Ben katılmıyorum. Aboubakar'ı biz parlattık. Parlamış haliyle de 10 milyona alma şansımız vardı. Sakatlık yaşamasaydı belki şuan bambaşka bir yerdeydi. Bu tarz umutsuz lafları, kalıplaştırıp kabullenmek, ileriye doğru gitmenin önündeki en büyük engel. TR diye geçiştirmek yanlış. Burası Beşiktaş. Sergeni yetiştiren de biziz, Cenki parlatan da, Aboubakar'ı parlatan da. Ayrıca "avrupada geleceği olan hiçbir oyuncu" nasıl bir genelleme? Bugün dünya üzerindeki genç oyuncu veritabanı muazzam boyutlara ulaştı. büyük kulüplerin alabileceğinden, hatta büyük liglerdeki takımların alabileceğinden daha fazla genç yetenek var dünyada. Alıp, işleyip, parlatmanın önünde bir engel yok Beşiktaş adına. Geleceğin yıldızı olması garanti olan futbolculardan bahsetmiyoruz. Onlar zaten tüm dünyada listelerde. Ekstra bir aramaya gerek yok. Önemli olan senin alabileceğin seviyede olan potansiyel aralığı geniş, potansiyelini zorlayabilecek vasıfları olan futbolcuları keşfedip takıma kazandırmak. Bunu Abdullah Avcı varken yapamayacaksak ne zaman yapacağız? "gelecek vaad eden oyuncu tr'ye gelmez, kır dizini otur aşağı. getir ordan bi 30'luk" felsefesini artık rafa kaldıralım bir zahmet. Oğuzhan, Güven bizim kazanımlarımızdır. Gaziantepsporun Cenk Tosunu Türkiyeye getirmesi bir kazanımdır. Türk olduğu için daha kolay scout edildiği için, daha dar bir havuzda gözlemlendiği için bu oyuncular bulup getirilebiliyor. Eğer işini adam gibi yapan scout ekibi olursa aynı şekilde yabancı gençlerde kazandırılabilir. Bunun önünde hiçbir engel yok. Edin Visca'yı 8 sene önce 21 yaşında bosnanın köyünden tutup getiren ve bu günlere ulaştıran Abdullah Avcı değil mi? 17-18-19 yaşlarındaki futbolcuların verileri daha az olduğu için riski daha yüksektir, ve daha iyi analiz edilmesi gerekir. Bu yaşlardaki oyuncuları almak 21-22 yaşındaki potansiyelli yetenekleri almaktan daha kolaydır. Avcı varken geleceğe yatırım yapmayacaksak ne zaman yapacağız?
Aboubakar bize geldiğinde kaç yaşındaydı?
Cenk bize geldiğinde kaç yaşındaydı?
Ozzie'yi ne kadar parlattık?
TR futbol ikliminde genç yaştan alıp parlatayım dediğin oyuncu yaşamaz, bu kadar net.
Çünkü olay "yetiştirmek". Kilit kelime bu. Bunu oyuncuyu U-21 e gönderip yapamazsın.
Bak zamanında Tigana ne demişti;
"Ben bütün oyuncuların fundemental gelişiminin tamam olduğu ve sadece taktik çalışacağımızı düşünüyordum ancak şu an top stop etmeyi öğreniyoruz" demişti.
Neyse yine de umarım söylediklerinde sen haklı çıkarsın ben yanılırım.