2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu
2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2019/20 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 59 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 4277516 defa] 2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu
Anket
Yeni teknik direktörümüzün kim olmasını istersiniz?
Sergen Yalçın
42 [%26.6]
Rıza Çalımbay
8 [%5.1]
Samet Aybaba
11 [%7]
Mircea Lucescu - Sergen Yalçın
30 [%19]
Diğer
13 [%8.2]
Aykut Kocaman (:
15 [%9.5]
Ziya Doğan
3 [%1.9]
Mustafa Reşit Akçay
6 [%3.8]
Rasim Kara
14 [%8.9]
İbrahim Üzülmez
3 [%1.9]
Gutiérrez Hernández
13 [%8.2]

Toplam Oy Verenler: 158

Çevrimdışı Erman1903

Getir abi şu danilo cataldi'yi kurtulalım şu fernandes gökhan inler muhabbetinden ya. Bir kere izlemedim adamı ona rağmen daha cazip geliyor fernandes isminden

:) Durmusiyle görüşen, Rebocho-N'Koudou gibi adamları getiren Maia gibi potansiyel bir adamı yoklayan Naibi zaten oyuncuyu mutlaka biliyordur, menajeriyle görüşülmüş dahi olabilir kardeşim merak etme.
Emre gibi biri aradığın zaman 28 yaş altı karşına çıkan 3-5 potansiyel adamdan biri.

Cataldi için Maia, Emre arası bir futbolcu diyebiliriz. Maia kadar yüksek markaj ve müdahele özellikleri olmasa da pozisyon alma bilgisi ve kişisel karakteriyle iyi bir defansçı olup bir o kadar ofans  bilgisine de sahip. Gol ve asist katkısı yapabilen biri. Rakibe Maia kadar yapışmadan, fakat pozisyonunu da terk etmeden boş alanlara doğru hareketlenerek oynuyor. Pozisyon gereği hem defansın içine gömülebiliyor hem ileride etkili olabiliyor. Uzun pasları başarılı, yerli ve zamanında uzaktan şut çekebiliyor. Çok uzman olmasa da iyi bir freekick ve korner kullanıcısı.

İstikrarlı, büyük maçları seven, hırslı, sık olmasa da sahada agrasiflikleri olabilen bir oyuncu. Lazio tarihinin en genç kaptanı.

Lazio öz evlatlarına karşı garip bir klüp. Cataldi'nin en yakın arkadaşlarından olan ve İtalyanın geleceği olarak görülen Murgia'yı SPAL'a 3,5 M sattılar. Lazio aşırı sağ bir klüp, SPAL işçi takımı.
Cataldi iyi oynadığı sezonun ardından garip bir şekilde kiralandı, Genoa'dayken Lazio'ya attıkları gol sonucu sevindiği için taraftar mimlemiş kendisini. Kiralıktan döndükten sonra Benevento gibi leş bir takıma tekrar kiralandı.

Oyuncunun kontratı 2020'de bitiyor ve uzun bir süredir kontrat yenilemediği konuşuluyor. Maximum 7-8 M ister klübü, 10-15 Milyonlara kadar çoğu oyuncuyu didik didik ettiğim için epeydir söylüyorum kendisini. Lazio'da düzenli oynadığı sırada 15M civarı paralar telaffuz ediliyordu, kiraladılar. Zaten Guinti'den sonra hasret kaldı taraftar da böyle bir oyuncuya, sahada 2-3 maç izledikleri zaman çok seveceklerdir. Parlatıp yüksek fiyatlara satma ihtimali çok yüksek fakat uzun sürelide düşünülebilir çünkü bu tip oyuncular kendi takımlarında uzun sezonlar oynadıkça bir nevi şarap kıvamı alır.

[ Son Düzenleme: 28 Ağustos 2019, 04:28:08 Erman1903 ]

Çevrimdışı Erman1903

Bence ısı haritası baya fark ediyor. Özille Mkhitarian'ın özellikle orta yuvarlakta ve çevresinde gösterdikleri varlık bence önemli. Ben Emery'nin oyununu formasyona dökecek olsam baklava olarak tanımlardım. O oyunculara iç forvet demezdim pek. İç forvet Salah Mane Sterling. Avcı biraz daha pep gibi. Ama dediğim gibi uzak şeyler değil, geçişleri kolay taktikler. Zaten artık bu seviyede taktikler kalıplaştırılamayacak kadar komplike.

Artık kanat denmediğinden ağız alışkanlığı olduğu için öyle söylüyorum. FM diliyle konuşacak olursak Özil ve Mkhitarian veya o tarafta sağ-sol her kimi kullanıyorsa onu advanced playmaker attack, support ya da İnside forward support olarak kullanıyor gibi, oyuncular iç-ileriyeden ziyade içe doğru koşu yapıyorlar. Zaten böyle olduğundan bahsettiğin baklava şekli oluşuyor. Komplike olan şeyin bir basitliği de vardır, ya da o yönden de bakmak gerekir. Bu formasyonda doğru oyuncularla geriden oyun kurarak oynamak çok avantajlı oluyor orası gayet açık. Gerisi biraz detay.

Oyuncular farklı bölgelere doğru hareketlenmeleri söylenip kimisi sabit bırakılabilir. Biz de kanatlardan birinde Ljajice oyun kurucu görevi versek koşu haritası benzer çıkacaktır. Striker ve diğer taraftaki oyuncu kafa vurma beceresine sahipse kanat oyuncusu da kullanılabilir. Bazı varyasyonlarda bu şekilde kullanılıyor zaten.

Bu tip şeyler için komple sistem değiştirmeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Yeter ki kadro planlaması düzgün, köşeli düşünülerek yapılmasın. Belli bir seviye üstündeki oyuncularla bu formasyona uygun kadro kurulduğunda kimin nerede duracağını nereye koşacağını zaten biraz da kendi oyun tarzları belirler. Ya da hocanın belirlemesinde epey yardımcı olurlar. Zaten belli rollerin nereye koşması gerektiği genel hatlarıyla bellidir. Bir kanat oyuncusunun geri çapraza koşu attığını göremezsin örneğin, ya da dostan ön çapraza doğru açılmasını. Zaten iyi hoca mümkün olduğunca oyuncusunu  en iyi olduğu yöne doğru hareketlenecek, oynayacak şekilde kullanır, hatta yönetime bunu bilerek aldırmıştır. Bu aslında gözüken ve çok zor bir şey değil, zor olan bunu hangi tekniklerle vereceğin, nasıl antrene edeceğin, milyonlarca detay var.
[ Son Düzenleme: 28 Ağustos 2019, 03:54:36 Erman1903 ]

Çevrimdışı 38life

Artık kanat denmediğinden ağız alışkanlığı olduğu için öyle söylüyorum. FM diliyle konuşacak olursak Özil ve Mkhitarian veya o tarafta sağ-sol her kimi kullanıyorsa onu advanced playmaker attack, support ya da İnside forward support olarak kullanıyor gibi, oyuncular iç-ileriyeden ziyade içe doğru koşu yapıyorlar. Zaten böyle olduğundan bahsettiğin baklava şekli oluşuyor. Komplike olan şeyin bir basitliği de vardır, ya da o yönden de bakmak gerekir. Bu formasyonda doğru oyuncularla geriden oyun kurarak oynamak çok avantajlı oluyor orası gayet açık. Gerisi biraz detay.

Oyuncular farklı bölgelere doğru hareketlenmeleri söylenip kimisi sabit bırakılabilir. Biz de kanatlardan birinde Ljajice oyun kurucu görevi versek koşu haritası benzer çıkacaktır. Striker ve diğer taraftaki oyuncu kafa vurma beceresine sahipse kanat oyuncusu da kullanılabilir. Bazı varyasyonlarda bu şekilde kullanılıyor zaten.

Bu tip şeyler için komple sistem değiştirmeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Yeter ki kadro planlaması düzgün, köşeli düşünülerek yapılmasın. Belli bir seviye üstündeki oyuncularla bu formasyona uygun kadro kurulduğunda kimin nerede duracağını nereye koşacağını zaten biraz da kendi oyun tarzları belirler. Ya da hocanın belirlemesinde epey yardımcı olurlar. Zaten belli rollerin nereye koşması gerektiği genel hatlarıyla bellidir. Bir kanat oyuncusunun geri çapraza koşu attığını göremezsin örneğin, ya da dostan ön çapraza doğru açılmasını. Zaten iyi hoca mümkün olduğunca oyuncusunu  en iyi olduğu yöne doğru hareketlenecek, oynayacak şekilde kullanır, hatta yönetime bunu bilerek aldırmıştır. Bu aslında gözüken ve çok zor bir şey değil, zor olan bunu hangi tekniklerle vereceğin, nasıl antrene edeceğin, milyonlarca detay var.

İşte ben Insıde Forward rolüyle alakasız bir rol olduğunu düşünüyorum bunun. IF dediğin gibi içeri koşar. Ama burada yapılan bu değil. Dediğim gibi çok varyasyon var.

Bak burada güzel değinmiş adam

https://twitter.com/undefined1903/status/1166526531084193792

Ben FM'de bu sene Q7'yi Lensi falan direkt yolladıktan sonra hiç kanat almayıp direkt Baklava Emery sistemiyle oynadım. İleride Munir -Eggstein, Arkada Ljajic, Onun arkasında Kagawa-Oğuzhan, onların arkasında Medel, Sol bekte Alberto Moreno şeklinde. Uzun yıllar bu sistemle oynadım. Kanat beklerin etkili olduğu sürece diğer hücumcular ceza sahasını daha rahat tehdit edip rakip savunmayı bozguna uğratıyorlar.

Çevrimdışı Erman1903

İşte ben Insıde Forward rolüyle alakasız bir rol olduğunu düşünüyorum bunun. IF dediğin gibi içeri koşar. Ama burada yapılan bu değil. Dediğim gibi çok varyasyon var.

Ben FM'de bu sene Q7'yi Lensi falan direkt yolladıktan sonra hiç kanat almayıp direkt Baklava Emery sistemiyle oynadım. İleride Munir -Eggstein, Arkada Ljajic, Onun arkasında Kagawa-Oğuzhan, onların arkasında Medel, Sol bekte Alberto Moreno şeklinde. Uzun yıllar bu sistemle oynadım. Kanat beklerin etkili olduğu sürece diğer hücumcular ceza sahasını daha rahat tehdit edip rakip savunmayı bozguna uğratıyorlar.

Merak ettim inceleyeceğim, güzel oldu teşekkürler. Ben adamın ne oynattığını çok fazla takip etmiş biri değilim ama ilk arattığımda o formasyonları gördüm. 3-5 farklı formasyon da çıkıyordu hatta çift strikerlılar, 3lü defanslar dahil.  Kadroyu beğendim Eggstein benim de adamlarımdan. 1-2 sezon öncesinde baya verim almıştım. Daha güzel yazacağım, aslına bakarsan Apo hocanın Ljajic'i 8 olarak kullanmaktan çok memnun olduğunu düşünmüyordum ama zorlansa da iyi oynaması çok sevindirici oldu. Takımdaki bunca eksiğe, naturel bölgesi olmamasına rağmen iyilerdendi.
[ Son Düzenleme: 28 Ağustos 2019, 05:03:12 Erman1903 ]

Çevrimdışı mylife1903

Tamam bu haberden maia ile daha anlaşmadığımızı, para olarakta ara açık olduğunu anlamış olduk. Fernandes haberlerini yollayıp ortalığı soğutup alıcaz maiayı, öyle olmalı, öyle olsun  :bawling:

Yok tam tersi herakde mayayi verip ortaligi kopurtup fernandesi bitirmislerdir
Su giden gelmesin arkadas, birakin su totemi burak geldi sampiyon olamadik patladi o totem

Çevrimdışı mylife1903

bu nasıl tarih hesaplama yav :D

Adamın yaşını yükseltmek için resmen haksızlık :D

34 yaşında ki adam 35 den gün almaya başladım 36'ya göz kırpmaya başladım diyecek hatta :D
Bu yas konusu karisik farkli kulturlerde farkli sayiyorlar anlamiyorum nedenlerini
Yildan cikartip soyluyom yeni yilla beraber bir yas artiyom

Çevrimdışı mylife1903

neyse o aç oku derken hayırlı olsun 1+1 manuel alınmış via trtspor
Insallah gidip gelene bonservis odememisizdir
Nasi bi belaysa
Bu herif de donduyse
Gomezinde getirelim madem ikinci likte surunuyor

Çevrimdışı mylife1903

Fernandes yok. Sil onu aklından  :tabe:  Biz maksimum 1- 1.2 milyon teklif etmişiz. Adamlar 2 milyon vermiş. Bize gelmez  :tabe:
Lokodan falan 1.75 aliyordu son senesinde diye hatirliyorum
Ilk gittiginde maaslar ucuktu
Az topa vurabile. 4-5 milyon aliyordu
Zenit olaylarindan sonra acayip acayip paralar donuyordu yabanci kisip paralari dusurduler ferdiye de vermediler herhalde istedigi paraya bize geldiyse

Çevrimdışı mylife1903

Habere bak  :)

Rafinha Barcelonadan bonservisini alıp gelecek Beşiktaş imza ücreti verecek diyor. Rafinha daha önce gelip şehri gezmiş çok beğenmiş bize gelmek istiyormuş. (via. Kartal Yiğit)
Kapalicwrsida gordugu suriyeli bi kadins asik olmus onun pesinden gidecekmis

Çevrimdışı mylife1903

Oğuzhan'a da kız gibi vuruyor dedik direğe yapıştırdı topu göztepe maçında :D Eskiden kaleciye pas olarak giderdi şutları yaramış bu aşk  :ok:
Askerden gelmis ya ona mahsuben
Gozgoz macindaki hali askerden gelmis hali bilemedim yani

Çevrimdışı mylife1903

Fernandes in Türkiye temsilcisi

Insallah imzalamamistir okuya okuya geliyom
Lutfen ya gitti bitti arkadas salin artik

Çevrimdışı mylife1903

Avrupa'dan birçok kulübü tarafından takip edilen 23 yaşındaki orta sahanın Ligue 1 ekiplerinden Monaco'ya transferi an meselesi...

Beşiktaş, yıldız oyuncu için kapıyı 15 milyon Euro'dan açtı. İki kulüp arasında pazarlıklar sürüyor. (Asist Analiz)

Dorukhan monaco'ya gidiyor.
15 milyon arti bir miktar falkao islem tamam

Çevrimdışı mylife1903

Benim buradaki olmazsa olmazım Rafinha  :tabe: Rafinha  öyle bir oyuncu ki merkez orta saha (8 numara), sağ kanat, forvet arkası (10 numara) ve forvet pozisyonlarında kullanabiliriz sağlıklı kaldığı müddetçe. Bu pozisyonların hepsinde pratiği var  :tabe: Diğer oyuncular yerine birilerini yazabiliyorum ama Rafinha yerine kimseyi yazamıyorum. Rafinha ihtiyacımız olan tüm bölgelere alternatif olabilecek bir oyuncu  :tabe:
Sol kanatta da oynuyor
Cizgi oyuncusu bi ortasaha oyuncusu yapildi gitti bu cocuk
10 numara gibi de oynuyor da bu onu maystro yapmiyor
Herseyden cok cok olan ama biseyi tam olamayan atanamamis pele

Çevrimdışı mylife1903

falçao cincona satılmasın maddesi de koyduralım
Biz alalim takasla

Çevrimdışı mylife1903

falcaoyuda gs'nin elinden alalım :D  :kop:

ne gülerim var ya :D
Iyi kapak olur
Lensi bi turlu kapatamamistik falkao ile gsye geciririz kapagi

Çevrimdışı Erman1903

İnceledim taktiği Emery epey geniş repertuarlı bir adam. Seneler önce Tactical Theorems'lerden birinde görmüştüm, deli gibi aradım bulamadım. Brezilyanın uzun dönem kullandığı ama aslında daha da eski bir taktik, sihirli kare. - Bu arada taktiği araştırırken profil resmi Socrates olup teknik konulara meraklı olan arkadaş geldi aklıma, o artık eskisi kadar girmiyor sanırım, keyifli detaylar verirdi.

Saldırılar Ofansif orta sahalardan herhangi birinin topla forvetlerin arasına doğru koşu atması, topsuz orta sahanın bu oluşan 3lünün yakın tarafına doğru açılarak set yapması üzerinden yürüyor. Yani Mhkitaryan da topu alıp gittiğinde  İwobi sol tarafa doğru kendini açarak setin 4. elamanını oluşturacak anladığım kadarıyla.

Emery taktiği mi deneyeceğiz acaba dediğinde bu taktikten bahsettiğini düşünmemiştim bize pek uygun değil tabi :). Oyunda denemedim, gerçekte gafil avlamaya yönelik bir taktik olarak gözüküyor lakin iyi pas yapan, aynı zamanda top sürebilen oyuncu ihtiyacı biraz yüksek ve maceracı bir yapıda geldi bana. İlerideki 4 oyuncudan minimum 3'ünün pas oyununda aksamayacak zeki, yetenekli oyunculardan kurulması gerekli, gerideki ikiliden biri de keza topla biraz becerikli olsa iyi olur. Taktiğin dezavantajı bence bek oyuncularına ekstra yük bindirmesi ki, defansta benim pek tercih ettiğim bir şey değil. Bek oyuncuları zaten günümüz futbolunda da, FM'de de en çok yorulanlar arasında.

Teoride süper gibi gözükse de ofansif pozisyona girilen durumlar hariç formasyonun oyun içindeki genel dağılımı geometrik, matematiksel açıdan bana göre optimum değil. Ayrıca kanat demek istemesem de ön-kenarlarda oyuncu görmediğim zaman bir seyirci olarak rahatsız oluyorum. Ama dediğim gibi bu benim kişisel görüşüm ve bir taktik uzmanı değilim. Uygun oyuncular kullanılırsa bir çok taktiğin  işleyeceğini düşünen biriyim keza sende de öyle olmuş.

2016 yılına kadar taktiklerimi hep kendim hazırlardım lakin dünyayı yeniden keşfettiğim söylenemez. Özellikle 2012 ve öncesinde defans çizgisi, tempo, yaratıcılık gibi özelliklerin çubukla ayarlandığı dönemlerde uzun süre bildiğimiz 4-2-3-1 wide (2014 & 2015 narrow) ve 4-5-1 asimetrik oynadım . Bunların haricinde FM Live'da 4-1-2-1 Milan Diamond kullandığım bir dönem vardı. Rakip takım yıldızlarının üstüne oynar sakatlayarak moralman çökerttikten sonra asimetriğe dönüp finish him çekerdim.  Benden güçlü olmayan takımlara da asimetrik başlar 2 gol attıktan sonra işi eziyete döndürürdüm :D. O zaman tabi çok gülüyordum ama gerçekte haz ettiğim bir şey değil. Her şeyi geçtim dizilimin görüntüsü dahi hoşuma gitmiyor ve modern futbolda artık yeri yok.

2016-17'den beri ağırlıklı olarak görselini paylaştığım şekilde 4-1-2-3 dm wide oynuyorum, chicken wings diye bir ortamdan aldığım taktikten baya faydalandım ama epey bir şeyi de değiştirdim. Bekleri Complete olarak kullanıyorum, takım komutlarından da kaldırdığım 1-2 özellik oldu. Oyunculara göre rolleri değiştirmeyi severim, hatta üşenmem oyuncu değişikliklerinde de ayarlarım genelde. Hoşuma giden oyun tarzı, formasyonlar belli olduğu için çok araştırmıyorum, eskiden daha meraklıydım.

Her zaman yeniliklere açık olunması taraftarıyım. Küçük veya dezavantaj gibi gözüken şeyler biraz sihirli dokunuşla büyük avantajlara dönüşebilir. Neyin iyi, doğru olduğu kadar kendi iyi ve doğrularımıza da bakmamız gerektiğine inanıyorum. Çok komplike üst düzey bir sistem ne kadar dahice olsa da orta seviye bir takımda çalışmayabilir ve bu pek dahice bir şey olmaz. Tabii ki bir sistem olacak, her şeyin bir yolu yordamı var ama asıl akıl kendini bilmek.
[ Son Düzenleme: 28 Ağustos 2019, 09:45:05 Erman1903 ]

Çevrimdışı Erman1903

Insallah imzalamamistir okuya okuya geliyom
Lutfen ya gitti bitti arkadas salin artik

Adamın futbolunu seviyorum, Emre görevini de yapar diye düşünüyorum ama geceden beri sıkıyo bu transfer canımı. Gelmesin bu karakterde futbolcu bize, en çok kendini düşünen bir adam. Artist gibi şekiller yaptı, bir kuruş kazandırmadan çekti gitti. Geri alsak iyice geniş geniş takılır bir şey de diyemeyiz. Bizim verebileceğimiz kadar para verebilen olmuştur zaten, kafasındaki en önemli şey para bu arkadaşın. Top oynamayı düşünse çoktan bir yere imzayı atar sezon hazırlıklarına başlardı. Sporcu olamamış futbolcu olmuş. Keyfi gelecek de şov yapacak diye bekleyeceğiz beyefendiyi canı istemeyince bir ton tripler...
[ Son Düzenleme: 28 Ağustos 2019, 09:37:42 Erman1903 ]

Çevrimdışı mylife1903

Adamın futbolunu seviyorum, Emre görevini de yapar diye düşünüyorum ama geceden beri sıkıyo bu transfer canımı. Gelmesin bu karakterde futbolcu bize, en çok kendini düşünen bir adam. Artist gibi şekiller yaptı, bir kuruş kazandırmadan çekti gitti. Geri alsak iyice geniş geniş takılır bir şey de diyemeyiz. Bizim verebileceğimiz kadar para verebilen olmuştur zaten, kafasındaki en önemli şey para bu arkadaşın. Top oynamayı düşünse çoktan bir yere imzayı atar sezon hazırlıklarına başlardı. Sporcu olamamış futbolcu olmuş. Keyfi gelecek de şov yapacak diye bekleyeceğiz beyefendiyi canı istemeyince bir ton tripler...
Iyi topcu zaten
2 milyona falan almistik bunu bizden once de valensiya 20 falan vermisti buna herhalde cikis icin baya yuksek para bugun olsa 50-60 civaridir herhalde
Izliyorsun bi eksigi yok elemanin 2ye nasik aldik bunu derken
Anladik sonra

Biktim yeminle giden gelmesin topcu mu yok
Bu gelirse baskanin buna soylediklerini cikartip ortami da sulandirirlar
Giden geliyora donduysek gomez gelsin burakla beraber oynarlar taraftar da gaza gelir

Totemse bu is atinc gelsin baslasin

Bu sacmaliga bi nokta koyulsun artik. 25 yasinda sattik 10 sene lejyonerlik yalti 35 yasinda geldi az b paraya kendi cocugumuz 1 sene iyi kotu oynadi futbolu birakti buna karsi degilim
Cenk icin kapi birakiyom yani

Topcu mu yok ya kac aydir adam izliyonuz sonra ferdi geliyi, ferdiyi gidip izleyen falan olduysa o masraflsri da kendi cebinden odesin neyini izleyecen adamin bilemdigin adam mi

Çevrimdışı Osvaldonun Saçı

Bugün baya sessiz buralar site yine mi çöktü acaba herkes göremiyo belki bi ara olmuştu :)

Çevrimdışı İsmail Özyurt

Ya bu Dorukhan konusunun aslı var mı? Böyle 10-15 falan deniyor.

Lenovo A7010a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

En Güzel Beşiktaş'ın Çocukları Sever.

Çevrimdışı AigleBordeaux

Bugün baya sessiz buralar site yine mi çöktü acaba herkes göremiyo belki bi ara olmuştu :)
Transfer yok bir iki güne transfer gelmezse burası patlar
Durursa burada dursun kalbim Beşiktaş!

Çevrimiçi sozkul

Dün bir adrenalin yüklemesi oldu sonunda da hiçbir şey olmadı, onun yorgunluğu...

Çevrimdışı mylife1903

Sabah okumaya baslaidm 15-16 sayfa
Dedim herhalde 3-4 kisi geldi
Ferdi gelir gibi yapmis falan
Maya gelmemis

Haftaya netlesir

Çevrimdışı Koa_lAA

Ya bu Dorukhan konusunun aslı var mı? Böyle 10-15 falan deniyor.

Lenovo A7010a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

dodo da fiziksel olarak sıkıntı var sanırım... her maç sonuna doğru adalelerini tutuyor, oyundan çıkıyor ya da maç kaçırıyor kısa süreli de olsa... anlamadım... o fiyatlara satabilirsek başarıdır..