Kendi çapımda ufak bir değerlendirme yazmak istedim. Özet olarak bir plan hazırla deseler bunu sunardım heral yönetime.
Kale : Tolga ile sözleşme yenilemiyecez zaten. Karius son dönemde iyi performans vermeye başladı, özgüveni biraz daha artarsa işimizi görür, arkasında genç kalecilerle yola devam. Transfere gerek yok.
Sağ Bek: GG 34 yaşında sözleşmesi seneye bitiyor. Yedekleyecek 22-25 yaş aralığında, alan, pas oyununa katkısı olan bir sağbek alınmalı. Bütçe 3-5 milyon euro.
Sol Bek: Adrianonun maaşında yine kendisi gibi ilk geldiğindeki gibi 30-31 yaşlarında Canerle birlikte değişmeli oynayabilecek biri alınmalı. Bütçe Ücretsiz, Maaş : Adriano ile aynı.
Stoper: Roco yollanabiliyorsa yollanmalı, yerine Türk 20-23 yaş aralığında bir stoper alınmalı. Yine 3-5 milyon arası bir bonservis ödenebilir.
Orta Saha: Atiba ile sözleşme hemen yenilenmeli. Oğuzhandan verim alma yolları aranmalı. Medeli yollayıp aynı bonservise Atiba ile değişmeli oynayabilecek biri bulunmalı. Ljajic takımda tutulmalı kesin. Bu bölgeye transfer gereksiz duruyor şu an ki durumda. Belki 18-19 yaşında bir 10 numara ucuza yedek alınabilinir.
Kanat: Lens ve Quaresmadan ne olursa olsun kurtulunulmalı. Biri bonservisli biri kiralık 2 kanat oyuncusu kadroya katmak şart. Caner Güven yedekleyebilir kanatları. İçeri kat edip gol yüzdesi iyi kanat oyuncuları katmamız şart. Ve kanat oyuncularının bir birinden farklı özellikte olması da önemli. Biri içeri, biri dışarı oynayan olması güzel olur.
Forvet : Burak as forvetimiz. Larin ile yollar kesinlikle ayrılmalı. Yine 20 yaşlarında genç bir yabancı yatırım alınılmalı.
Büyük tabloya bakınca Lens, Medel, Quaresma, Larin ile yolları ayırmak lazım. Adriano, Tolga, Pektemek, Töre ile sözleşme yenilemiyoruz. Karius, Ljajic, Atibanın sözleşmesini uzatıyoruz. Solbek, İki kanat 11 oyuncusu : Forvet, Defansif orta saha, sağ bek, 10 numara yedek almamız gerekiyor.
Yapılacak çok iş var ve bunlardan önce teknik direktörü belirlememiz lazım. Yönetim bu kadar aktif bir transfer dönemi hiç bir zaman geçirmedi. Benim ne yazik ki hiç ümidim yok gelecek sezon için ama bekleyip göreceğiz.