abi sen o sene yani 2. şampiyonluk gelirken esas bu oyun iyi büyük takım böle direkt oynar geçe sene tiki taka adı altında gereksiz top çevirip topu eziyoduk büyük takım böle oynar diyordun. sölediklerini hatırlıyoruz arşivlerde mevcut ayrıca
ben ilk senede o oyunu sevmediğimi söyledim rakipler bizi çözdü bu oyunla seneye başarılı olamayız dedim
onuda hatırla o zaman sorun tiki taka oynamazsan karşılığı sürekli orta açmak değildir
bir takım herşeyi dengeli yapmak zorunda birden fazla oyun opsiyonu olmalı sürekli tiki taka yapacağım dersen yine olmaz
sürekli tiki taka yapıp merkezden delmeye çalışmakta doğru değil sürekli kenardan orta açmakta doğru değil
takımın rakibe göre oyunun gidişatına göre oynayabileceği sistem olmalı sürekli aynı şeyi yapıp doğru sonuç elde etmeye çalışmanın manası yok
rakip vardır ortadan delersin rakip vardır ortalarla oynarsın rakip vardır her türlü varyasyonu denersin çözmek için ama bizim oyunu çözmek gibi derdimiz yoktu
kalıplaşmış bir oyunu oynuyorduk artık rakip bizim ne yapacağımızı bizden iyi biliyordu
onu geçtim ne zaman oyuncu değiştireceğiz kimi çıkarıp kimi alacağımızı şenol hocadan daha iyi biliyorlardı çünkü o düşünmüyorduki otomatiğe bağlamış yapıyordu ne yaptığının farkında değildi ama rakip farkındaydı. adamlar bizi kitliyordu biz çare üretemiyorduk dakikalarca kendi yarı sahamızda top çeviriyorduk
rakip sahaya bile geçemez duruma gelmişdik. futbol değişken oyundur şu an söylediğim doğru olan şey beş dakika sonra farklı olur
biz tiki taka oyununda rakipler bizi çözmüşdü alternatif üretemiyorduk giderek maç kazanmamız zorlaşıyordu seneye bu oyunla başarılı olamayız dedim
ha ilk maçlarda oyun sistemi değişince tamam demişimdir geçen seneden farklı şeyler deniyoruz doğru olan bu ama nerden bileceğim sonrasında süreklü uzun top kaleye orta oynatıp başka birşey denemeyeceğini. ben kenarda alternatifler deneyip çözüm üreten bir hoca var sanıyordum
bu gün söylediğin doğru olan şey yarın doğru olmak zorunda değil. bu gün doğru oynarsın yarın rakipler o oyuna çözüm üretir yarın oynarken artık bu oyun doğru olmaz
bu senin önceki söylediğini yanlış yapmaz bu diyalektiğin en temel kuralıdır. diyalektikte bir örnek var pazardan pembe bir leğen alırsın
o pembe leğendir yıllar geçer renk uçar gider geriye sarı bir renk kalır ama sen ona pembe leğen demeye devam edersin leğenin ilk halini bilmeyende neden pembe leğen diyor sarı leğene der sizde böylesiniz üç sene önce söylenen bir şeyi hala aynı şartlar varmış gibi insanların önüne koyuyorsunuz bak üç sene önce böyle demişdin diye
ama üç senede çok şeyin değiştiğini rakiplerin değiştiğini kendinin değiştiğinin farkında değilsiniz hala üç sene öncesinde kalmışsınız
insan ağzından çıkan bir kelimenin hayatı boyunca mahkumu olmaz fikirler yaşanan olaylara göre şekil değiştirir olaylara göre eylem planı belirlemenin anlamı budur zaten
ben sözlerimin esiri olmam bana geçmişden örnekler verip durma ben sürekli fikirlerimi o anki olaylara göre güncellerim
ben mükemmelliyetcide değilim insanın yanlış yapabileceğini kabul ederim kendiminde yanlış yapacağını kabul ederim
senin derdin neki sürekli insanların geçmişde sarf ettikleri sözü önlerine getirip bak ben doğruyum deme derdindesin
bırak senin doğru olup olmadığının taktirini başkaları yapsın insan bı kadar kendi doğruluğunu kanıtlama çabasında olmazki
senin tek derdin insanların hatalarını bulup onlarla alay etmek. sürekli geçmişe gidiyorsun sürekli birşeyler kanıtlama derdindesin
kanıtlama çabası gösterip karşındakini sürekli küçük düşürme senin hayat felsefen olmuş. mütamadiyen yaptığın tek şey bu forumda bu
sürekli insanlarla sidik yarıştırıyorsun sürekli hatalarını kovalıyor yakaladığını düşündüğündede alaya başlıyorsun ama bunu herkese yapıyorsun
bir iki kişi olsa diyeceğim husumeti var. mesela basit birşey foruma girdin sürekli mredin mesajları alıntılayıp laf çakmaya çalışıyorsun açık arıyorsun
adamlar bütün gün tartışdı sonra özelden yazışım birbirleriyle olan sorunu çözdü senin derdin ne bu olayı kaşıyorsun
sana cevap veremez kendileri uzlaştı ama forum yönetimiyle uzlaşamadılar. bütün gün bununla uğraştık ama sen
geldin kaşıyorsun konuyu fırsat yakaladın ya vur bakalım. sen busun işde senin için insanların değeri yok sen eline fırsat geçerse yakalayıp alayımı edeyim diye bakıyorsun
ama biri sana karşılık verirse düşman kesilip sürekli ona saldırıyorsun taki zıvanadan çıkıp ters bir laf ettrip kendini attırıncaya yada lanet olsun deyip forumu bırakana kadar.
Senin için Beşiktaşında bir değeri yok önemli olan kendi haklı olman istediğimiz kadar sebep neden anlatalım sana farketmiyor tek istediğin şey haklı olmak.
bunun için Beşiktaş zora girecek önemli değil yeterki sen haklı ol.
he kardeşim zamanında öyle demişim ama bir şeyi anlamıyorsun açık buldun ya yürü tiki taka oynanarakda dikine oynanır
tiki taka oynamak 30 pas yapmak değildir bu zaman harcamaktır tiki taka üç paslada rakip ceza sahasına gelebilirsin tiki taka oynayarakda dikine oynayabilirsin
tiki taka oynayacağım diye kendi yarı sahanda 30 pas yapmak doğru değil bunu eleştirince tiki takayı eleştirmiş olmuyorsun
dikine oynayalım demekte uzun pas orta açmak demek değildir. ama sen bunları düşünmezsin düşündüğün şey he tamam açık yakaladım dalgamı geçeyim
fikir üretmiyorsun tartışmıyorsun tek yaptığın insanların açıklarını yakalama çabası
merak ediyorsan ben ilk sene dahil şenol hocanın oynattığı oyundan hiç memnun olmadım bir şeye saplanmak doğru değil değişik varyasyonlar olmalı
futbol bu değilki bir şeyi sürekli yaparsan rakipler seni çözer önemli olan rakiplerin çözmeyeceği oyunu oynamak
mesela bu sene büyük ihtimal bu topa sahip olmayı eleştireceğim sen hızlı bekler hızlı kanat oyuncularıyla takımı donatıyorsun top sürekli sende olursa bunun ne anlamı oluyor. biz başak değilizki bu kadar topa sahip olursak rakip çekilir topu çevirmeni izler o hızlı oyuncularına alan açmaz
en kötü beraberliği kopartır gider. şimdi lemina gibi bir orta saha şart oldu. dikine dripling yapabilecek adam geçecek ceza sahasına dalacak
rakibin kapanmasına engel olacak orta saha şart oğlu şart oldu. bu kadro yapısıyla atiba dorukhan ljajicle falan birşey yapamayz
açık alan isteyen kanat oyuncularıda çözüm olmaz rakibi açamayız. ne olacak eleştirdiğim zaman bu seferde pas oyunu istiyordun orta sahada paslaşalım diyordun dersin.
ama durumun değiştiğini düşünmezsin. ama savunmamız sağlam oldu rakipler artık geri çekilecek alan kapatacak kanatlarımızı işlevsiz kılmaya çalışacak
bu kadroyla kendi yarı alanlarında pas yapmamızıda engelleyecekler delici oyuncumuz yok.
savunma güçlendi derken aslında rakip artık eskisi gibi arkada geniş alan bırakmayacağı için cumbur cemaat üstümüze gelemeyecek
demek istedim gerisiylede baş eder savunma o zaman ne olacak iki sene önce böyle söylüyordunmu diyeceksin