2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu
2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2019/20 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 60 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 4278511 defa] 2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu
Anket
Yeni teknik direktörümüzün kim olmasını istersiniz?
Sergen Yalçın
42 [%26.6]
Rıza Çalımbay
8 [%5.1]
Samet Aybaba
11 [%7]
Mircea Lucescu - Sergen Yalçın
30 [%19]
Diğer
13 [%8.2]
Aykut Kocaman (:
15 [%9.5]
Ziya Doğan
3 [%1.9]
Mustafa Reşit Akçay
6 [%3.8]
Rasim Kara
14 [%8.9]
İbrahim Üzülmez
3 [%1.9]
Gutiérrez Hernández
13 [%8.2]

Toplam Oy Verenler: 158

Çevrimdışı tuncaboylu

Ekşi'den bi Nkodu yorumu:

tottenham yıllardır fena transferler yapmayan, genelde çok az hata yapan bir takım. yapsalar da umurlarında olmaz çünkü premier lig yayın gelirleri. ekstradan takım gayet iyi yönetildiği için şl'de final yaptı, ondan da deli para akmıştır. reklam, sponsorluk, kulüp ürünleri, maç biletleri vs hiç değinmiyorum bile. yani bu abilerin hata yapma lüksü fazla var ona rağmen yapmıyorlar. niye? çünkü biri, bu takıma para ödedi ve o takımın sahibi. o hatalarından bir örnek vereceğim. tanıdığınız bir isim. vincent janssen. 1994 doğumlu. hollandalı. hollanda'da alkmaar formasıyla 2015-2016 sezonunda 49 maçta 32 gol 7 asist yapınca epey bir dikkat çekti. tottenham yönetimi de "biz hollanda'dan çürük mal pek almadık, ne aldıysak genelde uğurlu geldi" diye düşünmüştür. zira christian eriksen ve jan vertonghen gibi yakın dönem örnekleri varken(davinson sanchez de daha sonra eklenecek) bir şanslarını denediler ve 22 milyon euro gibi ciddi bir bonservis bedeliyle bu arkadaşı transfer ettiler. harry kane'i dinledirecek benzer tarzda birini bulduklarını düşündüler. ilk sezon kendileri denediler. 38 maçta 6 gol 4 asist yaptı. tabi bunların ciddi bir miktarı 90 dakika değildi ama var olan bölümlerde oynadığı futbol istikbal vadetmedi ve üstüne sık sakatlanması da onun burada olmayacağını hiç değilse kiralık yollayalım da belki 3'e 5'e satarız diye düşünmelerine sebep oldu. sonra fenerbahçeye geldi ve sonrasını biliyorsunuz. bilmediğiniz şu olabilir, geçtiğimiz günlerde bu 25 yaşındaki genç arkadaşımız çin&japon gibi arap ligleri veya mls gibi kariyerilerinin sonlarına doğru baskı olmadan yatarak tomarla para kazanmaya gidenlerin son zamanlarda yeni tercihlerinden biri haline gelmiş meksika ligine transfer oldu ve evet yaşı 25. geçen sezonu epey sakatlandığı için adamlar bunu kiralık bile yollayamadı o da talibi çıkınca hemen satıldı. kendisi şu an miguel layun'un da forma giydiği monterrey'e 9 milyon euro bonservis karşılığı gönderildi. meksika ligi için şöyle bir durum var. giden, dönmez. çin'den, arap'tan bile tekrar avrupa piyasasına dönenler olmuştu hatta mls'ten bile ama meksika'dan olmuyor. kendi içleri içinde oyuncuları döndürüyorlar ama max brezilyaya falan giden oluyor. avrupa yolu kapalı gibi bir şey. yani bir mucize olmazsa ki sanmıyorum janssen'in kariyeri orda biter en kötü duvarı geçip mls'te takılır ama sakatlıklarının ona izin vereceğini sanmıyorum.

nkoudou isimli arkadaşa gelirsek. bu arkadaş ilk nantes'ta oynamaya başlıyor, 2014-2015 sezonunda 19 yaşındayken pek bir "şey" de yapamıyor. yani o ligte o yaşta olup hatta daha genç olup da "ortalığı dağıtanlar" gördük ki bunlar yakın zamanda oldu. neyse o bir "şey" yapamamasına rağmen "lan dur hazır lyon'un, monaco'nun, lille'in ve psg'nin ilgilenmediği bir genç fransız oyuncu bulduk alalım belki tutar" diye marsilya tarafından tam da bu kafada transfer ediliyor ve lig değil 2015-2016 sezonundaki uefa kupası(avrupa ligi) performansıyla dikkatleri çekiyor. yaşı da 20 olunca bazı takımların iştahı kabarıyor. marsilya kendisinin camdan ayaklı olduğunu kabullenip "ne gelirse kârdır zaten biz de ucuza aldık" dercesine tottenham'ın yaptığı 11 milyon euroluk teklifi kabul edip bir sigara yakıyor. tottenham da garibim "city gibi yapacağuk biz de 3'e 5'e gençleri kapatacağız, 2-3 yıl kiraya gönderip sonra 20-30'a çakacuğuk" diye ıslak rüyalara dalmış. o 2015-2016 sezonu genelde o tip transfeleri yaptıkları bir transfer dönemi olmuş. janssen bu sezonda transfer edilmiş nkoudou ile birlikte ama bu ikilinin dışında, bu yaz roma'ya 23.5 milyon euroya transfer olan pau lopez'i bir yıllık 1.1 milyon euro kiralama bedeli ve 7 milyon euro satın alma opsiyonuyla kiralamışlar. adamı bir maç bile oynatmamışlar, geri yollamışlar o da espanyol'a geri dönmüş. kontrat da yenilemeyip, yeni yapılanma içindeki real betis'e imzayı atmış, sadece bir sezon oynayıp kendini gösterince de alisson sonrası kaleci boşluğunda olan roma'ya iyi bir para kazandırarak transfer olmuş. aynı betis, psg'yi resmen kazıklayıp giovani lo celso'yu 25 milyon euroya mal edip aynı tottenham'a 76 milyon euroya iteledi. yani bu abiler, bu işlerden o kadar da anlamıyorlar. hatta betis'in yarısı kadar bile anladıklarını düşünmüyorum. neyse.

nkoudou'ya tekrar dönersek bu arkadaşımız tottenham'da sürekli sakatlanmaya başladı. bu sakatlıkları pochettino'nun şans verme pintiliğiyle birleşince de ne istediği süreyi alabildi ne de aldığı sürede kendini gösterebildi. bir sonraki sezon kendisine yine şans verildi ama baktılar bir "şey" olmuyor devre arasında "hiç değilse gözümüzün önünde olur, lige alışır" diye burnley'e kiraladılar. orda da bir varlık gösteremedi. gittiği gibi sene sonunda geldi. en sonunda ya herro ya merro diyerek gençler konusundaki tecrübesiyle nam salmış monaco'ya kiralık gönderildi. hem kendi ligidir, hem monaco kendini gösterebileceği bir takımdır dediler ama burda da ne antrenmanlarda kendini gösterip kadroya girebildi ne girdiğinde bir şey yapabildi. 3 maçta toplamda 20 dakika oynatıldı. üstüne de yine sakatlandı. bu eleman marsilya'dan tottenham'a geldiğinden beri 3 yılda toplamda 38 maçta 1 gol 2 asist ile oynadı. oynadığı 38 maçta da yalnızca 836 dakika sahada kaldı. 10 maç bile etmiyor toplamı. 25 yaşında bitmiş, tottenham'ın elden çıkarmak için uğraştığı bu elemana 5 milyon euro bonservis mi ödeyecekler? ee peki bunu nasıl içselleştirecek taraftar? hemen kabullenmişi, fanatizmle gözü kör olmuş olanları var yukarda okursunuz. "rüzgarın oğlu, genç yetenek, pası şutu iyi, iyi olmasa tottenham alır mıydı beeee" falanlar. mükemmel fikirler peşin sıra patlatılmış. işte bunlar yıllardır her maçı katletmesine rağmen "quaresmaaaa quaresmaaaaa" diye tezahürat yapan zihniyetle benzer perspektifte. (hayrullah amazingogullari)

edit: argo yerleri sadeleştirdim
"Tottenham'da sürekli sakatlanmaya başladı" kısmına kadar okudum. Adam sakatlanmamış orada.

Çevrimdışı mrred

katılmıyorum o baskıyı yaptıklarında bir iki pasla baskıdan çıkıp kontrayla yapıştırırsan iki hafta sonra takımlar üstüne gelmeye korkar
şimdi baskı yapıyorlar çünkü baskıda Beşiktaşın topu çıkaramadığını biliyorlar ama oyuncu kadrosu değişti pek öyle olmayacak bundan sonra
iki kişiyle kaleciye bile baskı yaparlarsa böyle kalelerinde üç tane görür akıllanırlar bizim şu anki sorunumuz baskıya cevap verememek değil
topu üçüncü bölgeye taşıyamıyoruz eksik bu iyi bir merkez orta saha alırsak bu konu çözülür zaten göztepeyi 3 golle geçtik en az 3 tanede kaçırdık ama hiç iyi değildik senin kontra yaptığında rakip ceza sahasında sadece vida oluyorsa bu bir sorun topu lens kaptı hücuma çıktı o sırada rakip sahada tek oyuncumuz yok bütün oyuncular durmuş lensi izliyor şaşırdılar tabi bir oyuncu kapmış topu rakip yarı sahaya geçiyor :D
tabi şimdi gülüyorum ama maçta sağlam küfür yedi benden bütün takım :bandit:
Geçen senelerde evimizde topu geri kazanma süremiz 11 saniyeymiş şampiyon olduğumuz 2015 2016 da
7 saniyelerdeymiş
Deplasmanda ise 14 saniyeymiş avcı açıkladı
The great gig in the sky

Çevrimiçi tolga1903

Katılıyorum bide şu var;
Baskı 2. bölgede olursa bu çocuğa baya ihtiyaç var baskı 3.bölgede olursa Ruiz var vida biraz güven vermiyor. Bekleri daha görmedik onları ayak ve pas teknikleri nasıl bilmiyoruz. Bence avcı özellikle baskı yapılmasını bile istiyor olabilir.Özellikle sarışın takımlarla oynadığımız maçlarda mesela Gs veya Fb deplasmanlarında üstümüze çullancaklar. O baskıyı kırıp nkoudouyla çok hızlı sonuca gidebiliriz.

Boyd'da etkili olabilir o tür maçlarda. Evet dar alanda biraz problemli ama açık alanda ne yapacağını da henüz görmedik. Şu rize maçı çok çok önemli muhtemelen transfer yetişmeyecek yetişse bile direk koyar mı bilmiyorum medel'de yarın gidiyor diyorlar şu maçı bir şekil kazanıp milli takım arasından sonra oyuncuların performansını artırmasını beklemek lazım özellikle boyd ve ljajic'in.

Çevrimdışı mrred

Pazartesi gelsin baslasin.
Evrak yetişmeyebilir pazar gelsin
Grosroysmuydu neydi o gsnin evrakını yetişeremediği alaman
The great gig in the sky

Çevrimdışı mylife1903

Ben acayip takığım bu baskı işine abi. Konya rahat rahat çıkardı adamları şimdi okuyorum çok iyi oynadıklarını zannediyorlar ama tamamen aykut tercihiydi. Halbuki golü yer yemez öne çıktılar var yani böyle güçleri. Denizlispor'da öyle oynadı geçen hafta 11 kişiyken gs bakma. Biz 0-0 ken bile baskı yiyoruz ev deplasman farketmiyor. Rakip teknik direktörlerin "bu gs'den top alamayız ama bjk'den top kapmak çocuk oyuncağı" motivasyonu derhal kırılmalı bunun için de gökhan medel vida caner gibi isimlerin şu saçma sapan top kullanımlarına müsade edilmemeli. Gökhan özellikle öyle yerlerde öyle saçma kayıplar yapıyorki rakip tavşanlı linyit olsa iştahlanır.
Bi tanesi kucuk ucgenlerle cikip 6-7 caktik mi azalir ama bize karsi sert oyun gene bitmez hakemlereen yuz buluyor herifler sana hasirt geciriyor karti rakibe oyna devam

Su asagidaki babel ayagini kaldirdi diye kirmizi gordugu mactan bir sahne
Kart yok tabi
Hatta sayko zekinin faul yok ya falan dedigi sey hakemden yuz buluyorlar
Bizden biri boyle girse
Futboldan men ederler

Çevrimdışı mrred

Bi tanesi kucuk ucgenlerle cikip 6-7 caktik mi azalir ama bize karsi sert oyun gene bitmez hakemlereen yuz buluyor herifler sana hasirt geciriyor karti rakibe oyna devam

Kart yok tabi
Bizden biri boyle girse
Futboldan men ederler

VAR'ın olmadığı dönem ama bu
Şu an öyle bişey yapamazlar.
Geçen sene adem büyükü attı cüno
Dün de seriyi attılar. Göstere göstere yapamazlar artık
The great gig in the sky

Çevrimiçi Necmi

Geçen senelerde evimizde topu geri kazanma süremiz 11 saniyeymiş şampiyon olduğumuz 2015 2016 da
7 saniyelerdeymiş
Deplasmanda ise 14 saniyeymiş avcı açıkladı

göztepe maçında 2-3 dakika topu kazanamadığımız zamanlar oldu :D

Çevrimdışı mrred

Boyd'da etkili olabilir o tür maçlarda. Evet dar alanda biraz problemli ama açık alanda ne yapacağını da henüz görmedik. Şu rize maçı çok çok önemli muhtemelen transfer yetişmeyecek yetişse bile direk koyar mı bilmiyorum medel'de yarın gidiyor diyorlar şu maçı bir şekil kazanıp milli takım arasından sonra oyuncuların performansını artırmasını beklemek lazım özellikle boyd ve ljajic'in.

Maçın öyküsü videsu vardı youtube da
Ljajicin ayakkabsında 10 yazıyor
Ben işkillenmeye başladım . Ljajic kafa olarak 4 2 3 1 deki forvet arkası ya da serbest 10 numara olarak oynamaya alışmış kendini de öyle görüyor. Bu sol veya sağ iç 8 numara olayına alışamazsa işimiz var.
Golü atınca avcıya o yüzden koştu sanırım bak hocam yapıyorum gibisinden.
The great gig in the sky

Çevrimdışı cursedofdragon

VAR olsa ne olacak penaltıları vermiyorlar işte.

geçen sene VAR olmasına rağmen yine conconu şampiyon yapmadılar mı ?

Çevrimiçi tolga1903

katılmıyorum o baskıyı yaptıklarında bir iki pasla baskıdan çıkıp kontrayla yapıştırırsan iki hafta sonra takımlar üstüne gelmeye korkar
şimdi baskı yapıyorlar çünkü baskıda Beşiktaşın topu çıkaramadığını biliyorlar ama oyuncu kadrosu değişti pek öyle olmayacak bundan sonra
iki kişiyle kaleciye bile baskı yaparlarsa böyle kalelerinde üç tane görür akıllanırlar bizim şu anki sorunumuz baskıya cevap verememek değil
topu üçüncü bölgeye taşıyamıyoruz eksik bu iyi bir merkez orta saha alırsak bu konu çözülür zaten göztepeyi 3 golle geçtik en az 3 tanede kaçırdık ama hiç iyi değildik senin kontra yaptığında rakip ceza sahasında sadece vida oluyorsa bu bir sorun topu lens kaptı hücuma çıktı o sırada rakip sahada tek oyuncumuz yok bütün oyuncular durmuş lensi izliyor şaşırdılar tabi bir oyuncu kapmış topu rakip yarı sahaya geçiyor :D
tabi şimdi gülüyorum ama maçta sağlam küfür yedi benden bütün takım :bandit:

Valla ben de çok ettim abi ne yalan söyleyim:) benim de katılmadığım nokta biz baskıyı "şimdi" değil 3 yıldır yiyoruz. Şenol hocam çareyi stoperlere uzun vurdurmakta bulmuş bu sefer de hava topu kazanamayan takım sürekli geri koşmak zorunda kalmıştı. Şimdi kenarda böyle bir anlayış yok ve o dediğiniz "iki pasla kontraya çıkıp yapıştırma" işindeki iki pası yapacak oyuncu çok önemli. Maia mı olur başka biri mi olur bilemem ama böyle biri geleceği için sevinçliyim.

Çevrimdışı mylife1903

Varla azalir da
Su pozisyonda topun oldugu yere bakmayan hakem varda tiviye baksa nolur
Goremiyorsa suzemiyorsa orda da goremez yurek yoksa nerde oturdugunun da onemi yok

Dun gonyanin penaltisi gitti gume adamlar dirsek yedi oyna devam mete oyjncu degisikligine falan karisti dun, ftden 10 dakika firca yedi gecen sezon pamuk gibi oldu mete

Çevrimdışı mrred

göztepe maçında 2-3 dakika topu kazanamadığımız zamanlar oldu :D
Takım 3 senedir geri gidiyor abi önce geri gidişi bir durduralım da ileri gideriz sonra :D
The great gig in the sky

Çevrimiçi tolga1903

Kart yok tabi
Bizden biri boyle girse
Futboldan men ederler

Allah aşkına şu hareketi görmek için var mı lazım ya. Cidden abi böyle futbolun içini konuşuyoruz da hakem faktörünü hep unutuyoruz eyvallah hatırlattığın için bir de bunlara çözüm bulmak lazım

Çevrimdışı Erman1903

Potansiyel aralığı geniş bence de zaten. Ama benim pek umudum yok. Onca maçını seyrettim, koşup koşup rakibe toslayan bir oyuncu olduğunu gördüm, Cuma günü de aynısını yaptı. Düzeltirse sıçrama yapar, satarız 15-20'ye.

Ben fervet de oynayabilen bir adam almamız gerektiğini düşünüyordum ama tercih bu yönde oldu. Bir şekilde burada parmak ısırtan değerli birine, iyi futbolcu adayından iyi futbolcu profiline evrileceğini düşünüyorum -bana göre çok surmeyecek. Fransa'da çok ekili olmuş, düzenli oynarsa muhakkak kendini geliştirir. Guzel para yapma imkanı var, elde patlama riski çok düşük.

Çevrimdışı mylife1903

Takım 3 senedir geri gidiyor abi önce geri gidişi bir durduralım da ileri gideriz sonra :D
Hangi takim yahu
Gozgoz macinda 3’senedir oynayan kac adam vardi

Çevrimdışı mylife1903

Allah aşkına şu hareketi görmek için var mı lazım ya. Cidden abi böyle futbolun içini konuşuyoruz da hakem faktörünü hep unutuyoruz eyvallah hatırlattığın için bir de bunlara çözüm bulmak lazım
Cozulmez bu 40 senedir ayni
Heriflerin sulalesine tecavuz etmisiz gibi bakiyorlar bize
Yaklasimlari igrenc
Hayir kayirma gs gibi fb gibi de dograma yani iyice aciliyor makas
Gsye vereceksen penalti meneti ver bizi karistirma yani

Çevrimdışı mrred

Hangi takim yahu
Gozgoz macinda 3’senedir oynayan kac adam vardi
caner gökhan vida
oğuzhan medel ljajic
karius lens

The great gig in the sky

Çevrimdışı mylife1903

caner gökhan vida
oğuzhan medel ljajic
karius lens
3 senedir mi karyus var layic var vida bile uc yillik degildir orda
Cidden rakamlarla aran iyi degil

Çevrimdışı mrred

Topu 2 senedir stoperler ileri vuruyor
Takım da 3 senedir kondisyon ve koşu mesafesi olarak geri gidiyor.
@mylife1903
The great gig in the sky

Çevrimdışı mrred

Yahu takım 3 senedir kondisyon kaybediyor
2 senedir stoperler topu ileri vuruyor. Fabri varken de ileri vurmaya başladık
Lyon maçında gol yedik diye hoca devamlı ileri vurmasını istedi.
Cidden ilginç adamsın
The great gig in the sky

Çevrimdışı mylife1903

Topu 2 senedir stoperler ileri vuruyor
Takım da 3 senedir kondisyon ve koşu mesafesi olarak geri gidiyor.
@mylife1903
Hangi takim 3 sene onceden bi 11 koy bakalim gozgoz maciyla

Çevrimdışı mrred

Şenol Güneşi aklıcam diye yapma artık şunları
Geldi ve bitti . Teşekkür ederiz hocaya
The great gig in the sky

Çevrimdışı mrred

Hangi takim 3 sene onceden bi 11 koy bakalim gozgoz maciyla
Yahu bak hoca topa sahip olmaktan vazgeçti. Tercihini böyle yapmadı mı ?
The great gig in the sky

Çevrimiçi Necmi

Peki ya orhan ak meselesi?  :alala:
öyle bir meselemiz yok sorun çözüldü.