncusuydu. Bu sene gencecik Muhayerimiz var. Benim ilk izlenimime göre kendisi daha iyi topçu gibi gözüküyor, karakteri hakkında yorum yapmak için çok erken lakin oynayışı üzerinden gidersek daha çalışkan bir çocuk olduğu kesin gibi. Genç milli takımlarımızda oynamış, transfer yapmasak dahi 11 değil rotasyon oyuncusu olur.
Atınç transferi gerçekleşebilir, sanki forvet de gelecek gibi hissediyorum.
İyiyiz iyi bakma
Transferin gecikmesinin büyük ihtimal sol-stoper yüzünden olduğunu, Ruiz'i bulamasaydık (Çok sükür) bizi minimum 5-6M'luk yapacaklarını tekrar edeyim. Bütçenin baya bir kısmı gidecekti ve diğer transferler kalan bütçe üzerinden gerçekleşecekti.