Tyler Boyd alınmasını ısrarla istediğim oyuncu.Daha once yazmistim;Bu ligde 70+atıp 35-yiyen istatistiğini yakalayan takım %99 şampiyon oluyor.Bizim mevcut takım ile 70+yakalamamız için hücum kanatlarımızın 15+gol atması gerekiyor.35-gol yeme olayinida hoca cozmesi gerekiyor.Tyler Boyd 7+gol atar mı?Ben atar diye düşüyorum.İsteyenler veya istemeyenlerin 7+gol atar-atamaz üzerinden degerlendirmesini dusunuyorum
Geçtiğimiz sezon 70+ attık Quaresma ve Lens'e rağmen. Ve ilk yarıdaki forvetsizliğe rağmen.
Ama yediğimiz gol sayısı aşırı fazla. "Onu da Avcı çözsün" diye bir şey olmaz. Caner'e rağmen çözülebilecek bir şey değil bu iş. Kanat zaten şart, alınmak zorunda. Ama sol bek ve sol stoper, en can alıcı ve en "acil" çözülmesi gereken bölge. Şuan henüz sezon yeni başladığı için ses çıkarmıyoruz. Ama avusturya kampına kadar sol bek ve sol stoper işi bitmezse yaygarayı koparmaya başlıcam. Şuan sessizce seyrediyorum.
Hücum oyuncusunun adaptasyonu, entegrasyonu "nispeten" kolaydır. Ancak savunma oyuncusu için bu böyle değil. Savunma hattı ayrı ayrı oyuncular gibi değil adeta tek bir organizma gibidir. Öyle olmalıdır. Uyum ve ezber çok önemlidir. Savunma dörtlüsünün yanına kaleci + defansif ortasahayı da katabiliriz ama genel olarak savunma dörtlüsü net olmalı, ve birlikte oynama alışkanlığı çok yüksek olmalı. Ben bir takımı uzun yıllar çalıştıracak olsam ilk senemde bütün transfer bütçemi savunma dörtlüsüne ayırır maksimum 26-27 yaşında olan kaliteli oyunculardan kurarım bu dörtlüyü. Ve uzun yıllar boyunca o dört oyuncuya dokunmam. Eski İtalyan takımlarına bakın zaten bunun en uç örneklerini görürsünüz. 10-15 sene birlikte aynı takımda oynayan savunma oyuncuları var.
Biz uzun yıllar boyunca birlikte oynayacak savunma hattı talep etmeyi falan geçtik, savunma oyuncusu kamp görsün istiyoruz. Dağ aşmayı değil tümsek atlamayı istiyoruz yani. Ama bunu bile çok görüyorlar bize. Kamp bittikten sonra savunmaya 2 oyuncu getirmek demek sezonun ilk yarısını riske atmak demek. Yani şampiyonluğu çok da umursamamak anlamına gelir bu.