Grubumuza çok zor diyemeyiz ama kolay olmadığı da kesin. Trabzonspor ve Başaksehir de en az bizimki kadar zor torbalara düşmüşler, bir futbol seyircisi olarak mutlu da oldum bir yandan, kaliteli takımlarla maç yapacak Türk takımları.
Bizim grup ilginç olmuş, Wolves da Braga da olduğundan çok daha kaliteli Portekizliler var. Patricio, Moutinho, Neves, Jota epey üst düzey adamlar + 3 tane daha mütevazi olan bulunuyor...
TD'leri Nuno vatandaşlarını doldurmuş, oraya. Klasik Epl düşüncesinde bir takım olarak bakmamak lazım, ön elemelerde genelde aslarıyla oynamışlar. Portekiz ligi takımları gibi ciddiye alıyorlar anladığım kadarıyla Uefa'yı. Ligde de yeterli olabilecek bir kadroları var lakin ciddi bir hedefleri olamayacağı için Avrupa kupasını bir nevi daha ulaşılabilir başarı tescili, reklam olarak görülüyor olabilir. Yenmesi mümkün, ama bazı arkadaşların dediği gibi direk yeneriz diyip geçmenin o kadar kolay olmadığı bir takım.
Bragada da ilk bakışta göze çarpan birisi yokmuş gibi gözükse de epey yeni nesil ve tehlikeli genç oyunculara sahipler. Özellikle Horta kardeşler, Xadas, Trincao, keza forvetlerine aldıkları Hassan, tecrübesiyle Fonte epey renkli bir ofansif rotasyonları var. Stoperler bekler gayet temiz. Zayıf karın olarak orta sahalarının defansif yönü örnek gösterilebilir, orada oynattıkları yetersiz Claudemir ve daha çok stopere kıvamında olan Palhinha var. Braga'yı epey senedir bu kadar düzgün kadroyla görmemiştim, eskiden defans oyuncuları baya daha alt profil olurdu. Kolay lokma değiller ama çok da büyütmemek lazım.
Bratislava hakkında söylenecek çok bir şey yok, göze çarpan bir oyuncu görünmüyor fakat maç maçtır, hırpalamaya çalışacaklardır en çok da bizi ciddiye alırlar.
Gruptan ikinci olarak çıkma şansımızın olduğunu düşünüyorum fakat pek kolay olmayacaktır. Fener de Avrupa kupalarına katılmış olsa Ligde şartlar eşit olurdu + hakemler ve federasyonun bu sene onların yanında olacağı gün gibi açık.
Bana göre Avrupa öncesi lig maçlarında oynatmadığımız oyuncularımızla çıkmamız ve rotasyonu ön planda tutarak oynamamız en doğru seçenek olacaktır. Güvenirsek mis gibi çıkar oynar gençlerimiz, hem onlardan bazılarını kazanır hem ligde diri kalırız. Çok büyütmeye gerek olan bir Turnuva değil, orta sıralara demir atan takımların gelip başarı kastığı bir ortam Uefa kupası.